A számítógépes memória jellemzői

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Memóriák típusai, jellemzői
Advertisements

A számítógép felépítése
A memória.
Memória.
Memóriák kategóriák ROM.
Neumann-elvek A számítógép legyen teljesen elektronikus, külön vezérlő és végrehajtó egységgel. Kettes számrendszert használjon. Az adatok és a programok.
Belső memóriák tipusai
A számítógép felépítése
Készítette: Simon Anett 9.c
Alapfogalmak Hardver:  A számításokat végző fizikai-technikai rendszer (kézzel fogható, fizikai termékek) Szoftver:  Programok, programrendszerek (szellemi.
A MEMÓRIA.
A memória.
Memóriák.
A memória.
Számítógép memória jellemzői
Számítógép memória jellemzői
Memóriák típusai, jellemzői
A memóriák típusai Ahogy én tanítanám….
Memória típusai, jellemzői
Memóriák típusai, jellemzői
Felkészítő tanár: Széki Tibor tanár úr
Memóriák típusai, jellemzői
Készítette: Felkészítő tanár: Iskola:
Készítette: Bodor Béla Tanár: Szabó Dániel Iskola: Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola Iskola címe: 1149 Budapest, Egressy út 71. MEMÓRIÁK.
Készítette : Szente Szilvia Spek Krisztina Felkészítő tanár : Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
A memóriák típusai, jellemzői
A memória tárolja a végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat. A számítógép memóriája adattárokból áll. Minden ilyen adattár memóriaelemekből.
A számítógép memóriája
Tematikus fogalomtár FÉLVEZETŐS TÁRAK
MIÉRTEK A SZÁMÍTÁSTECHNIKÁBAN
MI A MEMÓRIA? A memória tulajdonképpen egy logikai áramkör, ami adatok megőrzésére alkalmas. Az adat számunkra most azt jelenti, hogy van-e jel vagy nincs.
modul Szövegfeldolgozás Speciális informatikai feladatok.
A Memória.
A mikroszámítógép felépítése
A számítógép teljesítménye
VI.) Memóriák, memória szervezés
Mikrokontroller (MCU, mikroC)
Félvezető memóriák Elektronikus Eszközök Tanszéke
A számítógép felépítése
A számítógép elvi felépítése
Processzor, alaplap, memória
A számítógép tárolóeszközei
A ROM és a BIOS Készítette: Tóth Dominik. A ROM A ROM (Read Only Memory) egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható memória. Fizikailag az.
A központi egység Informatika alapjai Készítette: Senkeiné B. Judit.
 A ROM angolul: Read-Only-Memory. ( csak olvasható memória)  Egy olyan elechtronikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas.  Programok.
HARDVER IT ALAPFOGALMAK. NEUMANN-ELVŰ SZÁMÍTÓGÉPEK FELÉPÍTÉSE Központi feldolgozó egység Háttértárolók Adatbeviteli eszközök (Input) Operatív tár (Memória)
Ismerkedjünk tovább a számítógéppel
Memóriák.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- architektúrák dr. Kovács György DE AVK GAIT.
Számítástechnikai alapismeretek 2. (TK o.)
A Számítógép memória jellemzői Készítette: Döbrei Péter DOPSAAI.
2015. július július július 22. Készítette: Gráf Tímea Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek III.
Memóriák képekben Takács Béla
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
Készítette:Mohamed Ahmed Azmi 9.A. Random Access Memory Alap tudnivalók a RAM -ról: Írható és olvasható memória. Feladata ideiglenes adatok tárolása,
Ismétlés Memória RAM  Véletlen elérésű memória ( Random Access Memory)  Tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat.
Neumann-elvű számítógép felépítése. Hardver - Szoftver Hardver: a számítógép kézzel megfogható részei Fejlesztésével mérnökök foglalkoznak Szoftver: számítógépes.
1 A számítógépek tárolói. 2 Memória Memóriaszó  A tárak olyan egységei, melyek egyetlen művelettel kezelhetők.  A legrövidebb memóriaszó a byte (bájt)
Az alaplap AZ ALAPLAPON TALÁLHATÓ A PROCESSZOR /CPU/, A MEMÓRIA, A VEZÉRLŐ KÁRTYÁK CSATLAKOZÓI ÉS A PERIFÉRIÁK CSATLAKOZÓI.
Adatok tárolása. Tárolók Félvezető tárak RAM Operatív tár Cache tár Regiszterek CMOS RAM ROM BIOS Mágnestárak Mágneslemez Hajlékony lemez Merevlemez MágnesszalagMágneskártya.
CPU (Processzor) A CPU (Central Processing Unit – Központi Feldolgozó Egység) a számítógép azon egysége, amely értelmezi az utasításokat és vezérli.
Memória áramkörök Készítette: Elek Vivien
RAM (Random Access Memory)
Memória áramkörök Név: Vígh Balázs
Információtechnológiai alapismeretek
Neumann elvek és a Neumann elvű számítógép felépítése
A számítógép felépítése
Félvezető Memória elemek alapjai és használatuk
A számítógép tárolóeszközei
Neumann elvek és a Neumann elvű számítógép felépítése
Előadás másolata:

A számítógépes memória jellemzői Készítette: Varga Ágnes /eha: vaaradi.elte

Számítógépes alapismeretek 2010. ősz RAM memória Fő feladata az ideiglenes adatok tárolása Egy bájtnyi információt tároló részét memóriarekesznek nevezzük A memóriarekeszek sorszámát címnek nevezzük, a CPU ennek alapján találja meg a keresett információt A CPU a memória vezérlőegységre bízza a RAM kezelését Készítette: Varga Ágnes /eha: vaaradi.elte

RAM memória fajtái statikus memóriában SRAM: tárolt adat a tápfeszültség megszűnéséig marad meg gyorsítótárak építésére használják dinamikus memória DRAM : tartalmát meghatározott időközönként frissíteni kell Egy memória cellát egy kondenzátor, és egy tranzisztor épít fel Készítette: Varga Ágnes /eha: vaaradi.elte

ROM memória Tartalma nem változtatható, az egyszer beégetett adatok véglegesek csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória Az eszköz a benne tárolt adatokat típustól függően, korlátlan (pl. maszk programozott ROM) vagy korlátozott ideig (általában 20év) áramtalanított állapotban is megőrzi Készítette: Varga Ágnes /eha: vaaradi.elte

Számítógépes alapismeretek 2010. ősz ROM memória fajtái PROM: Programozható ROM Speciális készülékkel (PROM programozó) egyszer írható memória típus EPROM: Törölhető, és programozható ROM Flash memória vagy EEPROM: Elektromosan törölhető ROM Készítette: Varga Ágnes /eha: vaaradi.elte