LP3 Tanulás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Szeretem a könyvtáram!.
VÁLTOZÓ MOZGÁS.
Információs és kommunikációs technikák szerepe a szakképzésben
A holokauszt tanítása iskolámban
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A szoftverek.
Trendek a világban /140 ország, tanácsadó/ Dr. Szilágyi Judit.
Digitális technika, digitális áramkörök
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
Út a beszédértéstől a szövegértésen keresztül a matematikai problémák megoldásáig Előadó: Horváth Judit.
VIATICUM tájbejárás Gyula ERDÉSZET – ÖKOTURISZTIKA – ERDEI ISKOLA (fenntarthatóság – értékadás – környezeti nevelés) DALERD ZRT. Puskás Lajos.
Könyvtári digitális tartalmak az oktatási multimédiák számára
Az én Nyugatos költőim Tóth Árpád József Attila Ady Endre Juhász Gyula
Takács Béla Tanulási VÁZ (lat). Mit várok a szóbeli feleletnél? Gondosan felépített, végiggondolt feleletet! A továbbiakban ehhez kívánok segítséget.
2. óra. Emlékeztető Hello Világ! Ez Makk Marci honlapja!
Regények és versek Totó.
A munka világával kapcsolatos tudás
TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA
Szakdolgozat címe Készítette: X.Y Miskolci Egyetem
Open Society Support Foundation Research Support Scheme
LP5 Objektumok csatolása Szuperponálás Tégla-logo.
RADNÓTI MIKLÓS ( Budapest 19O9.május 5. – Abda 1944.nov.9.)
 2 egér  Sorozat feladatok: 80 pénz érme 4 mérés  Egymásután következő számok és csak a szembelévőét látja 5-ször mondják, hogy nem tudom utána tudom.
A GONDOLATTÉRKÉP.
INNOCSEKK 156/2006 Hasonlóságelemzéssel támogatott értékbecslés ingatlanfejlesztők számára E-VALUATION - SUPPORTED WITH SIMILARITY ANALYSIS - FOR REAL.
Katona József 16/A.
B A A A B B C D E D C E D C F A B C D A B E D C B A E D C F Hány háromszögre oszthatjuk fel ezeket a sokszögeket?
Endre Béla
AZ ÍRÁS Ókori Róma írása.
Élete december 1. született Pusztanyéken, elszegényedett katolikus nemesei családban től Székesfehérváron, 1816-tól Pesten tanult. 16 éves.
„Sztárok” az irodalomban
Történelemtanár képesítési követelményei Kaposi József szeptember.
Hogyan használd a PTC oldalakat? Alapvető fogalmak, és leggyakrabban előforduló kifejezések.
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
Számítógéppel támogatott pályaorientáció. Számítógéppel támogatott orientáció szerepe a munka- pályatanácsadásban Előnyei: Előnyei: A kutatások nagy része.
J. Ignaz von Felbiger: Normaiskola
Ányos István Pál Készítette: Horváth Vivien. Amiről szó lesz… Élete Művei Stílusa Gróf Zrínyi Miklósról című verse Utóélete.
Tanulói laptopokkal a középszintű magyar érettségi felé
Objektumorientált programozás
Objektumorientált tervezés Út az objektumig Az objektum fogalma, jellemzői Objektummal kapcsolatos fogalmak Hardverfogalmak A rendszer modell nézetei Objektumorientált.
A prezentációkészítés alapjai
Prezentáció és grafika
Szikes Jászboldogháza határában
Készítette: Bujdosó Villő
Gyermekvilág régen és ma
Többoldalas dokumentum készítése
Az anyanyelvtanítás alapozásától a tudatos nyelvhasználatig
Issac Newton Gravitáció
Az alapvető kommunikáció
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
Tudás és képesség az OKKR-ben Pajkossy Péter Kognitív Tudományi Tanszék Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.
ISMÉTLÉS A LOGOBAN.
A MAGYAR KULTÚRA NAPJA A Himnusz Kölcsey Ferenc (1790–1838) költeménye, amely Magyarország állami himnusza. A „Hymnus” a költő legnagyobb hatású verse,
A probléma gyökere: a szuperpozíció elve
Imagine Logo.
Készítette: Nagy Fruzsina,Czinege Ágnes,Habuczki Milán
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
MÉDIAISMERET Közlési rendszerek
Susann Nordströms Orkester - True Love
Módszerek 5/5.
LEGO Dacta program.
Jegyzetkészítés 5/17.
European Distance and E-Learning Network
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?
Tanulási technikák A tanulási stratégiák.
Elérhető magyar irodalom – olvasás? digitalizálás?
Eker_2 Eker kezdetei.
Hatékony és pontos munkavégzés
Arany János:Toldi -összefoglaló
Előadás másolata:

LP3 Tanulás

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország, messzeringó gyerekkorom világa. Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága s remélem, testem is majd e földbe süpped el. Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom, tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom. Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály; annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát, de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát, az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket, míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg... erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat, a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat, (Radnóti Miklós: Nem tudhatom...)

Vörösmarty Mihály lakóháza, Kápolnásnyék Az egykori tiszttartói ház a XVIII. század második felében épült népies barokk stílusban. Ebben a házban lakott a költő Vörösmarty Mihály

Az objektumorientált program Az objektumok attribútumok és metódusok. A modell egységei adatok és műveletek összességei. Állapotuk és az üzenetekre való reagálásuk. A teknőc igazolványában személyi adatai és képességei. Az adatok: private, public, protected Privát, nyilvános, védett.

Pólya György pedig ezt írta a: „Gondolkodás iskolája” című művében: „Fontosabb a gondolkodási készség, mint a tárgyi tudás, ezért a tanításban is az a fontosabb, ahogyan, nem pedig az, amit tanítunk.”

Hogyan tanítsunk? Először is: Magyarul

to szivacs cg end

to q szivacs end

to ism :a :b repeat :a :b end

JEGYZÉK Ez termék tud hágó a ESD C – mértékadó teszt, de a környezetben –val elektrosztatikus +/- 4KV és +/-8KV, ez akarat elveszett adat és orrgazdaság –hoz szabályos elintézés, csak újból kifejt a termék megy szabályos kátrányozás.

to hátrál :a bk :a end

Tanulási tanácsok Az írásos anyagokból történő tanulás (könyvek, folyóiratok, egyetemi jegyzetek, az előadásokon készült jegyzetek) során az információredukálása az első lépés. Ennek technikája a legfontosabb gondolatok aláhúzása a leglényegesebb fogalmak kijegyzetelése gyorsolvasás szelektív olvasás a lényegtelen részek áthúzása a szövegnek bizonyos kérdésfeltevések alapján történő feldolgozása új címsorok (címek, alcímek) fogalmazása saját szavainkkal történő összefoglalás áttekintések készítése.

repeat 4[repeat 4[fd 55 rt 90] fd 55 rt 30 repeat 3[fd 55 rt 120] lt 30 bk 55 rt 90 fd 55] to haz repeat 4[fd 55 rt 90] fd 55 rt 30 repeat 3[fd 55 rt 120] lt 30 bk 55 end To kép repeat 4[ haz rt 90 fd 55]

repeat 6[repeat 360[fd 1 rt 1] rt 60]

K=2*r*pi 360*x=100*3,14 ; x=314/360 repeat 4[fd 100 rt 90] fd 100 repeat 180[fd 314/360 rt 1] repeat 180[lt 1 bk 314/360] bk 100

repeat 5[repeat 4[fd 50 rt 90] fd 50 repeat 90[fd 314/720 rt 1] lt 90 fd 10 repeat 4[fd 5 bk 5 rt 90] bk 10 rt 90 repeat 90[fd 314/720 rt 1] repeat 180[lt 1 bk 314/720] bk 50 rt 90 fd 50 lt 90 rt 360/5]