1. Az évek során ez a rendezvénysorozat átalakult, de az eredeti célkit ű zése nem változott: - felhívni a figyelmet az európai kultúrák gazdagságára,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Advertisements

Országos könyvtári fejlesztések a tanulás támogatására
Kelet-nyugati Átjáró A világzene és az interkulturális kommunikáció kapcsolata a pécsi Balkán Világzenei Fesztivál vizsgálata alapján Készítette: Halász.
REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA SZÉKESFEHÉRVÁR.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
VIRTUS KULTURÁLIS EGYESÜLET Általános tájékoztató.
Az Internet Fiesta a könyvtárakban 2002 dr. Bakonyi Péter Országos Könyvtári Kuratórium elnöke.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
A humán ökorendszer A humán ökorendszer egy hasznos keret, „amelynek segítségével megértjük az ember és környezete között fellépő kölcsönhatásokat.” (Welch)
KULCS program gyakorlati tapasztalatai Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége – Horváth Nikoleta.
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
határtalan technológia Szülőföldön boldogulás, határtalan technológia Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Budapest, november.
Zalai Falvakért Egyesület Zala megyei Önkéntes Centrum.
KÖZKÉZEN Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! Farkas Tamás tanácsadó.
MAKROKÖRNYEZET /1/ ÜZLETI KÖRNYEZET 2. előadás 2006/2007. tanév.
„INTER-CIVIC: Vývoj dvojjazyčného portálu a digitálnych obsahov pre NGO”
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Dr. Dömötör Tamás Magyar Tájépítészek Szövetsége.
A fejlődő világ két átka:
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
Közösségfejlesztés és közösségi munka
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
Befogadó tervezés. Átlagosak – nem átlagosak átlagosak – nem átlagos.
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
FÖLDRÉSZEK.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Változatos viszonyok Retro majális és a szocializmus emlékezete Várpalota – Inotán Készítette: Urbán Csilla.
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
KULTURÁLIS ANTROPOLÓGIA III.. A 60-as évek antropológiája E. Wolf: részterületek, terminusválság El ő zmények: 1.Angolszász strukturalista funkcionalizmus.
Kisebbségi kultúrák.
A bőr betegségei.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlése ajánlásai.
kiemelt projekt bemutatkozása
A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek működésének tapasztalatai Dr. Eitmann Norbert, elnök Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület június.
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
Interkulturális mentorálás
„Szemléletváltás az oktatásban” Az Igazgyöngy Alapítvány pályázata.
Kuti Éva Szociális gazdaság, nonprofit szektor, civil társadalom Versengő koncepciók és intézményi leképeződésük.
MŰVELŐDÉSTÖRTÉNET.
A NEMZETI ADATVAGYON INTEGRÁCIÓJA DIGITALIZÁLÁSI KONFERENCIA MÁJUS 21 – 22. DEBRECEN UJVÁRI MÁRIA.
A hálózati szociális munka koncepciói (R. Brake) I. Hálózat orientált tanácsadás -a kliensek környezetében lévő erőforrások mozgósítása és támogatása -a.
Köztünk élnek. Ismered őket? EIA/2012/
Strukturális és Kohéziós Alapok
A nemzeti hálózat ma 1887 működő végpont 1430 kiképzett eTanácsadó 19 megyei központ.
Kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek képzése a Dél-dunántúli régióban AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE - AZ EU ELVÁRÁSOK MEGISMERÉSE.
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Kulturális tevékenységek és a közügyek kezelése (issue management) (Managementul activităţii culturale)
Dr. Tóbiás László: A szociális képzők és a szociális szakma egészének hozzájárulása az inkluzív társadalom és a társadalmi részvétel fejlesztéséhez Inclusive.
Készítette:Pógyor István. A kisebbség, társadalmi értelemben egy adott társadalmon belül többé- kevésbé elkülöníthető, sajátos azonosságtudattal rendelkező.
„Civil ABC Eger térségében”
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
Nemzetközi migráció és az Európai Uniós választások
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Norvég Civil Alap A Norvégia, Izland és Liechtenstein által az Európai Unió gyengébben fejlett tagállamainak felzárkóztatásához nyújtott támogatás keretében.
HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS. A nyíregyházi élelmiszer piac számokban Nyíregyháza lakosainak száma: Fő​ Napi élelmiszerre költött összeg: 1000 Ft/fő​
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
Helyi márka kialakítása a Bakonyban  Mi a projekt célja ?  Kik vehetnek részt a projektben?  Mi a projekt haszna ? Miért éri meg, hogy a projektben.
TÁMOP projektek megvalósításának „nyeresége” Kemecsei Judit – Hajléktalanokért Közalapítvány TÁMOP / december 13. Miskolc.
A CeRamICA projekt hozzáadott értéke a magyarországi szakpolitikák és fejlesztéspolitika tükrében Sára János Főosztályvezető NFGM Területfejlesztési Főosztály.
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
Kardosné Gyurkó Katalin A család jövője – a nagycsaládosok
Idősek az idősekért Győrben
(Pannon.Elemző Iroda, Hétfa Kutatóintézet)
LEADER, Identitás, Sport
Vajdasági ifjúsági tapasztalatok az uniós programok terén
Európai Uniós ismeretek
Előadás másolata:

1

Az évek során ez a rendezvénysorozat átalakult, de az eredeti célkit ű zése nem változott: - felhívni a figyelmet az európai kultúrák gazdagságára, sokféleségére és közös vonásaira - gyarapítani az európai polgárok ismereteit a többi európai ország lakóiról - el ő segíteni a földrészen él ő népek egymáshoz való közeledését, - er ő síteni az európaiakban az egyazon európai közösséghez tartozás érzését. 2

A Pécs EKF projektek kezdeti koncepcióiban úgy t ű nt, hogy a “magas kultúra” vonzása és a nagyszabású építési beruházások túlsúlyban vannak a közösségi kezdeményezésekhez képest. A helyi NGO-k és a szociális szakemberek segítséget nyújtottak a programok alakításában: kiegyensúlyozottabb és befogadó megközelítést eredményezve. 3

Eredmények: Kb.780 regisztrált önkéntes 13 évestől a 73 évesig, adatbázis Több, mint 400 programon való részvétel A pár órás szórólapozástól egészen az egész napos tolmácsolásig…. Munkaórák száma Kb óra Mozgósított önkéntesek száma Kb fő A program folytatódik!!! 4

Európa Kulturális F ő városai el ő segítik a társadalmi befogadás megvalósulását és a kultúrák közötti párbeszéd elmélyülését. Párbeszéd valósul meg a társadalom olyan csoportjai között, amelyek különböz ő szociális réteghez tartoznak, és/vagy eltér ő etnikai vagy nemzetiségi háttérrel rendelkeznek. 5

Egyes kulturális f ő városok fantáziadús programok segítségével vonták be a helyi közösség tagjait, és önkéntesek alkalmazásával tették hatékonyabbá a szervezést. 7

Azontúl, hogy az eseménysorozatot ismertté kell tenni, azt is el kell érni, hogy a város, a régió és a régión túli területek lakossága ténylegesen részt vegyen a rendezvényeken, hiszen így mind a nagyközönség, mind a helyi kulturális hálózat tagjai úgy fogják érezni, hogy bevonják ő ket a rendezvénysorozatba. 9