Somosvári András – médiatechnológus asszisztens

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Advertisements

MI A PREZENTÁCIÓ CÉLJA A FIGYELEM FELKELTÉSE A FIGYELEM MEGTARTÁSA
A hatásos prezentáció jellemzői
Híres épületek a Reformkorban
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
A könyvtár és az Internet mindenkié A világ a könyvtárban, a könyvtár a világban.
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
A lkony S túdió portfolió „Cégünk a korrektség, pontosság és a színvonal hármasából gazdálkodik.”
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
Pécs Mátyás király utca 12.
Egy-egy ország leggazdagabb könyvtári gyűjteményei a nemzeti könyvtárak.nemzeti könyvtárak A világon kb. 160 nemzeti könyvtár van. Az adott ország publikációinak.
Az Aranybulla.
ZENEI ADATBÁZISOK. The Music Index Online A Music Index a zenei időszaki kiadványok legátfogóbb bibliográfiai és részben teljes szöveges adatbázisa több.
Molnár András bemutatja.
Készítette: Pállai Viktória
Plakátok és mozgalmi dalok a szocialista évekből Magyarországon
A bemutató készítés alapjai
2009. április 3. Ficzkó Ildikó Honlapelemzés április 3. Ficzkó Ildikó
Honlapelemzés. miért?  tanulmányok  tapasztalatszerzés  előkészítő munkálatok: honlaptervezés  fejlődés.
1 Bemutatkozik a Nemzeti Tankönyvkiadó 2 Köszöntés Köszöntés Az NTK több, mint kiadó: „…oktatási szolgáltatások széles választékát kínálja ügyfeleinek,
University of Kent arculati kézikönyv
Az Axon Lízing és Pénzügyi Zrt. arculatának elemzése
Készítette: Köhler Ágnes 1. A prezentációban a Gödöllői Városi Múzeumot kívánom bemutatni és elemezni. Remélem bővebben tájékozódik az intézmény szolgáltatásairól.
…mű lehet: nyomtatott (névjegykártya, prospektus, levélpapír, boríték, jegyzetpapír, plakát) elektronikus (prezentáció, hírlevél, weboldal, multimédia,
Közönségkapcsolat (public relations)
Paul Testud Kft. Imázs-elemzés.
1 Dánszentmiklós. 2 3 Útikalauz Tartalom - Menü Súgó - Útikalauz Előző dia Következő dia Első dia Utolsó dia Előzőleg megtekintett dia.
Az Axon Lízing és Pénzügyi Zrt. arculatának elemzése
Szendrő nevezetességei
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
A PLAKÁT Készítette: Wiedermann Katalin.
Kisebbségi kultúrák.
Gázi Kászim pasa dzsámija
Képversek 30/A.
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlése ajánlásai.
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert.
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
Melki apátság Szent Benedek-rendi melki apátság, az Alsó-Ausztriai Melkben, a Duna mentén található. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét.
Fehér Patrik 6.A Húsvét.
Bernáth Leila Bizderi Melinda Kolonics Melinda Tujner Viktória
műelemzés ELJÁRÁSOK, MÓDSZEREK
A Biblia.
Ismerd Meg Egert Készítették: -Soltész Bence -Takács Tamás
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Marketing és jó példák a falusi turizmusban
Színt viszünk az ifi életébe
Eger, AgriaMédia Könyvtárak az elektronikus tanulás szolgálatában Moldován István OSZK
KAM - Regionális és Antropológiai Kutatások Központja Sapientia - Erdély Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda.
Pécs-Megyeháza.
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Egyházi Könyvtárak Egyesülése Pápa július 1-3. KÖNYVTÁRI ARCULAT A FENNTARTÓ INTÉZMÉNY ARCULATI ELEMEINEK FELHASZNÁLÁSÁVAL Török Beáta Sapientia.
Hallgatói kommunikációs csatornák, a hallgatók mozgósításának eszközei a sportszervezésben Debrecen, szeptember 3.Készítette: Barota László.
A magyarok: Fekete és fehér magyarok.   Színre, vagy vallásra vonatkozhat a „fekete” jelző?  Az egyik esetben a fekete szó utalhat egyrészt a kazároktól.
Készítette: Derecskei Nikolett
A web site minősítése Források: Bokor Péter szakdolgozata (2002) és a benne megadott hivatkozások: Dotkom Internet Consulting: Üzleti weboldalak elemzése,
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
A színek szerepe a térképészetben
Molnár András bemutatja. EURÓPA EGYIK LEGNAGYOBB VÁROSHÁZÁJA.
Az ALTANA Pharma AG arculatértékelési tervezete
Digitalizált információk rendszerezése. A publikus hozzáférés biztosítása az Internet segítségével. Dokumentumkezelés, információ digitalizálás OMA konferencia.
Diatár Templomi énekrend vetítő program © polyJoe software
A két- és többnyelvűségről Vélemények és gondolatok.
Szociális és Gyermekvédelmi feladatellátás a Görögkatolikus Metropóliában.
Egy regionális rádió szerepvállalása B.-A.-Z. megye falvainak kulturális és társadalmi életében.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési reformok.
Mint a Kolping-i mű iskolánk is arra próbálja nevelni tanulóit hogy keresztényként a világban és ezáltal a foglalkozásukban, a házasságukban és a családban,
Országos Széchényi Könyvtár
A RENESZÁNSZ VILÁGKÉPE
SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM KÖNYVTÁR ARCULATÉRTÉKELÉS 2004.
Előadás másolata:

Somosvári András – médiatechnológus asszisztens Arculat - Elemzés Somosvári András – médiatechnológus asszisztens EGER 2007.

Főmenü X Küldetésnyilatkozat Külső megjelenés Belső megjelenés Akusztikus jelek Vizuális jelek Elektronikus anyagok Összkép

Súgó A gomb lenyomásával a főmenühöz térhet vissza. X A gomb lenyomásával a főmenühöz térhet vissza. Ezzel a gombbal a Súgót hívhatja elő, ezt a diát. X Ha erre kattint, kilép a vetítésből. A gomb aktiválásával a legutoljára megtekintett diához térhet vissza. A nyilak segítségével lineárisan haladhat a prezentációban, a kívánt irányba.

Dr. Seregély István érsek, a rádió alapítója Küldetésnyilatkozat X „Rádiónk célja azonos az Egyház küldetésével: mindenki üdvösségének szolgálata” Dr. Seregély István érsek, a rádió alapítója Ahogy a rádió honlapján is olvasható: Műsoridejében főként közszolgálati jellegű műsorok hangzanak el, amelyek átfogják a mindennapi élet egészét, a gazdaság, a társadalom és a kultúra minden lényeges kérdéséről szólnak. Rádiónknak nemcsak lehetősége, hanem kötelessége is bevonnia a különböző társadalmi erőket a műsorkészítésbe, mert ahogy a vatikáni dokumentum, Communio et progressio küldetésünket megfogalmazza: "Az egyház nemcsak a saját tagjaival, hanem az egész világgal folytat párbeszédet."

Külső megjelenés X Cím: Eger, Széchenyi út 5. Érsek Udvar Eger egyházi intézményei – az iskolákat kivéve – mind a város szívében, a bazilika mellett, az Érsekudvarban találhatók: Az egyházmegyei ifjúsági iroda Egyházi Múzeum Keresztény Ifjúsági Klub Karitasz Valamint…. Közvetlenül az érseki palota mellett, mondhatni annak egyik szárnyában működik, az ország első katolikus rádiója, a Szent István Rádió.

Külső megjelenés X A rádió külső megjelenése bizonyos rendezvényeken, plakát formájában.

Belső megjelenés X Habár régi egyházi épületben működik a rádió, a belső tér fiatalos, dinamikus, a mai kor igényének megfelelő. Funkcionális színek: nyugtató pasztellszínek Fehér Szürke (és árnyalatai) Kék (és világos árnyalatai)

Belső megjelenés X Szinte minden szobában megtalálhatók a különböző faliújságok is. A hirdetőtáblák anyaga parafa, ezáltal a barna is a belső megjelenés meghatározójává válik, csakúgy, mint a bordó a vezérlőpult esetében.

Belső megjelenés X A különböző szobák (főszerkesztő, szerkesztők, marketing, stb.) az említett színek mellett tükrözik az ott dolgozók ízlését is.

Belső megjelenés X Mivel egyházi rádió, a dekoráció ezt is tükrözi.

Akusztikus jelek X Az adóállomás azonosító: Miután a kereszténység legnagyobb ünnepe a Húsvét, ezért a szignál egy régi népi feltámadási ének dallamát kölcsönzi. A rádió szignálja: Minden műsornak külön szignálja van, amely az adott műsor jellegéhez igazodik.

Vizuális jelek X Az intézmény elektronikus és papíralapú megjelenésének meghatározó színei: bordó piros fehér halványbarna pergamenszerű megjelenés Ezen anyagok nem azonosulnak teljes egészében az épület belső színvilágához, sokkal inkább a névválasztással hozhatók összefüggésbe. A bordó, a bíbor, a piros, királyi színek.

Vizuális jelek X A Logo: A piros szín kiválasztása talán a névválasztással van összefüggésben. A logon első pillantásra csak az István és a Rádió felirat tűnik fel. Emiatt az intézmény teljes neve nehezen kivehető és félreérthető. A keresztté alakított „t” betű a rádió vallásos voltára kíván utalni, de ha pontosak akarunk lenni, a kettős kereszt a görög katolikusok elsődleges jelképe, a rádió viszont római katolikus. A logo megjelenése a levélpapíron

Vizuális jelek X Nyomtatott anyagok: A szórólapok, zsebnaptárak, matricák és más egyéb nyomtatott anyagok a rádió egységes színvilágához igazodnak.

Vizuális jelek X Nyomtatott anyagok: A rádió a megjelent multimédiás CD – ihez is készített könyvet.

Elektronikus anyagok X A rádió saját honlappal, multimédiás és hangzó CD kiadványokkal rendelkezik. Megjelenésükben minden esetben igazodnak a már korábban megemlített színvilághoz, mind az elektronikus tartalom és a járulékos elemek esetében is. (Cd borító stb.)

Elektronikus anyagok X Weblap: A rádió weboldala www.szentistvanradio.hu címen érhető el. A webcím teljes egészében utal az oldal tartalmára, pontosabban maximálisan azonosítható az intézménnyel. A honlap színvilága a már korábban felsorolt színekből tevődik össze. Navigációja egyértelmű. Érdemes megemlíteni, hogy a főmenük alatt, a külön beágyazott keretben, a megjelenő almenüpontok egy – egy kisebb kép (roll -over) formájában funkcionálnak. Az egész oldalra jellemző a grafikus megjelenés. A weboldal modernnek nevezhető, hiszen támogatja a ma elterjedt DHTML leírónyelvet.

Elektronikus anyagok X Hangzó CD anyagok: A rádió első hangzó kiadványa „Szétszórt vetés” címen jelent meg, mely határon túli magyar zenekarok által megzenésített versek szerepelnek. A legutóbb megjelent CD – n pedig, a rádió dolgozói adnak elő karácsonyi énekeket valamint két karácsonyi novella is hallható. (Jakó Beáta és Horváth Ferenc előadásában)

Elektronikus anyagok X Multimédiás CD anyagok: A Szent István Rádió eddigi fennállása alatt eddig két multimédiás CD – t jelent meg. Mindkettőn a rádió környezetvédelmi, kistérség -fejlesztési műsoraiban elhangzott riportok találhatók, szöveges, képes anyaggal kiegészítve. Mindkettőhöz készült könyv is, melyben a riportok magyar és szlovák nyelven is olvashatók. (hiszen ahogy a „Közös ég alatt” cím is mutatja határokat átívelő környezetvédelmi programokról van szó)

Összkép X A Szent István Rádió mind műsoraiban, külső és belső megjelenésében egységes képet mutat. Az évente megrendezésre kerülő közönségtalálkozók csak erősítik a rádió, az üzleti partnerek és a hallgatók közötti kapcsolatot. Hallgatottsági felmérés alapján, a Szent István Rádió a régió meghatározó médiumává nőtte ki magát.

Készítette: Somosvári András Szak: Médiatechnológus Asszisztens EGER 2007 X