A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében 2010. január 15.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
Tisztelettel köszöntöm
GRAFFITI Brassai Orsolya június 2. …így is lehet!?
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
Szociális munka a börtönben
az áldozatokért és a tettesekért
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Utógondozás szabadulás előtt és után Utógondozás területi koordinátor
Támop / Vas Megyei Önkéntes Centrum Központban az önkéntesség március1.
Pedagógiai problémák-pártfogói programok A pártfogó felügyelet lehetséges válaszai a szakmai problémafelvetésre Budapest, 2009.
A Társadalmi Bűnmegelőzés Nemzeti Stratégiája és kapcsolódási pontjai a Nemzeti Drogstratégiához Gyökös Melinda Hotel Hélia, Budapest június 24.
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
CEP1 „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ Bűnmegelőzési projekt.
Hivatalos programoldal: /hirek/666-coaching-fezstival-2013.html.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Tehetségpont létrehozása
Losontzi István Többcélú Közoktatási Intézmény
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
F ORRÁSTEREMTÉSI, pályázati lehetőségek. F IATALOK LENDÜLETBEN Alprogramok (szegénység, kultúra, munkanélküliség, egészséges életmód, vállalkozó.
„TEtt program az áldozatokért és a tettesekért”
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
A fiatalkori bűnelkövetés kezelésének speciális színtere – a közösségi foglalkoztató fejlesztése alprojekt TÁMOP Siófok, december
Reintegrációs tanácsadó munkakör
Jövedéki Igazgatóság Excise Directorate e-jövedék konferencia EMCS rendszer Az adófelfüggesztéssel.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál Dr. Kunfalvi Zoltán, KIMISZ Főigazgató Intenzív utógondozás: lehetőségek és kockázatok.
HÁLÓZATSZERŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A KOMPLEX SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
Miben ugyanaz, miért más?
Büntetés-végrehajtási
A pártfogó felügyelet speciális magatartási szabályai
A pártfogó felügyelő szerepe és feladata a jelzőrendszerben Budapest, március 28.
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
A közösségfejlesztés hatásai Vizsgálat a debreceni tégláskert közösségének körében Név: Johanics Tünde Tanszék: Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
Fogd A Kezem Alapítvány
Szempont Alapítvány Foglalkozási rehabilitáció 2008 december 10.
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása TÁMOP A projekt.
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régió
Társadalmi Megújulás Operatív Program Munka és rehabilitáció nemzetközi konferencia A munkaadói kapcsolattartás jelentősége a program végrehajtása.
Tréningcsoportra történő kiválasztás folyamata
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
2004. November 11.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Aaa. Nők és családon belüli erőszak elleni lépések  től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (jogelődje ICSSZEM)és a civil szervezetek egyeztetése.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében.
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
A projekt általános szakmai célkitűzései
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
Fiatalok Lendületben Program Youth in Action Tineret in Acțiune.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
A tanulók felkutatásának és beiskolázásának folyamata Iskolai, önkormányzati kapcsolati táblázat Névtáblázat (adatbázis) Települési útvonal Tájékozató.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
A TÉR_KÖZ pályázat számokban
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
Lorem ipsum.
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében január 15.

Pályázati előzmények Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ november október 31. JÓVÁTÉTELI PROGRAMOK A FŐVÁROSBAN 2007.szeptember április 30.

Eddigi eredmények november 1. óta működik a Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató Integrálódtak az új típusú közösségi büntetések, alternatív technikák, körvonalazódtak a végrehajtás színterei: -Jóvátételi programok -Csoportos technikák, foglalkozások -Fejlesztő programok Együttműködés kialakítása a civil szférával.

A pályázat célja Közösségi büntetések végrehajtása színtereinek bővítése A közösségi büntetések végrehajtásában az együttműködés kapcsolódási pontjainak kirajzolása, módjának, módszerének meghatározása A Közösségi Foglalkoztatóval való kapcsolatfelvétel elősegítése, a nyilvánosság tájékoztatása és bevonása

A pályázat elemei A.Protokoll: a pártfogó felügyelők, a közösségi foglalkoztató, a közösségi szereplők együttműködési folyamatának modellezése az egyes módszerek alkalmazási gyakorlatának, a szereplők kompetenciájának, felelősségi határainak rögzítése. (minimum 4 tevékenységi kör) B. Hálózatbővítés: Önkéntesekből álló csoport létrehozása amelynek feladata a civil szervezetek és az egyéb közösségi szereplők felkutatása, kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, a civil kapcsolati háló építése és fenntartása, további önkéntesek bevonása. C.Honlap információkat tartalmaz a kapcsolatfelvétel lehetőségét bővíti, kapcsolattartást lehetővé tesz a foglalkoztató különféle formában (pl hírlevél) közvetlenül kapcsolatot tart az együttműködő partnerekkel A honlapon közreadjuk a kidolgozott protokollokat, így az érdeklődő, új szervezetek megismerhetik az együttműködés lehetséges formáit.

Várható eredmények A protokoll használata következtében hatékonyabbá válik a közösségi büntetések végrehajtása. A pártfogó felügyelők munkaterhei optimális esetben csökkenhetnek, így javul az esetkezelés színvonala. A közösség részvétele a büntetések végrehajtásában növeli a büntetés hatékonyságát. Összességében hatékonyabban csökkenthetők a bűnismétlés kockázatai a rendszer optimális működésével. Az önkéntes munka presztízse a pártfogói munka támogatásaként növekszik, szakszerűbbé, tudatosabbá válik. A pártfogói reform következményeként megvalósuló szakmai megújulás nyilvánosság felé történő bemutatása fontos célunkká vált. Ennek eszköze:- az eljárás alá vont kliensek, intézmények, civil szervezetek számára létrehozott honlap. A meglévő szolgáltatások, programok, naprakész bemutatása gördülékenyebbé teszi az információhoz való hozzáférést. A hálózatépítésnek köszönhetően, a jóvátételi munkának új színterei jelennek meg, színesebbé, egyénre szabottabbá válik a közösségi jóvátétel. A társadalom kisközösségi szinten befogadóbbá válik, problémaérzékenyebbé a helyreállítás iránt.

Projektfelelős: Csáki Ildikó