Velencei karnevál.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2012-es évben 2 szakács és 4 felszolgáló tanuló töltötte gyakorlatát az Europa Hotelben.
Advertisements

Canaletto
Kína, Yunnan-tartomány
Van Gogh Művészete.
Euroleasing Prezentáció
Az Akropolisz 5/B.
Szajga.
ADVENT 2008
Készítette: Kovács Péter Zsolt és Szilágyi Balázs Döme
A tél elűzése, a tavasz várása
Készítette:Tóth Nikolett
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
Az utolsó Árpádok ( ).
Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett.
Manhattan a sivatagban
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
RÓZSA a virágok királynője.
Farsang Farsang és busójárás.
ADVENT.
2010. III. 29. Fülöpszállás. Fülöpszállás község (Bács-Kiskun megye) Egyenesen álló, csücskös talpú pajzsban - kék mez ő ben zöld halmon álló, szembeforduló,
Bevezető Zarándokúton vagyunk, és az Egyház felidézi előttünk Krisztus Urunk életét és egész megváltói művét, amely elvezet bennünket a Vele való személyes.
Régmúlt idők, melyek most is elkísérnek, a történelemmel rezonáló lelkünkben élnek. A FESTMÉNYEK segítenek felébreszteni ezeket az élményeket, ahogy a.
Készítette: Frankó Ádám Prog. Info, 14.csop.
Kutya és macska rögzítése
A görög színház működése
Angyal, vidd meg a hírt az égből, Mindig új élet lesz a vérből.
a titokban tartott fekete sebész. Dr. HAMILTON NAKI.
Kνωσός Knósszosz.
A szürke vizszintes csikok nem egészen vizszintesek…
A Tisza környékén élő madarak
A HOLD A Hold a Földhöz legközelebb eső égi test, mely a Föld körül km.-nyi közepes távolságban 27 nap 7 ó. 43 p. 11,5 mp. alatt kering.
Az etruszkok Kik ők? Honnan jöttek? Mi jellemző rájuk? Hogyan éltek?
Kalocsai népviselet Magyarország. Kalocsai népviselet Magyarország.
A Ciszterna Bazilika ( Yerebatan sarnici ) A Ciszterna Bazilika ( Yerebatan sarnici ) Isztanbul - Törökország.
A Balaton földrajza.
Gyönyörű tényleg! Mint a festmény. Egy hely Kínában. Kattintásra.
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Világ legrégebbi még lakott városa
Szigetről szigetre 2/B.
A test belső energiájának növekedése a hősugárzás elnyelésekor
A sámán öltözéke Mongólia, Korea
A koreai sámánista szertartsok eszközei
Merkúr.
Készítette: Mgr. Szarka Zsuzsanna
FARSANG 8.c.
H-599 Történelmi Rockzenekar NÁNDORFEHÉRVÁR Készítették: Onody Gyula Horváth Ferenc Képek:
A tiszavirágzás „”Az apró kérész mindössze egyetlen napig él. Egyetlen napig. Mégsem sajnáljuk érte, hiszen ezen a napon csak annak él, amit szeret. Szárnyra.
A rómaiak nyomában.
MÁJUSI IDÓJÁRÁS 2013-BAN ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM EL. KEZDETBEN  Kiválasztottam a témát, ami az időjárásjelentés lett  A hónapot is kiválasztottam ami a május.
A kommunikáció tényezői
Utas és holdvilág Szerb Antal h ő seinek nyomában I.
1 Szélességi Bejárás Györgyi Tamás – GYTNAAI.ELTE 2007 Március 22 Algoritmusok És Adatszerkezetek 2 Gráfalgoritmus S b a d e f h g c.
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
Bölcsességek, aforizmák
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
Húsvétra Készítette: Vörös Paulina.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
A római férfiak viselete
Szélességi bejárás. Véges gráf összes csúcsának bejárása a kezdőcsúcstól való távolságuk szerinti növekvő sorrendben Egy csúcsot egyszer járunk be Egyenlő.
Hajviselet.
HALÁL a művészetben Készítette: Barna Eszter 9.a.
1 PLAY FELVEVŐJÁTÉK Színkombinációk kezelése. 2 PLAY Az impassz. Megpróbálunk egy olyan lappal ütni, amelynél az ellenfélnél van magasabb lap. Az impasszolás.
Neked nem szabad sokat dolgozni.... …hanem egyszerüen csak heverészni.
Fiatalon!!! Időssebben!!!!! Id. Markó Károly a Felvidék egyik akkori szellemi központjában, Lőcsén született. Fiatalon is festőnek készült, de pályája.
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
Veresegyház.
Sosem látott képek a forradalom napjaiból
Mára szinte már az egész falu kivirult a bonyolult, élénk mintáktól.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Velencei karnevál

A mulatság Dél-Európában a farsang az év egyik legnagyobb ünnepe volt, olyan kivételes időszak, amikor viszonylag büntetlenül, nyíltan is ki lehetett mondani dolgokat. A farsangi időszak januárban kezdődött és a nagyböjthöz közeledve nőttön nőtt az izgalom. A városközpontban, szabad ég alatt rendezték, Velencében a Szent Márk téren. Hatalmas színjátékhoz volt hasonló, ahol az utcák alkották a színteret, a városlakók voltak a színészek, s egyben a nézők is.

A velencei karnevál sok részletet megőrzött a múltból: Megszólalnak a harsonák és az ég hirtelen tele lesz menekülő színekkel, léggömbök százai repülnek, imbolyognak a magasban, mintha Velence is szállni készülne. A Campanile tornyából a Dózsepalota egyik oszlopához erősített drótkötélen lassan csúszik lefelé a papírral bevont gipszgalamb. Az emberek kiáltoznak, "Viva Venezia! Ciao Venezia!", a Colombina pedig a magasban kinyitja a hasát, és hullani kezdenek a szalagok és a konfettik.

Tradicionális figurák és viseletek Egy 1790-ből származó itáliai útleírás szerint "A maschera-öltözék néha szürke, de leggyakrabban - szinte mindig - fekete velencei köpenyből áll: a köpeny selyemből van. A fejre fátyolból és fekete csipkéből egy pici kámzsát tesznek, ennek bauta a neve. Az arc többi részét fehérre festett álarc takarja, ezt voltonak hívják, ami elfedi az arcot, de a szájat szabadon hagyja. Az egészet a kalap tartja, amelyet fehér tollbokréta díszít.

„A pestisdoktor” Tipikus velencei maszk a pestisdoktor. Először az 1630. évi velencei pestis idején említi egy bizonyos Lancetta nevű patikus, hogy néhány orvos "különös viseletben" járja a pestises utcákat, hatalmas csőrszerű álarcot viselnek, a fejük búbjáig beöltöztek, kesztyűs kezükben hosszú pálca.

Korábban nemcsak álarcos felvonulásokat tartottak, hanem a velencei karnevál még állatviadalairól, valamint a római kori lóversenyeiről is híresvolt. virágot és gipszből vagy cukorból készült golyócskákat (confetti) dobáltak ajárókelőkre. Velence külön történelmi magyarázattal is szolgál: a hagyomány szerint a köztársaságnak a császárhű Ulrico pátriárka felett aratott győzelme óta tartanak ünnepséget ilyenkor a Piazetta San Marco-n.

VÉGE