MŰSZAKI INFORMATIKA SZAK SZAKDOLGOZAT-KÉSZÍTÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A védés Ősz Rita.
Advertisements

Szakdolgozat leadásával kapcsolatos tudnivalók Suri József gyakorlatszervező.
A bolognai folyamat 2006 Magyar Bálint oktatási miniszter december 14.
2013/ félév. Katalógus mindig!(előadás/gyakorlat) Katalógus mindig!(előadás/gyakorlat) Jelenlét igazolásához diákigazolvány kellhet! Jelenlét igazolásához.
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
ERASMUS Pályázat 2013/2014. KAPCSOLAT ERASMUS Iroda Pinizsi Andrásné Kecskeméti utca IV. emelet 420. Fogadó óra: hétfő-kedd-szerda-csütörtök:
Szakdolgozat, mint a legjobb referencia a pályakezdéshez
Az záróvizsgáztatások jelenlegi rendszere.
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a kar.mek.nyme.hu-n by UF jbebesi,
ERASMUS Pályázat 2014/2015.
Tartalom -Terminológiaváltozás -Újdonságok -Vizsgák kezelése -Vizsgaidőpont meghirdetése -Tanszéki vizsgakezelés -Tanszéki újdonságok.
kötelező program, SZÁMONKÉRÉSEK
Tájékoztató a szakmai gyakorlatról
Szakmai gyakorlat Útmutató a Szakmai Gyakorlat elvégzéséhez Környezetmérnök hallgatók részére Dr. Torma András Buruzs Adrienn
Tájékoztató NGM_AK002 NGM_AK004. Számonkérés Vizsga, vizsgaidőszakban szóbeli Témakörök: tematika sorai Megajánlott jegy: órai feladatok teljesítése.
kapcsolatos tennivalók
MŰSZAKI KOMMUNIKÁCIÓ.
A GÉPELEMEK, GÉPSZERKEZETEK II. TÁRGY ÁLTALÁNOS JELLMZÉSE
Tájékoztató a szakdolgozat elkészítéséről
2007. március A TDK hete a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
2009 Mit kell tudnom a tudományos diákköri munkáról? a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
Tájékoztató Tájékoztató a BA/BSc képzésekben résztvevő hallgatóknak a szakirány választás, a tanári mesterképzésbe való belépés feltételeiről és lehetőségeiről.
A pedagógusminősítési és tanfelügyeleti rendszer bevezetése
A SZAKDOLGOZAT.
A referencia – intézmények működésének eljárásrendje Harkány, 2009.november 13.
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
László Gyula1 Szakmai gyakorlat Szakdolgozat Záróvizsga Tájékoztató a BA III.-IV. évfolyamnak.
Szilágyi Szilvia1 A szakmai gyakorlat szabályai.
Szakdolgozat címe Szakdolgozó neve Konzulens: Konzulens neve
A felvételi eljárás elemei
Környezettan BSc Diploma előtt
Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez
Felsőoktatási Szakképzés
Regionális gazdaságtan GVAM nappali tagozat tavasz, időütemezés,határidők.
ERASMUS Pályázat 2015/2016.
Oktatási és tanulmányi kérdések a Gazdaságtudományi Karon
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 1. konferencia.
Anyagtudományi tehetséggondozó program. A program célja Olyan anyagtudomány-anyagtechnológia oktatás, amelyben a résztvevő hallgatók összefüggéseiben.
Településfejlesztés 2014/15. tavaszi félév Követelményrendszer Urbánné Malomsoki Mónika
2008 Mit kell tudnom a tudományos diákköri munkáról? a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.LuxJudit 2016.április 8.
Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.Lux Judit október 16.
A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni.
2015. október 21. Szakmai gyakorlat. Bemutatkozás Hargitai Ildikó szervezetei kapcsolatok vezetője, Törzskar: kari szervezésű helyek felkutatása Németh.
Szakmai gyakorlati tájékoztató Általános információk a évi szakmai gyakorlat letöltéséhez.
Szakdolgozatok kezelése a MIDRA adatbázisban. 1. lépés Feltöltés Az elkészült, végleges szakdolgozatot a szerző, vagy megbízottja feltölti a MIDRA adatbázisba.
Tájékoztató az elméleti szigorlatról február 2. 13h.
Szakdolgozatok védése
Szakdolgozatok védése
ERASMUS+ Pályázat 2017/2018.
Tudnivalók a szakmai gyakorlatról
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Tudnivalók a szakmai gyakorlatról
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
kapcsolatos tennivalók
TÉMAVEZETŐI TÁJÉKOZTATÓ KMDI ÚJ KÉPZÉSI RENDJE
A felvételi eljárás elemei
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai
Tájékoztató MSc. Képzésre jelentkezőknek
Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről
Tantárgyi követelmények Térinformatika BMEEOFT041
ERASMUS+ Pályázat 2019/2020.
az elméleti szigorlatról
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Előadás másolata:

MŰSZAKI INFORMATIKA SZAK SZAKDOLGOZAT-KÉSZÍTÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2005-2006. II. félév

A szakdolgozat készítéssel kapcsolatos információk, formai előírások, egyéb nyomtatványok elérhetők az alábbi Internet címen http://e-oktat.pmmf.hu Szakdolgozat

Témavezető konzulens A dolgozat készítését témavezető és esetenként konzulens irányítja. A témavezető a gesztor tanszék (Műszaki Informatika Tanszék) és a beoktató társtanszékek oktatója lehet. A téma lehet külső vagy belső eredetű.

Külső eredetű téma Ebben az esetben egy külső intézmény javaslatot tesz a szakdolgozatban megoldandó feladatra és a konzulens személyére. Külső téma esetén főiskolai/egyetemi témavezető is szükséges. Belső eredetű téma Ekkor a szak valamely oktatója (témavezető) egyéni szakmai érdeklődése alapján tesz javaslatot a megoldandó feladatra.

Közösen készített szakdolgozat Átfogó jellegű téma több hallgató számára közösen is kiadható. A dolgozatban fel kell tüntetni az egyes részek szerzőit. A közös felelősségű rész nem lehet több 20 %-nál.

Témaválasztás A szakdolgozat tárgyat felvett minden hallgatónak témát kell választania. A szakdolgozat témájának meg kell felelnie a hallgató szakirányának: Műszaki informatika A hallgató a témát nyilvántartásba véteti a kitöltött szakdolgozat nyilvántartási lap leadásával

A szakdolgozati témák meghirdetése A témákat és főiskolai témavezetőiket a szaktanszékek (Műszaki Informatika Tanszék, Számítástechnika Tanszék) faliújságjaikon teszik közzé A hallgató saját témát is hozhat, ha a Kar vagy az Egyetem valamelyik oktatója elvállalja a témavezetői teendőket

Szakdolgozati témákra jelentkezés módja, a téma elfogadása A kihirdetett témákra jelentkezni a kiíró témavezetőnél kell. A témavezető a témabejelentő űrlapon (nyilvántartási lap) aláírásával igazolja, hogy elfogadta nevezett hallgató jelentkezését. Külső eredetű téma választása esetén a témabejelentő űrlapot a konzulenssel is láttamoztatni kell. A külső konzulensi munkák felkérése szabvány felkérőlevél a Műszaki Informatika Tanszék titkárságán igényelhető.

A szakdolgozat nyilvántartási lap beadásának határideje lejárt A szakdolgozat nyilvántartási lap beadásának határideje lejárt. Akinek nincs leadott témája, sürgősen keressen meg!

A szakdolgozat beadása Nyomtatott verzió A kész, bekötött, témavezetővel láttamoztatott szakdolgozatot a Műszaki Informatika Tanszéken kell leadni a konzultáció nyilvántartási lappal együtt: 2007.január 12. Elektronikus verzió Archiválásra a mellékelt útmutató (e-oktat) szerint a nyomtatott példánnyal megegyező elektronikus verzió az összes melléklettel együtt feltöltendő a kijelölt Kari szerverre.

A szakdolgozat archiválásának és beadásának határideje Január/februári államvizsgázók esetében 2007. június 8. Határidőn túli szakdolgozat beadás esetén a hallgató már csak egy későbbi záróvizsgán vehet részt. Konzultáció nyilvántartási lap, Nem kell bekötni a dolgozatba!

Későbbi félévekben záróvizsgázók beadási határidő: Vizsgaidőszak vége (2007. június 22.), a témavezetői bírálólappal együtt!

A szakdolgozat tantárgy érdemjegyének megállapítása Az aláírást és az évközi jegyet megszerzi a hallgató, ha a dolgozatot az előírt határidőre beadta és azt a témavezető értékelésében legalább elégségesre minősítette. A témavezetői véleményezés beérkezésének határideje 2007. június 14.

A szakdolgozat bírálata A bírálót a témavezető javaslatára a Műszaki Informatika Tanszék tanszékvezetője kéri fel, a bírálati útmutatót is mellékelve. (A felkérő levelet a tanszéki titkárságon lehet igényelni.) A bíráló személyét a konzultációs lapon, a dolgozat leadásakor kérem feltüntetni! A bírálati szempontok Internetről letölthetők. A bírálatok beérkezésének határideje 2007. június 20.

A szakdolgozat tantárgy teljesítése A szakdolgozatot készítő hallgató a feladat készítése során köteles tájékoztatni a témavezetőt (konzulenst) a munkaközi teljesítésről a félév során minimum 3 alkalommal. A témavezető/konzulens a konzultáció nyilvántartási lapon igazolja a megfelelő ütemű részteljesítést. A tantárgy érdemjegyét külső dolgozat esetén is a témavezető adja. Az aláírást és az évközi jegyet megszerzi a hallgató, ha a dolgozatot az előírt határidőre beadta és azt a témavezető értékelésében legalább elégségesre minősítette.

Az aláírás INDEX-be írása A hallgatónak fel kell jelentkeznie a szakdolgozat vizsgalapra . A most záróvizsgázó hallgatóknak a TO-n a már leadott indexbe írjuk be az aláírást! Nem idén záróvizsgázó hallgatóknak a jegy beíratásáról maguknak kell gondoskodni! Jancskárné A. Ildikó: K206 szoba,tel: 3742

A szakdolgozat bírálata, védés A szakdolgozatot bíráltatni kell. A bíráló csak egyetemi oklevéllel rendelkező külső szakember, illetve egyetemi oktató vagy kutató lehet, akit a témavezető ajánlására a tanszékvezető kér fel. Záróvizsgát csak bírálattal és osztályzattal ellátott szakdolgozat megléte esetén lehet tenni. A védés eredményét a Záróvizsga Bizottság állapítja meg.

Házi védés Az államvizsgát megelőző héten, időpont később pontosítva. Több bizottság párhuzamosan, témacsoportok szerint, 3-4 fő bizottsági tag. Témavezető lehetőség szerint jelen lesz. A bizottság dönti el, hogy a dolgozat védésre bocsátható-e, és javaslatot tesz a Záróvizsga Bizottságnak a szakdolgozat érdemjegyére. A végleges értékelést a Záróvizsga Bizottság adja.

A HALLGATÓ FELADATAI E-oktatról letölti a szakdolgozati nyilvántartási lapot és a konzultáció nyilvántartási lapot. Témaválasztás, jelentkezés a témavezetőnél. A témaválasztást a Műszaki Informatika Tanszék felelős oktatójánál nyilvántartásba véteti határidő: 2007.február 28. A témaválasztást követően felkeresi a külső konzulenst (ha van), majd a témavezetőt a téma részleteinek megbeszélésére, illetve a szakdolgozat feladatlap kitöltéséhez szükséges adatok rögzítésére. A szakdolgozat kiírását követően a megoldás részleteinek megbeszélése céljából felkeresi témavezetőjét/konzulensét, és elkezdi az érdemi munkát. A Műszaki Informatika Tanszéken leadja a szakdolgozat feladatlap első verzióját. Ennek határideje: 2007. márc. 14.

Konzultáción havonta meg kell jelennie a témavezetővel/konzulenssel egyeztetett időpontban. Ekkor érdemi előrehaladásról kell számot adnia, ellenkező esetben a szakdolgozat folytatását a témavezető megszakítja. A kész szakdolgozatot a témavezetőnek bemutatja. A beadhatóság feltételei: A feladat kiírásában szereplő valamennyi feladatpont teljesítése. A tartalmi és formai követelményeknek eleget tevő, megfelelő színvonalú dolgozat készítése. A végleges formában lévő dolgozatot át kell konvertálnia pdf-formátumúra és mellékleteivel együtt archiválnia kell a mellékelt útmutató szerint.

A szakdolgozat alaki követelményei A szakdolgozat tartalmi elrendezésére vonatkozó előírásokat, ajánlásokat külön dokumentum tartalmazza, mely a fent említett Internet címről letölthető.