Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A védés Ősz Rita.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A védés Ősz Rita."— Előadás másolata:

1 A védés Ősz Rita

2 Bírálat A bírálat szempontjai
Szövegszerkesztés Stílus Szakirodalom Saját munka Eredmények Kézbekapott bírálat nem tartalmazza a javasolt jegyet.

3 A bizottság 3-5 főből álló szakmai bizottság
Az adott terület szakemberei A bizottság kijelölése a vizsgaidőszak 3. hetében megtörténik. Lásd kommint.duf.hu Mindenkinek kötelező a prezentációját 3 nappal a védés előtt feltölteni a honlapra.

4 A védés lebonyolítása A bizottság köszönti a megjelenteket, majd egyesével hívják a jelölteket a védésre. 5-10 percben a dolgozat bemutatása prezentáció segítségével. A bizottság kérdéseire a válaszadás. Felmerülő problémák megvitatása… Utána tételhúzás/kidolgozás.

5 A prezentáció formai szempontjai
A prezentáció megfelelő betűméretet, szinkontrasztokat tartalmazzon. (Háttér-szöveg) A prezentáció kivetítésre kerül! A prezentációban ne használjunk háttérképet. A prezentáció összes diája tartalmazzon címet. A felsorolások pontjai között sortávolság: 1,5 A prezentációban csak jó minőségű képet használjunk. Törekedjünk az egységes arculatra!

6 A prezentáció 1. oldal A cím Szerző
Ezalatt ismerteti a jelölt a szakmai előéletét, a szakdolgozat készítés okait, célját.

7 A prezentáció 2. oldal A dolgozat felépítésének vázlatos bemutatása.
Itt ismerteti a jelölt, hogy milyen részekből áll a dolgozata, miért így építette fel a dolgozatát, mi volt vele a célja. Hipotézise.

8 A prezentáció 3. oldal A felhasznált szakirodalmak/ források felsorolása. Itt ismerteti a jelölt az általa megismert forrásokat, amelyekre építette a dolgozatában az egyéni munkát. Csak felsorolás szerűen!!!!

9 A prezentáció 4-5-6. oldal A saját munka (kutatás) bemutatása.
A munkafolyamat, felmerülő problémák és azok megoldása, mérések, eredmények, javaslatok …. A jelölt itt mutatja be a szakdolgozat érdemi részét. Beszél a saját munkájáról, a munkája során felmerülő újdonságokról, eredményekről, érdekességekről….

10 A prezentáció 7-8. oldal Összegzés Elköszönés
A jelölt itt beszél a szakdolgozatában leírt munka hasznáról, újdonságairól. Itt nyílik lehetősége a bírálatban leírt hibák megvédésére. ( A bírálatban feltett kérdések megválaszolására)

11 Eredményes felkészülést!!!
Köszönöm figyelmüket! Eredményes felkészülést!!!


Letölteni ppt "A védés Ősz Rita."

Hasonló előadás


Google Hirdetések