Fontos tudnivalók a doktori (PhD) védésről

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
december 12. Bartáné Kustár Katalin DE-BTK tanulmányi osztályvezető A 2014-es felvételi eljárásról.
Advertisements

Szakiskolai mobilitási pályázat elnyerése 2010 elején Cél:  a kedvezményezettek idegen nyelvi tudása, és ezen belül a szakmai nyelvi ismeretük ugrásszer.
PhD fokozatok nyomában adatok és javaslatok
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
A védés Ősz Rita.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010.
A tudományos élet színterei I. Kutatási projekt I október 18.
Az záróvizsgáztatások jelenlegi rendszere.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
ERASMUS Pályázat 2014/2015.
ETR Tanügy DEXTER Informatikai kft.. ETR Képesítési követelmények Tantervek Oktatási Tevékenység Oktatási folyamat Szervezése, lebonyolítása Erőforrások.
október 17 Bartáné Kustár Katalin tanulmányi osztályvezető A 2012-es mesterszakos keresztféléves felvételi eljárásról.
Széchenyi István Egyetem
B.Sc. / M.Sc. Villamosmérnöki szak
Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola tanévnyitója Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola szeptember 11.
Mihez kezdhet egy gyógyszerészhallgató külföldön?
Pedagógus oklevelek elismerése
FRANCIA NYELV, IRODALOM ÉS KULTÚRA MESTERKÉPZÉSI SZAK.
A évi doktori felvételi eljárás tapasztalatai Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Tudományszervező Központ Dr. Kállai Attila mk. alezredes Tudományszervező.
GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR, GÖDÖLLŐ K ONCEPCIÓ A GAZDASÁG - ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉGÉNEK TERVEZÉSÉRE, SZERVEZÉSÉRE ÉS.
„BEINDÍTÓ” FŐVÁROSI GYAKORNOKI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYAKEZDŐ ROMA FIATALOKNAK.
Az EasyWay „Alkalmazási Útmutatók” tagállami egyeztetésének és végső elfogadásának folyamata március 8. KKK – ITS Hungary Egyesület workshop Mocsári.
Elektronikus fizetési meghagyás
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
László Gyula1 Szakmai gyakorlat Szakdolgozat Záróvizsga Tájékoztató a BA III.-IV. évfolyamnak.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
A TDK és a doktori képzés kapcsolatrendszerének fejlesztése Dr. Csernoch László az Országos Doktori Tanács elnöke.
Kiss Hajnal Kiss Hajnal november 11.
FIR fejlesztések, változások november. Új verzió változásai Novemberi verzióval új FIR 4.0 xsd én kerül élesítésre 24-előtt verzió kihelyezés.
Környezettan BSc Diploma előtt
ERASMUS Pályázat 2015/2016.
Intézményvezető helye és szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében
Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.
Személyes adatok Manno-Kovács Andrea BME VIK, mérnök-informatikus ( ) PPKE ITK, Interdiszciplináris Műszaki Tudományok Doktori Iskola ( )
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
TÉMASZIGET Kutatótanárok, vezető-,támogató- és innovatív mesterpedagógusok Mit kutat a kutatótanár? Kik az ezermesterek? Brassói Sándor, Marosi Katalin.
A doktori képzés aktuális kérdései Doktoranduszok Országos Szövetsége Szombathely © dr. Kocsis Miklós.
Felvételivel kapcsolatos információk Hrabacsik Mihály.
Célja A minősítés célja a közalkalmazott munkaköri feladatai ellátásának megítélése, az ezt befolyásoló ismeretek, képességek, személyi tulajdonságok.
2011.december 9. Országos Doktori Tanács A felsőoktatási intézmények doktori tanácsai elnökeiből álló testület, amely állást foglal a doktori képzéssel,
Marosi Katalin Oktatási Hivatal
legkésőbb augusztus 5-ig legkésőbb augusztus 20-ig
A felsőoktatási felvételi eljárás
Szakdolgozatok védése
Szakdolgozatok védése
ERASMUS+ Pályázat 2017/2018.
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola 2017/2018
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Érettségi eredmények 2017.
2016. szeptember 1-vel életbe lépő új doktori képzésekről
TÉMAVEZETŐI TÁJÉKOZTATÓ KMDI ÚJ KÉPZÉSI RENDJE
Név TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Kolencsikné Tóth Andrea tanársegéd
GÉIK, Logisztikai Intézet
Gépészmérnöki és Informatikai Kar, Matematikai Intézet
Név TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Kiss Dániel Tanársegéd
GÉIK, Műszaki Mechanikai Intézet
Műszaki Földtudományi Kar, Környezetgazdálkodási Intézet
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
2016. szeptember 1-vel életbe lépő új doktori képzésekről
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– Szent István Egyetem, 2100 Gödöllő,
FELVÉTELI ELJÁRÁS
ERASMUS+ Pályázat 2019/2020.
Rigó Csaba Balázs A Közbeszerzési Hatóság tevékenysége
Pályaválasztási szülői értekezlet
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
2016. szeptember 1-vel életbe lépő új doktori képzésekről
Előadás másolata:

Fontos tudnivalók a doktori (PhD) védésről PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Neveléstudományi Doktori Iskola

A védés előfeltételei Abszolutórium Sikeres munkahelyi vita A fokozatszerzési eljárás megindítása Doktori szigorlat A végleges disszertáció benyújtása A doktori védés díjának befizetése (120 000 Ft + 10 000 Ft)

Munkahelyi vita A dolgozat előzetes véleményezése két opponens által A munkahelyi vita után a disszertációban javasolt változtatásokat el kell végezni, erre a doktorjelöltnek a munkahelyi vitától számított két hónap áll rendelkezésére A végleges disszertáció leadásától számítva leghamarabb 2,5 hónap elteltével kerülhet sor a védésre

Az eljárás lépései I. Az eljárás a végleges disszertáció benyújtásával veszi kezdetét 3 db kötött példány, illetve elektronikusan A doktori iskola két hivatalos bírálót (opponens) kér fel, akik 2 hónapon belül írásban véleményezik a disszertációt, és nyilatkoznak a jelölt számára a doktori fokozat odaítéléséről.

Az eljárás lépései II. Két támogató opponensi vélemény esetén a doktori iskola megkezdi a doktori védés szervezését. A doktori iskola bíráló bizottságot hív össze, melynek tagjai: elnök, két opponens, két további tag, titkár. A jelölt megkapja az opponensi véleményeket, melyekre írásban válaszol.

A jelölt által a védésre benyújtandó dokumentumok A magyar és az idegen nyelvű tézisfüzet (elektronikusan is) – a végleges disszertáció benyújtásával egy időben! Az opponensi véleményekre adott válaszok (kinyomtatva és aláírva, ill. elektronikusan is) Szakmai önéletrajz (E/3-ban fogalmazva; elektronikusan is; max. 3500 n) Publikációs jegyzék (elektronikusan is) A védés díjának befizetését igazoló csekk másolata Egyetemi diploma, nyelvvizsga-bizonyítványok, doktori abszolutórium másolata

A doktori védés forgatókönyve I. A bizottság megállapítja a jelölt értekezésének nyilvános vitára bocsáthatóságát. A titkár ismerteti a jelölt szakmai életrajzát. A jelölt 20 percben ismerteti téziseit.

A doktori védés forgatókönyve II. Az opponensek felolvassák véleményüket. A jelölt felolvassa válaszait. Az opponensek elfogadják(?) a jelölt válaszait.

A doktori védés forgatókönyve III. A bizottság és a jelenlévő közönség kérdéseket tesz fel a jelöltnek, és észrevételeket fogalmaz meg. A jelölt válaszol a feltett kérdésekre, reflektál az elhangzottakra.

A doktori védés forgatókönyve IV. A bizottság visszavonul döntéshozatalra. A tagok ötfokú skálán értékelnek. Minősítések a kapott pontok és az elérhető pontok százalékos arányában: <60%: nem felelt meg 60–70%: rite 71–85%: cum laude >85%: summa cum laude A bizottság nyilvánosan kihirdeti az eredményt.

A doktori védés után A doktori iskola tanácsa a doktori szigorlat és a doktori védés eredményeinek átlaga alapján megállapítja a fokozatszerzési eljárás végeredményét, és felterjeszti a Kari Doktori és Habilitációs Tanács elé. A KDHT elfogadja(?), és felterjeszti az Egyetemi Doktori Bizottság elé. Az EDB elfogadja(?), és kiállítja az oklevelet.