1 A személyi jövedelemadóról szóló törvény 2010. évi változásai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Biztosítások 2013 Dr. Honyek Péter Személyi Jövedelemadó Osztály.
Advertisements

Tb-Járulékok, szociális hozzájárulási adó
Béren kívüli jutatások 2012 IVSZ Badak Béla okl.könyvvizsgáló
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK
1 A személyi jövedelemadó és az eva évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető.
A szállásadás adóügyi kérdései
Személyi jövedelemadó & Általános forgalmi adó Sándor Zoltán 2010/2011/2.
SZJA PÉLDÁK ADÓJÓVÁÍRÁS
Személyi jövedelemadó törvény
Az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló évi XLIII. törvény
A január 1-től életbe lépett adó- és járulék változások. Az alkalmi munkavállalás április 1-től életbe lépő változásai március 29. Készítette:
Szolgáltató adóhatóság 2009’ Bevallások egyszerűsítése Elektronikus szolgáltatások bővítése TEÁOR és szakmakód konverzió Sajtótájékoztató február.
Adózási alapismeretek 3. konzultáció Személyi jövedelmadó
Társadalombiztosítási
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
A személyi jövedelemadó
A személyi jövedelemadó
Áfa Várható változások 2012  Közhatalmi tevékenység fogalma  ig: feltétel az, hogy a tevékenység során az államigazgatási jogkörben.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Áfa, bevételi bizonylatok, a vállalkozás tevékenységével szorosan összefüggő kiadási bizonylatok.
A személyi jövedelemadó törvény évi CXVII. törvény
A társasági adóról szóló évi LXXXI. törvény 2008/2009/I.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
ADÓZÁS © A LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSOK 2008-TÓL dr. Laáb Ágnes BME Pénzügyek Tanszék egyetemi docens elérhetőség: telefon: ,
2009. június A személyi jövedelemadó törvény évi évközi változásai Siklósiné Antal Gyöngyi Pénzügyminisztérium Jövedelemadók főosztály.
SZJA kérdések gyakorlati megközelítésben 2010 Magyar Könyvvizsgálói Kamara Adótagozat rendezvénye Előadó: Gottgeisl Rita Adószakértő és könyvvizsgáló.
SZJA
A személyi jövedelemadóról szóló évi CXVII. törvény változásai
EHO módosítása szeptember 01-től. EHO mértéknövekedés 14% Külön adózó jövedelmekből: - vállalkozásból kivont - értékpapír kölcsönzésből - 25 illetve.
Szja feladatok 4. előadás.
SZJA FELADATOK IV. Béren kívüli juttatások Adókedvezmények Adóelőleg
Vagyon-, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem Mezőgazdasági tevékenység adózása az Szja-ban.
Béren kívüli juttatások Adókedvezmények Adóelőleg Ingatlan.
Cafeteria 2011 Dr. Orbán Ildikó.
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
ADÓTÖRVÉNYVÁLTOZÁSOK Évi LXXVII tvr.. SZJA ADÓTÁBLA A évtől az összevont adóalapba tartozó jövedelmek esetében a személyi jövedelemadó alapja.
Jogszabályváltozások 2011
SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ
Őstermelők adózása - SZJA - Kompenzációs felár - TB
Személyi jövedelemadó 2009.
„ TÁMOP B/2. projekt pénzügyi megvalósításának lényeges pontjai” Szombathely, december 15. Készítette: Berényiné Bosch Cecília OFA Kooperáció.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
1 A személyi jövedelemadóról szóló évi CXVII. törvény módosítása.
Munkáltatói Fórum január Rendes Ágnes Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóság.
Bevalláshoz kapcsolódó jogszabály módosítás Készítette: Pestuka Gabriella Osztályvezető NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
Személyi jövedelemadó 2014 Guzmics Zsuzsanna Audit Service Kft. GGI INDEPENDENT MEMBER
Személyi jövedelemadó Összevont adóalap megállapítása Adóalap-kiegészítés 2424 ezer forint éves jövedelemig 0% Éves jövedelem 2424 ezer forintot.
Személyi jövedelemadó évi CXVII. tv 11:43.
1 A személyi jövedelemadó törvény változásai Siklósiné Antal Gyöngyi Pénzügyminisztérium Jövedelemadók főosztálya.
1 Személyi jövedelemadóról szóló törvény változásai Pásztorné Szerezlai Márta november 04.
Személyi jövedelemadó 2012 Guzmics Zsuzsanna Audit Service Kft.
Összehasonlító példák ‏ 2015/2016 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I.
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
Személyi jövedelemadó 2009 Guzmics Zsuzsanna
Társasági adó 2011, évi változások  Adókulcsváltozás 10% 500 M Ft-ig 19% 500 M Ft felett  Megszűnik a külföldi szervezet társasági adó-kötelezettsége.
Járulék- és egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettséggel kapcsolatos változások év.
Egyéni vállalkozásból származó jövedelem adózása Mezőgazdasági kistermelők adózása TB járulékok.
Az első házasok kedvezménye
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Összehasonlító példák
Személyi jövedelemadó 1.
KATA változásai hatályos január 1.
Társadalombiztosítás, szociális hozzájárulási adó, egészségügyi hozzájárulás 2017-es változásai Dr. Kiss Mariann.
2012. évi CXLVII. SZÁMÚ A KISADÓZÓ VÁLLALKOZÁSOK TÉTELES ADÓJÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY/KATA/ ÉVI VÁLTOZÁSAI Készítette :Szalainé Somogyi Valéria.
Dr. Kiss Mariann Tájékoztatási Főosztály
Szja tv. változásai 2010 adóévre vonatkozóan.
Várható Adóváltozások 2009
Előadás másolata:

1 A személyi jövedelemadóról szóló törvény évi változásai

2 Az adóalap- meghatározás új szabályai Adóalap-kiegészítés, összevont adóalap  az adó alapját az összevont adóalapba tartozó egyes jövedelmekből adóalap- kiegészítés hozzáadásával kell meghatározni. Az adóalap-kiegészítés a jövedelem 27 százaléka.  A jövedelem 78 %-át kell figyelembe venni, ha: - a bevétel nem kifizetőtől származik, - költségként nem számolható el, és nem térítik meg. A jövedelem megállapítása változatlan szabályok Összevont adóalap: - önálló, nem önálló, egyéb, átalányban megállapított jövedelem - az egyéni vállalkozó, a társas vállalkozásban személyesen közreműködő tag összevont adóalapba tartozó jövedelme (a tevékenységre jellemző kereset alapján kell figyelembe venni) - kivétel: adóterhet nem viselő járandóság Különadózó (forrásadós) jövedelmek  nincs adóalap-kiegészítés

3 Adómértékek, adósávok, adójóváírás Az adótábla évi változása  az adó összege, ha az összevont adóalap nem haladja meg az 5 millió forintot, az összevont adóalap 17 százaléka,  ha meghaladja az 5 millió forintot, 850 ezer forint és az 5 millió forintot meghaladó rész 32 százaléka.

4 Az adójóváírás Összege: az adóévben megszerzett bér és adóalap-kiegészítés 17 %-a, de legfeljebb havi forint/hó.  Éves összege: (12*15100)= Ft  Jövedelemhatár: Ft Felette: max Ft-ig a meghaladó rész 12 %-ával csökkentve A magánszemély összes jövedelme bevallásban bevallott összevonandó (adóalap-kiegészítéssel növelt) és különadózó jövedelem -ingatlan átruházás +EKHO A vállalkozói személyi jövedelemadózást alkalmazó egyéni vállalkozónál  az e tevékenységére tekintettel megállapított, az összevont adóalapba tartozó adóalapot, vagyis a vállalkozói kivét és kivét-kiegészítés adóalap-kiegészítéssel növelt összegét kell beszámítani  és a vállalkozói osztalékalapot

5 Adóelőleg Adóelőleg-alap számításánál figyelembe vett jövedelem A bevételből a magánszemély költségelszámolásra vonatkozó döntése, nyilatkozata szerint megállapított rész, amely az adóelőlegalap-kiegészítés kiszámításának alapja és egyben a járulékfizetés alapja. Új szabály: a bevétel 50 %-át meghaladó költséget is figyelembe lehet venni tételes költségelszámolásnál. Korlátozás: legfeljebb a költségelszámolásra vonatkozó rendelkezések szerinti elismert, igazolható vagy igazolás nélkül elszámolható költség vonható le. Az igazolás nélkül elszámolható költséget (pl. 10 %-os hányadot) is csak akkor kell figyelembe venni, ha nyilatkozat van róla, de ha a bevétel költségtérítés, abból nyilatkozat hiányában sem kell az igazolás nélkül elszámolható költséget az adóelőleg-alap számításánál jövedelemnek tekinteni.

6 Az adóelőleg-fizetési kötelezettség alapvető szabályai: Új elem: a számlaadásra kötelezett nem egyéni vállalkozó és nem mezőgazdasági őstermelő magánszemély által számlázott bevételből nem kell adóelőleget vonni, ha a magánszemély nem ad nyilatkozatot arról, hogy kéri az adóelőleg levonását. Továbbra sem terheli adóelőleg levonás az adóterhet nem viselő járandóságot, nyugdíj-előtakarékossági számla terhére teljesített, nem nyugdíjszolgáltatás esetében megállapított adóalapot, az önkéntes kölcsönös biztosítópénztár által a magánszemély egyéni számláján jóváírt, egyéb jövedelemnek minősülő adóköteles összeget. (Kifizető igazolást ad!)

7 A magánszemély adóelőleg-nyilatkozatai: Fő szabály: az adó mértékére vonatkozó rendelkezés szerinti legmagasabb adókulccsal kell adólelőleget vonni. Adóelőleg-nyilatkozat: Esetenként vagy az adóéven belül visszavonásig, vagy akár összevontan, írásban, tartalmi változás esetén haladéktalanul új nyilatkozat. A nyilatkozatok nem formalizáltak. Kifizető tájékoztatási kötelezettsége az adóelőleg-nyilatkozat lehetőségéről. A kifizető nem követelheti meg a nyilatkozatot, de a magánszemély önként adott nyilatkozatát köteles figyelembe venni. Nyilatkozat az adóterhet nem viselő járandóságról: haladéktalanul bejelenti. Adójóváírás vagy sávhatár miatti átlépés esetén adókülönbözet miatt bírság lehet. Nyilatkozatok az adóelőleget csökkentő adókedvezményekről: - családi kedvezmény érvényesítésére: ha több magánszemély jogosult, akkor a jogosultaknak közösen kell nyilatkozni, - súlyos fogyatékos állapotra.

8 Költségkülönbözet és adóbefizetési különbözet miatt fizetendő bírság: -ha a levont költség meghaladja a bevallásban elszámolt ténylegesen igazolt költséget, akkor a különbözet után 39 % bírságot kell fizetni, (5 % felett) -10 ezer forintot meghaladó befizetési különbözet esetén a különbözet 12 %- át kitevő bírságot kell fizetni. Nyilatkozat a felső adókulccsal történő adóelőleg-fizetésre: -kérhető a legmagasabb adókulccsal történő adóelőleg levonás. Adóelőleg fizetés, ha az nem vonható le: -Munkáltatónak minősülő kifizető esetében: beszámítás a magánszeméllyel szemben fennálló bármely követelésbe. A kifizetendő összeg nem lehet kevesebb a minimálbér 50 %-ánál. -Egyéb esetben a kifizető igazoláson feltünteti a le nem vont adóelőleget és felhívja a magánszemély figyelmét, hogy a le nem vont adóelőleget köteles megfizetni.

9 Adóelőleg levonás munkáltató által: től új lehetőség: magánszemély nyilatkozhat, hogy adóévi összevont adóalapja nem éri el az 5 millió forintot. Ekkor 17 %-os kulcs alkalmazásával történik az adóelőleg megállapítása. Mindaddig így jár el, amíg a adóalap el nem éri az 5 millió forintot, vagy a magánszemély nyilatkozatát vissza nem vonja. ( Bírság!) -Rendszeres bevétel -Nem rendszeres bevétel Adóelőleg levonás kifizetők által: -felső adókulcs szerint, ha a magánszemély nem kérte az alsó adókulcs alkalmazását. Nyilatkozat kifizető felé:- 10 % - tételes, utána már nem lehet visszatérni a 10 %-ra - bevallás is tételes

10 Kötelező adóelőleg-fizetés: -Az adóelőleg fizetésére kötelezett magánszemély az adóév elejétől összesíti a nem kifizetőtől származó bevételeket és az adó mértékére vonatkozó szabályok szerint várható számított adót csökkenti a már megállapított adóelőlegek összegével. -Vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazó egyéni vállalkozó esetében az adóelőleg alapja az adóévben a negyedév végéig megszerzett összes vállalkozói bevétel alapján az erre egyébként irányadó rendelkezések szerint megállapított vállalkozói adóalap. Az adóelőleget csökkentő adókedvezmények: -Adójóváírás (3millió 188 ezer forintig) -Családi kedvezmény -Súlyos fogyatékosság kedvezménye

11 A kifizető adóelőleg bevallása, befizetése: -a kifizetés (juttatás) hónapját követő hó 12-ig bevallás és befizetés. A magánszemély kötelező adóelőleg-befizetése, bevallása: -Ha a bevétel - nem kifizetőtől, vagy - adóelőleg-levonásra nem kötelezett kifizetőtől származik az adóelőleget, valamint a vállalkozói szja előleget a negyedévet követő hónap 12. napjáig kell megfizetnie a magánszemélynek. (Ugyanez a szabály, ha a kifizető az adóelőleget nem tudja levonni.) - Nem kell az adóelőleget megfizetni mindaddig, amíg az adóév elejétől összesítve vagy egyébként, amely negyedévben a fizetendő összeg nem haladja meg a 10 ezer forintot.

12 Adókedvezmények Megszűnő kedvezmények: az összevont adókedvezmény (háztartási, tandíj, közcélú adományok, biztosítás, 3 tb) Megmaradó kedvezmények SORREND!  Lakáscélú hiteltörlesztés áthúzódó kedvezménye  Személyi kedvezmény  Őstermelői kedvezmény: a 100 eFt-os adókedvezmény megmarad, DE ez akkor illeti meg a magánszemélyt, ha a magánszemély összes jövedelme az adóévben a 7 millió 620 ezer Ft-ot nem haladja meg. Az értékhatár túllépése esetén a kedvezmény összege a kiszámított összegből az értékhatárt meghaladó rész 15 %-át meghaladó rész lehet.  Családi kedvezmény: az értékhatár emelkedett. Ha a meghatározott értékhatárt meghaladja a jövedelem, a családi kedvezmény összegéből az értékhatárt meghaladó rész 15 %-át meghaladó részt lehet érvényesíteni.  Egyéb  Az öngondoskodáshoz kapcsolódó kedvezmények (önkéntes kölcsönös biztosító- pénztári és nyugdíj-előtakarékossági befizetések kedvezménye), foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatónak befizetés. Új kedvezmények:  Vállalkozói kivét-kiegészítésre jutó szja,  Személyes közreműködői díj

13 Adókötelessé váló egyes juttatások  Belföldi, külföldi napidíj (kivéve nemzetközi fuvarozó napidíja)  Üzemanyag megtakarítás  Falusi vendégfogadás jövedelme  Borravaló, hálapénz, felszolgálói díj  Költségtérítés jellegű bevételek  Béren kívüli és egyéb juttatások - csekély értékű ajándék - művelődési intézmény szolgáltatása minimálbérig - hideg étkezési utalvány (2009. december 31-ig kiadása adómentes) - két évig használt számítógép ingyenes vagy kedvezményes juttatása, stb.

14 Új adómentességek  ingyenes védőoltás adómentessége  hitelintézet, befektetési szolgáltató, pénzügyi vállalkozás pénzügyi szolgáltatásból, befektetési szolgáltatásból vagy azt kiegészítő szolgáltatásból származó 10 ezer forintot meg nem haladó követelésének elengedése  társasági adóalany kifizetők által nyújtott társasági adóalapot növelő reprezentációja, üzleti ajándéka.

15 Adóterhet nem viselő járandóságok Adóterhet nem viselő járandóságként ADÓKÖTELES LETT!  munkáltatói lakáscélú támogatás, (5 millió Ft-ig)  szépkorúak jubileumi juttatása,  katonai, rendőri hallgatók ösztöndíja  családi pótlék: 127/2009. (XII.17.) AB határozat megsemmisítette Ha az adóterhet nem viselő járandóságról nem nyilatkozik, az adójóváírás elmarad, vagy átlép a 32 %-os sávba  bírság!

16 Kedvezményesen adózó természetbeni és egyéb béren kívüli juttatások (25 % szja, járulék nincs) Juttatás megnevezéseEgyéni korlát  Juttatás megnevezéseEgyéni korlát  Üdülési csekk vagy üdülési szolgáltatásMinimálbér  Helyi utazási bérletNincs  Meleg étkeztetés18 ezer Ft/hó (utólag is)  Iskolakezdési támogatásMinimálbér 30 %-a  Iskola rendszerű képzés átvállalt költségeMinimálbér két és félszerese  Magánnyugdíj-pénztári tagdíj kiegészítésA tagdíj kiegészítés összege  Önkéntes pénztári munkáltatói hozzájárulásMinimálbér 30 %-a együttvéve  Foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézményi hozzájárulásMinimálbér 50 %-a A kereten felüli összeg természetbeni juttatásként adóköteles! (54+27 %) A juttatónak nyilvántartást kell vezetni!

17 Az egyéni vállalkozókat érintő változások Az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásának feltétele  az egyéni vállalkozói tevékenység igazolvány nélkül, bejelentés alapján folytatható (de kérelemre kikérhető az igazolvány is)  bejelentés a körzetközponti jegyzőnél, elektronikus űrlapon,  a tevékenység a bejelentésről szóló értesítés után kezdhető meg,  adó, vám- vagy tb. tartozás nem akadálya az ev. tevékenység megkezdésének, Az egyéni vállalkozói tevékenység szünetelése  legalább 1 hónapig és legfeljebb 5 évig szünetelhet,  bejelentés a körzetközponti jegyzőnél, elektronikus űrlapon,  a szünetelés alatt szünetel a biztosítás, és nem köteles Tb. járulékot és Eb. járulékot fizetni, az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetésével válik jogosulttá  a kiegészítő tevékenységet végző egyéni vállalkozónak a szünetelés alatt nem kell fizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot

18 Az egyéni vállalkozói tevékenység egyéni cég alapítása miatt történő megszűnése  Az egyéni cég alapításánál az egyéni vállalkozói tevékenységre való jogosultság megszűnik.  Az egyéni vállalkozónak a cégbejegyző határozat jogerőre emelkedésének napját megelőző napra vonatkozóan a készleteiről leltárt kell készítenie, tételes kimutatást készít követeléseiről, nettó értéken tárgyi eszközeiről, nem anyagi javairól, továbbá meg kell állapítania adókötelezettségét.

19 Az egyéni vállalkozókat, mezőgazdasági őstermelőket érintő változások  A fejlesztési tartalék felhasználására nyitva álló idő 4 év helyett 6 év  Megszűnik a veszteségelhatárolás adóhatósági engedélyezése.  Megszűnik a tételes költségelszámolást alkalmazó mg-i őstermelő azon lehetősége, hogy a bevételét csökkentheti a megfizetett helyi iparűzési adó alapján elszámolt költséggel.  Termőföld értékesítése:kizárólag üzleti célú hasznosítás esetén - egyéni vállalkozás, - őstermelés bevétele.

20 Az átalányadózás változásai  a jövedelmet az e tevékenységből származó bevételeiből az elismert költséghányad levonásával állapítja meg. Az átalányban megállapított jövedelem január 1-jétől 27 % adóalap-kiegészítéssel növelten része az összevont adóalapnak,  a külföldön telephellyel rendelkező átalányadózó magánszemélynek a külföldön megfizetett adó beszámítási szabályát az átalányban megállapított jövedelmének arra a részére kell alkalmaznia, amely után külföldön a személyi jövedelemadónak megfelelő adót megfizette,

21 A személyes közreműködői díj-kiegészítés és kivét-kiegészítés /EVA-s NEM!/ A személyes közreműködői díjkiegészítés meghatározása  Amennyiben a társas vállalkozás költségei között elszámolt, személyes közreműködői díj nagysága nulla vagy annak éves összege nem éri el a társas vállalkozás főtevékenységére jellemző, a piaci viszonyoknak megfelelő díjazás éves összegét, miközben a társas vállalkozás osztalékot, részesedést fizet számára, akkor a személyes közreműködői díj nagyságát a társas vállalkozó részére kifizetett osztalék, részesedés terhére ki kell egészíteni a főtevékenységre jellemző, piaci viszonyoknak megfelelő éves kereset nagyságára.  A személyes közreműködői díj-kiegészítésről a társas vállalkozásnak az adóévet követő év január 31-éig igazolást kell adnia a személyes közreműködő részére.  A személyes közreműködői díj-kiegészítés adóalapját (1,27-szeresét) a magánszemélynek mint nem önálló tevékenységből származó adóalapot az adóbevallásában az összevont adóalapjába be kell számítania.  A megállapított adót csökkenti a személyes közreműködői díj-kiegészítésre jutó átlagos társasági adó.

22 Vállalkozói kivét-kiegészítés meghatározása  Amennyiben az egyéni vállalkozó által elszámolt vállalkozói kivét összege nulla, vagy annak éves összege nem éri el a főtevékenységre jellemző, a piaci viszonyoknak megfelelő díjazás éves összegét, miközben az egyéni vállalkozónak az adóbevallása szerint van vállalkozói osztalékalapja, akkor a vállalkozói kivét összegét ki kell egészíteni a főtevékenységre jellemző, a piaci viszonyoknak megfelelő éves kereset nagyságára a vállalkozói osztalékalap terhére.  A vállalkozói kivét kiegészítés önálló tevékenységéből származó bevételnek minősül, amelynek egésze jövedelem, azzal szemben költség nem érvényesíthető.  A kivét-kiegészítés adóalapját (1,27-szeresét) az önálló tevékenységből származó adóalap részeként az adóbevallásban az összevont alapba kell beszámítani.  A megállapított adót csökkenti a kivét-kiegészítésre jutó átlagos vállalkozói személyi jövedelemadó. Példa: Kivét:1000(járulékalap) Piaci érték1500 Váll. osztalék alap 600 Korrigált osztalék alap 400 Kivét kiegészítés 400(27 %) Váll. osztalék alap (25 %) 200(14 %) Adókedvezmény!

23 Főtevékenység meghatározása  A magánszemély főtevékenységére jellemző, a piaci viszonyoknak megfelelő díjazást mindig a meghatározott jogállású magánszemély, meghatározott tevékenységgel, meghatározott jogcímen történő jövedelemszerzése mércéjeként kell alkalmazni. Ebből következően a magánszemély főtevékenységének az adott jogállásában az adott jogcímen történő jövedelemszerzést döntően meghatározó, személyes közreműködőként, egyéni vállalkozói személyes munkavégzésként ténylegesen folytatott tevékenységet kell érteni. Módszerei:- munkaviszonyból származó jövedelmek alapulvétele - maradékelv - vélelmezett haszon elve

24 Egyes tőkejövedelmeket érintő változások  Kamatjövedelmek  Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemre vonatkozó új szabályok  A tartós befektetésekből származó jövedelmek Nyugdíj-előtakarékossági számla A biztosításokkal összefüggő módosítások

25 Köszönöm a figyelmet!