DOKUMENTUMKEZELÉS.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az államháztartási belső pénzügyi ellenőrzési rendszer fejlesztése
Advertisements

Az utólagos ellenőrzésre és az előzetes biztosításra épülő rendszerek összehasonlítása dr. Csikesz Tamás.
Az új Pmt. alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai és az ebből fakadó felügyeleti feladatok Kriminálexpo április 16. Kérdő Gyula PSZÁF.
PTE PMMK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. ELŐADÁS.
Humán rendszerek, közszféra
Belső kontrollok, belső ellenőrzés aktuális kérdései
Projektciklus- menedzsment (PCM)
Készítette: Pápai Zsolt Lex Ákos Kiss Gábor Borbély Csaba
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Eredménytervezés Fedezeti összeg számítás: Értékesítés árbevétele
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
Minőségmenedzsment alapelvek
A pénzügyi és gazdálkodási felelősségvállalás szabályozása
A belső könyvvizsgáló iroda tevékenységének rövid leírása Hargita Megye Tanácsa RO Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám Tel.: , Fax:
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
Minőségirányítás a felsőoktatásban
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Szervezetfejlesztési Program
Ellenőrzés fajtái. 6. TÉMAKÖR: AZ ELLENŐRZÉS ÉS BEAVATKOZÁS JELENTŐSÉGE A HATÉKONY KONTROLLINGBAN –
A belső kontroll rendszer hatékony működtetése
Biztosítók irányítási rendszere
A helyi önkormányzatoknál végzett belső ellenőrzés az Állami Számvevőszék ellenőrzési tapasztalatai tükrében Dr. Sepsey Tamás – számvevő igazgató Magyar.
Társaságirányítási jelentés könyvvizsgálati kérdései
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
Ellenőrzés, visszacsatolás
Folyamatos Fejlesztés Cél: Önálló fejlesztési képesség kialakítása intézményi és egyéni szinten.
Munkahelyi egészség és biztonság
HEFOP hét: az ISO 9001:2008-es szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszer II. rész A diákhoz itt kellene beszúrni a tanári magyarázatokat.
9. hét: A munkahelyi egészségvédelem és
3. hét: az ISO 9001:2008-es szabványnak megfelelő
Állami Autópálya Kezelő Zrt vállalatirányítási struktúra és átláthatóság.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
A évi Integritás Felmérés eredményei a belső kontrollok és a korrupciós kockázatelemzés tükrében Budapest, január 19. Dr. Benkő János, ÁSZ.
A belső kontrollok és kockázatelemzés az Integritás felmérés alapján
SOX audit lépései, elvárások a CIO-val szemben
Dr. Fekete István Integrált kockázatfelmérés informatikai támogatása: Szigma Integrisk Budapesti Corvinus Egyetem Balatonalmádi január
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment A kultúra gazdaságtana
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
Biztonsági szabályozás szerepe a biztonsági rendszeren belül
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
PTE PMMIK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 5. ELŐADÁS.
Költségvetési szervezetek évi beszámolója. Vonatkozó jogszabályok: (1/2) évi XXXVIII. törvény az államháztartásról - 292/2009. (XII. 19.)
Kiskőrös Város Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése 4Sales Systems Államreform Operatív Program (ÁROP) 1.2.A.
A lényeges hibás állítás kockázatának azonosítása, és felmérése 315. témaszámú könyvvizsgálati standard A lényeges hibás állítás kockázatának azonosítása,
1 XIV. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés MER ellenőrzések módszertana Siófok, Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
FÜGGETLENSÉG Készítette: Szabó Gabriella. Nemzetközi szabályozás A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) által kiadott Könyvvizsgálói Etikai Kódex.
Adatvédelem – közérdekűség, átláthatóság, nyilvánosság
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Önértékelési projektterv
A pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatának tervezése 300
ISO/IEC Software Asset Management szabvány
Üzleti terv bemutatása
Vállalkozások pénz és költséggazdálkodása
3. hét: az ISO 9001:2008-es szabványnak megfelelő
Ide kerülhet az előadás címe
Őszintén a dokumentumkezelésről
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Múzeumi gyűjtemények menedzsmentje, avagy a Spectrum Magyarországon
Előadás másolata:

DOKUMENTUMKEZELÉS

Hatékony belső ellenőrzés – FEUVE Solti Árpád ügyvezető HyperTeam Kft. solti.arpad@hyperteam.hu

MOTTÓ A belső ellenőrzés optimalizálása több, mint egy szabályozási feladat; hozzájárul az üzleti folyamatok fejlesztéséhez és a hatékonyság növeléséhez.

Változó világ Változó szabályozások Üzleti világ Basel II, Sarbanes-Oxley, ISO, FEUVE,… Üzleti világ tulajdonosi elvárások technológia változása globalizáció Belső ellenőrzés szerepe Kapocs a stratégiai és az operatív szintek között Rálátás a szervezet valós idejű működésére Információgyűjtő „központ”

Mítoszok és tények MÍTOSZOK: TÉNYEK: Belső ellenőrzés alapja a nagyszámú szabályozás és eljárásrend. Belső ellenőrzés: ezért vannak a belső ellenőrök a cégnél ! Belső ellenőrzés az valami pénzügyi téma. A belső ellenőrzés lényegében egy lista a tiltásokról és a helytelen viselkedésről. A belső ellenőrzés elveszi az időnket az alaptevékenységeinktől. TÉNYEK: Belső ellenőrzés alapja a fejlett ellenőrzési környezet. Míg a belső ellenőrök a kulcsszereplők az ellenőrzés rendszerében, a felső vezetés a felelős az ellenőrzési rendszerért. Belső ellenőrzés kiterjed a működés minden részére. A belső ellenőrzés a helyes utat javasolja már előzetesen. A belső ellenőrzés része kell, hogy legyen a folyamatoknak

A „megfeleltségtől” az „értékteremtésig”: Best practices A „megfeleltségtől” az „értékteremtésig”: Üzleti hasznok Gyorsabb zárás és jelentéskészítés Ellenőrzés és hatékonyság Méretgazdaságosság Egység és elszámoltathatóság Újrahasznosítható tudás Alacsonyabb compliance költségek Best practices Hasonló rendszerek konszolidációja Egységes folyamatok Központosítása/outsourcing Compliance kultúra Tartalom és dokumentum management Automatizált compliance folyamatok

FEUVE rendszerének fő pillérei Ellenőrzési nyomvonal Kockázatkezelés A szabálytalanságokkal kapcsolatos eljárásrend

FEUVE rendszerrel szemben támasztott elvárások Gazdaságos, eredményes, hatékony gazdálkodás és működés biztosítása Pénzügyi információk megbízhatóságának biztosítása Jogszabályi kötelezettségek betartásának biztosítása

FEUVE kiépítésének eszközei jó szervezeti struktúra, SZMSZ, (szervezeti ábra) munkaköri leírások hatáskörök kellő szabályozottsága szabályzatok, költségvetés

Ellenőrzési nyomvonal Folyamatok leírása A tevékenység jogi alapja Folyamatgazda megnevezése Ellenőrzés módja az ellenőrzési pontokon, kapcsolódó dokumentumok Kapcsolódási pontok megjelölése, ellenőrzések elvégzése

Ellenőrzési nyomvonal kialakítása A folyamatok azonosítása, vagyis a folyamatgazda megnevezése. Ahol az adott folyamat kapcsolódik egy másik folyamathoz, azt is le kell írni. Dokumentumok meghatározása, amelyek a végrehajtás eredményét jelölik. A vonatkozó jogszabályok ismerete, azaz a követelmény-rendszer meghatározása. Az ellenőrzési nyomvonal ehhez viszonyítja, hogy az adott folyamat a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően működik-e, vagy sem. Szabályzatok összehangolása, vagyis az ügyrend elkészítése, melyben az általános elvárásokat kell meghatározni, valamint azt, hogy ezek hogyan kapcsolódnak össze. A végrehajtásért felelős személyek kijelölése. Folyamatok rangsorolása, melynek alapja az adott intézmény fő tevékenységi köre.

Kockázatkezelési szabályzat A kockázat fogalma A kockázat lehet egy esemény vagy következmény, amely lényegi befolyással van egy szervezet célkitűzéseire. A kockázat lehet véletlenszerű esemény, hiányos ismeret vagy információ. Eredendő kockázat, amely szabálytalanságok vagy a megvalósítás során fellépő hibák előfordulásának kockázata. Ellenőrzési kockázat: ezen hibákat vagy szabálytalanságokat meg nem előző, illetve fel nem táró, folyamatba be nem épített ellenőrzési eljárásokból fakadó kockázat.

Kockázatkezelési szabályzat A kockázatkezelési szabályzatban meg kell határozni: A kockázatkezelés célját A kockázat kezelőjét – felelős vezetők A kockázatkezelési hatókört – a kockázatkezelés során kinek van hatásköre beavatkozni, pl. véletlenszerű esemény bekövetkezése esetén kinek van jelentéstételi kötelezettsége. A kockázatelemzés, -mérés módszereit A kockázatkezelés végrehajtásának szabályait – a kockázat azonosítását, a kockázatkezelést, a kockázatkezelés időtartamát A kockázatok és intézkedések nyilvántartását – pl. kockázatregiszterrel.

Különbségek A belső ellenőrzés vizsgálja és értékeli az Irányításáért a belső ellenőrzési vezető felel Végrehajtói a funkcionálisan független ellenőrök Éves terv szerint Végterméke: megállapításokat és ajánlásokat tartalmazó jelentés FEUVE Irányításáért a szervezet vezetője felel Végrehajtói a szervezet operatív munkatársai Folyamatos tevékenység Végterméke: dokumentáltan elvégzett ellenőrzések A belső ellenőrzés vizsgálja és értékeli az alkalmazott FEUVE rendszer megfelelőségét !

Összefoglalás Hatékony belső ellenőrzés Valós kép a szervezet működéséről, a folyamatokon keresztül Kockázatok azonosítása és kezelése Kockázatokat lefedő ellenőrző tevékenységek azonosítása a folyamatokban, az ellenőrző tevékenységek kezelése (teszt, értékelés, felelősség) Intranetes publikálás – hatékony dokumentáció

Köszönöm a figyelmet!