Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Manapság a számítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép- képernyő vagy monitor. A monitort egy kábel köti.
Advertisements

A számítógép felépítése
A gép által végrehajtott feladatok eredményeit mutatják, vagyis a géptől a felhasználó felé közvetítenek információkat: • Monitor • Projektor • Nyomtató.
KIVITELI PERIFÉRIÁK Illés Anna Eszter Felkészítő tanár: Salamon Róza
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzői
Az IBM kompatibilis PC perifériák
Képalkotás Vektoros képalkotás
A Monitor A legfontosabb kimeneti eszköz a monitor. A monitoron megjelenő képek képpontokból (pixel) állnak. A jelenleg még a legelterjedtebb a katódsugárcsöves.
A 4.CSOPORT MUNKÁJA.
Nyomtató.
Vincze Alexandra Választott téma: Kiviteli perifériák Felkészítő tanár: Bartha Katalin Iskola: Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium.
Nyomtatók Nem ütő nyomtatók.
Készítette: Birkás Gábor.  Bevezetés  A periféria, mint fogalom Mit tekintünk perifériának  Perifériák csoportosítása Bemeneti eszközök Kimeneti eszközök.
Mai számítógép perifériák
Mai Számítógép perifériák
Mai Számítógép Perifériák
A nyomtató.
Készítette: Kecskés Imre
Készítette: Tömördi Péter
Perifériák.
Kimeneti eszközök a könyvtárban.
Monitorok, nyomtatók Liptai Krisztina 13/D.
Nyomtatók A szg.által szolgáltatott adatok papíron történő megjelenítésére szolgálnak. Csoportosításuk: Mechanikus ütközéses (impact) nyomtatók: kalapács.
NYOMTATÓK.
Mai számítógép perifériák
Számítógépes alapismeretek Beadandó 2010
Mai számítógép perifériák
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
Kiviteli Perifériák Készítette: Kiss Ádám
A perifériák általánosan
Hardver eszközök IV. rész
A számítógép felépítése
Perifériák.
Nyomtatók.
Nyomtatók A nyomtatók feladata, hogy egy számítógépről származó információt papíron vagy ritkábban más hordozón (boríték, írásvetítő fólia, stb.) megjelenítsenek.
Egerek, nyomtatók.
Nyomtatók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Balaton Marcell Balázs
Perifériák Bemeneti: Kimeneti: Billentyűzet Egér Lapolvasó
A számítógép felépítése
Mi az RGB? Red Green Blue, a képernyős szín-megjelenítés modellje. Ha mindhárom alapszín teljes intenzitással világít, fehér színt kapunk. Ha mindhárom.
Hetrovicz Máté Kiviteli perifériák Neumann János
A számítógép felépítése
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Perifériák csoportosítása adatáramlás iránya szerint
Mai számítógép perifériák
Crt Monitor. Általános  a televízióhoz hasonló  elektronsugár futja végig  a sorok és képek váltásának időpillanatait a vízszintes és függőleges sorszinkron.
IT ALAPFOGALMAK HARDVER.
Kimeneti perifériák Longera Tina, Longera Renáta, Orosz Szilvia.
Bemeneti, kimeneti egységek
Informatika 6. osztály Nyomtató
A számítógép perifériái
A nyomtató.  A nyomtató egyike a leggyakrabban használt kiviteli egységeknek.  A legfontosabb feladatuk, hogy az információt nyomtatott, az ember által.
Nyomtatók Készítette: Papp Levente Felkészítő tan.: Őszi Katalin Iskola: Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 5300, Karcag Kálvin utca 2.
A számítógép fontosabb perifériái Készítette: Weigel Szilvia II. évfolyam Számítástechnika szak.
Kiviteli perifériák  Minden jog fenntartva.
FÜLEMÜLE ORSZÁGOS INFORMATIKA VERSENY A nyomtatók Készítette: Szöllősi Anna Osztály: 6.a Felkészítő tanár: Kovács Balázs Iskola neve: Budai Városkapu iskola.
4. óra Perifériák. Ismétlés  Perifériák felsorolása, kategóriái  Hardver, szoftver fogalma.
Készítette: Ulmann Ákos Felkészítő tanár: Vargáné Gyömrei Anita Iskola neve és címe: Orosházi Vörösmarty Általános Iskola, 5900 Orosháza Vörösmarty u.
Kimeneti perifériák.
Balaton Marcell Balázs
Nyomtatók.
Az információ.
NYOMTATÓK.
A számítógép felépítése és működése
A számítógép felépítése
Készítette: Gaál Sára, Jámbor Laura
Kiviteli eszközök.
I/O perifériák.
Előadás másolata:

Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2 Kimeneti perifériák Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2

Kimeneti perifériák A kimeneti perifériák elsősorban az eredmények megjelenítéséért felelősek. Kimeneti perifériák: Hangszóró Monitor Nyomtató Plotter

Hangszóró Ezen keresztül kapjuk meg a számítógép által feldolgozott hang-, esetleg szöveganyagot. A DVD terjedésével nő a térhatású hangzás iránti igény, ennél fogva megjelentek a kettőnél több hangszóróból álló térhangzást elősegítő hangfalrendszerek /5.1, 7.1/. Ezek esetében olyan hangkártyára van szükség amely képes ennyi hangszórót felismerni és működtetni. A hangszórókat sok esetben a monitorra is fel lehet szerelni, egyes monitorokba be is építik, de ezek nem biztosítanak térhangzást.

Hangszórók

Monitorok A legfontosabb kimeneti periféria a monitor. Két fő kategóriát különböztetünk meg: Hagyományosnak tekinthető; katódsugárcsöves, röviden CRT /Chatode Ray Tube/. Modernebb technológiával működő folyadékkristályos, röviden LCD /Liquid Crystal Display/. Az utóbbi előnye, hogy alacsonyabb az energiafolyasztása, képük stabilabb, élesebb.

Monitorok

Nyomtatók Ma már nyomtatók széles választéka vár minket, nekünk csak választanunk kell…... Tűs nyomtató Tintasugaras nyomtató Lézernyomtató Hőnyomtató

Tűs nyomtató Egy festékszalagot használ ; a betűket, képeket a nyomtatófejben elhelyezett tűk segítségével pontonként alakítja ki, emiatt mátrixnyomtatónak is nevezik. A nyomtatófejben elhelyezett tűk alapján megkülönböztetünk 9 és 24 tűs mátrixnyomtatót. Nyomtatási sebességként a másodpercenként kirajzolt karakterek számát (CPS: Characters Per Second) szokták megadni.

Tűs nyomtató

Tintasugaras nyomtató Folyékony festéket használ a kép előállításához, apró festékcseppek formájában juttatja a lapra és ezekből áll össze a kép. Ezek a nyomtatók akár több száz képpontot el tudnak helyezni egy milliméteres darabon. A színes nyomtatáshoz 4-8 különböző színű festéket használnak, és ezek keverékeként állítják elő a képen látható színeket. Ezek között a nyomatatók között egyre több fotóminőségű nyomtató kapható.

Tintasugaras nyomtató

Lézernyomtató Működése a hagyományos fénymásolókhoz hasonló. Egy elektromosan feltöltött hengerre lézer segítségével „rajzolják” a képet. Ennek a hengernek a segítségével kerül a festékpor a papírra. A festéket forró hengerek égetik ezután a papírra.

Hőnyomtató A képet egy speciális hőérzékeny lapra „égetik” rá. Otthoni használatra nem a legjobb. Hőnyomtatókkal pénztárgépekben és faxkészülékekben találkozhatunk, mivel gyors és csöndes nyomtatást tesznek lehetővé.