Férfias – nőies formák Kardos Emőke.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mosolyogj 12. Winston Churchill.
Advertisements

A SZIVÁRVÁNY.
Digitális Fotó Magazin január-február.  A képkompozíció vonatkozásában a pont kifejezés olyan kompozíciós eszközre utal, amely a képmezőhöz képest.
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
Bizalmi tanácsadó képzés
Az angyalmentők száma: 333. Ez egy különleges meditáció, amelynek segítségével vészhelyzetben is pillanatok alatt kapcsolatba léphetünk az angyalokkal,
Donatello és Michelangelo értelmezésében
A VALÓSÁG ILLÚZIÓ.
Kristályrácstípusok MBI®.
Keménységmérések.
A képzőművészet-terápia
Tadao Ando Church of light (Fény temploma)
A férfias és nőies formák
Lyonel Feininger Vitorlások.
Szerint a természet értelmetlen rendezetlenségével szemben az emberi kultúrát a szervezettség és fegyelmezett rend jellemzi. A mûvészet célja, hogy új.
…mű lehet: nyomtatott (névjegykártya, prospektus, levélpapír, boríték, jegyzetpapír, plakát) elektronikus (prezentáció, hírlevél, weboldal, multimédia,
Embléma, logotípia, piktogram, címer.
A tárgy jelölésének fejlődéstörténete
Legyen szép napod! 1.
SZILÁRD TESTEK NYOMÁSA.
Pozitív gondolatok "Megígérem magamnak... Automatikus.
Igen. Igen Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom. Mondj igent és tedd rá életed,
A képszerűség szerepe a retorikában
Asszimetria Barna Gergely.
A szervezeti felépítés definíciója
AZ ÍRÁS A mezopotámiai ékírás.
AZ ÍRÁS Ókori Róma írása.
Készítette: Horváth László
Szervezeti struktúra és kultúra
A 6-10 évesek rajzfejlődése
Vizuális Narratív Teszt (VNT)
Készítette: Garay Adrienn
A 6-10 évesek rajzfejlődése
Antoine de Saint-Exupéry
"Felvirradt a hajnal, nézd milyen szép reggel,
Az elemek csoportosítása
A fejlesztőpedagógus szerepe a Családok Átmeneti Otthonában
October Copyright ©2008 by Oriflame Cosmetics SA.
A deviancia értelmezési kerete

Nordemende Radio - Spectra Futura tetszőleges tárgy bemutatása Jakab Renáta.
Az Ascendant a férfi test tökéletességét dicsőítő illat, mely 2007-es megjelenése óta több mint 10 milliós darabszámban került értékesítésre. Az ‘ascendant’
Az alapvető kommunikáció
KARÁCSONYI GONDOLATOK , VERSEK
Írástörténet Napjainkban divatos metafora a "Gutenberg galaxis" búcsúztatása. A multimédiás kommunikáció, a "digitális írásbeliség" megjelenésével sokan.
Faith in Nature az igazi természetes szépség. A Faith in Nature bőrápoló termékcsalád minden tagja hipoallergén és parabénektől (kőolaj származékoktól)
Gondolattérkép Gyarmathy Éva (2001): Gondolatok térképe. In: TaníTani, 2001/ sz. pp: Összeállította: Marton Eszter.
Összeállította: Nikli Károly 2013
Férfias és nőies formák
Miért viselkedjünk jól a Földön? Mert így jegyet válthatunk a Paradicsomba. Különben a Pokol vár!!! De a mindennapi életben a Paradicsom és a Pokol ugyan.
Hasonlóságok és különbségek a reneszánsz és az alföldi realizmus művészetében.
A legfontosabb szempont, mely hozzásegíthet egy termék "nemének" megállapításához az az antropometriai jellemzők, azaz nőies alkatra utaló jellemzői vannak-e.
Embléma, logotípia, piktogram, címer. Logotípia LOGÓ: a beszéddel kapcsolatos fogalom, a beszéddel kapcsolatos dologra utal A logó szó valójában az emblémában.
1. Üdvözlégy Mária, kegyelmek Anyja! Kiért az ég Ura csodáit adja. ||: Ave, Ave, Ave Maria! :||
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Poltrona di Proust | 1978 Alessandro Mendini Fiktusz Lilla.
Stacionárius és instacionárius áramlás
Termék vagy elhelyezés?
A képzőművészet-terápia
SZECESSZIÓ VICTOR HORTA
Brelil Kollekció 2017 Tavasz / Nyár.
Henry van de Velde „Arts without frontiers” Hisnyay – Heinzelmann Luca
fény, hogy el ne botoljunk.
A szerénység a megélt szépség
A Biblia és a képzőművészet
Designelmélet I. Pálfi Marina.
Élettelen környezeti tényezők és hatásaik az élőlényekre
A szerénység a megélt szépség
Előadás másolata:

Férfias – nőies formák Kardos Emőke

A nőies – férfias formák antropomorfizálóak, az emberi test biológiai jellemvonásaire emlékeztetnek. Ez a tárgy is formai jegyei miatt a nőies- séget sugalja a szemlélő számára

Férfias karakter formailag kifejezve: Jellemvonásai Keménység Határozottság Erőteljesség Szögletesség Rusztikusság Kemény átmenetek

Nőies karakter formailag kifejezve: Jellemvonásai Lágyság Finomság Íves vonalak Selymes felületek Puha átmenetek Vékonyság Törékenység

Formailag tiszta karakter A való életben nagyon ritkán találkozunk igazán nőies nővel vagy teljesen férfias férfiakkal. Teljesen tisztán nőies vagy férfias karakterű ember nagyon ritka.

Az eliveg tiszta karakter azonban formailag létezik. Nőies vonások Férfias vonások

Ez az otthonoson berendezett tér, a vidám színeivel, változatos formávival egy dinamikor kompozíciót teremt, melyből sugárzik a női kéz nyoma, egy nőies karaktert kapott a tér.

Egy precízen berendezett tér ridegebb, mérsékeltebb hatást kelthet a szemlélőben. A komolyabb színválasztás, valamint a statikus kompozíció férfias karaktert ad a térnek.

Designról lévén szó, annyi megszorítást kelltennünk, hogy a férfias-nőies karakter formai-vizuális felidézése mindig a tárgy rendeltetésével kapcsolatban merülhet fel. A rendeltetéssel nem adekvált forma-karakter értelmetlen. Az emberek nagytöbbsége azonosan értékeli a nemidifferenciák formai megje-lenését.

A puha-hangzású illetve kemény-hangzású szavak és a DESIGN kapcsolata A formák sajátos érzéseket ébresztenek az emberekben, ezeket az érzéseket könnyen társíthatjuk szavakhoz. Lola – lágyan csengő könnyed szó Kvarc – kemény hangzású, rideg szó Mely szóval jelölnénk a nőies karakterü tárgyakat és mellyel a férfias karakterüeket?

A termék funkciója, rendeltetése összhangban kell legyen a vizuális képével. Puha ágynemű – lágy karakter Meleg takaró – puhaság Kés - határozottság Whiskey-s üveg – kemény, határozottság

A lágy, melegséget sugárzó tárgyakat, lágyan kellemes hangzású szavakkal illetjük,amíg a férfias karakterű, határozottságot árasztó tárgyalkat, kemény hangzású szavakkal fgojuk népszerűsíteni.