A szervezeti konfliktusosság elemzése A konfliktusok értelmezése kapcsán felmerülő kérdések: –Hogyan értelmezhetők a konfliktusok? –Milyen okokra vezethetők.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Asszertív kommunikáció elmélete és gyakorlata
Advertisements

Szervezet, hálózat.
A gyermeki viselkedés pszichés zavarai
A gyermekvédelmi rendszer működése és hiányosságai
SZOMSZÉDVÁRAK A határ menti településközi együttműködéshez szükséges kompetenciák fejlesztése a Nyugat-Pannon Eurégióban.
Szervezetfejlesztés, vezetésfejlesztés
A szociális szolgáltatások tervezése az iskolában Szociálpedagógia WJLF Pedagógia BA.
Piaci korlátok.
Egyén a szervezetben Vezetés és szervezés BA Pécs.
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
Közösségfejlesztés és közösségi munka
Industrial Organization - alapvető modellek
Műszaki haladás közgazdasági szempontból Meyer Dietmar március 3.
Nemzetközi politikai gazdaságtan I.
A projekttervezés első lépései
Készítette: Magyar Orsolya
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK Tapasztalatok Javaslatok Ajánlott dokumentum.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
CSALÁDI SZOCIALIZÁCIÓ
Készítette: Bertalan Adrienn Csurgó Krisztina Vincze Bernadett Erika
A stratégiai tervezés eszközei: STAKEHOLDER-elemzés
Konfliktus Dr. Ternovszky Ferenc: Nemzetközi menedzsment európai szemmel BGF - Külkereskedelmi Főiskolai Kar Vállalkozások és Emberi Erőforrás Menedzsment.
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Objektumorientált tervezés és programozás II. 3. előadás
Margitay – Mérnöketika KENŐPÉNZ ÉS KORRUPCIÓ 12. óra.
2004 tavasz dr.SzaD Innováció és Technológia Menedszment Tanszék TEAM…. dehogy ! TEAM, de hogy ?
1. Bevezetés a tárgy célja: azoknak az eszközöknek és módszereknek a megismertetése és begyakoroltatása, melyek az érvelések megértéséhez, elemzéséhez,
Szervezeti kultúra A szervezeti kultúrát meghatározó kategóriák
A korai nevelés „… a legfontosabb prioritás az esélyegyenlőség szempontjából” A korai nevelés „… a legfontosabb prioritás az esélyegyenlőség szempontjából”
Migrációs trendek és helyi közösségek Baranya megyében Konfliktusok és stratégiák a hátrányos helyzetű kistelepüléseken RAGADICS TAMÁS PTE BTK, SZOCIOLÓGIA.
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Szakmai elvárások és elvárt eredmények a szociális szolgáltatásokon belül nyújtott étkeztetéssel kapcsolatban… Nyíregyháza, március 29.
JÓT ÉS JÓL… – Az esélyek változásának kimutatása, monitoring rendszer Előadó: Szalai-Komka Norbert módszertani szakértő Budapest Esély Nonprofit Kft.
Szervezetfejlesztés, vezetésfejlesztés, oktatásszervezés
2007/2008 II.: MENEDZSMENT GYAKORLATOK
2007/2008 II.: MENEDZSMENT GYAKORLATOK 1.A MENEDZSMENTRŐL ÁLTALÁBAN - KÖZÉPPONTBAN: AZ EMBER 2.A CSOPORTOK MŰKÖDÉSE 3. KOMMUNIKÁCIÓ 4.MOTIVÁCIÓ 5.VEZETÉSI.
A változások menedzselése, szervezetfejlesztés
Klímamérés. A klíma percepcionalitása maguk a szervezet tagjai alakítják maguk a szervezet tagjai alakítják munkájukra aszerint van befolyással, munkájukra.
Dolgozatkérdések az állam általános jellemzőihez.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
A piackutatás alapjai E-Learning.
Korreferátum Herczeg Bálint: Az iskolák közötti különbségek mértékének mélyebb vizsgálata Horn Dániel Tudományos munkatárs Hétfa műhely, Budapest, 2014.
Az üzleti rendszer komplex döntési modelljei (Modellekkel, számítógéppel támogatott üzleti tervezés) II. Hanyecz Lajos.
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
KONSZENZUS BUDAPEST KONSZENZUS BUDAPEST „ BÉKE AZ AKÁCFÁK ALATT” Mediáció a közösségi és távoltartási konfliktusok kezelésében EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER: NÓGRÁD.
Az epikus művek elemzésének lehetséges szempontjai
Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Regresszió-számítás március 30. Dr. Varga Beatrix egyetemi.
Elemzési szempontok az óvodai matematikai foglalkozásokhoz.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
Aldo Rossi ( ) The Architecture of the City.
A felnőttképzés tervezése, szervezése szervezeti formái Összeállította: Marton Eszter.
„Mindenki gyalogos” Sokszínű gyalogos közlekedés Gertheis Antal közgazdász Városkutatás Kft
Hibaszámítás Gräff József 2014 MechatrSzim.
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
A feladat Tovább.
SZTE Gazdaságtudományi Kar Differenciált integráció – kiútkeresés az Európai Unió válságából Budapesti Corvinus Egyetem április 29. Farkas Beáta.
Minőségmenedzsment alapjai Minőségmenedzsment alapjai November 27. Dénes Rita.
PÉNZÜGYI ELEMZÉS 1. előadás PhDr. Antalík Imre SJE GTK szeptember 21.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Konfliktus fogalma: az értékek vagy érdekek összeütközése.
A szórvány (magános) település
VEZETŐI DÖNTÉSEK „Navigare necesse est” dönteni mindenkinek kell.
Vezetői kommunikáció, mint a munkaerő megtartás eszköze.
Az iskolai szervezet és fejlesztése
SUSANNEK VOLT EGY ÁLMA…
Előadás másolata:

A szervezeti konfliktusosság elemzése A konfliktusok értelmezése kapcsán felmerülő kérdések: –Hogyan értelmezhetők a konfliktusok? –Milyen okokra vezethetők vissza a konfliktusok? –Milyen kérdések mentén alakulhatnak ki konfliktusok? –Milyen összefüggések vannak a konfliktus és a harmónia között?

KONFLIKTUS ÉS HARMÓNIA KONFLIKTUS HARMÓNIA VÁLTOZÁS ÁLLANDÓSÁG KÍVÁNATOS FENNÁLLÓ KÍVÁNATOS FENNÁLLÓ TAGADÁS SZEMÉLYEN BELÜLI KONFLIKTUS SZEMÉLYEK KÖZÖTTI KONFLIKTUS PROBLÉMA

A szervezeti konfliktusosság elemzése a konfliktusok jellemzői –Kik között keletkeznek a konfliktusok? –Milyen intenzitásúak a konfliktusok? –Milyen tartósak a konfliktusok? –Mennyire láthatóak a konfliktusok? –Mennyire differenciált szerkezetűek a konfliktusok? –Mennyire feloldhatóak a konfliktusok? –Mennyire kontrollálhatóak a konfliktusok?

A konfliktusok folyamatmodellje ellenlépés igazolt elképzelés megtorlás agresszió frusztráció elképzelt sérelem gyanakvás bizalmatlanság VÁLSÁG

A szervezeti konfliktusosság elemzése A konfliktusok értelmezése kapcsán felmerülő kérdések: –Hogyan függ össze a szervezetek szerkezete és a konfliktusok? –Hogyan függnek össze a konfliktusok a szervezetek centralizáltságával és formalizáltságával? –Milyen összefüggések vannak a szervezeti kommunikáció és a konfliktusok között? –Mi a különbség a probléma, a verseny és a konfliktus között? –Milyen konfliktusok keletkezhetnek a személyiségeken belül és a személyiségek között?

A szervezeti konfliktusosság elemzése Milyen feladatok vannak a szervezetekben a konfliktusok keletkezése esetén?

A szervezeti konfliktusosság elemzése A konfliktusok és a szervezeti változások szervezetfejlesztés szervezeti hatalom szervezeti munkamegosztás információk a szervezetben teljesítményelv a szervezetben jutalmazási szisztéma a szervezetben

A szervezeti konfliktusosság megoldása A konfliktusok megoldásának módszertana elsődleges célok meghatározása prioritások szervezeti egység és partikularitás kérdése

A szervezeti konfliktusosság kezelése vezetői oldalról A konfliktusok kerülése Erőszakos beavatkozás Kompromisszum Egyoldalú támogatás Szétválasztás Döntőbíráskodás