Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kína, Yunnan-tartomány
Advertisements

2006 nyarán ismét Petrozsényban jártunk. Kádár Attila unitárius lelkipásztor és családja vendégei voltunk. Vendéglátónkkal kirándultunk a gyönyörű Déli-Kárpátokba,
Siófok és környéki hungarikumok
A tél elűzése, a tavasz várása
Földrajz 7. Az előző évben tanultuk
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
Fertő-Hanság nemzeti park
A vízi turizmus fejlesztése a Szigetközben és a Csallóközben Esztergom, július 29 Tuba Lajos.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Géczi Glória III.évf.geográfus ELTE TTK
Turizmus a Dél-alföldi régióban
Magyarország Természeti Kincsei
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti csodái
Hazánk tájai: Alföld.
Talpon maradni.
Hullám kemping.
A Tisza környékén élő madarak
A Tisza büszkesége A tiszavirág Előadó: Purgel Adrienn 12. C.
Fukusimai atomerőmű-baleset
Készítette: Nagy Zsanett
A Balaton földrajza.
Gyönyörű tényleg! Mint a festmény. Egy hely Kínában. Kattintásra.
Tisza-tó, mint vonzerő.
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Szatmár-Szatmár Szilvaút
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
A Velencei-tó értékei.
Készítette: Horváth Mónika
Balaton.
Dunakanyar Bemutatása.
Tihany.
Természetismereti túra.
Szeged és környéke természeti értékei
Fejl ő d ő ökováros. Magyarország zöld szíve Zala megye, melybe szervesen beleillik a megyeszékhely, Zalaegerszeg dombos vidékével, sokszínű erdőtársulásaival.
Ausztria Valacsay András.
„Dunának, Oltnak egy a hangja” Irodalmi barangolás Erdélyben május
Természeti viszonyok és gazdasági élet
Orfűi desztináció (Sikonda, Magyarhertelend, Zöld völgy) Előadó: Horváth Viktória TDM menedzser, OrfűPécs,
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
HULLÁM KEMPING.
Olaszország.
Itt vagyunk mi.
TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK BUDAPEST VÉDETT TERÜLETEIN avagy nyitott szemmel és szívvel a természetben, a fővárosban. Zene: Fonográf. Menjünk gyerekek /részlet/
Huacachina Peru Peru délnyugati részén, a forró sivatagban, Ica város közelében van egy természetes kis tó: a Huacachina Oázis. A tó zöldszínű vize és.
Magyarország.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
Mexico.
Logo tervezéshez információk
Tiszafüredi Halas Napok
Térkép 2..
Őriszentpéter 2010 Földrajz.
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel
Készítette: Bárdos Krisztián
Hazánk tavai
„Nekem a Balaton a Riviéra” – tapasztalatok a balatoni strandellenőrzés kapcsán Varga-Dani Barbara Regionális marketing igazgató.
1. ábra: Vízparti úti célok - spontán asszociációk Forrás: saját szerkesztés 10% 4% 2% 1% Első helyen említettEmlítések összesen 30% 20% 10% 1% Passzív.
Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman.
Velencei-tó Készítette: Oláh Luca 1/13 kvt. Rövid ismertető Magyarország harmadik legnagyobb tava T= 26 km² (harmada nádassal borított) Vízmélysége átlagosan.
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
Copacabane Strand mehr USA FELSŐ-TÓ APOSTOL-SZIGETEK JÉGBARLANGOK
Regionális marketing igazgató
10 km Esti tekergés Kékfestő ház Csáky kastély Református VÁR
György Réka 7.b Madarak menedéke -az Atlasz hegység.
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
A turisztikai desztináció menedzsment rendszer Magyarországon
Előadás másolata:

Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik kiemelt üdülőterülete.

A Velencei táj nagysága mindössze 500 négyzetkilométer. Földrajzilag Nyugaton a Móri-árok illetve a benne elterülő Sárrét, Északon a Vértes, Keleten a Váli-völgy, Délről pedig a Mezőföld határolja. A velencei-táj központi kistája egyben legnagyobb természeti értéke maga a Velencei-tó,partvidékével együtt, amelyhez Északon további kistájként csatlakozik az erdős Velencei-hegység, délen pedig a Mezőföld termékeny síkságig. A Velencei-tó hazánk harmadik legnagyobb tava. A Velencei táj nagysága mindössze 500 négyzetkilométer. Földrajzilag Nyugaton a Móri-árok illetve a benne elterülő Sárrét, Északon a Vértes, Keleten a Váli-völgy, Délről pedig a Mezőföld határolja. A velencei-táj központi kistája egyben legnagyobb természeti értéke maga a Velencei-tó,partvidékével együtt, amelyhez Északon további kistájként csatlakozik az erdős Velencei-hegység, délen pedig a Mezőföld termékeny síkságig. A Velencei-tó hazánk harmadik legnagyobb tava.

Az általában szürkés zöld színbe "öltözött", békésen csillogó tó keleti partszakaszai százezrével csalogatják a vendégeket. A partjai mentén sekély vizű Velencei-tó biztonságos strandjainak, a napsütéses órák magas számának köszönhetően ma a kisgyermekes családok egyik legnépszerűbb üdülőhelye strandolásra és horgászásra egyaránt alkalmas..

Minden velencei-tavi település más és más arcát mutatja meg a vidéknek: hol fürdőzőktől hemzsegő vízpart, hol dimbes-dombos-szélfútta vidékek, ritka madarakban és növényekben gazdag természetvédelmi területek, csendes horgásztanyák, hol pedig régi tájházak, érdekes kiállítások, történelmi és népművészeti emlékek várnak ránk.

A vízi sportok szerelmeseinek sem kell csalódniuk; míg tavasztól őszig a Velencei-hegységről alázúduló szelek szörfözésre, vitorlázásra, kajakozásra, kenuzásra, vízisízésre és evezésre csábítanak, addig télen a megvastagodott jégtakarón korcsolyázni, jégvitorlázni lehet. A Velencei-tó partjainál szinte mindenütt van csónak-, szörf- és vízibicikli-kölcsönző, éhünk- szomjunk csillapításáról pedig a legkülönfélébb igényeket kielégítő büfék, bisztrók, gyorséttermek, falatozók gondoskodnak

Akik csak egyszerűen kikapcsolódásra vágynak azoknak sem kell aggódniuk. A tó környéki települések előszeretettel várják vendégeiket az év bármely időszakában. A tavaszi és nyári hónapokban nevezetes és kimagaslóan színvonalas programok várják az ideérkezőket. Említésre méltó a nemrégiben közismert Velencei tavi nyári játékok, amit minden évben megrendeznek. Ez a program alkalmas minden korosztály számára. Sajnos a turizmus csökkent a 60-as 70-es évekhez képest.

Példaértékű az összefogás a tóparton. Ennek köszönhető, hogy a Velencei-tó és környezete olyan fejlesztési lehetőségekhez jutott, amelyek hosszú távon visszaállíthatják a tó vezető szerepét a turisztikai ágazatban

Ellenturizmus!

Kiss Roberta Nagy Barbara