COMENIUS KINCSESSZIGET Erdélyi találkozó 2012.04.17-23.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre.
Hosszú útra indultunk…
Az olasz diákok megérkezése Az első napon, mikor az olasz diákok megérkeztek, két csoportban ismerhették meg közelebbről is a magyar a nyelvet. Később.
Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
JÁSZKISÉRRŐL KÁRPÁTALJÁRA Történelmünk nyomában Kárpátalján - nemzettudat formáló kirándulás -
 Kolozs megyében található,megyeszékhely  Népessége: fő (2009)  Magyar lakossága: fő (2002)  Címere középkorú eredetű,mintája a város.
Készítette: Puskás Béla.
KÁRPÁTALJA-2 Munkács első fennmaradt írásos említése 1150: Muncas. A mai vár helyén az első, fából épült őrtornyot honfoglaló.
Erdélyben jártam 1994 A nagyváradi római katolikus bazilika között épült. A legnagyobb barokk stílusban épült templom Romániában. Nagyvárad.
ERDÉLY.
Eger várától a Gyergyói havasokig 1. utazás október
. Tölts 17 napot Magyarországon, járd körül nagy- és kisvárosait, ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez! Mindehhez nem kell mást tenned,
Határtalanul! BESZÁMOLÓ
Németországi beszámoló  Fontos információkról  Érdekes kirándulásokról  Színvonalas képzőhelyekről  Kedves emberekről  Szokatlan dolgokról  Precíz.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
NYON 1.
Kirándulás Erdélyben Élményeim A hetedik évfolyam a Határtalanul! pályázat keretében kirándulásra indult május között. Úti cél: Szék.
Tisztelt Iskolaigazgató, Osztályfőnök!
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
Az utazás. A macicsalád Kézdivásárhelyen nyaralt és elutaztak a legközelebbi nagyvárosba, Brassóba. Vonattal mentek.
Két magzat beszélget az anyja hasában …
Keleti végeken… arandria.multiply.com 2009 szeptember.
Gólyatábor beharangozó
NAGYPELESKEI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2009 / 2010 –es tanév VIII. OSZTÁLY.
ERDÉLY Székely himnusz Klikkelj.
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
„Barangoljon a Grassalkovich család birodalmában!
Az Arany János Tehetséggondozó Program diákszemmel
Egy év Szádváron V. Rész Készítette: Tokár László
Még kicsi ovis voltam amikor az óvónénikkel részt vettünk a szüreti felvonuláson. A nővérem már akkor a néptánc csoport tagja volt és természetesen.
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Határtalanul pályázat
Keleti végeken… arandria.multiply.com 2009 szeptember.
Angliai tanulmányi út február március 16.
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
2014. Április 2-6 IV.Comenius találkozó Szicília - Agrigento.
Péntek!!!. 1. állomás: Kolozsvár Házsongárdi temet ő : A temet ő ben fényképezkedtünk és sétáltunk. A Házsongárdi temet ő arról kapta a nevét hogy el.
Határtalanul!.
Mondjunk NEMET a halálra, S tegyünk esküt az ÉLETRE! Kezünket a szívre téve, Isten előtt megfogadjuk, Lelkünkért és nemzetünkért Az ÉLETET választottuk!
 Multilaterális iskolai együttműködési pályázat  Célja: a partnerországok megismerése a kultúra minél több oldaláról  Részt vevő országok:
Erdélyi barangolások:
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
IRODALMI KINCSKERESÉS ERDÉLYBEN! Agg Anna Bajorfi Eszter Fekete Antónia Németh Cintia.
Határtalanul. 1. nap Utazás 04:15-kor indultunk el Győrújbarátról. 11-kor már a határon voltunk. A vámosok mindenkinek elkérték a személyi igazolványát,
Irány Erdély!.
AZ ERDÉLYI KÖRÚT Pályázat: Határtalanul informatika.
Erdély Az egyik legnépszerűbb külföldi élményportál, a Bored Panda pazar gyűjteményt tett közzé a honlapján, miután az elmúlt nyáron a fotósok bebarangolták.
Kiutazásunk Debrecenbe. Indulás Egy napos hétfői reggelen kezdetét vette debreceni kirándulásunk. Mindenki izgatottan ült fel a buszra és fájdalmas búcsút.
Erdélyi út – május Útiterv és szállások. 1. nap Indulás Budapestről, első állomásunk Körösfő: A települést megismerteti velünk Péntek Pici László.
Erdély.
Wrocław Green School 2016.
Erdély Ismertető.
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
NAGYVÁRAD.
BORONGULJUNK ERDÉLYBEN...
Dánia.
Készítette: Majerhoffer Nóra
Leonardo Mobilitási Program
Kolozsvár.
MAGYARORSZÁG SZÉP VAGY, GYÖNYÖRŰ VAGY EGER
Erdély   Az egyik legnépszerűbb külföldi élményportál, a Bored Panda pazar gyűjteményt tett közzé a honlapján, miután az elmúlt nyáron a fotósok bebarangolták.
Keleti végeken… 2009 szeptember arandria.multiply.com.
Erdélyi kirándulás Élmények.
Határtalanul! – Elődeink nyomában Erdélyben
Kolozsvár.
Segesvár június 8..
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

COMENIUS KINCSESSZIGET Erdélyi találkozó

1. nap Indulásra kész a Comenius csapat a kolozsvári szálloda éttermében. Szinte egész nap utaztunk. A szállodában még arra azért szakítottunk időt, hogy elpróbáljuk ajándék-műsorunkat!

2. nap A napunkat Kolozsvári sétával töltöttük. E két nevezetességen kívül megnéztük még a Szent Mihály templomot és a Házsongárdi temetőt. Este találkoztunk az olaszországi csoporttal a Maros- vásárhelyi repülőtéren és velük együtt érkeztünk meg az esti órákban Székelykeresztúrra. Mátyás Királyunk szülőháza előtt Kolozsváron Mátyás király lovas szobra bronzból

3. nap A Kőrispataki Szalmakalap Múzeum Az alkotóműhelyben a szalmafonás rejtelmeibe vezettek be. Ez egy rekorder szalmakalap Láttunk egy pár szalmakalapot

Este egy színdarabot adtak nekünk elő vendéglátóink, a Benedek Elek meséjéből, Az otthonteremtő asszony címmel.

4. nap Egész napos kiránduláson vettünk részt, melyen meglátogattuk a törcsvári Drakula kastélyt és utána Brassó városát.

Próbáltuk beleélni magunkat a drakulaságba, de túl jó kedvünk volt… Na de ebben a szellemkastélyban már tényleg megijedtünk! Brassó belvárosában sétálunk Arra várunk, hogy bejussunk a híres Fekete Templomba.

5. nap Erdélyi barátaink megmutatták nekünk iskolájukat Korondra is eljutottunk, egy igazi fazekas műhelyt is láttunk!

Az esti gála műsoron mi is szerepeltünk magyar és olasz tánccal, az olasz diákok Dante híres művéből az Isteni Színjátékból idéztek. Persze a vendéglátók műsora volt a legszínesebb. Az est fénypontja volt, amikor mindannyiunkat megajándékoztak egy- egy szalmakalappal. Szép este volt.

6. nap Ezen a találkozón ez volt az utolsó együtt töltött délelőtt, amikor Segesváron voltunk Segesvár látképe. Bizony nem volt könnyű a búcsú! Később Marosvásárhelyen sétáltunk

7. nap