Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP-5.6.2-10/1-2010-0001 kiemelt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A REINTEGRÁCIÓ HATÁSA A FOGVATARTOTTAK JÖVŐKÉPÉRE
Advertisements

Többszakaszos reintegrációs modell értékelése
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Gondolatok és dilemmák
TÁMOP / kiemelt projekt. A büntetés-végrehajtási szervezet feladata •Munkáltatás •Oktatás •Szabadidős tevékenység Cél Reintegráció.
2. osztályos példa Bubernik Eszter
Tisztelettel köszöntöm
A motiváció fenntartása
Palánczné Németh Zsuzsanna igazgató Újbudai Speciális Szakiskola
Szociális munka a börtönben
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
Utógondozás szabadulás előtt és után Utógondozás területi koordinátor
CIVIL SZERVEZETEK A civil szervezetek gyakorlatilag az élet minden területén jelen vannak: A civilek egyesületeket, klubokat hoznak létre Lehetőség az.
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
Köszöntés Tisztelettel köszöntöm a TÁMOP / kiemelt projekt keretében megrendezésre kerülő „Fenntartó éves felkészítés” program résztvevőit.
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
Kismama Karrier Központ és Alternatív Főiskola
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Szilvási Léna szakmai vezető november 11.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
„TEtt program az áldozatokért és a tettesekért”
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Reintegrációs tanácsadó munkakör
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA KIEMELT PROJEKT TÁMOP Elítéltek több szakaszos, társadalmi.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál Dr. Kunfalvi Zoltán, KIMISZ Főigazgató Intenzív utógondozás: lehetőségek és kockázatok.
Várakozások az eredmények tükrében,
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
HÁLÓZATSZERŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A KOMPLEX SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN
Eddigi eredményeink a számok tükrében ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
Miben ugyanaz, miért más?
Büntetés-végrehajtási
Hogyan válhatnak a cégértékek a teljesítmény katalizátorává? A Cegos üzleti reggelije március 3.
Gyakorlati tanácsok és módszerek a jogkövető magatartás kialakításában.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
„Korszakváltás a büntetés-végrehajtásban”
Különbözőek vagyunk!.
MindenGyerek Budapest
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
MINDENKI NYERTES Készült a az IRM (OBmB) támogatásával.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása TÁMOP A projekt.
Resztoratív eljárások bevezetésének lehetőségei a pártfogó felügyelői munkában “A harmonikus szabad életért” Közösségi Szolgáltatások Alapítványa Negrea.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
MÁS-KÉPp 60 Esély a tanulásra – csatlakozás a jövőhöz Hatvanban Hatvan Város Önkormányzata Hatvan Városi Művelődési Központ és Könyvtár Grassalkovich Oktatási.
Szociálpolitikai keretek
Tréningcsoportra történő kiválasztás folyamata
Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt.
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
MIÉRT ÉS HOGYAN SEGÍTHETNEK A RESZTORATÍV MÓDSZEREK?
Önfejlesztő mentális gyakorlatok a szabadságvesztés-büntetésüket töltők reszocializációjában Molnár Attila Károly Andragógia BA Témavezető: Szabóné dr.
2013. számadatai A VSA kapcsolatba kerülők száma 1348 fő (ISZM: 44 fő, hozzátartozó: 41 fő) 1248 fő kliens Nő/férfi 307 fő / 977 fő 24 % nő, 76 % férfi.
Resztoratív megközelítés a konfliktuskezelésben
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
„ÚT A JÖVŐBE” „EGY HULLÁMHOSSZON” Projektzáró rendezvény.
TAMOP A-11/ Hogyan? - Másképp „Esélyek ?!” Mentori Tapasztalatok.
"VISSZA A TÁRSADALOMBA" „VISSZA A TÁRSADALOMBA” PROJEKT SZAKMAI BESZÁMOLÓJA Fehér Lászlóné Projektvezető.
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
Előadás másolata:

Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt

TÁMOP a számok mögött

Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Int é zet

Néhány adat Alapítás éve: 1908 Hivatalos befogadási létszám:126 fő Aktuális létszám:220 fő Összetétel: előzetes letartóztatás, jogerős elítéltek, pbh fogház, elzárás

Büntetés-végrehajtás célja az ítéletben meghatározott joghátrányt érvényesítése, az elítélt, a bűnelkövető személy szabadulás utáni társadalmi beilleszkedésének elősegítése.

Heves Megyei Büntetés-végrehajtás szakmai programjának alappillérei Börtön a városért Esti mese program TÁMOP 5.6.2

B ö rt ö n a v á ros é rt

Célok I.  felelősségvállalás  Egészséges önértékelés  munka szerepének megerősítése

Célok II.  közösségi szerepvállalás erősítése,  környezettudatos gondolkodás.

Számok és eredmények 3 év, 36 alkalom, közel 4000 munkaóra 60 résztvevő fogvatartott 40 biztosítási feladatokban résztvevő büntetés-végrehajtási szakember 80 tonna hulladék virág palánta 4 megszépült játszótér 20 db OKJ-s szakképzés – 20 elítélt nagyobb esélyekkel szebb élhetőbb város

Esti mese program

Meseterápia családi kötelékek erősödése könnyebb konfliktuskezelés olvasási és beszédkészség javulása

" Ennél szebb vagy értékesebb ajándékot nem tudtam volna nekik adni. Első hallásnál sírni fognak, talán másodszorra is, de aztán, ha hiányzom, bármikor meghallgathatják "

TÁMOP a megvalósítók szemével….

Vállalásunk Általános cél: Fogvatartottak és büntetés-végrehajtási intézetből szabadulók reszocializációjának elősegítése Számszerűsített cél: 60 fő tréningen résztvevő 30 fő szakmaképzésben részt vevő

Ma Magyarországon fogvatartott

Édesanyák, Édesapák

Testvérek

Nagyszülők

Barátok

Eddig teljesített számok: 153 fő bevonása mellett 80 aktív fogvatartott 37 fő befejezte a tréninget 25 fő szabadult, 52%-a regisztrált

Fogvatartottak különböző szociokulturális helyzetből érkeznek, különböző bűncselekményeket követtek el, különböző értékeket, ízlést képviselnek

Amit mi fontosnak tartunk munkánk során bizalom elnyerése, megszilárdítása, érzelmi biztonság megteremtése, kinti, civil életre való felkészülés, szabadulás utáni segítő kezek, beszélgetéseink célzottak…..

Céljaink Az énkép, az önismeret fejlesztése, mely segít majd a jövőkép kialakításában, reális életcélok megfogalmazásában, a szabadulás utáni életkezdés mentálhigiénés és reszocializációs alapjait is megteremtve.

A segítő kapcsolat lényege az egyén rávezetése önmaga megsegítésére. Ezt nyílt, egyértelmű, tiszta kommunikációval, hiteles magatartással, életkedvvel, humorral és figyelemmel, egyszóval szeretettel érhetjük el…. És ez mindenkinek kedvező……

Keressük a „miérteket” – néhol idealisztikusan ugyan -, próbálunk megoldásokat találni, mert meggyőződésünk; „Senki sem születik bűnözőnek, hanem azzá válik”.

TÁMOP a fogvatartottak szemével Néhány fogvatartotti vélemény és az ember aki mögötte áll

„nagyon sokat köszönhetek a tréningnek, önismeret és mások elfogadása terén. Rádöbbentem arra, hogy a múltban elkövetett cselekedeteimen kívül nem különbözöm a többiektől, én is ember vagyok. Vannak céljaim, érzéseim…” „Köszönet az intézetben dolgozó TÁMOP munkatársaknak a segítségükért, figyelmességükért.” (24 éves nő)

„Az én gondolatom szerint, ha szabadulok dolgozni fogok, mert nekem elsőbb a családom és a gyerekekkel való törődés.” „Sajnos engem egy elkényeztetett gyereknek neveltek, de most már egy felnőtt embernek érzem magam.” (26 éves nő)

„Az intézetben dolgozó TÁMOP munkatársak munkájával teljes mértékben meg vagyok elégedve, amellett, hogy jól szervezett módon dolgoznak nagyon kedvesek és emberségesek. ” „Szabadulásom után nem térhetek vissza az eddigi szakmámba a foglalkozások során új ötleteket kaptam és tudom már merre induljak” (35 éves nő)

„Írástudatlan vagyok, nagyon sokat segített Gitta és Józsi külön köszönet ezért nekik. Megtanultam a szavak jelentését, beszédkészségem is fejlődött. Köszönök mindent! ” ( 43 éves nő)

Összegzés helyett… „Időt és fáradságot nem sajnálva voltak segítségemre nekem és társaimnak is a TÁMOP rendszer munkatársai, akik felkészítettek a várható akadályokra…”

Köszönjük megtisztelő figyelmüket! Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet szakmai megvalósítói