Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fontos tudnivalók a doktori (PhD) védésről

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fontos tudnivalók a doktori (PhD) védésről"— Előadás másolata:

1 Fontos tudnivalók a doktori (PhD) védésről
PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Neveléstudományi Doktori Iskola

2 A védés előfeltételei Abszolutórium Sikeres munkahelyi vita
A fokozatszerzési eljárás megindítása Doktori szigorlat A végleges disszertáció benyújtása A doktori védés díjának befizetése ( Ft Ft)

3 Munkahelyi vita A dolgozat előzetes véleményezése két opponens által
A munkahelyi vita után a disszertációban javasolt változtatásokat el kell végezni, erre a doktorjelöltnek a munkahelyi vitától számított két hónap áll rendelkezésére A végleges disszertáció leadásától számítva leghamarabb 2,5 hónap elteltével kerülhet sor a védésre

4 Az eljárás lépései I. Az eljárás a végleges disszertáció benyújtásával veszi kezdetét 3 db kötött példány, illetve elektronikusan A doktori iskola két hivatalos bírálót (opponens) kér fel, akik 2 hónapon belül írásban véleményezik a disszertációt, és nyilatkoznak a jelölt számára a doktori fokozat odaítéléséről.

5 Az eljárás lépései II. Két támogató opponensi vélemény esetén a doktori iskola megkezdi a doktori védés szervezését. A doktori iskola bíráló bizottságot hív össze, melynek tagjai: elnök, két opponens, két további tag, titkár. A jelölt megkapja az opponensi véleményeket, melyekre írásban válaszol.

6 A jelölt által a védésre benyújtandó dokumentumok
A magyar és az idegen nyelvű tézisfüzet (elektronikusan is) – a végleges disszertáció benyújtásával egy időben! Az opponensi véleményekre adott válaszok (kinyomtatva és aláírva, ill. elektronikusan is) Szakmai önéletrajz (E/3-ban fogalmazva; elektronikusan is; max n) Publikációs jegyzék (elektronikusan is) A védés díjának befizetését igazoló csekk másolata Egyetemi diploma, nyelvvizsga-bizonyítványok, doktori abszolutórium másolata

7 A doktori védés forgatókönyve I.
A bizottság megállapítja a jelölt értekezésének nyilvános vitára bocsáthatóságát. A titkár ismerteti a jelölt szakmai életrajzát. A jelölt 20 percben ismerteti téziseit.

8 A doktori védés forgatókönyve II.
Az opponensek felolvassák véleményüket. A jelölt felolvassa válaszait. Az opponensek elfogadják(?) a jelölt válaszait.

9 A doktori védés forgatókönyve III.
A bizottság és a jelenlévő közönség kérdéseket tesz fel a jelöltnek, és észrevételeket fogalmaz meg. A jelölt válaszol a feltett kérdésekre, reflektál az elhangzottakra.

10 A doktori védés forgatókönyve IV.
A bizottság visszavonul döntéshozatalra. A tagok ötfokú skálán értékelnek. Minősítések a kapott pontok és az elérhető pontok százalékos arányában: <60%: nem felelt meg 60–70%: rite 71–85%: cum laude >85%: summa cum laude A bizottság nyilvánosan kihirdeti az eredményt.

11 A doktori védés után A doktori iskola tanácsa a doktori szigorlat és a doktori védés eredményeinek átlaga alapján megállapítja a fokozatszerzési eljárás végeredményét, és felterjeszti a Kari Doktori és Habilitációs Tanács elé. A KDHT elfogadja(?), és felterjeszti az Egyetemi Doktori Bizottság elé. Az EDB elfogadja(?), és kiállítja az oklevelet.


Letölteni ppt "Fontos tudnivalók a doktori (PhD) védésről"

Hasonló előadás


Google Hirdetések