Szervező modul. Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás - Új vizsgaidőpontot vagy teljesítéslapot a „Vizsgaidőpont” menü „Új létrehozás” menüpontjában.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Program funkciók USB porton keresztül kommunikál és egy kiegészítő eszköztől (kontrollertől) kapott jel hatására az előre elkészített minta fájlt kinyomtatja.
Advertisements

Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások.
Táppénz és családtámogatási ellátások számfejtése modul
E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK
06M29 adatszolgáltatás elkészítés lépései
PTE ETR3 bevezetés - hallgatói vizsgajelentkezés -
Virtuális oktatási környezet kialakítása
COMMERCEGATE Az új fizetési mód rövid bemutatója.
Tanügyi tapasztalatok és jövőkép IV. ETR konferencia Viszket Anita Budapest, január
V. ETR konferencia április Fogalomrendszer: ETR & ETN Kodácsy Tamás etn at kodasoft.hu.
A NEPTUN.NET (a hallgatói felület) KEZELÉSE
CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Közös szervezetmenedzsment.
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
Ügyfél Elégedettségi Vizsgáló és Elemző Program
9:00-10:30: Munkaasztal 10:30-11:00 Szünet 11:00-11:30: Admin, Személykezelés, Dolgozókezelés (óraterhelés) 11:30-12:00: Kérdezz-felelek 12-13: Ebédszünet.
Tanrend szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési.
Szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési alkalom.
Tartalom -Terminológiaváltozás -Újdonságok -Vizsgák kezelése -Vizsgaidőpont meghirdetése -Tanszéki vizsgakezelés -Tanszéki újdonságok.
ETR Tanügy DEXTER Informatikai kft.. ETR Képesítési követelmények Tantervek Oktatási Tevékenység Oktatási folyamat Szervezése, lebonyolítása Erőforrások.
A BSC tantervek várható struktúrája szakok, képzések a hallgatóknál – ETR3 A hallgató jelentkezik a felvételi tájékoztatóban meghirdetett szakra, és felveszik.
Személyes adatok (hallgatói, oktatói adatok egy felületen) Szakok kezelése Új funkcióik.
Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről
Összekapcsolható funkciók Címek Időpontok Projektek Számlák Dokumentumok Cikkek Értékesítési lehetőségek Feladatok Telefonhívások.
E gységes T anulmányi R endszer ®. A rendszerhez történő hozzáférés  A felhasználói nevet és a jelszót a Tanulmányi Osztály adja  Az ETR Internetes.
Paraméterezési Gyakorlatok fejlesztés – bevezetés - támogatás Somfai Gergely Budapest, január
Többtáblás adatbázisok
Outlook 2003 Második rész.
2005 február 7Dr. Tánczos László BME EISZK1 Az oklevélmelléklet készítő program alkalmazásának előkészítése Tánczos László igazgatóhelyettes az Oktatási.
Nézetek definiálása Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 26.
Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.
Az igénybevevői nyilvántartás
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Fejlesztések, változások a Neptun rendszerben
Fejlesztések, változások a pénzügy modulban. Jogcímhez rendelés.
Aktualitások a Neptun webes felületeken
Oktatói webes vizsgakezelés
Tanulási – Vizsgázási Útmutató
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Web-alapú humán lekérdező rendszer
Az NVU webszerkesztő program
Technikai és gyakorlati segítségnyújtás Kifizetési kérelem feltöltéséhez Pályázati Tájékoztató felület az ELEKTRONIZÁLÁS bevezetését követően Előadó: Gombita.
Általános…. Neptun új modulok
FIR fejlesztések, változások november. Új verzió változásai Novemberi verzióval új FIR 4.0 xsd én kerül élesítésre 24-előtt verzió kihelyezés.
Rövid ismertető mikrofonnal történő
A hallgatók jelenlétének nyilvántartása a Neptunban
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Pénzügyben történt változások
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok 3. előadás.
Jegybeírás tanszéki, oktatói felületen
Kommunikáció a felsőoktatásban Rós László PTE BTK, április 14.
Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy.
FIR fejlesztések, változások március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések.
Fejlesztések, változások a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben (általános, kliens)
Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek.
Aktualitások a Neptun webes felületeken. Általános WEB változások Támogatott böngésző verzióemelésTámogatott böngésző verzióemelés Nyelv változtatás belépés.
PowerPoint A PowerPoint szerkesztői felülete öt fontosabb részre osztható fel. menüsor és eszköztár - ahonnan az utasításokat, eszközöket, opciókat,
Tanszéki adminisztrációs feladatok
FELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBAN A 2014/2015. TANÉVBEN A 2014/2015. tanévben lezajlott eljárás 1.
Feladattervezés Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Minősítésre jelentkezés Mire jelentkezünk? A jogszabályok szerint mindig a következő évi minősítési eljárásokra jelentkezünk. Vagyis aki idén jelentkezik,
Minősített szociális továbbképzés szakmai monitoringja Bagdy Emőke Szakmai Konferencia Salgótarján december 16.
BIRDIE Business Information Reporter and Datalyser Előadó: Schneidler József.
A NORMATÍVA BEFIZETÉSE
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Az adatforrásokról és aktualizálási rendjéről
Középfokú felvételi eljárás
Társadalombiztosítási ellátások számfejtése és nyilvántartása modul
Középfokú felvételi eljárás
Előadás másolata:

Szervező modul

Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás - Új vizsgaidőpontot vagy teljesítéslapot a „Vizsgaidőpont” menü „Új létrehozás” menüpontjában lehet. Bármely meghirdetett kurzushoz létrehozhatunk vizsgalapot és teljesítéslapot is. A kurzus sablonjának tulajdonságai döntik el, hogy lehet-e hozzá időszaktól független vizsgát vagy teljesítéslapot meghirdetni. Új fogalom: „Teljesítéslap” A teljesítéslap annyiban tér el egy normál vizsgaidőponttól, hogy a létrehozáskor felkerül rá az összes olyan hallgató, akinek van kurzusfelvétele az adott kurzusra, így megspórolható a jelentkezés/jelentkeztetés folyamata az olyan vizsgáknál, ahol mindenki egy időpontban szerez jegyet. (pl. zh, szemináriumi dolgozat)

Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás Meghirdethetünk vizsgát kurzus, kurzuskód vagy mintaegység alapján, mindegyiket általános keresővel választhatjuk ki. Új időpont létrehozása

Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás A vizsga időpontjának beállításai Létszám adatok megadása A vizsgaidőpont állapota a rögzítéskor Az automatikus megnyitás és lezárás beállításai A vizsgaidőpont típusa Vizsgáztatók, intézmények, megjegyzés

Vizsgaidőpontok kezelése – módosítás Egy vizsgaidőpont adatain módosítani ugyanazon a felületen lehet, amelyen a meghirdetés történt. Az időpont kikeresése: Módosítás:

Vizsgaidőpontok kezelése – módosítás Egy vizsgaidőpont adatain módosítani ugyanazon a felületen lehet, amelyen a meghirdetés történt. Az időpont kikeresése: Módosítás:

Vizsgalap – eredményrögzítés Vizsgalapok nyomtatása: Az általános vizsgaidőpont keresővel kiválasztott vizsgalapok nyomtatása Egy kiválasztott vizsgalapon megszerzett teljesítéseket kezelhetjük

Vizsgalap – eredményrögzítés Vizsgalapok nyomtatása: Az általános vizsgaidőpont keresővel kiválasztott vizsgalapok nyomtatása Egy kiválasztott vizsgalapon megszerzett teljesítéseket kezelhetjük Két új funkció: 1. Megadható, hogy az adott jegyet a vizsgaidőponthoz rendelt vizsgáztatók közül ki adta 2. Beállítható a teljesítés megszerzésének dátuma, amely eltérhet a vizsga időpontjától

Vizsgaidőpontok kezelése – jelentkeztetés Vizsgaidőpont kiválasztása általános vizsgaidőpont-keresővel A vizsgaidőponthoz rendelendő hallgatók. (kiválasztásuk beépített hallgató- keresővel vagy általános hallgatókeresővel lehetséges)

Vizsgaidőpontok kezelése – jelentkeztetés A kiválasztott kóddal kapcsolódó hallgatók

Előjelentkezés – jelentkeztetés Új fogalom: „Előjelentkezés” Az előjelentkezés a dotETR-ben bevezetett új funkció. Segítségével egy intézmény felmérheti, hogy a tervezett kurzusmeghirdetések összhangban vannak-e a hallgatók „elvárásaival”, „szükségleteivel”. Az előjelentkezésben résztvevő hallgatók különböző előnyöket élvezhetnek a tényleges kurzusjelentkezés során. Az előjelentkezések kezelése a megszokott jelentkeztető felületen keresztül történik. A kurzusra már előjelenkezett hallgatók listája A kiválasztott kurzus(ok)

Előjelentkezés – jelentkeztetés Az előjelentkezések kezelése a megszokott jelentkeztető felületen keresztül történik. A kiválasztott hallgatók listája A kurzusra már előjelenkezett hallgatók listája A kiválasztott kurzus(ok) A tényleges művelet megkezdése előtt lehetőségünk van a kijelölt hallgatók előjelentkezési feltételeinek ellenőrzésére. Lehetőségünk van bizonyos ellenőrzéseket megkerülve jelentkeztetni hallgatókat

Előjelentkezés – lezáratlan és lezárt előjelentkezések kezelése Új fogalom: „Jelentkezések zárolása” A különböző jelentkezési folyamatok (kurzuselőjelentkezés, kurzusjelenkezés) befejezése után a hallgatónak zárolnia kell jelenkezési folyamatát, ezzel jelezvén, hogy az adott folyamatot befejezettnek tekinti. Lezáratlan előjelentkezések kezelése A jelentkezési folyamatok hallgató-képzés kapcsolatra vonatkoznak. Ebben a menüpontban lehetőségünk van egy általános kereső segítségével kiválasztani egy adott hallgató adott képzéséhez tartozó lezáratlan előjelentkezési folyamatát, majd ezeket egyszerre zárolni.

Előjelentkezés – lezáratlan és lezárt előjelentkezések kezelése Lezárt előjelentkezések kezelése A kiválasztott kurzushoz tartozó előjelentkezett hallgatók listája. Lehetőségünk van a kijelölt hallgató előjelentkezését: - törölni (V), ekkor később még jelentkezhet a kurzusra - letiltani (S), ekkor később sem jelentkezhet a kurzusra - kurzusfelvétellé konvertálni (K), ekkor a hallgató automatikusan felkerül a kurzusra, nincs szüksége kurzusjelentkezésre

Kurzusfelvétel – jelentkeztetés Kurzusjelentkeztetés A felület működése megegyezik az előjelentkeztető felületével. Lehetőségünk van egy kiválasztott kurzuskód-halmazra egy kiválasztott hallgatóhalmazt jelentkeztetni

Kurzusfelvétel – konfirmálás Konfirmálás Új fogalom: „Konfirmálás” A „konfirmálandó” tulajdonsággal bíró kurzusok esetében a hallgatói jelentkezéseket meg kell erősíteni (konfirmálni kell) az oktató vagy a Tanulmányi Osztály által. A kiválasztott kurzuskódra jelentkezett hallgatók jelentkezéseit konfirmálhatjuk akár egyszerre is.

Új fogalom: „Visszavonulás” Maga a fogalom valószínűleg nem új, csak a kezelésének módja. Lehetőségünk van kezelni a hallgató által a webes felületen tett kurzusvisszavonulásokat. Ebben a menüpontban hagyhatjuk jóvá egy adott kurzusról való visszavonulásokat. Visszavonulások kezelése Kurzusfelvétel – visszavonulások kezelése A felület működése gyakorlatilag megegyezik a konfirmációs felületével. Egy adott kurzusról való visszavonulási szándékokat fogadhatjuk el vagy utasíthatjuk el.

Csoportos műveletek Indexzárás/felnyitás /SMS küldés Adatmódosítás Teljesítéskiértékelés

Csoportos műveletek Indexzárás/felnyitás /SMS küldés Adatmódosítás Teljesítéskiértékelés

Csoportos műveletek Indexzárás/felnyitás /SMS küldés Adatmódosítás Teljesítéskiértékelés

Egyebek – paraméterek és webes paraméterek Ezen a felületen lehetőségünk van a natív és a webes vizsgameghirdetés paramétereinek állítására: -a vizsgameghirdetés ciklusa - automatikus megnyitási és lezárási időpontok - alapértelmezett minimális létszámok - a meghirdetett vizsga automatikus állapotváltásának ideje