„Amerikai álomnak hívják, mert aludnod kell ahhoz, hogy elhidd.”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
Advertisements

A szíriai menekültek és Magyarország- menekültügyi szemmel
Dupláz-e a Jobbik? Mérők Klubja, január 30. Előadó: Závecz Tibor.
A statisztika rejtelmei
Készítette: Pósa Szabolcs Németh Gábor
A változó NATO  2009-ben volt 60 éves  Hogyan tudott fennmaradni ennyi ideig?
A történet helyből csalással indul, hiszen a politikusok arra kérnek felhatalmazást az emberektől, hogy az ő érdekeiket képviselhessék a parlamentben –
GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai.
EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
Dr. Bayer Judit Zsigmond Király Főiskola Szabályozott szabadság – 303 paragrafus a médiáról. MUOSZ február 10.
Az esemény vagy eseménysorozat katasztrófává minősítése Jogszabályi háttér § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról, szervezetéről.
QUO VADIS TURIZMUS? MSZP kormányzati ígéretei •Dr. Kiss Elemér Kancellária miniszter: „reálértékén megőrizzük a turisztikai támogatásokat…” május.
JOGORVOSLATI IRÁNYELVEK • A kormányzati árubeszerzésre és építési beruházásra irányuló közbeszerzési eljárásokhoz kapcsolódó jogorvoslatokkal foglalkozó.
A BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK Jogszabályi háttér
Az Alaptörvény és a közpénzügyek az önkormányzatok szemszögéből
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
A PÁLYÁZAT Márkus Miklós szakértő Stratégiai zajtérképek és zajcsökkentési intézkedési tervek készítése Székesfehérvár 2013 Zárórendezvény.
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Foktő – Kalocsai repülőtér önkormányzati fejlesztése
A válság és ami utána következik….
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
MNB Statisztika A külső finanszírozási igény/képesség változása
A keynes-i gazdaságpolitika vége? Barcza György. USA gazdasági ciklusok 2.
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Demokrácia és diktatúra
Ismétlés, rendszerezés
A Zsidók egyik szent könyve a
Magyarország ben Milyen lehetőségünk van a kiesés pótlására? részidős munkavégzés nyugdíjba vonulásunk után.... aktív korban gondoskodunk.
2. Kockázat (és idő) Joggazdaságtan Szalai Ákos 2013.
A KÉPVISELETI DEMOKRÁCIÁK
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
MIHÁLY PÉTER Nemzeti Közlekedési Hatóság
ha le tudnánk kicsinyíteni a Földet, és a 6,5 milliárd embernyi népességet egy 100 lelket számláló falura, és az arányok változatlanok maradnának, akkor…
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Többcélú kistérségi társulások működési szabályai, zavarai
Gulyás László tű. hadnagy kiemelt főelőadó Tatabánya, november 6. Iparbiztonsági feladatok a nem rendszeres hulladékszállítással kapcsolatosan (az.
Változások a szabálysértési jogban
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Latin-Amerika. Alapadatok 21 millió km² 560 millió lakos 20 ország.
Horgony 2013 Simor András december A növekedéshez kiszámíthatóság és stabilitás kell Horgony 2013 – Simor András Ahová tartozni szeretnénk:
) 27/07/2014 A befektetői tőke szerepe a távhőszolgáltatás fejlesztésében Fernezelyi Ferenc Kereskedelmi igazgató Dalkia Energia Zrt. MaTáSzSz konferencia.
Miért tör ki egy háború? Az 1991-es Irak elleni amerikai támadás háttere Részletek a Milánói Műszaki Egyetem “Modellek és természeti erőforrás-gazdálkodás”
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Mi a liberalizmus? "manchesteri" változat Alaptípus ("classic") "adóztató és költekező" (tax and spend) Liberalizmust inkább termékcsalád, semmint konkrét.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Az orvos szabálysértési felelőssége
GKI Zrt., A válság: veszély és esély Balatonfüred, október 8. EGVE Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
KÖLTSÉGVETÉS 2006 FEJLESZTŐ ÁLLAM JÖVŐKÉPES ORSZÁG Európai Ügyekért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Hivatala november 3.
A fiskális politika makrogazdasági kihatásai Szapáry György MNB.
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
A helyi önkormányzatok az Alaptörvényben
A tőzsde idén megduplázta tavalyi profitját!. „Kölcsönvett” lendület Mennyibe kerül a magyar társadalomnak a Gyurcsány-kormány első 100 napja.
Válság felé sodródik a magyar gazdaság A gazdaság állapota 4 Tovább csökkent a gazdasági növekedés, a legfrissebb adatok szerint 2,4 %-ra esett vissza.
? Államadósság Jól állunk-e vagy sem? Nagy a jólét, vagy éppen ellenkezőleg, romlik az élet minősége? Dübörög-e a gazdaság, vagy éppen ellenkezőleg, válság.
Olcsóbb és több demokrácia II. A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség javaslatai a választások állami költségeinek csökkentésére.
1 Ferge Zsuzsa Szegénység és kirekesztettség Magyarországon Munkavállaló nők X. országos konferenciája szeptember 29.
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
A rendészet szervei.
AZ ÁNTSZ HATÓSÁGI FELADATMEGOSZTÁSÁNAK ÉS MŰKÖDÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
"Izrael egy rákos daganat, amelyet el kell törölni a térképről" Mahmud Ahmadinezsád „Kevesebb mint kilenc perc alatt el lehetne törölni Izraelt a föld.
A közigazgatási eljárás II.
ÚJRAKEZDÉS A HÁBORÚ UTÁN
„Amerikai álomnak hívják, mert aludnod kell ahhoz, hogy elhidd.”
MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS A FELNŐTTKÉPZÉSBEN
Kompetenciák 1. Joghatóság
Magyar gazdaságpolitika a rendszerváltás után 2. A 2010 utáni korszak
Geotermikus energia.
Előadás másolata:

„Amerikai álomnak hívják, mert aludnod kell ahhoz, hogy elhidd.” George Carlin 15 ezer milliárd dolláros államadósság 65 ezer milliárd dolláros fedezetlen kötelezettségei (soha nem tudja kifizetni) 53 millió abortusz ‘73 óta. 2007-óta 40%-os jövedelem csökkenés történt. 95%-ot vesztett értékéből a Dollár, kb 100 év alatt.

Adóssága a GDP-hez képest majdnem 100% „Kevesebb, mint három év múlva ott fogunk tartani, ahol ma Görögország” „Azt gondolják, mi nem megyünk csődbe, mert annyi pénzt nyomtatunk amennyit csak akarunk. De akkor súlyos inflációval nézünk szembe” David Walker - az amerikai kormányzati hivatal vezérigazgatója „Súlyosbodó amerikai válságot látok, 25%-os munkanélküliséggel” Richard Russell

Amerikai Törvények: A „Szabadság Hazája”? Amerikában az ember nem tulajdonosa saját otthonának. Mindenki csupán korlátozott, szigorúan meghatározott használati joggal rendelkezik. Egy keresztény házaspárt pénzbírsággal sújtottak, mert Bibliaórát tartottak otthonukban, - a hatóságok szerint megsértették a „háromnál több ember összegyűlésére vonatkozó szabályokat” otthonukban. (Orange megye) Egy férfit 60 nap letöltendő börtönre és 12.000 dolláros pénzbírságra büntettek, mert Bibliaolvasást tartott otthonában. (Arizona, Phoenix város) Esővízgyűjtésért 30 nap letöltendő börtönt kapott egy férfi. (Oregon állam, Gary Harrington)

Az új honvédelmi törvény: 2011. December 31.-én írta alá Obama. (Szilveszterkor biztos nagy figyelmet kapott) Az elnöknek jogában áll elrendelni merényletet (gyilkosságot) akár amerikai állampolgárral szemben is. Az elnöknek joga van állampolgárok korlátlan idejű fogva tartásának elrendelésére. Az elnök elrendelhet felhatalmazás nélküli megfigyelését, házkutatást. A GPS-készülékeket állampolgárok megfigyelésére használhatja, bírói engedély nélkül. Kiadhatja állampolgárait más országoknak, akkor is, ha azokban bizonyítottan kínzás veszélyének vannak kitéve. (így kereshetsz rá a Google-ban: H.R. 1540- NDAA törvény)

FEMA= Szövetségi Válságkezelési Ügynökség Az elnöknek joga van: EO 10995 Szólásszabadság gyakorlásának felfüggesztése EO 10997 Az üzemanyag források adminisztratív átvétele EO 10998 Ellenőrzése alá vonja az élelmiszerforrásokat, a farmgazdaságokat is EO 10999 Tömegközlekedési és magánjárművek elkobzása EO 11003 Minden repülőgép és repülőtér lefoglalása EO 11004 A polgárokat az ország más térségeibe kényszer útján áttelepítheti EO 12148 A FEMA átveheti a kormány teljes hatáskörét FEMA= Szövetségi Válságkezelési Ügynökség a FEMA több millió koporsót rendelt, és szögesdróttal körbevett táborokba szállíttatta őket. Kb. 800 ilyen FEMA TÁBOR van jelenleg az USA-ban. A hivatalos indoklás szerint „Katasztrófa, vagy tömeges polgári engedetlenség” esetén használnák őket.

Képek Fema Táborokról:

Kiszivárgott egy „Internálás és áttelepítés hadművelet” címmel ellátott dokumentum” Idézet: „... Azzal a céllal, hogy megtanítsák az aktivistáknak az amerikai politikai irányelvek értékelését.” 2011-ben eltörölték azt a törvényt, amely tiltotta az Amerikai hadsereg amerikai polgárok ellen való bevetését.

PSYOP (pszichológiai hadviselés) tisztek végzik az átnevelést „ PSYOP (pszichológiai hadviselés) tisztek végzik az átnevelést „...az amerikai politika és tevékenységek iránti megértés és hálaérzés kialakulása érdekében”

A New York Post szerint Celente "jobb, mint Nostradamus" „Mindenki készítsen tervet az USA gyors elhagyására, főleg, ha banki szünetet vezetnek be" Gerald Celente A New York Post szerint Celente "jobb, mint Nostradamus"