Memóriák típusai, jellemzői

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Háttértárak ismertetése
Advertisements

Hardver ismeretek Háttértárolók
Napjaink háttértárolói
Memóriák típusai, jellemzői
Adattárolási technológiák
Napjaink háttértárolói
Hardver, szoftver A hardver
Memória.
Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel.
Készítette: Ferenczi Krisztián (FEKSAAI.ELTE). Optikai lemezek jellemzői Az írás és olvasás lézersugárral történik. Az optikai tároló felületén az adatok.
Tárgy: Számítógépes alapismeretek Készítette: Horti Tamás (HOTSAAI.ELTE)
Napjaink háttértárolói
Neumann-elvek A számítógép legyen teljesen elektronikus, külön vezérlő és végrehajtó egységgel. Kettes számrendszert használjon. Az adatok és a programok.
Készítette: Diczházi Attila
A számítógépes memória jellemzői
Készítette: Sebestyén Dávid SEDRAAI.ELTE. Az adathordozók Ha nincs hálózatban a két számítógép, amik között adatot szeretnénk átvinni Vagy a digitálisan.
Háttértárak.
Informatikai eszközök
A számítógép felépítése
Készítette: Simon Anett 9.c
Memóriák.
A memória.
Számítógép memória jellemzői
Háttértárak Informatika tananyag.
Memóriák típusai, jellemzői
A memóriák típusai Ahogy én tanítanám….
Memóriák típusai, jellemzői
Napjaink háttértárolói
Felkészítő tanár: Széki Tibor tanár úr
Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno.
Napjaink háttértárolói
Napjaink Háttértárolói
Készítette: Felkészítő tanár: Iskola:
Készítette: Bodor Béla Tanár: Szabó Dániel Iskola: Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola Iskola címe: 1149 Budapest, Egressy út 71. MEMÓRIÁK.
Készítette : Szente Szilvia Spek Krisztina Felkészítő tanár : Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Napjaink háttértárolói Király Erik Péter Felkészítő tanár:Sári Éva Türr István Gazdasági Szakközépiskola 6500 Baja, Bácska tér 1.
„Én így tanítanám az informatikát”
A memóriák típusai, jellemzői
Média tárolóeszközök. A CD  A CD(compact disk) ált. 700Mb kapacitású  Optikai tároló  Hang, kép, valamint adat digitális formátumú tárolására használatos.
Készítette: Aranyos Edit & Fazekas Sarolta A CD-rom története.
MI A MEMÓRIA? A memória tulajdonképpen egy logikai áramkör, ami adatok megőrzésére alkalmas. Az adat számunkra most azt jelenti, hogy van-e jel vagy nincs.
A számítógép felépítése
A számítógép teljesítménye
Optikai tárolók CD, DVD.
A ROM és a BIOS Készítette: Tóth Dominik. A ROM A ROM (Read Only Memory) egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható memória. Fizikailag az.
A központi egység Informatika alapjai Készítette: Senkeiné B. Judit.
 A ROM angolul: Read-Only-Memory. ( csak olvasható memória)  Egy olyan elechtronikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas.  Programok.
HARDVER IT ALAPFOGALMAK. NEUMANN-ELVŰ SZÁMÍTÓGÉPEK FELÉPÍTÉSE Központi feldolgozó egység Háttértárolók Adatbeviteli eszközök (Input) Operatív tár (Memória)
A számítógép felépítése
Ismerkedjünk tovább a számítógéppel
Hang anyagok tárolása Magnószalag Magnókazetta Bakelitlemez CD
Minden, amit az adathordozókról tudni kell
Mai számítógépes perifériák
MINDEN, AMIT AZ ADATHORDOZÓKRÓL TUDNI KELL
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 CD, DVD írás.
Kialakulásuk  1960-as évek közepétől több cég egymástól függetlenül fejleszti  Katonai célokra készül  Létrehozás célja: A mágneses tárolóknál nagyobb.
2015. július július július 22. Készítette: Gráf Tímea Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek III.
Készítette: Diczházi Attila. Mágneses Winchester Floppy Optikai CD DVD Egyéb Pendrive Memóriakártyák.
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
A számítógép feladatai és felépítése
Ma használatos háttértárakat és azok tárolási technológiái (Informatika érettségi 5.tétele) Készítette:Dobrovolni Edit 12.c.
Ismétlés Memória RAM  Véletlen elérésű memória ( Random Access Memory)  Tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat.
Adathordozók Pap Gergely (PAGNAAT) Felhasznált forrás: Wikipédia.
A nagy mennyiségű adat tárolására alkalmas ki- és bemeneti perifériákat Háttértárolónak nevezzük. Több féle típusa is létezik.
Az alaplap AZ ALAPLAPON TALÁLHATÓ A PROCESSZOR /CPU/, A MEMÓRIA, A VEZÉRLŐ KÁRTYÁK CSATLAKOZÓI ÉS A PERIFÉRIÁK CSATLAKOZÓI.
Adatok tárolása. Tárolók Félvezető tárak RAM Operatív tár Cache tár Regiszterek CMOS RAM ROM BIOS Mágnestárak Mágneslemez Hajlékony lemez Merevlemez MágnesszalagMágneskártya.
Információtechnológiai alapismeretek
Neumann elvek és a Neumann elvű számítógép felépítése
A számítógép tárolóeszközei
A számítógép feladatai és felépítése
Előadás másolata:

Memóriák típusai, jellemzői Név: Seres Sándor Zoltán Felkészítő tanár: Orosz Miklós Iskola: Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola

Tippelhettetek, most megmutatom a válaszokat. Memória A memória fontosabb típusai a RAM, a ROM, a PROM, az EPROM, az EEPROM és a Flash memória. Mi a memória? a, A memória elektronikus adattárolást valósít meg. b, A matek órán a puskázást segíti a memória. c, Valamilyen problémát próbál megoldani a számítógépen. d, Nem tudom ,mi az a memória. Hány memória fajtát ismersz ? a,nyolcat. b,hatot. c,Egyet sem mert még mindig nem tudom mi az a memória. A memória elektronikus adattárolást valósít meg. A számítógép csak olyan műveletek elvégzésére és csak olyan adatok feldolgozására képes, melyek a memóriájában vannak. Tippelhettetek, most megmutatom a válaszokat.

RAM (Random Access Memory) A RAM (Random Access Memory) véletlen elérésű írható és olvasható memória. Minden bevitt adat először a RAM-ba íródik. Fajtái:DRAM (Dynamic RAM) , SRAM (Static RAM) , Mi az a RAM?

ROM (Read Only Memory) A ROM csak olvasható memória, amelynek tartalmát a gyártás során alakítják ki. BIOS (Basic Input Output System), ez egy illesztő program amely betölti a számítógépet . Fajtái: PROM, EPROM, EEPROM Na és mi a ROM? Szerintetek?

PROM A PROM programozható olvasható memória, egyszer programozható .

EPROM Az EPROM (Erasable PROM) egy olyan ROM, melynek tartalmát különleges körülmények között ultraibolya fény segítségével törölhetjük, és akár többször is újraírhatjuk.

A CD nem memória, de tárol információt . CDROM CD(Compact Disc ) Az írható CD-ken az információt a polikarbonát hordozó alatt elhelyezkedő nagyon vékony lemez. A CD-k fizikai felépítésük szerint csoportosíthatók: CD-R(írható), CD-RW(újraírható) A CD nem memória, de tárol információt .

DVDROM A DVD (Digital Versatile Disc) nagy kapacitású optikai tároló, amely főként mozgókép és jó minőségű hang, valamint adat tárolására használatos. Kapacirás: 8.5Gb,4.7Gb

FlashMemória A Flashmemória nem felejt, törölhető és írható. Felhasználása: Pendrive, Memoriakártya, SSD

SSD Az SSD (szilárdtest-meghajtó) Az SSD egy olyan, mozgó alkatrészek nélküli adattároló eszköz, azt hosszú ideig megőrzi. Kapacitás:32GB-1TB

Pendrive A pendrive egy USB-csatlakozóval egybeépített flash memória . Tárolási kapacitása 256 MB-tól 32 GB-ig terjed . A Trek nevű cég kezdte először forgalmazni a 2000-ben

Compact Flash A Compact Flash (CF) memória a "legrégebbi" szabványos típusa a családnak.

Secure Digital (SD) Az utóbbi időkben a Secure Digital (SD) kártya a legelterjedtebb, nagyon gyors . Felhasználás : fényképezőgépekben

MultiMedia Card MultiMedia kártya az SD elődje, SD bemenettel rendelkezik, könnyen olvasható és írható .

Összegzés Tartalom CMOS Compact Flash RAM Secure Digital (SD) ROM Pendrive FlashMemória CMOS Compact Flash Secure Digital (SD) MultiMedia Card EPROM PROM

Hivatkozások http://erettsegizz.com/informatika/memoria_informatika_tetelek/ http://informatika.gtportal.eu/index.php?f0=szamitogep_09 http://www.mimi.hu/informatika/memoria.html Könyvek : informatika TK

Köszönöm a figyelmet, remélem tudtam segíteni a tanulásban. Jó munkát!!!