Magyarország természeti csodái

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Természetismeret 6. - az előző évben tanultuk
Advertisements

A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Siófok és környéki hungarikumok
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Készítette: Albert Krisztina
Képes Beszámoló Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
Oud of Mooi ???? Az ŐRSÉGBEN jártam jártam Saját fotóiból készítette: Dr Bajzák Tamásné Dr Bajzák Tamásné 2009 június 2009 június automata automata.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság feladatai és tevékenységei.
Európai Nemzeti Parkok Napja Május 24.
Hortobágyi Nemzeti Park
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
MEGHÍVÓ A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága szeretettel meghív minden kedves Természetjárót a Budapesti Természetvédelmi Találkozóra.
Vizek a mélyben és a felszínen
Északi-középhegység Elsősorban harmadidőszaki vulkáni kőzetek: andezit, andezittufa, riolt, riolittufa Középidei üledékek: Cserhát egyes részei, Bükk,
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Készítette: László Gergő.
Körös-Maros Nemzeti Park
Növénytársulásaink - Talajaink
Barlangok - Aggteleki Cseppkőbarlang
EGER és vonzáskörzete 2. rész
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti kincsei
Talpon maradni.
Aggteleki Nemzeti Park
Készítette: Nagy Zsanett
Alföld Az Alföld résztájai: Duna-Tisza-köze Tiszántúl Mezőföld
Óbarok Forrás: Saját képek.
Változó földfelszín.
Szilvásvárad turizmusa
Tihany.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület Látogatóközpont és tanösvény Szombat Foto:Telek.
MEGHÍVÓ Sas-hegy Föld napja szombat Szombat.
MEGHÍVÓ Vasárnap Sas-hegy Természetvédelmi terület Fotó: Telek Gy Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
MEGHÍVÓ Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
„Dunának, Oltnak egy a hangja” Irodalmi barangolás Erdélyben május
Természeti viszonyok és gazdasági élet
Kormány rendelet a NATURA 2000 területek kijelöléséről
Bakonyerdő Zrt. A Bakonyerdő Zrt. a magyar állam, mint tulajdonos által megszabott feltételek szerint gazdálkodik a  Magas-Bakony,  Bakonyalja,  Északi.
A Közép-Dunántúli Régió természeti környezete és természeti erőforrásai geográfus III.
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
Gyöngyös jellegzetességei
Magyarország természeti kincsei készítette:Vigh Benjámin
Itt vagyunk mi.
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti kincsei
Aggteleki Cseppkőbarlang
Aggteleki cseppkőbarlang
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
Védett természeti területek
Hortobágyi Nemzeti Park
Készítette: Klenk Katalin és Szegedi Dóra
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
Hazánk nagy folyói.
Hazánk tavai
Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman.
A Kiskunsági Nemzeti Park. Az december 20-án alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj.
Bükki Nemzeti Park kedvelt helyei
Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINP)
régi magyar nevén: Veres-tó)
A Békás-szoros egy tektonikus eredetű szurdokvölgy, amelyet 1971-ben védetté nyilvánítottak, jelenleg a Békás-szoros a Nagyhagymás Nemzeti Park része.
Tutajozás a Dunajecen Készítette: Szabó Lilla
KAPRUN.
TENERIFE.
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Római fürdő Készítette: Szabó Lilla
Név: Szlovén Karszt hegységről
KAPRUN.
Előadás másolata:

Magyarország természeti csodái

Ipolytarnóc Budapesttől 140 km- re található kontinensünk egyik leggazdagabb, a nagyközönség számára is megtekinthető ősmaradvány lelőhelye, az 510 hektáros Ipolytarnóci ősmaradványok természetvédelmi terület.

Füzéri vár A Zempléni-hegységhez tartozik XIII. század elején építették a várat, amely így legkorábbi váraink egyike. Építésének pontos ideje ismeretlen A vár II. András halálakor (1235) már állt.

Kardoskúti Fehértó A Kardoskúti Fehértó a Dél-Tiszántúl legértékesebb, időszakos vízállású szikes tava, medre a Maros egyik mellékágából alakult ki. Az 1966 óta természetvédelmi oltalom alatt álló terület a környező puszták, a hajdani vásárhelyi puszta védetté nyilvánításával 1997 óta 5.629 hektáron a Körös-Maros Nemzeti Park részterülete. A Fehértó az egyik legjelentősebb magyarországi madárrezervátum.

Őrség Az Őrség néprajzilag önálló, sajátos kultúrát megőrző táj. Az egyetlen olyan tájegység hazánkban, melynek lakói a honfoglalás óta folyamatosan itt, egy helyben élnek. Itt húzódott a gyepű határa. A természeti értékekben bővelkedő erdőkkel, ligetekkel szabdalt gyönyörű táj a 2002-ben alapított Őrségi Nemzeti Park része

Hévízi-tó Az Európa legnagyobb kiterjedésű melegvizes gyógytavának felszíne 4,4 hektár, amelyet 50 ha területű véderdő vesz körül. A víz hőmérséklete a forrásbarlangban 39,8 Celsius-fok. Gyógyvize a triászkori dolomitrétegből egy 18 m átmérőjű forrásbarlangban tör a felszínre, vize állandó mozgásban van. Ez a tó különleges képződmény, mert ellentétben a többi melegvizes tóval, melyek általában vulkanikus eredetű helyeken, agyag- vagy sziklatalajban vannak, a Hévízi-tó tőzegmedrű forrástó.

Sas-hegy A Sas-hegy Budapesten található 266 m-es magaslat. A terület egy része Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület néven 1958-tól természetvédelem alatt áll. Csak szakvezetéssel látogatható.

Szalajka-völgy A Fátyol-vízesés a Szilvásvárad melletti Szalajka-völgy talán leglátványosabb természeti képződménye. A vízesés kialakulása a mészkőnek és a csapadéknak köszönhető, ez a két összetevő hozta létre ugyanis azt a 17 méter hosszú, tizennyolc lépcsőből álló mésztufagátat, amelyen a Fátyol-vízesés lezubog.

Forrás http://www.termeszetvedelem.hu/index.php?pg=menu_2261 http://www.bevezetem.hu/cikk/megvan-az-orszag-het-termeszeti-csodaja

Köszönöm a figyelmet! Készítette: Szűcs Anett 