A jövő Az ENSZ Common Future Organization és a Magyar Táltosok Egyesülete közös prognózist készített a világ, valamint Magyarország jövőképéről.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Nemzeti Környezetügyi Intézet Nyugat-dunántúli Kirendeltség
Advertisements

Biblia Levelez ő Iskola „Idegen vagyok a földön, ne rejtsd el el ő lem parancsaidat”
Dupláz-e a Jobbik? Mérők Klubja, január 30. Előadó: Závecz Tibor.
A jövő Az ENSZ Common Future Organization és a Magyar Táltosok Egyesülete közös prognózist készített a világ, valamint Magyarország jövőképéről.
Tíz éves a Filozófiai Kert
2010. január 12-ére meghirdetett sztrájk alatt tervezett forgalomlebonyolítás.
Nemzeti Sportközpontok. A sport stratégiai ágazat • 2007-ben az Országgyűlés által teljes konszenzussal elfogadott nemzeti sportstratégia kiemelten kezeli.
A CSELEKVÉS SZINTJEI AZ ÖKOLÓGIAI KATASZTRÓFÁK ELLEN Fülöp Sándor Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Irodája (JNO) London 20th of November, 2011.
Közlekedj ÖKOsan! Alternatív mobilitás konferencia Alternatív közlekedés az egyetemi oktatásban Orosz Csaba (PhD), okl. építőmérnök, egyetemi docens BME.
1 E – utakon az EU Glattfelder Béla. Dekarbonizáció 80% Forrás: Európai Bizottság.
Tokaj Magyarország.
Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon A Magyar Tudomány Hónapja Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon.
Utcai és lakótelepi szociális munka
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
Nav N Go Vállalati áttekintés Bevezetés  A Nav N Go Kft ben alakult meg azzal a céllal, hogy forradalmi és innovatív megoldásokat kínáljon.
KÖRNYEZETVÉDELEM nagy kihívás – nagy lehetőség Kovács Kálmán államtitkár.
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
Az Eiffel-torony Hely: Párizs Magasság: 318 méter Emeletek száma: -
Ajánlat a Miskolc Állomás utcában található 3500 m2-es üzlet- raktárépület egybeli, vagy részenkénti megvásárlására. Az ingatlan környezetének leírása:
GLOBAL EXICOR K FT É RD, A SZFALTOZÓ UTCA 43. B. ÉP. Tel:
Méltósággal segíteni, Jót s jól tenni
Az evolúció régen és most
Kultúra mint kapcsolat Birher Nándor. „A tudás a világ alkotóelemeiről szerzett ismeret, a bölcsesség az elemek kapcsolódásának ismerete.” -szemléletmódváltozás-
Rusznák András – ügyvezető, GOE
III. Magyarországi Klímacsúcs Szakmai Konferencia
Magyar Mérnökakadémia ELEKTROMÁGNESES KÖRNYEZETVÉDELEM
Hamasaki Ayumi. 1978, Fukuoka Japán előadóművész JPop  mi is ez?
KÖRNYEZETVÉDELEM nagy kihívás – nagy lehetőség Kovács Kálmán államtitkár.
Az ellenforradalom és Horthy hatalomra jutása
Nukleáris energia. ► A nukleáris energia az utóbbi két évtizedben reménytelenül kiment a divatból. ► A biztonsági kételyek megingatták a lakosság támogatását,
Öregedő Európa – társadalmi kihívások
Világunk egyik globális környezeti problémája a levegőszennyezésből adódó üvegházhatás és felmelegedés. A személygépkocsikból áradó gázok is felelősek.
Közszolgáltatás-szervezés és regionalizmus Budapest térségében Készítette: dr. Kovács Róbert Magyar Regionális Tudományi Társaság.
Az informatika mint a modern kereskedelem mozgatórugója Műszaki innováció a Praktiker Kft.-nél Ónody Sándor Magyar Közgazdasági Társaság, 43. Közgazdász-Vándorgyűlés.
A globalizáció hatása a nemzeti számlarendszerre KSH, szeptember 22.
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj Motiváció Máshol hogy csinálják? szeptember dr. Német Béla, tudományos munkatárs.
Pécs május 13. Erdészeti biomassza használat és a jövő alternatív tüzelőanyagai - jelen helyzet, lehetőségek, veszélyek - dr. Német Béla, Csete Sándor,
Folie 1 Ausztria mint gazdasági telephely Európai üzleti tevékenységének kiindulópontja Birgit Reiter-Braunwieser ABA-Invest in Austria Sopron, Februar.
Megújuló energiaforrás: Napenergia
A GLOBÁLIS KLÍMAVÁLTOZÁS MÉRSÉKLÉSÉRE, AZ ÜVEGHÁZ HATÁSÚ GÁZOK EMISSZIÓJÁNAK CSÖKKENTÉSÉRE SZERVEZŐDŐ NEMZETKÖZI MEGÁLLAPODÁSOK – SIKEREI, KUDARCAI Balogh.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
IWiW – második hullám Simó György T-Online Magyarország Zrt, vezérigazgató.
„Híd a jövőbe” Utak és lehetőségek a szociális ellátásban a valódi értékek mentén Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete XII. Nemzetközi.
KISTÉRSÉGEK SZEREPE A TUDÁSALAPÚ TÁRSADALOMBAN Varga Csaba Stratégiakutató Intézet
Behajtási díj Budapesten? Közlekedésszabályozás az élhetőbb városért
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
Forgalomkorlátozások Budapesten. A Vasfüggöny átvágásának 20. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő központi állami megemlékezés miatt az alábbi.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Csángó mise - Kacsika, Ahogyan a zarándokút nyíregyházi résztvevői látták, gondolták, megélték Homonyik Sándor: Föld és ég gyermekei.
Fenntartható város lépésről lépésre Újfehértó, október 9.
Anglia- Portsmouth.
A fenntartható városi és városon kívüli közúti közlekedés
Az új nemzetközi megállapodás létrehozása EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK KEDVES MAGYARORSZÁGI BARÁTAINKAT A P&P-KONFERENCIÁN.
Fenntarthatóság Hol tart Európa a cselekvésben? Herczog Edit Európai parlamenti képviselő Magyar Fenntarthatósági Csúcs II. Budapest, november 24.
A Bábel tornya A Bábel tornya (más néven a bábeli torony) a Biblia egy ószövetségi leírásában szerepel, mely arról számol be, hogyan jöttek létre a világ.
Nemzetközi programozási verseny diákoknak. Mi ez? Hol lesz? Mikor? Mit nyerhetek? És hol jelentkezhetek? Az első SAP által megrendezésre kerülő programozási.
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
Nemzetközi folyamatok a globális vízgazdálkodás terén Baranyai Gábor Igazságügyi Minisztérium.
London történelme kvíz
Eötvös Loránd élete és munkássága ( Pest, július 27. – Budapest, április 8.)
Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.
A nagy blöff.
AZ ELLENFORRADALOM ÉS HORTHY HATALOMRA KERÜLÉSE
376.
A termőföldek másik nagy ellensége az erózió mellett az elsivatagosodás, amely folyamat során a termőföld mezőgazdasági művelésre túlságosan szárazzá válik,
A korrupció észlelése és megítélése a magyar közvéleményben
Óvodai és iskolai szociális segítés
Előadás másolata:

A jövő Az ENSZ Common Future Organization és a Magyar Táltosok Egyesülete közös prognózist készített a világ, valamint Magyarország jövőképéről

Teljes mértékben gyógyítható lesz a rák. A tüdőszűrő-állomásokat eladják egy cipőbolthálózatnak. 2010: A Világ: Magyarország:

Az első agyátültetés. Orbán Viktor végre fegyverrel megszerzi a hatalmat. 2015: A Világ: Magyarország:

A mágneses levitációval működő járművek elterjedése. Új parkolási rend a belvárosban. 2020: A Világ: Magyarország:

A szociális háló világszintű stabilizációja. Bevezetik a vízadót. 2023: A Világ: Magyarország:

Az első ember a Marson. Az első ember a 4-es metrón. 2025: A Világ: Magyarország:

Elkészül a New York - London alagút. Átadják a magyar sztrádaprogram 2007-re ígért ütemét. 2029: A Világ: Magyarország:

A globális felmelegedés megállítása. A baktaharkányi csőszkunyhó kiárusításával (hasznosítható objektumok hiányában) lezárul a magyar privatizációs program. 2032: A Világ: Magyarország:

A Világköztársaság megalapítása. Orbán Viktor átadja a hatalmát a fiának 2034: A Világ: Magyarország:

Az űrutazás mindenki számára elérhető lesz. A budapesti utcai parkolók díja eléri a 49,- €/óra szintet. 2035: A Világ: Magyarország:

Az első lakótelep a Holdon. Már csak 43 évet kell várnunk, hogy megtudjuk, mi történt Sándor "papával". 2040: A Világ: Magyarország:

Az egész Földön sikerül megoldani az ingyenes, jó minőségű ivóvízellátást. Magyarország jelzi területi igényeit Macedónia felé. 2043: A Világ: Magyarország:

Megtalálják az öregedés génjét, és semlegesítik. A 30 éve hatalomban lévő Fidesz a szocialistákat hibáztatja az elmúlt 30 év hibáiért. 2045: A Világ: Magyarország:

Az Erőszakmentes Föld (globális leszerelés) 25. évfordulója Kormány átnevelő táborokat hoz létre a „békés” egymás mellett élés programja mellett 2049: A Világ: Magyarország:

Kapcsolatfelvétel az első földönkívüliekkel. Az első ÁFA-csalások földönkívüliekkel, egy Simicska unoka aktív közreműködésével. 2050: A Világ: Magyarország: