Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Internetes bűncselekmények

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Internetes bűncselekmények"— Előadás másolata:

1 Internetes bűncselekmények
A kép forrása:

2 Bűnügyi kvíz Párosítsuk össze a tényállásokat és a büntetőjogi kategóriákat. Ha kész a párosítás, kérjük a résztvevőket, hogy mondjanak konkrét példát az egyes tényállásokra. Érdemes felhívni a fiatalok figyelmét, hogy az erőszakos jellegű bűncselekmények esetén már 12 éves kortól büntetendőek, még egyéb esetekben 14 éves kor a büntethetőségi korhatár. A háttéranyagban elhelyeztem a kvízhez szükséges tényállásokat. A kép forrása:

3 A Péntek 13 című film nézése közben gyűjtsük össze, hogy milyen büntetőjogi tényállások valósulnak meg. Megvalósuló büntetőjogi tényállások Gyermekpornógráfia Lopás Fenyegetés Zsarolás Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás Rablás És természetesen tetten érhetőek a sexting és cyberbullying elkövetési elemei is. A kép forrása:

4 Segítő helyek www.saferinternet.hu www.kek-vonal.hu
Az itt összegyűjtött segítő helyeken a gyerekek további hasznos tanácsokat, tippeket találhatnak. Videók, játékos feladatok színezik az oldalakat. Ha valaki netes jogsértés áldozata lesz, akkor az utolsó két webcímen bejelentést is tehet. A kép forrásai:


Letölteni ppt "Internetes bűncselekmények"

Hasonló előadás


Google Hirdetések