Hegyi Csilla osztályvezető Innovációs és K+F Főosztály

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
BUDAPEST Budapest Fejlesztési Pólus BUDAPEST INNOPOLISZ Program Benedek Zsolt november 15.
Advertisements

ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
DANUBE A transznacionális együttműködési program kialakítása.
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
A CBC-programok és a területi kohézió Budapest, június 6.
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
2012. november 8. A nemzeti innovációs rendszer kihívásai és lehetőségei vállalati szempontból Előadó: Dr. Peredy Zoltán főosztályvezető-helyettes „Innováció.
LOGISZTIKAI OKTATÓK TANÁCSKOZÁSA MISKOLCTAPOLCA 2002 MÁJUS 31 NÉMON ZOLTÁN GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A SZÉCHENYI TERVBEN.
Horizon 2020 program, illetve a nemzeti K+F+I stratégia aktualitásai Dr. Nikodémus Antal Főosztályvezető Nemzetgazdasági Minisztérium Innovációs és K+F.
A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP)
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
„Pénz, de honnan?” Gyakorlati ismeretek pályázóknak
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program értékelése
Horizon 2020 program, illetve a nemzeti K+F+I stratégia aktualitásai Dr. Nikodémus Antal Főosztályvezető Nemzetgazdasági Minisztérium Innovációs és K+F.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Reflexió a KFI Stratégia tükrében
A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP)
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
A kormányzati stratégiai tervezés módszertana
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Készüljünk a jövőre! Pályázatok 2014-től Veszprém,
Az S3 tervezés és a kapcsolódó EDP folyamat Magyarországon
Kisvállalkozások alkalmazkodás és versenyképesség Kállay László GKM.
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
MTA Regionális Kutatások Központja A magyar Leader program végrehajtásának fontosabb tanulságai és a nemzetközi együttműködés lehetőségei Dr. Finta István.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Az RWE Európai Üzemi Tanács fejlődése, jelene, kihívások Kunzer Ferenc elnökhelyettes RWE Európai Üzemi Tanács Siófok, május TÁMOP A-13/
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
Strukturális és Kohéziós Alapok
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Infrastrukturális fejlesztési lehetőségek és között
Közlekedésbiztonságra fordítható források
Tudománypolitikai Főosztály
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
S3 tervezés, folyamat, ütemezés, feladatok, módszertan Helyszín, xx. Előadó.
A készülő KFI stratégia prioritásai és kapcsolata az oktatási ágazat megújulásával Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Az innováció, mint a versenyképes gazdasági növekedés alapja
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Innováció és stratégia Dr. Greiner István MISZ, általános elnökhelyettes február 07.
Regionális operatív programok ma és holnap Lunk Tamás ügyvezető Vitál Pro Kft.
Nemzeti Technológiai Platform a
A „Smart Specialisation” indokoltsága, háttere
Felsőoktatási K+F+I pályázati lehetőségek a GINOP keretében Győr 2015.
Az innovációs projektek támogatási lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban Pecze Tibor Csongor elnök.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
TÁMOP PROJEKT KERETÉBEN: Sarkadi Járásfejlesztési Stratégia című 1. workshop. Helyszín: Biharugra Időpont: Készítette: Projektfelügyelet.
Kutatás-Fejlesztés-Innováció versenypályázati tükör
A magyarországi K+F politika
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
A határtérség.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
Stratégiai szempontok alkalmazása az informatikai szektorban
Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH)
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
Előadás másolata:

Hegyi Csilla osztályvezető Innovációs és K+F Főosztály Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Tudásgazdaság fejlesztése” prioritástengely Hegyi Csilla osztályvezető Innovációs és K+F Főosztály

A „Tudásgazdaság fejlesztése” prioritástengely középpontjában: a CPR rendelet 9. cikke szerinti 1. tematikus célkitűzés: a kutatás, technológiai fejlesztés és innováció erősítése Beruházási prioritás 1: ERFA rendelet-tervezet 5. cikk (1) b) A vállalatok K+I beruházásának, a termék- és szolgáltatásfejlesztés elősegítése, technológiaátadás, szociális innováció és közszolgálati alkalmazások, keresletélénkítés, hálózatépítés, klaszterek és nyílt innováció intelligens specializáció által. A technológiai és alkalmazott kutatás, kísérleti programok, korai termékhitelesítési intézkedések, az alaptechnológiák fejlett gyártási kapacitásának és az első gyártás támogatása, az általános célú technológiák terjesztése. Beruházási prioritás 2: ERFA rendelet-tervezet 5. cikk (1) a) A kutatási és innovációs (K+I) infrastruktúra és ennek kiválóságának a fejlesztésére irányuló kapacitás megerősítése és különösen az európai érdekeltségű kompetenciaközpontok támogatása.

A „Tudásgazdaság fejlesztése” prioritástengely szerkezete I. 1 A „Tudásgazdaság fejlesztése” prioritástengely szerkezete I. 1. specifikus cél: A tudásfelhasználás segítése 2. specifikus cél: A tudásáramlás erősítése 3. specifikus cél: A tudásbázisok megerősítése

Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020” A „Tudásgazdaság fejlesztése” prioritástengely „Befektetés a jövőbe Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020” áttekintő helyzetkép problémaazonosítás és stratégiai alternatívák jövőkép és célkitűzések a stratégia végrehajtásának fő eszközei intézményrendszere monitoringja, értékelése és a visszacsatolási mechanizmusok a stratégia megvalósításának kockázata Bázis a 2014-2020-as tervezés során 1414/2013. (VII. 4.) Korm. határozat

A KFI Stratégia célrendszere: a gazdaság KFI-alapú dinamizálása

A KFI Stratégia célrendszere: a gazdaság KFI-alapú dinamizálása

A KFI Stratégia célrendszere: a gazdaság KFI-alapú dinamizálása

A KFI Stratégia célrendszere: a gazdaság KFI-alapú dinamizálása

A „Tudásgazdaság fejlesztése” prioritástengely szerkezete I. 1 A „Tudásgazdaság fejlesztése” prioritástengely szerkezete I. 1. specifikus cél: A tudásfelhasználás segítése 2. specifikus cél: A tudásáramlás erősítése 3. specifikus cél: A tudásbázisok megerősítése

A „Tudásgazdaság fejlesztése” prioritástengely – intézkedések I. 1. intézkedés: Vállalati K+F+I tevékenység támogatása Vállalatok önálló K+F+I tevékenységének támogatása Innovációs ökoszisztéma építés Vállalati K+F kapacitásfejlesztés S3 specializációk, kiemelt növekedési zónák Kkv-k és feltalálók innovációs szolgáltatásvásárlásának és iparjogvédelmi tevékenységének támogatása

A „Tudásgazdaság fejlesztése” prioritástengely – intézkedések II. 2. intézkedés: Stratégiai K+F+I együttműködések és kezdeményezések Együttműködésben végzett K+F+I projektek támogatása K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések (integrált projektek alprogram) K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések (társadalmi kihívások alprogram) Ipari kutatóközpontok

A „Tudásgazdaság fejlesztése” prioritástengely – intézkedések III. 3. intézkedés: Kutatóintézeti kiválóság és nemzetközi együttműködések Kutatóintézeti kiválósági központok Stratégiai K+F műhelyek kiválósága Kutatóintézeti infrastruktúra fejlesztése Nemzetközi kutatási infrastruktúrákban való részvétel támogatása Nemzetközi K+F kapcsolatok fejlesztése

A „Tudásgazdaság fejlesztése” prioritástengely

A „Tudásgazdaság fejlesztése” prioritástengely A „Kutatás, technológiai fejlesztés és innováció erősítése” tematikus célkitűzéshez kapcsolódó ex-ante feltételt jelent: a „Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia” (Smart Specialisation Strategy − S3)

A Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia fejlesztési folyamata

A Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia specializációs irányai: az EDP folyamatok beindítása

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!