Számítógépes bűnözés A számítógépes bűnözés fogalma, jellegzetességei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A pénzintézetek mint a kritikus infrastruktúra alapelemei
Advertisements

Vírusok, vírusvédelem.
Egyetemes értékek az egyetemen kutatás
Biztonságos Internet-használat, böngészés jogsértések nélkül
Információbiztonság vs. informatikai biztonság?
Számítógép és Internet szabályozása a könyvtárakban Olvasószolgálatos műhely Dunakeszi Fülöp Attiláné
Buczkó Erika r. alezredes
Magyar törvények és PKI. Büntetőjogi rendelkezések • Bűncselekmények, melyek eszköze az informatika • Bűncselekmények, melyek tárgya az informatika Aki.
A Regresszió pénzintézeti kockázati elemei Elemzési, értékelési szempontok, a prevenció elemei Fialka György Biztonsági vezető.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében
Szoftverek jogállása Alapfogalmak Szoftver.
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
1. ábra Hajdú-Bihar megye közbiztonságának helyzetéről, valamint a határőrizet rendjéről Debrecen március számú ábra.
AZ INTERNETES BŰNÖZÉS (bűnüldözés) HAZAI HELYZETE 2011.
Horváth Zoltán A Magyar Birtokvédelmi Szövetség elnöke
OPERÁCIÓS RENDSZER. Az operációs rendszer egy olyan programozási rendszer, amely a számítógépes rendszerben a programok végrehajtását vezérli, így pl.
Gradwohl Roland GRROAAT.PTE PTE–ÁJK Jogi bitorlás fogalma A szerzőt a művéhez kapcsoló érdekek védelmét abszolút szerkezetű jogviszony biztosítja.
A szoftver. A SZOFTVER -Azokat a szellemi javakat hívják összefoglalóan így -amelyekben kihasználhatjuk a hardverben rejlő -teljesítményt.
A számítógépes bűnözés
A hivatalos eljárás büntetőjogi védelmének új szabályai: a közigazgatás működésébe vetett bizalom, a hivatalos és közfeladatot ellátó személyek különleges.
Az emberi élet, a nemi és családi kapcsolatok, valamint a természet új Btk. szerinti védelme január 10. dr. Tisza-Papp Judit, főosztályvezető-helyettes.
Csepeli György: Veszélyesen élni?
Ifjúkori bűnözés, áldozattá válás
INTERNETES – SZÁMÍTÓGÉPES BŰNÜLDÖZÉSSEL FOGLALKOZÓ HAZAI HATÓSÁGOK AKTUÁLIS BEMUTATÁSA Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra II., Budapest.
ADATBIZTONSÁG, ADATVÉDELEM II. Takács Béla
Gyűjteményünk Elsősorban helyismereti dokumentumok Szépirodalmi és szakirodalmi művek, szakdolgozatok, képeslapok Heves megyei.
A partneri kapcsolatok értékelése hálózati együttműködés esetén
Mobil eszközök biztonsági problémái
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
A BŰNÖZÉS KIHÍVÁSAI Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány
Számítógépes adatkezelés és nyilvántartások a Vám- és Pénzügyőrségnél dr. Nagy János altábornagy a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoka.
Az egyenlő bánásmód elvének érvényesülése a hatósági tapasztalatok tükrében.
A z alternatív vitarendezés lehetőségei a hagyományostól eltérő értékesítési formák terén, a békéltető testületek jövője és lehetőségei Konferencia 2011.
Fiatal elkövetők és sértettek az ERÜBS tükrében
DEVIANCIÁK ÉS BŰNÖZÉS.
A kriminálpszichológia
Adatvédelmi alapelvek
Együttműködés a rendőrség és a biztonsági szervezetek között.
Adatbázis kezelés.
Szoftverjog és etika, adatvédelem
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 AlapfogalmakAlapfogalmak Hardver, szoftver Bit, bájt.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi kar
A szerzői jogi iparágak magyarországi helyzete DAT 2006 a Magyar Tartalomipari Szövetség XVI. Konferenciája november 21. Dr. Bendzsel Miklós Dr.
Könyvtár a „Széchenyiben”. Könyvtárunk dokumentumai: hagyományos és elektronikus dokumentum. A könyvtárban több mint könyv található.
Informatikai alapismeretek Összefoglalás. AlapfogalmakAlapfogalmak Informatika: Informatika: – Az a tudományág, amely az információk keletkezésével, továbbításával,
Az audiovizuális szolgáltatások szabályozásának új útjai A médiaszabályozás reformja az Európai Unióban dr. Zachar Balázs Miniszterelnöki Hivatal.
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 A szoftverek Csoportosításuk, verziók.
Szoftverhez kapcsolódó jogok, felhasználási formák
Információs társadalom Elektronikus napló. Bevezetés Az elektronikus napló Az elektronikus napló lehetővé teszi az iskola mindennapjai során felmerülő.
NYITOTT BÍRÓSÁGOK PROGRAM
Clear Desk avagy A rendezett íróasztal elmélete avagy Üres asztalról nincs mit lopni ? Gasparetz András ügyvezető igazgató MagiCom Kft.
E-számlázás gyakorlata és ellenőrzése Czöndör Szabolcs Ellenőrzést Támogató Főosztály főosztályvezető.
112 Dr. Dósa Imre.  Áttekintő  Új adatvédelmi törvény  Alapjogi beágyazás  Ráncfelvarrás  Újdonságok  Javaslatok a felkészüléshez.
Dr. Andrássy Gergely Herendi és Purebl Ügyvédi Iroda tel:
Vírusok. Számítógépes vírusok 1. Számítógépvírus fogalma: Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különböző.
Bundesministerium für Inneres Bundeskriminalamt Abteilung 1 Kriminalstrategie und zentrale Administration Büro 1.6 Kriminalprävention und Opferhilfe Leiter:
BYTE Projekt FP 7 Gergely László MBA NIIF Intézet Big Data 2016 Európában és a világban – nem csak a szakma, esettanulmányok is.
Az adóeljárás és a büntetőeljárás kapcsolata június 5.
Számítógépes bűnözés.
Fájlrendszerek.
Adatvédelmi kihívások a modern információ- technológiában
Letöltés az internetről
VÁCI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI BESZÁMOLÓJA
A BŰNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE
Elektronikus szótárhasználat
I. generáció II. generáció III. generáció IV. generáció
Őszintén a dokumentumkezelésről
Internetes bűncselekmények
A GDPR alkalmazása Dr. Bokros Attila LL.M.
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
Előadás másolata:

Számítógépes bűnözés A számítógépes bűnözés fogalma, jellegzetességei A számítógépes bűncselekmények osztályozása A minimumlista Az opcionális lista A magyar szabályozás problematikája

A számítógépes bűnözés fogalma, jellegzetességei A fogalmi meghatározás nehézségei A Mandel-féle csoportosítás Jellegzetességek: gyorsaság magas látencia nemzetköziség intellektuális jelleg

A számítógépes bűncselekmények osztályozása I. Sieber osztályozása számítógépes manipulációval elkövetett csalás számítógépes kalózkodás és szoftver-lopás számítógépes szabotázs szolgáltatáslopás adatfeldolgozó rendszerhez való jogosulatlan hozzáférés adatkezelés során végrehajtott hagyományos gazdasági bűncselekmény

A számítógépes bűncselekmények osztályozása II. A Young-féle rendszerezés hagyományos lopásszerű jogsértések szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogsértések szolgáltatás megzavarása és számítástechnikai eszközök megrongálása szolgáltatáslopás számítógépes pornográfia és fiatalkorúak kihasználása magánszféra számítógép általi megsértése számítógépes kikémlelés egyéb hagyományos bűncselekmények

A minimumlista Számítógépes csalás Számítógépes hamisítás Károkozás számítógépes adatokban és programokban Számítógépes szabotázs Jogosulatlan hozzáférés Jogosulatlan lehallgatás Védett számítógépes programok jogellenes reprodukálása Topográfiák jogosulatlan reprodukálása

Az opcionális lista Számítógépes adatok vagy programok megváltoztatása Számítógépes kémkedés Számítógép jogosulatlan használata Védett program jogosulatlan használata

A magyar szabályozás problematikája