Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokba

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bemutató-készítés PowerPoint.
Advertisements

Táblázatkezelés Alapok.
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Én így tanítanám a tabulátor használatát
Microsoft Excel 7. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Microsoft Excel 2007.
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
Táblázatok.  Szövegünket nem csak tabulátorokkal igazíthatjuk táblázat-szerűre,  Táblázat eszközt használva további lehetőségeket kapunk:  Keretezés.
Az OpenOffice Writer Választott téma Választott téma:Az OpenOffice Writer Név Név:Sipka Gergő Felkészítő tanár Felkészítő tanár:Balla Norbert Csaba Iskola.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Bevezető a tartalomjegyzékek használatába j majd a tanfolyam elindításához nyomja le az F5 billentyűt, vagy kattintson a Diavetítés > Az elejétől gombra.
Felhasználó barátság eszközei
Készítette: Szobonya Ferenc
Mire jók a tabulátorok? Lehetőséget nyújtanak
Szövegszerkesztés Alapfogalmak Szövegbevitel Parancskiválasztás
Excel: A diagramvarázsló használata
Szövegszerkesztési szabályok
Címsor menüsor ikonsor munkaterület (ikonsor) állapotsor.
A Windows grafikus felülete
Táblázatkezelés Az Excel.
MICROSOFT OFFICE EXCEL. Indítása  Start - Minden program – Microsoft Office – Microsoft Office Excel  Asztalról az ikonjára dupla kattintással.
Táblázat módosítása.
Bekezdésformázás Tepszis Barbara 8.a Salamon Róza (felkészítő tanár)
Salamon Róza felkészítő tanár
HTML oldal felépítése Készítette: Pataki Arnold
Cellák és tartalmak formázása táblázatkezelő programokban Készítette: Péter Tünde Felkészítő tanár: András Izabella Iskola: Gábor Áron Iskolaközpont,
A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.
Egyéni animációk készítése
Bekezdésformázás Név:Horváth Bence
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokban
Zsombori Balázs Neumann János Számítástechnikai SZKI
Képek beillesztése,formázása dokumentumokban Tóth Anita 8
,,Én így tanítanám az informatikát”
Képek használata dokumentumban Open Office Writer Segítségével Nevem: Hartmann Levente Felkészítő tanárom: Rácz Márton Iskolám: Balatonfüredi Eötvös Loránd.
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokban
A GIMP képszerkesztő program bemutatása Készítette: Rokonál Zoltán
Microsoft Excel Általános ismeretek.
Az egérmutató formái: Sor vagy oszlop kijelölése Cellák kijelölése
1 Microsoft Excel 4. óra Előadó: Jánosik Tamás. 2 Formai beállítások Oszlopszélességek beállítása  Egyszerűen: az adott oszlop oszlopcímének jobb szélénél.
Többtáblás adatbázisok
Az Excel táblázatkezelő
Prezentáció a prezentációról
SZÖVEGSZERKESZTÉSI ALAPISMERETEK Formázások összefoglalás
Készítette:Képes Edina 10/d
Turócziné Kiscsatári Nóra
Grafikai elemek.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Grafikai elemek.
Táblázatok.
SZÖVEGSZERKESZTÉSI ALAPISMERETEK
Táblázatkezelés.
Dokumentum formázása.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
Táblázatok készítése Szövegszerkesztés – 5. óra. Miért érdemes táblázatot beilleszteni egy dokumentumba? Ha a dokumentumban sorokba és oszlopokba rendezetten.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Másolás és automatikus kitöltés
Informatika Oktató: Katona Péter. Táblázatkezelés (Az Excel táblázatkezelő alapjai)
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
3. Táblázatok és diagramok
Kimutatás készítés 1..
Windows és Linux Word 1 (1983) … Word for Windows (1989)
Rajzprogramok Bevezetés a Paint program használatába.
Házi feladat megoldása
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Html parancsok.
Táblázatkezelés Az Excel.
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Közösségi médiás képek sablon
Előadás másolata:

Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokba TANULÓ: SZVORENY TAMARA TANÁR: KŐRÖSI GÁBOR ISKOLA: BOLYAI TEHETSÉGGONDOZÓ GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM ISKOLA CÍME: SZERBIA 24400 ZENTA, POSTA UTCA 18

TARTALOM: Táblázatok felépítése Táblázatok beillesztése Összefoglalás Táblázatok rajzolása Táblázat stílusok Összefoglaló kérdések Cellák formázása

Táblázatok felépítése A táblázatok sorokból és oszlopokból épülnek fel. A cellák tartalmazhatnak képet vagy szöveget.  A táblázatok használhatók adatok megjelenítésére, és igazításra is. Mindkét esetben hasonló módon kell eljárni. 

oszlop sor virág felhő Nap eső hurikán cella

TÁBLÁZATOK BEILLESZTÉSE Táblázatot a Beszúrás menüszalagon található Táblázat ikon segítségével tudunk, elhelyezni a dokumentumban. A megjelenő négyzetek kijelölésével megadható a cellák száma. A táblázat beillesztésére kattintsunk az egérrel, amikor a kívánt méretet beállítottuk. 

Táblázat beszúrására szolgáló parancsikon

Ha a Táblázat beszúrása menüpontot választjuk, akkor az Új táblázat párbeszédpanelen beállíthatjuk a készülő táblázat sorainak és oszlopainak számát. 

Az Állandó oszlopszélesség kiválasztása esetén minden oszlop ugyanakkora méretű lesz.  Az automatikus beállítások pedig változó oszlopszélességeket eredményeznek. Ekkor igazíthatjuk az oszlopok szélességét az oldalhoz vagy a tartalomhoz.  Az OK gombot megnyomva a táblázat elkészül. 

Ha az Excel-számolótábla menüpontot választjuk, akkor kihasználhatjuk az Excel- táblázatokban rejlő funkciókat. Használhatjuk az Excel függvényeit is.

ÖSSZEFOGLALÓ A táblázatok használhatók adatok megjelenítésére, és igazításra is. A négyzetek kijelölésével adható meg a cellák száma, de a sorok és oszlopok számának beírásával is megadható. Egy dokumentum táblázataiban használhatunk függvényeket. Ha az oszlopok vagy sorok nagyságát növelni vagy csökkenteni akarjuk akkor kattintsunk a kívánt oszlop oldalára, tartsuk nyomva a gombot míg be nem igazítjuk a kívánt méretre. Az elkészült táblázatba szöveget, képet, és bármilyen objektumot beilleszthetünk.

Először a táblázat szegélyét rajzolhatjuk meg. Táblázat rajzolása A Táblázat rajzolása menüpontra kattintva az egérmutató ceruzává alakul. Először a táblázat szegélyét rajzolhatjuk meg. Ezt követően a ceruzát vízszintesen húzva megrajzolhatjuk sorokat, függőlegesen pedig az oszlopokat.

A vonalak húzását mindig a szegélyeken belül kell elkezdeni, különben új táblázatot készítünk. Ha elkészültük, akkor az Esc billentyű leütésével fejezhetjük be a rajzolást.

Egy elkészült táblázatba további sorokat oszlopokat rajzolhatunk. A Táblázateszközök Tervezés menüszalagon található Táblázat rajzolása ikon segítségével. Rákattintva az egérkurzor ismét ceruzává válik, és új sorokat és oszlopokat rajzolhatunk vele. Egy-egy táblázatvonal törléséhez a Tervezés menüszalag radír ikonját használhatjuk.

Táblázatstílusok A beszúrt táblázat egy általános formát kap. A Táblázateszközök Tervezés menüszalagon különböző táblázatstílusok közül választhatunk, a megjelenő menük segítségével.

A Táblázatstílusok mellett található legördíthető nyílra kattintva az összes stílus megjelenik egy ablakban, amiből egy kattintással kiválaszthatjuk a nekünk tetsző formát.

ÖSSZEFOGLALÓ KÉRDÉSEK Mire szolgál a táblázat? Hogyan kell táblázatot beilleszteni? Hol választhatunk különböző táblázatstílusok közül a menüsorban? Mit rajzolunk meg először a Táblázat rajzolása menüpontra kattintva? Miből állnak a táblázatok?

Ha a táblázatot szinesebbé szeretnénk tenni a következő ikonokat keressük meg: Az Árnyékolásra kattintva a táblázat ill. cellák háttérszínét adhatjuk meg. A Szegélyekre kattintva pedig az elválasztó vonalakat adhatjuk meg, hogy milyenek legyen a vonalak, de itt állíthatjuk be, ha pl. egy cellát ferdén el szeretnénk választani.

Cellák formázása Beállíthatjuk, hogy melyik oldal legyen berajzolva. Ha egy oldalt kitörlünk szaggatott vonallal lesz jelölve a dokumentumba, de ha pl. kinyomtatjuk nem fog meglátszódni a szaggatott vonal se. Megadhatjuk, hogy milyen legyen a szegély. Ferde vonalat húzhatunk a cellákba.

Egyesíthetjük vagy feloszthatjuk a cellákat. Oszlopokat és sorokat illeszthetünk be, de törölhetünk is ki. A cellákat igazíthatjuk pl. a szöveghez. Ezeket mind megtehetjük csak előtte ki kell jelölni a formálni kívánt cellákat.

Feladat: Készíts egy táblázatot amiben szerepel a: Cellák egyesítése Cellák felosztása Háttérszín A külső szegély erősebb legyen mint a belsők

KÖSZÖNÖM SZÉPEN A FIGYELMET!  FORRÁSOK: http://csodak.blogter.hu http://hu.wikipedia.org http://valtozas.network.hu KÖSZÖNÖM SZÉPEN A FIGYELMET! 