Tájékoztató a szakmai gyakorlatról

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZE Nemzetközi Projekt Központ Mészáros Márta Ösztöndíjas kiutazási lehetőségek a Széchenyi István Egyetemen.
Advertisements

A gazdaság és az oktatás együttműködése
Alapképzések a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Szakmai gyakorlat és tantárgy elfogadtatások 2012/2013-as tanévre
Technical University of Budapest
Felvételi eljárás Felvételi tájékoztató megjelenése  december 31-éig elektronikus formában ( Jelentkezés a 2014.
KAPOSVÁRI EGYETEM CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY PEDAGÓGIAI FŐI S KOLAI FŐI S KOLAI KAR.
ERASMUS Pályázat 2013/2014. KAPCSOLAT ERASMUS Iroda Pinizsi Andrásné Kecskeméti utca IV. emelet 420. Fogadó óra: hétfő-kedd-szerda-csütörtök:
MSc felvételi eljárás informatika képzési területen
50 éves a szegedi informatika
ELTE Bologna Szeminárium február 7.. „A”- szekció kérdései I. 1. Hogy értendő a mesterképzés 35%-os hallgatói létszáma? Minek a 35%-a ez, illetve.
ERASMUS Pályázat 2014/2015.
Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar
Kalmár László  Informatikai Tanszékcsoport, Főépület 2000-nél több informatikus hallgató.
Környezettudományi MSc A Szegedi Tudományegyetemen.
BSc a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Mesterképzés az EKF-en
Szakmai gyakorlat Útmutató a Szakmai Gyakorlat elvégzéséhez Környezetmérnök hallgatók részére Dr. Torma András Buruzs Adrienn
Változások a felvételi eljárásban Előadó: Németh Péter hivatalvezető.
FELVÉTELI Előadó: Németh Péter igazgató. NEM VÁLTOZIK… …a pontos rendszer (emelt szintűért 50 többletpont, ha min 45%-os az eredmény), a.
ERASMUS tájékoztató E 542.
Tájékoztató Tájékoztató a BA/BSc képzésekben résztvevő hallgatóknak a szakirány választás, a tanári mesterképzésbe való belépés feltételeiről és lehetőségeiről.
Konferencia január 25.SZTE, Homor, Makay1 BA/Bsc tantervi struktúrák a Szegedi Tudományegyetemen Dr. Homor Géza, Dr. Makay Árpád.
Köszöntöm Önöket az FSZ konferencián! Dr. Zárda Sarolta rektor.
Átmenet az osztatlan és a kétlépcsős képzés szakjai között A BME-VIK példája 1. Zoltai József egyetemi docens, Dékáni Hivatalvezető BME-VIK.
Jankovits László egyetemi docens PTE BTK
Matematika oktatás mérnök és informatikai képzésekben Ráckeve, március Pannon Egyetem (Veszprémi Egyetem, 1949) Bölcsészettudományi Kar Gazdaságtudományi.
1 Miskolci Egyetem. 2 Matematikai Intézet – Analízis Tsz., Számítástechnika Tsz., Számítóközpont – Analízis Tsz., Alkalmazott Matematikai.
ERASMUS tudnivalók kiutazóknak 2011/12 Mészáros Márta SZE Nemzetközi Projekt Központ.
Szilágyi Szilvia1 A szakmai gyakorlat szabályai.
Környezettan BSc Diploma előtt
Tanári mesterképzés Tájékoztató Dr. Szabó Antal
Felsőoktatási Szakképzés
ERASMUS Pályázat 2015/2016.
Oktatási és tanulmányi kérdések a Gazdaságtudományi Karon
LIFE LONG LEARNING (LLL) PROGRAM AZ ERASMUS ÜGYINTÉZÉS KARI VONATKOZÁSAI.
Bolognai Folyamat a az európai és a hazai mérnökképzésben Jobbágy Ákos BME november 17.
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
TÁJÉKOZTATÓ a 2015/16-os tanévi Erasmus+ teendőkről.
Informatikai szakok duális oktatása a Miskolci Egyetemen 2015.
Korszerű és innovatív mérnökképzés!. Képzéseink rt itt kedvedre választhatsz! BSc 11 alapszak MSc 6 mesterszak PhD 2 Doktori Iskola.
2015. október 21. Szakmai gyakorlat. Bemutatkozás Hargitai Ildikó szervezetei kapcsolatok vezetője, Törzskar: kari szervezésű helyek felkutatása Németh.
SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG.
ÉRETTSÉGI VIZSGA A XÁNTUSBAN A XÁNTUSBAN Fehérvizi Judit közismereti igazgató helyettes.
Gépészmérnöki és Informatikai Kar rt itt a helye! Korszerű és innovatív mérnökképzés! „Hallgatóvá fogadom”
ERASMUS ROADSHOW 1. nap február 14.. ERASMUS ROADSHOW 1. nap február 14.
Továbbtanulási kisokos Keresztféléves felvételi lépésről lépésre
Korszerű és innovatív mérnökképzés!
ERASMUS+ Pályázat 2017/2018.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
Tudnivalók a szakmai gyakorlatról
Tudnivalók a szakmai gyakorlatról
Az informatikus képzés és az ipari kapcsolatok jövője a SZE-n
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
Az elnyert ERASMUS+ pályázat lépései
Készítette: Szabó Tamás
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
Európai szemeszter 2018/19
Korszerű és innovatív mérnökképzés!
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
Miért jó a hallgatói mobilitás?
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– Szent István Egyetem, 2100 Gödöllő,
Tájékoztató MSc. Képzésre jelentkezőknek
Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről
ERASMUS+ Pályázat 2019/2020.
Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Előadás másolata:

Tájékoztató a szakmai gyakorlatról

Kinek kötelező Szakmai gyakorlaton kell részt vennie a 2011. ősztől felvett programtervező informatikus, gazdaságinformatikus, mérnök informatikus BSc és minden informatikus könyvtáros BA szakos hallgatónak, 2011. ősztől felvett programtervező informatikus és minden gazdaságinformatikus MSc szakos hallgatónak. A szakmai gyakorlatot a hallgató kezdeményezi, amihez a kar segítséget nyújt. A szakmai gyakorlat időtartama BSc szakokon 240 munkaóra, informatikus könyvtáros BA szakon 15 kredit, a nem-tanári mesterszakokon160 munkaóra.

A szakmai gyakorlat ideje A szakmai gyakorlatot a hallgató kezdeményezi, amihez a kar segítséget nyújthat. A szakmai gyakorlat időtartama: BSc szakokon 240 munkaóra, informatikus könyvtáros BA szakon 15 kredit (az eddigi gyakorlatnak megfelelően), a nem-tanári mesterszakokon160 munkaóra.

Jelentkezés feltételei alapképzésben Programtervező informatikus BSc szakon a Magas szintű programozási nyelvek 2 és Adatbázisrendszerek tárgyak teljesítése Gazdaságinformatikus BSc szakon Magas szintű programozási nyelvek2 és Számvitel 1 tárgyak teljesítése, Mérnök informatikus BSc szakon Hálózati architektúrák teljesítése Informatikus könyvtáros BA szakon az érvényes mintatanterv szerint előírt tárgyak teljesítése.

Jelentkezés feltételei mester képzésben Programtervező informatikus, gazdaságinformatikus MSc és az informatikus könyvtáros MA szakokon a 2. félévtől kezdve lehet szakmai gyakorlatra jelentkezni.

Gyakorlatra való jelentkezés Szakmai gyakorlatra jelentkezéshez a Fogadó nyilatkozat nyomtatványt kell kitölteni, a fogadó céggel aláiratni és a TO-on leadni, Az elfogadásról a szakmai gyakorlati albizottság dönt, és döntéséről tájékoztatja a hallgatót. A szakmai gyakorlatra való jelentkezés az elektronikus tanulmányi rendszerben rögzítésre kerül. A szakmai gyakorlat esetleges megváltoztatására csak a szakmai gyakorlati albizottság jóváhagyásával kerülhet sor.

Szakmai gyakorlat teljesítése A szakmai gyakorlat teljesítését a hallgató az Igazolás szakmai gyakorlat teljesítéséről nyomtatvány kitöltésével igazolja le, melynek elfogadásáról a szakmai gyakorlati albizottság dönt. A hallgató kérvényezheti korábbi munkavégzésének szakmai gyakorlatként való elismerését a Kérvény korábbi munkavégzés szakmai gyakorlatként történő elfogadásához nyomtatvány kitöltésével, igazolásával és a TO-n történő leadásával lehetséges. A kérvényről a szakmai gyakorlati albizottság dönt. A szakmai gyakorlat teljesítése az elektronikus tanulmányi rendszerben rögzítésre kerül. A sikertelen szakmai gyakorlat csak a gyakorlat megismétlésével javítható.

ERASMUS Az Erasmus szakmai ösztöndíj min. 3 hónapot jelent, egy külföldi szakmai cégnél. Általában a cégek is fizetnek a munkáért, ehhez jön az ösztöndíj havi 440 euró! Egy 3 hónapos gyakorlat belefér jún. közepétől szept. közepéig, de lehet akár több hónapra is menni. A pályázat benyújtása folyamatos a keret erejéig. Fogadó cégeket lehet találni az egyetem Erasmus honlapján, vagy önállóan is lehet keresni.