Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MIÉRTEK A SZÁMÍTÁSTECHNIKÁBAN

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MIÉRTEK A SZÁMÍTÁSTECHNIKÁBAN"— Előadás másolata:

1 MIÉRTEK A SZÁMÍTÁSTECHNIKÁBAN
Takács Béla

2 Memóriák, tárak

3 Háttértár, operatív tár
Miért van szükség háttértárra és operatív tárra? 2. Miért nem használnak csak háttértárat a számítógépekben? 3. Miért lehet a digitális, azaz számjegyes számítógépben szövegeket tárolni, kezelni? 4. Miért helyezik el sorban az utasításokat a tárban? 1. 2. 3. 4.

4 RAM, DRAM, 5. Miért felejt a RAM? 6. Miért kell a DRAM-ot (dinamikus RAM-ot) frissíteni? 7. Miért gyorsabb az SDRAM (szinkron dinamikus RAM) mint a régebbi DRAM? 8. Miért van az újabb memória modulokon (DIMM) az SDRAM-ok mellett egy EEPROM is? 5. 6. 7. 8.

5 PLL, ROM, SRAM 9. Miért van az újabb modulokon az SPD és a memóriaáramkörök mellett még egy PLL áramkör is? Mi az a PLL? 10. (majd később!?) 11. Miért nem felejt a ROM? 12. Miért érhető el nagyobb tárolókapacitás dinamikus RAM-nál, mint statikus RAM-nál? 9. 10. 11. 12.

6 Cache-tárak

7 CACHE-TÁR 14. Miért alkalmaznak cache-tárat, és miért hívják gyorsító tárnak a cache-tárat? 15. Miért készítik a cache memóriát statikus RAM-okból? 16. Miért alkalmaznak többszintű gyorsítótárat? 14. 15. 16.

8 EPROM, EEPROM kérdések 18. Miért van az EPROM-ok fedele kvarcüvegből? 19. Miért nem felejt az EPROM, csak akkor, ha UV-fény éri? 20. Miért alkalmaz az Intel cég XEON processzoraiban úgynevezett PI‑ROM-ot illetve egy EEPROM-ot? 18. 19. 20.

9 Vége?


Letölteni ppt "MIÉRTEK A SZÁMÍTÁSTECHNIKÁBAN"

Hasonló előadás


Google Hirdetések