Készítette: Szabó Krisztina

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Alap Termékek.
Advertisements

Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
A bio élelmiszerek olyan növényi vagy állati eredetű élelmiszerek, amelyeket az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően állítottak elő.
Készítette: Berényi Lili Sallai Andi
Helyes táplálkozás.
Egészséges táplálkozás
Becslések szerint a felnőttek 70%-a nem fogyasztja a napi gyümölcs és zöldség mennyiséget, és a gyerekek 90% szintén nem fogyasztja el az ajánlott napi.
Zöldségfélék.
Táplálékok, tápanyagok
B-vércsoport.
Testünk építőkövei: A vitaminok
Öltözködés és kozmetikumok
A vitaminok és ásványi sók
Flavon max termékcsalád
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
A burgonya.
Mese a tejről.
Készítse fel szervezetét a télre!
Ajándék ötletek Karácsonyra
Bioélelmiszerek Készítette: Simon Elizabet
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Bioélelmiszerek Készítette: Csalló Rebeka Felkészítő tanár : Kulicsné Takács Erzsébet Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 8400,
Természetes Színezékek
Bioélelmiszerek Készítette: Sorbán Sarolta
Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola
Indításkor Kattints a hangszóróra Kikapcsolás ESC gomb.
A kitelepítés, kimenekítés, befogadás, visszatelepítés általános és speciális feladatai Magyarországon „Hallgatók a tudomány szolgálatában” Tudományos.
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények
Készítette: Rácz Imre Vince
A helyes táplálkozás.
A sárgarépa és a petrezselyem
Génmanipulált növények biztonsága Smeller Margit
Dr. Boros Szilvia Centrum Sajtótájékoztató Táplálkozási jellemzők Magyarországon, új RDA és az egészséges táplálkozás megvalósulásának előnyei.
Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
A nyílméregbéka.
Horváth Krisztián A Vitamin.
C-vitamin Készítette Skrován Mónika.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
SIKERES KAMPÁNYSTRATÉGIÁK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA REKLÁMOK ÉS PSZICHOLÓGIA Kincsesné Vajda Beáta Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar.
Biopeszticidek Készítette: Pásztor András március 22.
WELLNESS-SZELETEK WELLNESS AKADÉMIA TERMÉK MODUL
Növény monitoring Ambrus Á., Györfi L., Vásárhelyi A. Az élelmiszerekben elforduló növényvéd-szermaradékok élelmiszerbiztonsági megítélése 5/2002. (II.
Nano Silver.
A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület Egészségnapja május 31.
Testi - lelki egyensúly
Testünk építőkövei – a vitaminok
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
GYÜMÖLCSÖK Készítette:Balás-Piri Bálint. Hazánk gyümölcsei Hazánkban legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből ( szilva,meggy ) termelünk. A.
Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter. Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken.
Készítette: Tremmel Máté. Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé.
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
A káposztafélék és a burgonya
10. rész :Táplálékunk összetevői
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Készítette: Szabó Krisztina Bioélelmiszerek Készítette: Szabó Krisztina Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium, Pozsony

Tartalom Bio alma Bio szamóca Bio répa Bio paradicsom Bio saláta Bio szezámolaj Bio mandarin Bio citrom Bio zöldborsó Bio grapefruit Bio ananász Bio csokoládé

Bevezetés Az ökológiai vagy biológiai gazdálkodás kiterjed mind a növénytermesztésre, mind az állattenyésztésre, az ily módon megtermelt növényeket ill. tenyésztett állatokat jelöljük "bio" szóval, valamint az ezekből előállított élelmiszereket nevezzük bio élelmiszereknek. Az ökológiai gazdálkodás környezetünket kímélő gazdálkodási formát jelent, természetes élettani ciklusokon, szerves trágyázáson, biológiai védelmen alapuló termesztés útján. A termelés során mellőzik a szintetikus műtrágyákat és növényvédőszereket, ezáltal olyan élelmiszereket kapunk, amelyekben nincsenek mérgező anyagok, ízük, aromájuk természetes. A bio élelmiszerek fogyasztása révén tehát kíméljük szervezetünket az élelmiszerek útján bevihető káros vegyi anyagoktól. Ezen termékek kíméletes módon kerülnek feldolgozásra, mesterséges adalékanyagokat és tartósítószert nem tartalmaznak.

Bio alma Az ókori egyiptomiak után a görögök és a rómaiak az étkezést így jelezték: a tojástól az almáig. Tehát az étkezést almával fejezzük be. Vajon miért? Az alma fogyasztása különösen fontos és ajánlott a kismamáknak, állapotos nőknek és gyermekeknek. A nátha és egyéb megbetegedések esetén a gyógyszer. A rózsa-félék családjába tartozik. @{-;---

Bio szamóca A ma termesztett szamóca a közhiedelemmel ellntétben nem az erdei eprből nemesítették ki hanem az Újvilágból érkezett eperfák házasításának eredménye.. Rendkívül finom gyümölcs. Valójában nem is gyümölcséért fogyasztjuk mert a termésnek (gyümölcsnek) az eper felületén lévő magvakat lehetne nevezni. 

Bio sárgarépa A sárgarépát szerintem mindenki megismerte már gyerekkorában. Szüleink mindent megtettek, hogy egy falattal többet megegyünk, még ódákat is zengtek jótékony hatásairól A sárgarépa legfontosabb hatóanyaga a béta-karotint már a sárga színe is elárulja, ami az A-vitami provitaminja. Nagy mennyiségben tartalmaz szelént . 

Bio paradicsom A paradicsom mind töltésre, mind sütésre, mind salátába kiváló! A paradicsomban hétféle ásványi anyag, tízféle nyomelem, tizenháromféle vitamin és cukor található. A paradicsom Mexikóból és Közép-Amerikából származik, s Európában csak a XVI. század után vált ismertté :D

Bio saláta A salátákról mindenki jól tudja hogy egészségesek és hogy fogysztásuk napi rendszereséggel ajánlott. Mindenki tudja hogy magas vitamin, rost, és ásványianyag tartalma miatt kifejezetten segítik emésztő és inmun rendszerünk működését. A rendszeres salátafogyasztóknak magasabb az E-, C-vitamin, likopin és folsav szintje, mint azoké akik előnyben részesítik a húsos ételeket.

Bio szezámolaj A szezámmagolaj a mangán, a nikkel és a vas mellett természetes antioxidánsokat, szezamolt és szezamolint is tartalmaz, emiatt sokáig eltartható.  Használata elsősorban legyengült állapotban vagy idős korban javasolt.

Bio mandarin A mandarin a citrusfélék családjának képviselője, citrus rokonaitól azonban nem csak C-vitaminban való gazdagságot örökölte. Van benne rengeteg D-vitamin, amely véd az angolkórtól.

Bio citrom Fogyasztását ajánljuk elsősorban kismamáknak, csecsemőknek és gyermekeknek, beteg embereknek (daganatos megbetegedések), de megelőzésképpen minden egészségtudatos embernek.

Bio csokoládé A csoki evés igazolásaként szolgál egy régi mondásunk, miszerint „a csokoládé boldoggá tesz”! És persze, John G. Tullius megfigyelését a legtöbb ember mosolyogva fogadja: "tízből kilenc ember imádja a csokoládét, a tízedik, pedig hazudik!"

Bio zöldborsó A zöldborsó értékes táplálék,magját voltaképpen éretlenül szeretjük. Sárgán és szárazon volna érett. A zöldborsó kalóriaértéke 100 grammban 88 kcal-t tartalmaz.

Bio grapefruit A narancs és a citrom keresztezéséből jött létre a grapefruit. Ismerünk: fehér, piros, zöld és rozé grapefruitot.

Bio ananász Eredeti őshazája Dél-Amerika tróbusain lehetett.Fogyokúrák egyik elengedhetettlen gyümölcse. E gyümölcsnek az illata nagyon édes.

Kérdések : 1. Sorolj fel 4 bio ételt! 2. A bio mandarin milyen családba tartozik? 3. Honnan származik a bio paradicsom ? 4. Milyen állapotban alkalmas fogyasztani a bio zöldborót? 5. Sorolj fel legalább 1 olyan bio gyümölcsöt amely vitamint is tartalmaz és nevezd is meg ! 6. Milyen 2 gyümölcs kereszteződéséből jött létre a a bio grapefruit ? 7. Ön szerint igaz John G. Tullius megfigyelése,miszerint 10 ember közül 9 imádja a csokoládét viszont a 10. hazudik ? 8. Tetszett önnek ez a prezentáció?

Források http://gyogynovenyek.qwqw.hu/tarhely/gyogynovenyek/kepek/06_fu.png http://www.ananaszdieta.hu/images/ananaszdieta/ananasz_small.png http://www.bioprevas.sk/files/img/products/ovocie/grep-cerveny.jpg http://www.edenkert.hu/upload/2/article/1509/1_original.jpg http://www.joy.hu/data/cikk/19/19406.w.jpg http://shop.unas.hu/shop_ordered/2705/shop_pic/unas_445750.jpg http://4.bp.blogspot.com/_gV-_lU2Xc4o/SrnPnu4CPlI/AAAAAAAAIfM/acEGfdiI8Xo/s320/Citrom.jpg http://image.made-in-china.com/2f0j00GBsEmNfPHIbt/Nanfeng-Mandarin-Oranges.jpg http://okoriegeszseg.shp.hu/hpc/elemkepek/okoriegeszseg/okoriegeszsegsalata_0HEL1259909269.jpg http://2.bp.blogspot.com/-SnvWJcLSwKI/T6yt6uuRRQI/AAAAAAAAGJE/NhszPzwA79Y/s1600/szez%C3%A1molaj2-238x300.jpg http://impulsermagazin.com/hu/wp-content/uploads/2012/08/paradicsom-most-van-szezonja.jpg http://www.polyakokogazdasag.hu/sites/default/files2/imagecache/product_full/bio_repa_csomos.jpg http://m.cdn.blog.hu/al/alfacsaj/image/szamoca.jpg http://m.cdn.blog.hu/gy/gyumi/image/gyumi/alma.gif http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/2/73/917/73917223_large_3824370_60180039_6531280x1024.jpg http://hplusmagazine.com/sites/default/files/images/articles/jan10/bio.gif http://files.mommo.hu/pictures/000/220/220484_8f277599f0_s.jpg

Köszönöm a figyelmet!