Egyéni animáció készítése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bemutató-készítés PowerPoint.
Advertisements

A bemutató készítés bemutatója
Bemutató-készítés PowerPoint.
Táblázatkezelés Alapok.
A prezentáció művészete
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Animációk a Powerpoint-ban
TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG.
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Prezentációkészítés Feladat: 12 képből álló non-lineáris multimédiás
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
4. Feladat (2) Foci VB 2006 Különböző országok taktikái.
Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell. Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
A bemutató készítés alapjai
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
A bemutató készítés bemutatója
A Windows grafikus felülete
Szöveg egységei, gépelés
Informatikus könyvtáros
1. Akciógombok elhelyezése
A körlevél készítésének menete
A Microsoft Corporation terméke
A szövegszerkesztés alapjai
Egyéni animációk készítése
Képek használata dokumentumban Open Office Writer Segítségével Nevem: Hartmann Levente Felkészítő tanárom: Rácz Márton Iskolám: Balatonfüredi Eötvös Loránd.
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokba
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokban
A Gimp képszerkesztő program
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Egyéni animáció készítése
Informatikai alapszoftverek
A bemutató készítés alapjai
Ergonómiai elvek prezentáció készítésekor
Vizuális alkalmazások a FoxProban Páll Éva Boglárka.
Prezentáció a prezentációról
Prezentáció készítése Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Bevezetés az Openoffice Impress használatába.
A prezentációkészítés alapjai
Prezentáció és grafika
Visual Basic 2008 Express Edition
1. Feladat Hozzunk létre egy olyan programot amely számokat ír ki és a felhasználónak időre be kell gépelni ezeket.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
EGYÉNI ANIMÁCIÓ.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Készítette: Kiscsatári Nóra
A GIMP használata Készítette: Kálmán Krisztina Erzsébethelyi
Ez az én művem Kőszegi Tamás (13/k) Felkészítő tanár: Holtner Rita Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola.
Készítette: Földi Gergely Felkészítő: Antal Zoltán Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr, Kossuth Lajos Utca 13. Kedvenc szerkesztő szoftverem.
Prezentációk készítése
Az előadások használata. Hogyan használjuk az diákat 1.Kattints a SLIDES kapcsolatra 2.Kattints az AUDIO kapcsolatra 3.Várdd meg, míg elindul a hang 4.Hallgasd.
A prezentációkészítés
Kedvenc szerkesztő szoftverem: WORD Készítette: BODOR PÉTER Felkészítő tanár: RAVASZ IMRÉNÉ Iskola: HERENDI NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA.
PowerPoint A PowerPoint szerkesztői felülete öt fontosabb részre osztható fel. menüsor és eszköztár - ahonnan az utasításokat, eszközöket, opciókat,
SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOK HASZNÁLATA Microsoft Photo Story.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
A bemutató készítés alapjai. Alapfogalmak Multimédia ➲ Olyan programok és hardvereszközök, amelyek az ember több érzékszervére hatnak. (Általában a látásra.
Számítógépes programok használata
Informatika Oktató: Bock Ádám. Prezentáció készítés PowerPoint program segítségével.
Összeállította: Juhász Tibor – 2006 – Prezentációk 4. A prezentáció bemutatása.
Használati útmutató Készítette: Kávai Áron Felkészítő tanár: Sarnyai Zoltán Iskola: Beszédes József MMIK Cím: Magyarkanizsa,
Számítógépes ismeretek
Cím Szerző Konzulens.
3. Táblázatok és diagramok
Total commander.
Fodor Edina, óra feladata Fodor Edina,
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
5 tipp a munka egyszerűsítésére
Multimédia.
POWERPOINT Bemutató készítése.
Előadás másolata:

Egyéni animáció készítése Előadó: Szremkó Bettina Felkészítő Tanár: Esztelecki Péter Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium Posta utca 18, 24400 Zenta , SRB

Tartalom Animált képek behelyezése a prezentációba Saját animáció készítése A coustom animation használata A dia animálása

Animaciók a PowerPointban Hogyan helyezzétek be az animációkat a prezentációtokba?

Az Animáció a PowerPointban: Szerinted mi az Animáció? A PowerPointban az Animációk alkalmazása arra szolgál, hogy különböző objektumokat (szöveg, kép, forma stb.) tudjunk mozgatni a dián. Az animáció nem csak az objektumokra vonatkozhat hanem magára a diára is. A PowerPoint lehetővé teszi különböző mozgó- képek és videók beillesztését is.

Egy példa az egyéni animációra

Ez az folyamat elsőre nehéznek tünhet , de ha rájöttök a nyitjára nagyon egyszerű lesz! Kezdjük!

Először is egy egyszerű animáció beillesztésével kezdjük! lépés Először is egy egyszerű animáció beillesztésével kezdjük! Kiválasztjátok az Insert opciót.

Ekkor egy új menüsor nyillik meg : Itt megtaláljátok a movie from clip organizer opciót...click.. Ekkor egy új menüsor nyillik meg : Igen, ez már a harmadik lépés. 2. lépés Itt kiválasztjátok a Movie opciót Amikor rákattintottatok a Movie opcióra egy kis menüsor fog legördülni.

Ha megnyitottátok az opciót akkor egy Clip Art nevü menüsor fog megjelenni a képernyő jobb oldalán. Itt a Search for segítségével, kedvetekre keresgélhettek a különböző animált képek között. Az All collections opció a saját animációinkat tartalmazza (ill. az interneten fellelhető, vagy már meglévő animációkat a programból).

Itt a Movies van bejelölve mert animaciót keresünk. A Selected media file types-ok a kiválasztott médiafajtára vonatkoznak (valójában arra , hogy mit kerestek: képet , filmet, zenét, hangot stb.) Itt a Movies van bejelölve mert animaciót keresünk.

írjatok be valamit a Search-be, pl. kutya ( angolul : dog)! Miután beírtátok kattintsatok a GO gombra!

Ezek után megjelennek a keresett animációk. Válasszatok ki egyet közűlük és bal klikkel kattintsatok rá!

Ennek hatására az animáció megjelenik a a dia közepén. Valahogy így...

Hogy mozgásra bírjátok az objektumot, az Animations menüsort kell kiválasztanotok és azon belül pedig a Custom Animation- lehetőséget kell megnyitnotok.

Ennek a neve Custom Animation Ez a lehetőség a prezentációban található (kép, forma,animáció) mozgatására szolgál. Ezután egy új menüsor fog megjelenni a jobb oldalon.

Az Entrance-el különböző módon „tessékelhetitek’’ be a tárgyat a diára. Pl.: Ha van egy tárgyatok a prezentációban , akkor azt a diától függetlenül külön mozgathatjátok. Bejövetel Megjelenés Kimenetel Mozgások PL.: Zoom

Az Emphasis lehetővé teszi a tárgy egyhelyben való mozgását. Pl. Spin

Az Exit opció ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint az Entrance opció, de ez a tárgy kimenetelét szabályozza. Pl.: Diamond

A Motion Paths-al utat rajzolhattok a tárgynak amit az követni fog. Saját út rajzolása

Ha választottatok egy animációt akkor az meg fog jelenni Ha választottatok egy animációt akkor az meg fog jelenni. Ha rákattintatok akkor megjellenek a következő opciók: Kattintásra induljon Az előzővel induljon Az előző után induljon Ezekkel meghatározhatjátok az animációk menetének sorrendjét. Ha megvannak az animációitok akkor a Speed opcióval beállíthatjátok a folyamat sebességét animációnként, a Direction-nal beállíthatjátok, hogy milyen irányból induljon az animáció (jobb, bal, jobb sarok stb) .

Az Effect Options...-al beállíthatjátok, hogy: az animáció hangot adjon ki hogy a tárgy eltünjön az animáció után hogy az animáció gyorsan, vagy lassan kezdődjön vagy végződjön hogy honnan kezdődjön 4 1 3 2

Szöveg esetén létezik még egy opció, ami lehetővé teszi, hogy a szöveg betűi mind külön - külön jöjjenek elő, vagy szavanként. Szöveg Betűnként

Akkor most kombináljuk a tanultakat! Sok szerencsét ! Akkor most kombináljuk a tanultakat! Csináljatok saját animációt melyben: van mozgókép, a mozgókép saját úton mozog, az elhelyezett tárgyak képesek megjelenni és eltűnni, a szöveg minden betűje külön lép be a diára

Példa Megjött a gólya

Ha megtanultátok használni az animációkat a dián belül akkor még csak egy egyszerű lépés van hátra ami a dia animálására vonatkozik. Beléptek az ANIMATIONS-ba és ott kiválasztatok egy szerintetek megfelelő animációt ( ez alapján fog megjelenni a dia a bemutatóban).

által a dia egérkattintásra fog indulni. Az On Mouse Click által a dia egérkattintásra fog indulni. A Transition Sound-al meghatározhatjátok, hogy milyen hang kiséretével jelenjen meg a dia. Az Apply To All beállítással mindegyik diád egyformán fog indulni. Itt beállíthatod, hogy a diák pontos időközönként induljonak. A Transition Speed-el maghatározhatjátok a dia animációjának sebességét ( úgy mint a saját animációknál).

Remélem az óra segítségével most jobban áttekinthető számotokra a PowerPoint-ban való Animációkészítés!

Köszönöm a figyelmet

Források http://hu.wikipedia.org/wiki/Anim%C3%A1ci%C3%B3s_film http://hu.wikipedia.org/wiki/Keynote http://duramecho.com/ComputerInformation/HowToDoPowerpointAnimations.html http://www.youtube.com/watch?v=FDj5wgmxu9Q http://office.microsoft.com/en-us/powerpoint-help/CH010067344.aspx http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_PowerPoint