Igen, vajon mi is az a kötnyezet? Hogyan védhetjük meg, hogyan tehetünk pusztulása, pusztítása ellen? Hogyan lehetne „zöldebben” élni? Vajon kinek mekkora.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hulladékok újrahasznosítási célja
Advertisements

A szemét útja Készítette: Musicz Tünde Bianka
Megújuló energiaforrások a világon
Mi a CO2 lábnyom? Az CO2 lábnyom az ökológiai lábnyom részeként egy személy, szervezet, termék vagy rendezvény üvegházhatású gáz kibocsátását jelenti.
Mivel fűtünk majd, ha elfogy a gáz?
Megújuló energia források
Alternatív energiaforrások
A fényelektromos jelenség
Energia a középpontban
5. a osztály. Palackokat és egyéb üreges testeket polietilénb ő l, PVC- b ő l és egyéb m ű anyagból lehet el ő állítani, fúvással. Mib ő l áll a PET-
Energiatakarékos otthon
A Szelektív Hulladékgyűjtés
Készítette:Eötvös Viktória 11.a
Megújuló energiaforrások
Megújuló energiaforrások
A szemét útja, ártalmatlanítása, illetve újrahasznosítása
Megújuló energiaforrások.
Fenntartható életmód és életstílus
Napenergia-hasznosítás
Környezet- és emberbarát megoldások az energiahiányra
12. előadás Elektrosztatikus és mágneses mezők Elektronfizika
Az alternatív energia felhasználása
Adatgyűjtés, mérési alapok, a környezetgazdálkodás fontosabb műszerei KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
A szemét útja Granilla László Jakab Géza Beregszászi Magyar Gimnázium
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
Megújuló energiaforrások
A szemét útja Felkészítő tanár: Dr. Endrészné Monori Gyöngyi
Megújuló Energiaforrások
MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
A szemét útja Készítette: Kovács Dávid Felkészítő tanárom: Papp Attila
A MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
A szemét útja Diák:Ricz Emese Tanár: Csekéné Molnár Erika
A SZEMÉT ÚTJA Készítette:Kicsák Zoltán
Készítette: Néveri Mercédesz Felkészítő tanár: PaedDr. Spek Krisztina Iskola: Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta, Szlovákia.
Mi is az a hulladék? Egyes megfogalmazás szerint hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek.
megújuló ENERGIÁK Iskola: Vak Bottyán János Általános Iskola
Következik a Z-bozonnal történő részletes ismerkedés. Ez lesz a délutáni méréseik tárgya is ! Most igazán tessék figyelni és bátran kérdezni is ! Lesz.
Megújuló energiaforrások
Szelektív hulladékgyűjtés
Mit tudunk már az anyagok elektromos tulajdonságairól
Megújuló energiaforrás
Megújuló energiaforrások: Szélenergia
Megújuló energiaforrás: Napenergia
Megújuló energiaforrások
Napenergia.
Az Éghajlatváltozás.
Napelemek működése és használata mindennapjainkban
Ökoiskolai beszámoló 2010/2011
Szerkesztette: Babay-Bognár Krisztina
Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 6. Előzd meg a hulladékképződést!
Mi így gyűjtjük a szemetet
Szelektív hulladékgyűjtés
Nap, mint megújuló energiaforrás a gyakorlatban
Charles Augustin de Coulomb
TERMÉSZETTUDOMÁNYOS VERSENY RÁCKEVEI ADY ENDRE GIMNÁZIUM 2014 → AZ ÉV TÉMÁJA AZ ÉV TÉMÁJA → MI A FELADAT?MI A FELADAT? → ÖTLETELŐ ÖTLETELŐ → JELENTKEZÉSJELENTKEZÉS.
Csökkentsük együtt a hulladékot!
Megújuló Energiaforrások
A tűz.
Készítette: Gáspár Lilla G. 8. b
Einstein és Planck A fotoeffektus.
Mit tehetsz a leküzdéséért? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
A mozgás egy E irányú egyenletesen gyorsuló mozgás és a B-re merőleges síkban lezajló ciklois mozgás szuperpoziciója. Ennek igazolására először a nagyobb.
A szemét útja ( szelektív hulladékgyűjtés)
Az alternatív energia felhasználása
Csökkentsük együtt a hulladékot! Az Európai Hulladékcsökkentési Hét bemutatja.
Napelemes rendszerek és a napkollektor
Optikai mérések műszeres analitikusok számára
Csökkentsük együtt a hulladékot!
Optikai mérések műszeres analitikusok számára
Újrahasznosítás Forrás:
Előadás másolata:

Igen, vajon mi is az a kötnyezet? Hogyan védhetjük meg, hogyan tehetünk pusztulása, pusztítása ellen? Hogyan lehetne „zöldebben” élni? Vajon kinek mekkora az öko „lábnyoma”? Igen, vajon mi is az a kötnyezet? Hogyan védhetjük meg, hogyan tehetünk pusztulása, pusztítása ellen? Hogyan lehetne „zöldebben” élni? Vajon kinek mekkora az öko „lábnyoma”?

Ez az újrahasznosítás jele. Sok féleképpen lehet szétválogatni (szelektálni) a szemetet ez néhány formája de ezek mellet külön lehet válogatni még az elemeket és a fémeket…. Tipp: ilyen üdítös flakonokból ha sok összegy ű lik, akkor házi napelemeket lehet készíteni, nézzetek utána a neten.

A komposzt A komposztba általában lebomló anyagok, s ő t általában növények kerülnek, amik persze már romlottak, hisz ételt nem pocsékolunk. Ezeket, amennyiben van kert a háznál, bátran rászórhatjuk a földre, hisz tápanyaggal dúsítja a veteményes talaját. A komposztba általában lebomló anyagok, s ő t általában növények kerülnek, amik persze már romlottak, hisz ételt nem pocsékolunk. Ezeket, amennyiben van kert a háznál, bátran rászórhatjuk a földre, hisz tápanyaggal dúsítja a veteményes talaját.

papír A papír szemét általában olyan szemét, melyet el lehet tüzelni. De sokkal környezetbarátabb megoldás ha az iskolákban, óvodákban, esetleg munkahelyeken megrendezett papírgy ű lytés alkalmával az eddig összegyült papírt el lehet vinni. A papír szemét általában olyan szemét, melyet el lehet tüzelni. De sokkal környezetbarátabb megoldás ha az iskolákban, óvodákban, esetleg munkahelyeken megrendezett papírgy ű lytés alkalmával az eddig összegyült papírt el lehet vinni.

Az üveg Az üveget úgy értem, mint anyag, szóval törékeny, így még nagyobb odafigyeléssel kell bánni velük, mint például a m ű anyaggal.

A m ű anyagok közül is a leghasználtabb termék a pet- palack. Amennyiben visszaváltható pet-palackot veszünk, akkor váltsuk vissza ha nem, abban az esetben préseljük össze és vigyük szekektív kukákba. Érdekesség hogy néhány cég újrahasznosítja a palackokat és polár pulóvereket készítenek bel ő le. A m ű anyagok közül is a leghasználtabb termék a pet- palack. Amennyiben visszaváltható pet-palackot veszünk, akkor váltsuk vissza ha nem, abban az esetben préseljük össze és vigyük szekektív kukákba. Érdekesség hogy néhány cég újrahasznosítja a palackokat és polár pulóvereket készítenek bel ő le. A m ű anyag

„A napelem vagy foto villamos elem olyan szilárdtest eszköz, amely az elektromágneses sugárzást (fotonbefogást) közvetlenül villamos energiává alakítja. Az energiaátalakítás alapja, hogy a sugárzás elnyel ő désekor mozgásképes töltött részecskéket generál, amiket az eszközben az elektrokémiai potenciálok, illetve az elektron kilépési munkák különböz ő ségéb ő l adódó beépített elektromos térrendezett mozgásra kényszerít, vagyis elektromos áram jön létre. Ez a jelenség bármilyen megfelel ő fényspektrummal rendelkez ő fényforrás esetén is lezajlik, nem szükséges kizárólagosan napfény.”

„Napelem m ű ködés Ebben a cikkben megpróbáljuk a napelem m ű ködés megfogalmazását a lehet ő legegyszer ű bben bemutatni. Tehát a napelem m ű ködés elve, hogy a ráérkez ő napsugárzást átalakítja villamos energiává. Sok helyen lehet olvasni oldalakat a napelem m ű ködés elvér ő l (természetesen azok is helytállóak, azonban tudományos és érhetetlen nyelven íródtak). Az összes ilyen leírásnak a fentebb olvasott mondat az összefoglalója.”

„Stella, a világ első napenergiával hajtott négyszemélyes autója”

RosszJó