Iskolai Hálózat Létrehozása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Advertisements

Szervezet, hálózat.
• Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere • Két számítógép akkor összekapcsolt, ha információcserére képesek • Az összekapcsolás többféle módon történhet,
Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Windows OS Ambrus Attila 2010 Vay Ádám Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium Rendszergazda.
SP2 telepítés.
HÁLÓZATOK.
Megosztások Szerkesztette: Kovács Nándor Felh. irodalom: Kis Balázs: Windows XP haladókönyv.
Operációs rendszerek Bevezetés.
Az operációs rendszer.
MICROSOFT - WINDOWS operációs rendszer
Operációs rendszerek I. 2006/2007/I. félév
Készítette: Bátori Béla 12.k
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás  A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese.
Operációs rendszerek Beállítások.
HÁLÓZATOK.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Hálózati architektúrák
Hálózatok.
Hatékonyságnövelés IT biztonsági megoldásokkal Szincsák Tamás IT tanácsadó 2012.Október 17.
Operációs rendszerek Mappa és file-kezelés.
WI-FI hálózat használata fizikai cím megadásával
Operációs rendszer Az operációs rendszer feladatai, részei, fajtái
Az operációs rendszer.
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
Az operációs rendszer működése, fajtái, felépítése
BE KI Perifériák Számítógép.
Windows operációs rendszer
TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA
Számítógéphálózatok A hálózatok kialakulása A hálózatok osztályozása
Doros Roland Mérnök-informatikus hallgató BMF-Nik
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Operációs Rendszerek WindowsXP®.
Az operációs rendszer.
Module 1: A Microsoft Windows XP Professional telepítése
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Az ECDL-ről „Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű.
Microsoft Windows Win2000 telepítési folyamata.
Az operációs rendszer.
Milyen információkat kell a beállítások előtt összegyűjtenie?
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Számítógép hálózatok.
Windows XP SZRT. Windows XP fő jellemzői Windows XP fő jellemzői Kezelőfelület Kezelőfelület Jogosultságok, hozzáférések Jogosultságok, hozzáférések Alapműveletek.
13 – as Tétel! Vállalatánál adatbiztonsági okokból biztonsági mentések alkalmazását veszik fontolóra. Az Ön feladata, hogy a döntéshozók számára ismertesse.
Készítette: Gulyás Gergő.  Fogalma: A gyors adatátvitel érdekében a számítógépeket egy közös kommunikációs rendszerben kapcsolják össze  Alkalmazása:
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese. Például:
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
Operációs Rendszerek gyakorlat Rövid András
Kép készítése számítógép segítségével
Tűzfal (firewall).
REGISTRY - regisztrációs adatbázis
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
Szoftverek csoportosítása
SZOFTVEREK (programok)
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
A távoli asztal, valamint az Endnote használata a távoli asztalon Skultéti Attila
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Az operációs rendszer.
Az operációs rendszer feladatai
Információ és kommunikáció
Ubuntu – ismerkedés Fájlok és könyvtárak
Hálózati architektúrák
Hálózati struktúrák, jogosultságok
A dia beszúrása a bemutatóba
Kisvállalati hálózat kialakítása raspberry szerverrel
Előadás másolata:

Iskolai Hálózat Létrehozása Internet… és ami mögötte van! Most minden kiderül! ;)

A hálózathoz két fő részegység szükséges: 1. Első Lépések Napjainkban nincs szükség nagymérvű idő- és költségráfordításra annak érdekében, hogy a kisvállalkozások hálózati infrastruktúrája alkalmas legyen az internetkapcsolatok, a fájlok és a nyomtatók egyszerű megosztására is. A hálózathoz két fő részegység szükséges: Útválasztó (Router) Hálózati adapter (PCI kártya minden gépbe)

2. Munkacsoportok létrehozása Így a felhasználók közösen használhatják a megosztott fájlokat, mappákat és nyomtatókat. Megvalósítás Windows XP rendszeren: 1. Katt: Start => Vezérlőpult => Rendszer 2. Számítógépnév fül 3. Módosítás => Munkacsoport neve

3. Fájlok, mappák és meghajtók megosztása Az erőforrások megosztását azon a számítógépen kell beállítani, amelyen a megosztani kívánt fájlok és mappák találhatók. Lehetőség van egy teljes meghajtó megosztására is (ekkor az azon tárolt összes fájl és mappa hozzáférhetővé válik a többi számítógép számára), de akár csupán bizonyos mappák megosztására. Más felhasználók csak abban az esetben férhetnek hozzá a megosztott fájlokhoz, ha az azokat tároló számítógép be van kapcsolva

4. Nyomtató megosztása A megosztott nyomtatók két típusba sorolhatók: 1. A hálózati nyomtatók (közvetlenül a hálózathoz csatlakoznak) 2. A helyi nyomtatók (a hálózat egyes számítógépeihez csatlakoznak) Megosztáshoz: kattintson a Start menüre, mutasson a Beállítások (vagy Vezérlőpult) elemre, majd kattintson a Nyomtatók (vagy Nyomtatók és faxok) lehetőségre. Jelölje ki a megosztandó nyomtatót, és kattintson a Fájl menü Megosztás parancsára, vagy kattintson a Tulajdonságok parancsra, majd a Megosztás fülre. A Megosztás lapon adja meg, hogy meg szeretné-e osztani a nyomtatót.

5. Szabályok és biztonsági beállítások megadása A vezeték nélküli hálózattal összekötött számítógépek illetéktelen hozzáféréssel szembeni védelmére számos lehetőség kínálkozik: Tűzfal telepítése az internet és a hálózat közé A szoftveres tűzfalak hátrányosak a fájlmegosztásra, ezért Routeres tűzfal ajánlott. Lássa el jelszavas védelemmel a védendő mappákat: ehhez az operációs rendszer megosztásszintű hozzáférés-szabályozási megoldását alkalmazhatja (engedélyek).