Herman Ottó Általános Iskola

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mi a SolarWall? Egyszerűen felszerelhető, nagyon kedvező a megtérülése, csökkenti az üvegházhatást növelő gázok kibocsátását, kisebb energiaköltség,
Advertisements

Passzívház.
A LEVEGŐ.
Széchényi Ferenc Gimnázium
Mivel fűtünk majd, ha elfogy a gáz?
HŐSZÜKSÉGLETSZÁMÍTÁS
A megújuló energiaforrások
Téma:A passzívház Készítette: Tahy Gabriella
A DVANCED E FFICIENT E NERGY S YSTEMS K ft. H-1124 Budapest, Fürj u. 31. Kálmán László Alternatív energetikai koncepciók készítése.
Avagy a jövő dunsztosüvegje...
A passzívház Név: Badari Ariana Tanár: Molnár Attila
Környezettudatos építkezés
PASSZÍVHÁZAK Készítette: Tiszay Viktor SZ 10/1
Energiatakarékos otthon
Négy fal között – egészségesen. Négy fal között – egészségesen Pál János Levegő Munkacsoport Tatabánya, november 23.
Passzívházak kompakt gépészete
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
2012 Prizmaház Budenz Projektbemutatás.
A PASSZÍVHÁZ Bokor Erhard Levente Gál Tamás
Megújuló energiák Készítette: Szűcs Norbert
Geotermikus energia A geotermikus energia a Föld belső hőjéből származó energia. A Föld belsejében lefelé haladva kilométerenként átlag 30 °C-kal emelkedik.
Van élet az olaj után?!- A négy fő elem, mint alternatív energiaforrás
Készítette: Orosz Dániel 7/1 Felkészítő tanár: Felföldi Istvánné
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
Készítette: Gáti-Kiss Dániel Témakör: Energiagazdálkodás
Levegő-levegő hőszivattyú
KÉSZÍTETTE: SZELI MÁRK
Passzívház Az Első hivatalos passzívház Németországban került megépítésre.
A szemét útja Készítette: Rain Tamara
Napjaink háttértárolói Készítette: Székely Dávid 9. C Felkészítő tanár: Bálint Péter műszaki tanár Iskola: Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Jendrassik.
A szemét útja! Szerkesztette: Récsei Eszter Felkészítő tanár:
A megújuló energiák Készítette: Gyimesi Norbert
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Passzívház Készítette: Antal Laura Dominika
Passzívház Készítette: Timkó Mónika Felkészítő tanárom: Gráf Tímea Iskolám: Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola 1047 Budapest.
Megújuló Energiaforrások
Megújuló energiák Készítette: Hajdú Zsófia 9.b Felkészítő tanár: Pázmándy Hedvig Iskola: Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola.
PASSZÍVHÁZ Készítette: Pólya Anna Felkészítő tanár: Geráné Kovács Ildikó Iskola neve: Kálvin Téri Református Általános Iskola Iskola címe: Makó, Kálvin.
Megújuló energiaforrás
Passzívház Készítette: Szabó Pál Felkészítő: Papp Attila
A szemét útja Készítette: Mohos Bálint
A NÉGY ÉVSZAK Kiss Anett 6.a Felkészítő tanár: Salamon Róza Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Budapest,Rákospatak utca. 101.
Passzívház Török Krisztián Kovács Kornél
Megújuló energia Készítette: Bíró Tamás
Passzívházak Tartalom: Passzívházak fogalma Passzívházak története
PASSZÍVHÁZ Hollósi Krisztián Somogyi TISZK Közép és Szakiskola
Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola
A passzívház Készítette: Böröczky Laura
Gunkl Gábor – 2009 – BME Westinghouse AP1000. Áttekintés  Felépítés Konténment Primer köri jellemzők Turbogenerátor Névleges adatok  Biztonság Passzív.
 A megújuló energiaforrás olyan közeg, természeti jelenség, melyekből energia nyerhető ki, és amely akár naponta többször ismétlődően rendelkezésre áll,
Napenergia.
Óvjuk meg a természetben kialakult egyensúlyt !
Szigethy Attila "Magyar vagyok: lelkem, érzésem örökséget kapott, melyet nem dobok el..."
Aggteleki cseppkőbarlang
Nap, mint megújuló energiaforrás a gyakorlatban
Az elvben figyelembe veendő kapcsolási rendek számáról képet kaphatunk, ha felmérjük az adott N és M áramok és egy-egy fűtő- és hűtőközeg.
A jövő az energia hatékony lakásoké nyílászáró csere, külső hőszigetelés és megtakarítási lehetőségek :19.
Hőmérő 11.c Szilaj Roland.
Tanár: Kaszás Botos Zsófia
Passzívházak Készítette: Tábi Réka.
Charles Augustin Coulomb Életrajza
Hőszivattyú.
Felkészítő tanár:Salamon Róza Dr. Török Béla Általános Iskola
Constantin Jurca Épületenergetika gazdaságosan 1 ÉPÜLETENERGETIKA GAZDASÁGOSAN Constantin Jurca.
Szigeteléstechnika, passzívház Hőnyereség maximalizálása, hőveszteség minimalizálása Benécs József okl.gépészmérnök Passzívház Kft. A Kárpát-medence Kincsei.
 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A SUGÁRZÓ FŰTÉSRŐL:  A sugárzó fűtés működési elve legjobban a Nap sugárzásához hasonlítható. A Napból érkező sugarak először.
Légkollektor, azaz sörkollektor másképp
„Vegyünk egy nagy levegőt”
Fenntarthatósági témahét
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Előadás másolata:

Herman Ottó Általános Iskola A Passzívház Készítette: Szabó Dániel Felkészítő tanár: Felföldi Istvánné Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály AMI Miskolc 2013.

Tartalomjegyzék Mi is az a passzívház? Hogyan tervezik a passzívházakat? Így néz ki a passzívház!! Lássuk miért jobb a passzív ház? Képek Az én véleményem passzívházakról A Passzívház költségvetései Ha szeretnéd megtekinteni egy passzívház építését akkor kattintson a linkre!! Linkek S Végül

Mi is az a passzívház? Tudja meg most! Azért nevezik passzívháznak mert nem kell egyfolytában fűteni, szinte egyáltalán nincs szükség aktív fűtésre. A passzívházakat az építésénél igyekeznek kevesebb hő veszteséggel járó alapokkal megtervezni,s a háztartási cikkekből áramló hőenergiát megtartani.

Hogyan tervezik a passzívházakat? jó alapzattal látják el, a természeti jelenségek ellen nagyszerű nyílászárókkal a kisebb hőveszteség érdekében megtervezése egyszerűnek tűnik, de alapos tervezést és a részletekre való odafigyelést igényel

Így néz ki a passzívház!!

Lássuk miért jobb a passzív ház? A passzívházban a kellemes hőmérséklet folytonos fűtési és hűtési rendszer nélkül elérhető, A passzívház olyan épület, amelynél 80-90%-kal alacsonyabb az üzemeltetési költség ugyanakkor jobb a komfortérzés, illetve az életminőség, Extra kevés fűtési költség, A kiemelkedő szigetelésnek köszönhetően a határoló falak belső felületi hőmérséklete megegyezik a belső levegő hőmérsékletével, Nem alakul ki huzat, sem hideg sugárzás, Egész évben friss levegő minden lakóhelyiségben, Szabályozott a páratartalom és penészedés nem alakul ki az épületben, a szellőző rendszer kiszűri a bejövő levegőben található pollenek 70%-át.

Az épület tájolása, a nyílászárók optimális megválasztása és az árnyékolástechnika fontos szerepet játszik egy passzívház életében. Egy ilyen házban az extra vastag szigetelések, a párazárás, a tökéletes légtömörség miatt a megfelelő tiszta levegőről egy hő visszanyerős szellőztető berendezés gondoskodik. Tehát a szellőztetésből eredő veszteség 90-95%-a is visszanyerhető ilyen formában és az épületben nincs párásodás!

Képek

Az én véleményem passzívházakról Szerintem az egyik legjobb építésű ház bár még drága, de az évek hosszú során behozza az árát. S végül környezetet kémélő kisebb rezsivel járó lakás.

A Passzívház költségvetései Pénzügyileg: 80%-kal kevesebbet kell fizetni a készpénz átutalási számlák után. Élettani: kevesen tudják, hogy az épületben lévő alkotóelemek gázainak vagy gőzeinek kibocsátása az emberi szervezet számára nem egészséges. Azonban a szellőztetések között az épületben lakó emberek életvitele okán megemelkedik a szén-dioxid és a páratartalom.

Környezetvédelmi: Mivel a passzívházban nincs szükség kályhára, nincs szükség gázra vagy egyéb tüzelőanyagra sem, ezáltal mintegy 90°%-kal alacsonyabb a mérges gáz kibocsátás. S végül de nem utolsó sorban egy elgondolkodtató eszmefuttatás az egyén, a társadalom és a természet viszonyáról

Ha szeretnéd megtekinteni egy passzívház építését akkor kattintson a linkre!! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eEeyVq2zZzY

Felhasznált irodalom http://www.passzivhazak.hu/ http://www.passzivhaz-magazin.hu/ http://www.google.hu/search?hl=hu&gs_rn=3&gs_ri=psy-ab&cp=10&gs_id=17&xhr=t&q=passz%C3%ADvh%C3%A1z&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42452523,d.Yms&biw=1366&bih=677&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=1dEcUeuBDpGVswbGyIHgAQ#imgrc=u2yRi5LEAye6BM%3A%3BRnjx1sTZFTtnTM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.proidea.hu%252Ftermekinformacio-4%252Fbauland-passzivhaz-tervezoi-szoftver-3495%252Fbauland_archicad_tervezoi_program3.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.proidea.hu%252Ftermekinformacio-4%252Fbauland-passzivhaz-tervezoi-szoftver-3495.shtml%3B300%3B225

 Köszönöm hogy megtekintettétek a bemutatómat 