Szállodák eredmény kimutatásának mutatószámai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Zrufkó Viktória Turizmus- vendéglátás, Levelező tagozat
Advertisements

Szállodavezetés és gazdálkodás I. „Szálloda – termék - tevékenységek”
Házi dolgozat fejezetei
Megvalósíthatósági Terv ellenőrző kérdései
6. A gazdasági hatékonyság elemzése
A kereskedelmi vállalkozás erőforrásai
A szállástevékenység költség tervezése
Szállodavezetés és gazdálkodás I. „Szállodák tevékenységei”
Teljesítménytervezés
2.7. Piaci gazdálkodás tevékenységei a szálláshely szolgáltatásban
4.13. Szállodák tulajdonjoga és üzemeltetése „Tulajdon és üzemeltetés”
EREDMÉNYKIMUTATÁS.
Bachelor Master Dr. Juhász László PhD.
CBL Ajánlás - Inspiráció Témákhoz inspiráció Inspiráció „CBL”
„Piacgazdálkodás a szálláshely szolgáltatásban” – Értékesítés -
2. Piaci gazdálkodás a szálláshely szolgáltatásban
Idegenforgalmi statisztika
Árképzés a vendéglátásban
Leíró statisztika 4. INDEX-SZÁMÍTÁS 2010-tavasz.
12. Vagyongazdálkodás „Vagyon”
Gazdaságelemzési és Statisztikai Tanszék
Főátlagok összehasonlítása standardizálással
Brüsszel milyen messze van
Műszaki ellenőrképzés
Szállodagazdálkodás és vezetés I (2007 ősz)
Szállodagazdálkodás és vezetés I
A szállodai létszám meghatározása
Szállodai gazdálkodás és vezetés II.
Szállodagazdálkodás és vezetés I
Szállodagazdálkodás és vezetés I
A VENDÉGLÁTÓ ÜZEMEGYSÉG SZERVEZÉSE ÉS GAZDÁLKODÁSA II.
Dr. Juhász László PhD Docens1 Szállodagazdálkodás és vezetés I (2007 tavasz) 9.40 – V. előadó.
Minőség 2012 – minőségbiztosítás a jövő szállodáiban Dr. Juhász László PhD BGF – KVIFK – Turizmus Intézet - Docens 1 Reformok útján Magyar Tudomány Napja.
7.29. Kontroling gyakorlata a szállodában „Kontrolling”
6.25. Szállodák eredménygazdálkodása „Jövedelmezőség”
1. Szállodavezetés és üzemeltetés alapjai 1. 2
Szállodavezetés és gazdálkodás I. „Szállodák tevékenységei”
Szállodavezetés és gazdálkodás II. „Minőség a szállodákban”
Szállodavezetés és gazdálkodás II. „Fejlesztések a szállodaiparban”
Dr. L. Juhasz PhD 1 Szállodagazdálkodás és vezetés I. gyakorlat 7 Október 30 Alap tábla elkészítése 14 oszlop fejléc 4 sor nap * szoba = eladható szoba.
Az előző előadás ismétlő összefoglalása
2. előadás Viszonyszámok típusai
A MÁV Zrt. beszámolási gyakorlatának korszerűsítése
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan
Hasonlóságelemzés.   Kaptunk egy feladatot, amit meg kell oldanunk.
Humánerőforrás Kontrolling
Kontrolling a kutatás-fejlesztésben
Vállalkozások elemzése
6.21. Szállodai vendéglátás „Hotel F&B gazdálkodás”
III. A termelés és értékesítés alakulásának elemzése
Gazdálkodás és gazdaságosság a vállalatban
1 Változások az önkormányzatok évi tervezésének, gazdálkodásának szabályozásában.
Előadás Szerda – A. III. 240 Hallgató Előadás Szerda
Turizmus gazdaságtan 4.. Szálláshely-statisztikai megfigyelések Előny Helyettesítheti a határstatisztikai megfigyeléseket (részben) Legtöbb országban.
Controlling információs rendszer
Utazás Kiállítás 2013 Szállodahatékonyság CSORDÁS IMRE Ügyvezető igazgató Accent Hotel Management Kft.
Master of Arts International Hotel Management „ Management” :01 1 Dr. Juhász László PhD.
:25 Master of Arts International Hotel Management Strategy 1 Dr. Juhász László PhD.
Mit mondanak a számok? Boros Attila erdészeti igazgató Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészet.
PÉNZÜGYI ELEMZÉS 1. előadás PhDr. Antalík Imre SJE GTK szeptember 21.
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
Szállodák eredmény kimutatásai és mutatószámai
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
2. előadás Viszonyszámok
Minőségbiztosítás.
Minőségbiztosítás.
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
Előadás témája: Eredménykimutatás fogalma, célja, szerkezete, formái
2. előadás Viszonyszámok típusai
Mérési skálák, adatsorok típusai
Előadás másolata:

Szállodák eredmény kimutatásának mutatószámai Virtuális szálloda számítása Számszaki feladatok Dr. Juhász László PhD - BGF – KVIFK – Turizmus Intézet

Szállodák eredmény kimutatásának mutatószámai Statisztikai mutatószámok – átlagok Bázis, terv, tény adatok – eltérése és viszonyszáma Megoszlási viszonyszámok – százalékok Rész viszonya az egészhez Szint mutatók Adatok viszonya adott eredményhez Szakmai mutatószámok Igénybevett szolgáltatás volumen a vizsgált tényező Viszonyítási alap kiadott szoba, eladott teríték, kezelés Speciális a hatékonyság, termelékenység és kapacitások Vezetési eszközök tervezéshez, beszámoláshoz, számonkéréshez, elemzéshez szervezeti egységek felelősségi rendszeréhez Dr. Juhász László PhD - BGF – KVIFK – Turizmus Intézet

VENDÉG Szakmai mutatószámok számolni vizsgált tényező épített bevétel szállás vendéglátás kiemelt típus egyéb tevékenységek közvetlen bevétel – költség - eredmény Általános költségek bruttó üzemeltetési eredmény GOP nettó üzemeltetési eredmény NOP vizsgált tényező épített Speciális Termelékenység Hatékonyság Kapacitások Eladott terítékek adagok menűk Igénybe vett Szolgáltatások Kezelések Rendezvények száma kiadható kiadott szoba Vendégéjszaka Dr. Juhász László PhD - BGF – KVIFK – Turizmus Intézet

Házi dolgozat kötelező része Dr. Juhász László PhD - BGF – KVIFK – Turizmus Intézet

Házi dolgozat kötelező része Dr. Juhász László PhD - BGF – KVIFK – Turizmus Intézet

Házi dolgozat kötelező része Dr. Juhász László PhD - BGF – KVIFK – Turizmus Intézet

Házi dolgozat része Dr. Juhász László PhD - BGF – KVIFK – Turizmus Intézet

Házi dolgozat része Dr. Juhász László PhD - BGF – KVIFK – Turizmus Intézet

Egyik majd a másik elem újabb képlete (hármas csoportok) Számszaki feladat Kiszámítandó indikátorok Nem kell mindent számolni csak amire szükség van Cél hat indikátor beírása Módszertan Képlet Egyik majd a másik elem újabb képlete (hármas csoportok) Addig amíg nem talál két ismert tényezőt az adott képlethez Dr. Juhász László PhD - BGF – KVIFK – Turizmus Intézet