 Megbízható, jó hírnévvel rendelkező cég  A munkaközvetítés és annak minden formája INGYENES!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Balatonvilágos november 10.
Advertisements

Munkaerő-felvétel.
Egyenlő Bánásmód Hatóság. A védett tulajdonsággal rendelkezők hátrányos megkülönböztetése  nemi diszkrimináció  a romák hátrányos megkülönböztetése.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
1 A „B oldalon” is vannak jó számok, avagy kivezetés a munka világából coaching segítségével Életutak – generációk – ünnepek Szakmai konferencia ISBN:
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Starjobs Magyarország Kft.. A Starjobs Magyarország Kft óta kínál megoldásokat munkaerő-közvetítés, -kölcsönzés területén, a diákmunkában 1983 óta.
Köszönti Önöket az és vezetője, Bohnné Keleti Katalin, okleveles közgazda, nemzetközi marketing szakértő, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja.
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
Munkaügyi Központ szerepe, feladatai SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
Emberierőforrás-ellátás
Egy multinacionális tanácsadó cég- Mi is a munkaerő közvetítés és kölcsönzés?
Állásinterjúk a gyakorlatban
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
A cég alapítója, és tulajdonosa James Ward
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
„A jó üzleti kapcsolat csak a véletlen műve!” Őt már ismerik, bedolgozta magát... Ő vele szót értenek... Ő kapja a megbízást… Már megint mit akar? Már.
World Issues Hagyj nyomot a világban
Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki Tudományok Centruma Logisztikai Koordinációs Központ Logisztikai szakemberigény, képzési igény, elvárások és tények.
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Álláshirdetés, pályázat
Emberi Erőforrás Menedzsment Toborzás - Álláskeresés
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Emberi Erőforrás Menedzsment Kiválasztás - Alkalmazás
ÜDVÖZÖLJÜKÜDVÖZÖLJÜK A CREW AGENCY CSAPATA NEVÉBEN! A CREW AGENCY CSAPATA NEVÉBEN!
Karrierlehetőségek a multiknál
Logisztika a munkaerőpiacon – trendek, lehetőségek, esélyek
Amit a diákmunkáról tudni kell
Szakdolgozat védés A társadalmi felelősség megjelenése a vállalati döntésekben és gyakorlatban Készítette: Harmati Andrea.
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
8. Előadás Szervezetek és szervezeti formák
EASY e-HR ® Automatizálja HR adatbázisát egyszerűen.
ÁLLÁSHIRDETÉSEK Készítették: Ádámku Renáta Karancsi Diána Nagy Magdolna Percze Dóra Szőllősi László.
Inessza Goldberg Izraeli Tudományos Grafológiai Társaság.
Outplacement, azaz „gondoskodó elbocsátás”
Álláskeresőként történő nyilvántartás
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 11. előadás november 23. Témakörök: 5. Az EU jogrendszerének közigazgatási alapjai 5.1. Az EU jogrendszerének.
Gazdaságtudományi Kar Faculty of Economics Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről Miskolc, március 25. Veresné dr. Somosi.
Utazási Irodákat érintő, jogszabályváltozásból adódó kötelezettség Határidő: december 31. Érintettek köre: valamennyi utazási iroda Tárgya: szakmai.
A magán-munkaközvetítők évi tevékenysége Foglalkoztatási és Szociális Hivatal augusztus 2.
Álláskeresés, foglakoztatásra irányuló jogviszony létesítése.
Tapasztalatok az asztal két oldalán vezetőből tanácsadó Tapasztalatok az asztal két oldalán vezetőből tanácsadó Dr Máthé Ákosné HR vezető tanácsadó Interim.
A Lear Corporation a Fortune 500-as listában felsorolt vállalat, amelynél tehetséges alkalmazottak sokszínű csapatai világszínvonalú termékeket terveznek.
Nemzetközi kereskedelemfejlesztési lehetőségek Ázsiában European Business and Technology Centre EU-Japan Technology Center EU Korea Industrial Cooperation.
1996 óta az ügyfelekért. Mivel foglalkozik az Interacta? Külföldi folyóiratok – print / print + online Online folyóiratok Szakkönyvek, könyvsorozatok.
1996 óta az ügyfelekért. Tevékenységünk: Külföldi folyóiratok – print / print + online Online folyóiratok Szakkönyvek, könyvsorozatok CD – ROM adatbázisok,
1996 óta az ügyfelekért.
GYÁRTÁSTECHNOLÓGUS A Caterpillar Magyarország gödöllői telephelyére
Lear Corporation Magyarország Kft.
Árazási és árképzési elemző Dolgozz velünk az Élet habos oldalán
Országos nagykereskedelmi menedzser
Karrier.
Értékesítési képviselő – HoReCa
Bérköltség - csökkenés - jogszerűen?
Minőségirányítási szakértő
Értékesítési képviselő – HoReCa
Marketing koordinátor Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Értékesítési képviselő – HoReCa
A magán munka-közvetítők és munkaerő kölcsönzők évi tevékenysége
Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban
Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Előadás másolata:

 Megbízható, jó hírnévvel rendelkező cég  A munkaközvetítés és annak minden formája INGYENES!

 olyan tevékenység, amely arra irányul, hogy elősegítse a munkát keresők és a munkát kínálók találkozását foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítése céljából.

 vezetők, de még inkább felsővezetők kiválasztásával foglalkoznak, így elsősorban a felsőfokú végzettséggel és nyelvtudással rendelkezőknek tudnak segíteni.  Első szervezet a 90-es évek elején jelent meg  Kb működik az országban

 multinacionális cégek megrendelésére dolgoznak  a partnercég érdekeit képviselik keresési tiszteletdíj: a kiválasztásra kerülő jelölt első éves bruttó jövedelmének általában 25-35%-a ( ezt a díjat lényegesen befolyásolják a megbízó elvárásai)

Minden megbízóval egyedi, testre szabott szerződést köt a megbízott személyzeti tanácsadó cég.  sikerdíj - a megbízó akkor fizet a közvetítő cégnek, ha a jelöltek közül sikerül valakit kiválasztani és azzal szerződést is kötni  előleges szerződések - a megbízási díj általában három részletben kerül kiszámlázásra

Garancia- a megbízott fejvadászcég kötelezettséget vállal, hogy ha az általa kihelyezett jelölt hónapon belül nem válik be vagy önhibájából távozik, akkor a közvetítő cég az ő személyét további díj nélkül pótolja

 saját adatbázisát átnézi  összes fellelhető adatbázist áttekinti, keresőszavakkal Pl.: gépész+angol

 Önéletrajzok szelektálása Tanácsok: lényegre törő önéletrajz, gyorsaság  Telefonos szűrés – személyes adatok – pozíció követelményei – kommunikációs készség – rugalmasság

 futószalagon zajlik  addig tartják az interjúkat még meg nem találják a megfelelő jelöltet Végső lépés:  a jelölt és a vállalat összehozása (ilyenkor mátr szakmai jellegű az interjú)

Köszönöm a figyelmet!