Humánerőforrás és fejlesztési irányai az érdekképviseletben Csikai Miklós HR szakértő Nyíregyháza, 2010. május 27. A program az Európai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Fülöp Szabina Veres Anita
Advertisements

25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
•online kommunikáció •branding, márkaépítés •kommunikációs stratégiák kitalálása, felépítése •Közösségi marketing •Szociális érzékenység, non-profit partnerek.
Csoport munka.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
„Régi jó földből – új erős hajtások”. Miért jelentkezek az SZMT Elnöki poziciójára? - Elvira •Mert nagyon sokat kaptam ettől a közösségtől, Tőletek és.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, május 27. A program.
Hálózatépítés, mint az együttműködések fejlesztésének hatékony eszköze Eger, szeptember 14.
ÖKO-Pack rendezvénysorozat a Mobilitási Héten Hankó Gergely ÖKO-Pack Nonprofit Kft. PR és Marketing Vezető december 2. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Munkaterv Miért szükséges, mik az előnyei?
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
Civil programok kommunikációja, a CSR-hez való kapcsolódás lehetséges módjai Dr. Győri Zsuzsanna KÖVET Egyesület október 24.
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
Az EU oktatási és képzési rendszerének célkitűzései
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Sikeres Székelyföld – 3 Fórumsorozat Csíkszereda, november 25. RÁDULY ATTILA Elnök, Zöld Nap Egyesület, Kézdivásárhely KÖRNYEZETTUDATOSSÁG.
ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
7. előadás Ember és vezetés, vezetési stílus
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
Fejlesztési, stratégiai útmutató
A szolgáltatói jelleg erősítése a postai szakképzésben Rosta Péter.
Egyéni döntések a szervezetben
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
Public Relations eszközök az egészségügyi intézmények szolgálatában
A kulturális intelligencia
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
Gábor Edina főigazgató Országos Egészségfejlesztési Intézet május 12. Elköteleződés az egészségért.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Minőség menedzsment 6.előadás
A hálózati szociális munka koncepciói (R. Brake) I. Hálózat orientált tanácsadás -a kliensek környezetében lévő erőforrások mozgósítása és támogatása -a.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Változások menedzselése felsőfokon Készítette: Schalli Adrienn Dinya László.
A közösségépítés mint a készség- és képességfejlesztés eszköze (Gulyás Gabriella) Országos Múzeumandragógiai Konferencia Széphalom, május
Értelmi fogyatékossággal élő személyek támogatott lakhatása
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Partnerség a HR működésben Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Párdányi Zsoltné humán partnerek osztályvezető.
Kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek képzése a Dél-dunántúli régióban AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE - AZ EU ELVÁRÁSOK MEGISMERÉSE.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / ) Vágvölgyi.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Nyárnyitó Tini-nap „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Gróf Széchenyi István.
MIT TUDUNK AZ IFJÚSÁGPOLITIKÁRÓL? Kvíz. ISTEN HOZOTT BENNETEKET EGY RÖVID KVÍZBEN, MELY SOK MINDENRE VONATKOZIK, AMI A FIATALOKAT ÉRINTI...
Szakfelügyeleti kihívások az alapellátás területén
Kulturális tevékenységek és a közügyek kezelése (issue management) (Managementul activităţii culturale)
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1 TAGSZERVEZÉS – TAGLÉTSZÁM CSÖKKENÉS HATÁSAI.
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Vágvölgyi Gusztáv - Pabló Inspi-Ráció Egyesület inspi-racio.hu Polyán Egyesület polyan.hu.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
AdRisk Community action on Adolescent and Injury Risk – Közösségi összefogás a fiatalok baleseti kockázatának csökkentésére Európai szintű szituáció-elemzés,
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
ADNI ÉS KAPNI A TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCSOK MŰKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAI Kormos Dénes Kárpát – medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiumának elnöke CSÍKSZEREDA.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Barátság Készítette: Kovács Mária.
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Érzékenyítés. Általános értelemben: valamilyen kérdésre való fokozottabb érzékenység kifejlesztése. Érzékenyítés.
Tapasztalatok az Együtt lépünk tovább szakmai műhely felméréséről TÁMOP
Balogh Andrea Johanna MKSZ, Siófok április 27.
Közbeszerzések Ausztriában- az én történetem
Csoportos technikák, kompetencia-fejlesztő foglalkozások
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
Előadás másolata:

Humánerőforrás és fejlesztési irányai az érdekképviseletben Csikai Miklós HR szakértő Nyíregyháza, május 27. A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP / A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

Civil szervezetek emberi erőforrás igénye Belső igények értékrend és tulajdonságok Külső igények kommunikáció, marketing Szervezeti igények együttműködés Érdekképviseleti tevékenység igényei HR kutatás tapasztalatai Javaslatok a fejlesztésre A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP / A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

Civil szervezetek erőforrásigénye Belső igények–személyes szint Elhivatottság az a tudat, hogy a képviselt szervezet céljait minden erőmmel sikerre viszem Hit az a meggyőződés, hogy képes vagyok rá Áldozatvállalás önként adom a pénzem, időm, munkám ezekért a célokért Kommunikáció képes vagyok gondolataimat világosan, hatásosan kifejteni, és meghallgatni másokat Karizma személyiségemből áradó erő, mellyel hatni tudok másokra. A vezetés nem más, mint valamilyen hatás egy másik emberre Emberszeretet nyitottság, barátság, együttműködés Önismeret képesség arra, hogy sem alul, sem felül ne értékeljem magam, tudjam mik az erősségeim és gyengéim Őszinteség magamhoz hibáimhoz való viszonyom, hogy feltárni, kijavítani, nem pedig eltusolni, megmagyarázni akarom őket Alázat annak elfogadása, hogy nem a személyem a fontos, nem én vagyok a lényeg, hanem a szervezetem és annak céljai A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP / A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

Külső igények Első benyomás nem megismételhető!!!, ruházat, smink, viselkedés. A tárgyalás sikerének 80%-a ettől függ!!! Tárgyalóképesség mennyire tudom kompromisszum készen, de mégis hatékonyan képviselni szervezetem érdekeit Talpraesett-találékonyság a napi, gyakorlati munkához, és a pénzszerzéshez talán legszükségesebb tulajdonság, amit a „mindig van megoldás” vezérelv tud kiteljesíteni Megalázás tűrése ha az elutasítás, vagy hivatali packázás el bír jutni a személyedig, vesztettél! Hitelesség tetteid és az értékeid összhangban állnak A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP / A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

Szervezeti igények Világmegváltó elkötelezettség az a képesség, hogy egyéni érdekeim mellőzésével lobogni egy fennköltebb idea érdekében, akár a racionalitástól is elszakadva Környezettudatosság szervezetenként változó cél a szűkebb, vagy tágabb szervezeti, társadalmi, ökológiai kapcsolatok alakításában, az esetlegesség /majd lesz valahogy/ elkerülése érdekében Racionalitás pénz, pénz, pénz! Csapatmunka egyedül nem megy A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP / A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

Érdekképviseleti tevékenység igényei Érdekérvényesítés Ismerem a problémát, ismerem érdekeimet és kialakítom a javaslatot a kettő összekapcsolására, azt kommunikálom Hatásfoknövelés Összefogni azonos érdekű csoportokkal, kihasználni a tudásukat Együttműködés Képes vagyok ellenérdekeket is tudomásul venni Személyes kapcsolatok kihasználása Kapcsolati hálót építek és működtetek Személyes ráhatás kihasználása Hatást váltok ki (sexus) A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP / A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

HR kutatás tapasztalatai a civil szervezeteket „őrült-megszállottak” vezetik adott helyzet, vagy sérelem hozta létre a szervezetet a vezetőség baráti-szimpátián, vagy elhivatottságon alapul nincs tudatos személyügyi munka nincs tudatos tagépítés nincs tudatos gazdálkodás, pénzszerzési stratégia sok a sírás, panaszkodás minimális a civil összefogás körvonalakban sincs közös cél nincs bizalom egymás iránt halvány elképzelése sincs a szervezeteknek a PR-ról a vezetők nem delegálják a munkát, mert v. féltik, v. nincs kinek nincs mozgósítható erő, tömeg a civilek mögött A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP / A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

Javaslatok a HR fejlesztésre Fejleszteni a meglévő vezetőket az ösztönös munkát a tudatosság irányába fordítani önismereti, készségfejlesztő, kommunikációs tréningek Civil egység civil cél és egység megteremtése a szuverenitás megtartásával a civil mozgalom kedvező társadalmi-politikai helyzetben van a politikának szüksége van önkéntesekre Tag/önkéntes szervezés céltalan, légüres térben lévő fiatalok bevonzása, részükre a hasznosság érzésének biztosítása sok ember találhat önmegvalósítást sikert a mozgalomban tagépítést a legjobbtól kell tanulni (MLM) Társadalmi támogatottság egyre népszerűbb a környezetre való odafigyelés az egészséges életmód olcsóbb, mint a gyógyszer A tapasztalataim nincs-eit van-ra kell változtatni! A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP / A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

Köszönöm a figyelmet! Csikai Miklós HR szakértő Nyíregyháza A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP / A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.