Az iWiW magyar ismeretségi hálózat, mely 2002. április 14-én kezdte meg működését iWiW néven, 2006 óta a leglátogatottabb magyar weboldal. [1]magyarismeretségi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

Marketingkommunikáció és PR
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
Általános médiaajáNlat
IKT pedagógusoknak.  Csoportok vagy társadalmi rendszerek ideáltipikus meghatározása, amelyek az egyes tagok közötti szilárd kötődések eredményeként.
Kommunikáció fejlesztési koncepció Készítette: Juraszkó Péter, Oláh István, Szücs Mónika, Varga Tamás.
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
Digitális világ A digitális reklám
Adatvédelmi elvek és gyakorlat – január Készítette: Dr. Detrekői Zsuzsa.
Közösségi portálok használata
Közösségi hálózatok alkalmazása internet marketingben
„A Honlapod a Holnapod” online marketingkommunikációs workshop december 3. Varga István
2008 novemberOrbán Zoltán – LogiPen Kft.. Mit is kell adminisztrálni…?  Szabályzat  Dolgozói tájékoztató  Munkavállalói nyilatkozatok (új belépők is!)
KUCSERA GÁBOR Szponzori kiajánlása 2006
Nav N Go Vállalati áttekintés Bevezetés  A Nav N Go Kft ben alakult meg azzal a céllal, hogy forradalmi és innovatív megoldásokat kínáljon.
Tehetségpont létrehozása
Szolgáltatásfejlesztés, adatbázisépítés együttműködéssel Networkshop 2005 Szeged Burmeister Erzsébet Miskolci Egyetem, Könyvtár, Levéltár, Múzeum
Süveges László Tanárom neve: Szabóné Székely Éva
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Elektronikus számlabemutatás és fizetés
IWiW Problémák és megoldások Lécz Balázs iWiW Üzemeltetési vezető Virgo Systems Kft
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
A kommunikáció egyéb elektronikus formái
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Informatika verseny január 25. Hunyadi János Gimnázium
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
EGYEKÉRT EGYESÜLET FÓRUMA
Közösségi oldalak használata
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
PÉNZTÁRVÁLASZTÁS Miért az ING Nyugdíjpénztár? 1 Összeállította: Falussy Sándor pénzügyi tanácsadó.
Econet.hu Nyrt. MitMikorEladóTulajdon-hányad sziget.hu június 14. Sziget Kft. 100% freeblog.hu június 25. magánszemély100% est.hu március.
IWiW – második hullám Simó György T-Online Magyarország Zrt, vezérigazgató.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére október 15.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
UniTech online mérnökverseny
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Közösségi hálók hálójában Szilassi Andrea Városi Könyvtár Tatabánya.
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
RIPPLN – AZ ÁTLÁTHATÓ KÖZÖSSÉG. Ripple = fodrozódás Ezt a szót használja az angol arra az esetre is, amikor egy vízbe ejtett tárgy, vagy vízcsepp maga.
Nevpont.hu | 2014 Szeretettel és nagy tisztelettel köszöntök mindenkit honlapom, a Névpont© – bemutatkozó összeállításán. A Névpont nem.
Általános iskola első osztály
Az EtherCore weboldal Jószai Zoltán 1. Az oldal célja Kedvcsináló a fejlesztés alatt lévő játékhoz 2.
Integrált Könyvtári Rendszer. Történeti áttekintés  ‘85-ben kezdődött el a fejlesztés  ‘94-ben már a felhasználók rendelkezésére állt  ‘95-től az OSZK-val.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Facebook A facebook amerikai alapitasu ismeretsegi haloyat,amely februar 4.-en kezdte mukodeset. Eredeti neve a THEFACEBOOK Volt.
Itbusiness konferencia, CONFESSION ON A DANCEFLOOR Cégek az üzleti modellváltásról Gulyás János / Ipsos Zrt. Nobody’s Unpredictable.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Miért a facebook-ot válasszuk kampány felületnek?  2011 júliusától decemberig fő, ezzel elérve a felhasználót  40. hely a világon.
Social Media 2015-ben, üzleti szemmel - avagy merre tart a közösségépítő világ? Kulcsár István Róbert 1.
Miért érdemes egy cégvezetőnek regisztrálni a …………… közösségi oldalra? Hogyan használjuk ki hatékonyan a jelenlétet a világ legnagyobb szakmai hálózatán?
Nyíregyháza, április 02. A kapcsolatok hálójában.
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Közösségek az interneten Papp Szabolcs 2009.
Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
Dr. Földy Ferenc Európa-jogi szakjogász III. EURES állásbörze október 11. EUvonal EU Tájékoztató Szolgálat.
A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle.
Szombathelyi Szolgáltatási pályaorientációs feladatai
„Adatbázis építés, adatállományok felhasználása, frissítése, targetálás; egy sikeres DM esettanulmány bemutatása” Vörös Gergely online média értékesítési.
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
EU Tájékoztató Szolgálat
2018/2019 tanév.
Előadás másolata:

Az iWiW magyar ismeretségi hálózat, mely április 14-én kezdte meg működését iWiW néven, 2006 óta a leglátogatottabb magyar weboldal. [1]magyarismeretségi hálózat2002április 14-én [1] A rendszerbe csak meghívással lehet bekerülni, üzemeltetője az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt, amely a Magyar Telekom Nyrt. tulajdona. Ügyvezető igazgatója Szabó Márton. Az iWiW név az angol „international who is who” („nemzetközi ki kicsoda”) rövidítése.

A közösségbe új tag akkor léphet be, ha a korábban belépettek közül valaki az iWiW rendszeréből meghívólevelet küld neki, és ő regisztrálja magát. Regisztrációkor a nevét és címét tárolja el a rendszer, de további adatokat is meg lehet adni, mint például születési dátum, foglalkozás vagy az általános-, közép-, főiskola, egyetem, ahova járt. A regisztrációkor megadott (meghívott) cím később akár módosítható is. Az új tag listázhatja a többiek nevét és még pár adatot, amelyek alapján megbizonyosodhat, hogy valóban az ismerőse-e az, akinek a nevét látja. Ha az ismeretséget az ismerős visszaigazolja, akkor már látják egymás adataiból az címet és a születésnapot is, továbbá az ismerős ismerőseinek felsorolását, akik között nagy valószínűséggel újabb ismerősöket – volt osztálytársakat, régi cimborákat – fedez fel. Ismeretlenek adatlapján látható az ún. „legrövidebb út” is, amellyel meg lehet nézni, hány emberen keresztül kapcsolható össze a két ember. A megváltozott iWiW rendszerben már visszaigazolás nélkül is láthatók az ismerős ismerősei, és az is, hogy mikor lépett be utoljára.rendszerben Az iWiW születésnapjait nagyszabású összejövetellel ünneplik a tagok.születésnapjait

Az iWiW.hu őse, a WiW.hu az egyik legelső volt a közösségtérképező honlapok között a külföldi Ryze, a Friendster és az Everyonesconnected.com mellett. Várady Zsolt webfejlesztő 2002 márciusában készítette el a tesztváltozatot, és még az év április 14- én kezdte meg a lap a működését (Várady Zsolt „e-Magyarország díjat” kapott a WiW, a legnagyobb magyar nyelvű közösségi weboldal fejlesztéséért.Várady Zsolt2002április 14- én október 26-án megújult a rendszer, az indulástól tulajdonos Virgo Systems Kft. iWiW-re keresztelte. A „megújulás” nem továbbfejlesztést, hanem cserét jelentett, így megváltozhatott a „Szolgáltatási szerződés” számos jelentős pontja, melyet amúgy nem lehetett volna a régi WiW-ben megtenni; így például kikerült az a rész, hogy „a WiW-ben garantáltan soha nem lesznek reklámok”, és így az új rendszer mindjárt nagy mennyiségű reklámmal indult, majd újabb, kreatív reklámmegoldásokat is kipróbáltak (például reklámmenüpontokat, vagy a rendszerbe beépített reklámszolgáltatásokat, mint például a keresési eredményekbe épített reklámtalálatokat).október 26-án

Sok új funkciót építettek be, többek közt az alábbiakat: többnyelvűség (15 idegen nyelv) az ismerősök csoportosításának lehetősége apróhirdetési rendszer képfeltöltési lehetőség bővített adatlap és kapcsolatiháló-megjelenítő (térkép), az adatok nyilvánosságának szabályozásával bármely tag ismerőseinek listázása városokba rendezés rendszerüzenetek és külső es értesítés üzenőfal és belső üzenetküldési rendszer nyílt fórum, lehetőség topikindításra

A megújult rendszer exponenciális növekedésnek indult, mivel elkezdtek eket küldeni a regisztrált felhasználóknak az iwiwes eseményekről (addig legfeljebb csak belső rendszerüzenet volt), annak is, aki azelőtt sose lépett be. Rövid időn belül rengeteg új iWiW- használó regisztrálta magát, rengeteg képet töltöttek fel. A növekedéssel az iWiW műszaki háttere nem tudott lépést tartani, így a „Gépház” – ahogy a fejlesztő-karbantartó csapat nevezi magát – január 12-én kénytelen volt a szolgáltatásokban korlátozásokat bevezetni. Rövidebb ideig a képfeltöltés lehetőségét is kikapcsolták, szüneteltették a meghívóküldést. Február 10-én a megszorítások enyhülni kezdtek: minden tag kapott egy meghívóküldési lehetőséget. Márciusban az oldal az es taglétszámot is meghaladta, így egy jelentős kiszolgálóbővítés és erőforrás-frissítés is szükségessé vált, amelyet 2006 áprilisában hajtottak végre.2006 január 12-énFebruár 10-én2006

Az immár taggal rendelkező, 35 millió kapcsolatot kezelő iWiW valószínűleg fordulópontjához érkezett, amikor április 28-án közel egymilliárd forintért felvásárolta a Magyar Telekom, amely a T-Online csoportba építette be az iWiW szolgáltatáskörét. Az első hónapban 9 új szervert állítottak munkába, minden tag kapott egy meghívót, ha nem volt neki de a többnyelvűség (ami a névváltást indokolta) megszűnt, miközben a felhasználók száma meghaladta a et, az 55 milliós kapcsolatszám mellett.2006április 28-ánMagyar Telekom A regisztrált felhasználók száma július 18-án érte el az egymilliót december 18-án a másfél milliót.2006július 18-ándecember 18-án június 5-én indult el a mobil verzió publikus béta verziója. Ez év augusztus 16-án átköltözött rendőri kísérettel a T-Online szerverterméből a Dataplex adatközpontba. Az üzemeltetők elmondása szerint az iWiW rendszer felhasználószáma eléri a 2,6 milliót, a kapcsolatok száma pedig a 220 milliótjúnius 5-énaugusztus 16-án

június 5-én indult el a mobil verzió publikus béta verziójajúnius 5-én Ez év augusztus 16-án átköltözött rendőri kísérettel a T-Online szerverterméből a Dataplex adatközpontba. Az üzemeltetők elmondása szerint az iWiW rendszer felhasználószáma eléri a 2,6 milliót, a kapcsolatok száma pedig a 220 milliót.augusztus 16-án november 4-én pletykaszinten felmerült, majd november 15- én a webhely-üzemeltetők is megerősítették, hogy a civil kezdeményezéseknek, non-profit szervezeteknek és üzleti vállalkozásoknak külön iWiW-es felületet nyitnak közösségek néven. Az üzleti közösségeknek egyszeri regisztrációs díjat, valamint ismerősönként 30 Ft-ot kell fizetniük – a fenntartók reményei szerint megszabadítva ezzel a felhasználókat a reklámcélú bejelölésektől.november 4-énnovember 15- én A már meglévő identitásokat március 11-étől közösségekké lehet alakítani, újakat lehet indítani. A nem élő természetes személyeket takaró adatlapok törlésre kerülnek június 30-a után. Április 23-ára online flashmob szerveződik az iWiW fejlesztéséért. [12][13] Június 30-án az iWiW Kft. - a vállalatcsoporton belüli átalakítási folyamatok eredményeként - beolvad az Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt-be2008március 11-étőljúnius 30-a Április 23-ára [12][13]Június 30-ánOrigo

december 24-én a felhasználók száma elérte a 4 milliótdecember április 16-án új megjelenést kapott a portál.április végén az iWiWen bevezették az Üzenőfalat felváltó Hírfolyamot, majd egy-két hónap múlva kiegészítik a megjegyzéshez írt hozzászólás és "tetszik-nem tetszik" funkciókkal júliusában megjelent az iWiW mobiltelefonra készült alkalmazása iPhone-ra és AndroidrajúliusábaniPhoneAndroidra decemberének első felében egyes szakmai elemzések azt mutatták, hogy az iWiW alulmaradt a hazai felhasználókért a Facebookkal vívott küzdelemben. Az iWiW fejlesztői ezt röviddel megelőzően a közösségi portál megújítását jelentették be, ami elsősorban a felhasználói felület átalakítását takarjadecemberének Facebookkal

A rendszer üzemeltetői adatvédelmi nyilatkozatukban kijelentik, hogy nem adják tovább a felhasználókról tudomásukra jutó információkat harmadik félnek. Az iWiW adatvédelme többekben mégis ellenérzést váltott kiKözülük Gyenis Balázs felhívta rá a figyelmet, hogy az iWiW szerződési feltételei egyoldalúak, és a felhasználók adatainak egy része akár beleegyezésük nélkül is nyilvánosságra kerülhet. Erre azt a példát hozta, hogy amikor a WiW iWiW-re váltott, a felhasználók beleegyezése nélkül nyilvánosságra kerültek a kapcsolati hálók, a fórumhozzászólások és az utolsó bejelentkezés adatai. Szerinte ezen a Google Orkutjának példájára kellene változtatni, ahol a szolgáltató cég mindig a felhasználók személyes beleegyezésére van kötelezve az adatvédelmi nyilatkozat megváltoztatásakor.GoogleOrkut Dr. Kulcsár Zoltán, a PPOS adatvédelmi szakértője tanulmányában azt vizsgálta, hogy az iWiW adatbázisa milyen módon kerülhet jogszerűen a T-Online-hoz.tanulmányában