A népszámlálás regiszteralapú végrehajtásával kapcsolatos korábbi elképzelések, nemzetközi tapasztalatok, a jövőben hasznosítható ajánlások Dr. Lakatos.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az OH TÁMOP fejlesztései
Advertisements

KENYI fejlesztés és országos adatfelvétel
2013. évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
Marketing Mészáros Judit Renczes Ágoston Adatbázis
Tájékoztató a évi népszámlálásról Komárom-Esztergom megye Szemes Mária KSH Veszprémi Igazgatósága.
A tatai források alkalmazkodási célú hasznosítási lehetőségeinek feltárása Dr. Mattányi Zsolt tudományos munkatárs Magyar Földtani és Geofizikai Intézet.
Tájékoztatás a as EMVA társfinanszírozású vidékfejlesztési program évi éves végrehajtási jelentésben foglalt eredményekről ÚMVP MB 2013.
Népmozgalmi adatbázisok
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
Tájékoztatás az EKOP-1.A.2 projektnek az OSAP összeállítására gyakorolt hatásáról Mag Kornélia OST február 24.
A évi népszámlálás előkészítése során a regiszterek alkalmazhatóságáról szerzett tapasztalatok Erdei Virág, Kovács Marcell KSH, Népességstatisztikai.
MNB Statisztika A külső finanszírozási igény/képesség változása
Csanády András (KIM-KFSTF)
Mérőkamarás légifelvételek Internetes katalógusa MH Térképészeti Hivatal HM Térképészeti KHT.
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
Önkormányzati vagyongazdálkodás Kundi Viktória PhD hallgató november 19.
A népesség száma és jellemzői
Statisztikai adatok a határ menti együttműködésekben
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Szervezetfejlesztési Program
A NEMZETI TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSI STRATÉGIA INDIKÁTOR RENDSZERÉRŐL Roma Koordinációs Tanács, november 23.
BESZERZÉS A KATONAI LOGISZTIKÁBAN
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Hallgatói szolgáltatások fejlesztése október 18. Nyitókonferencia Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2.
Az államigazgatási adatvagyon közcélú hasznosításának lehetőségei Kodaj Katalin.
Munkaerőmigránsok és hazatérők - kísérlet a válság hatásának mérésére
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT A KATASZTRÓFAVÉDELEMNÉL
2011. július 27. OST adminisztratív és hatósági nyilvántartások statisztikai célú felhasználását elősegítő munkabizottságának 1 Adminisztratív adatok statisztikai.
1 OST 2. munkabizottság ülése KSH november 18. Dr. Laczka Éva.
Vándorlásról összehasonlító tükörben. Folyamat vagy szám? Melegh Attila, Központi Statisztikai Hivatal SEEMIG projektvezető.
IDŐMÉRLEG Grábics Ágnes
1 Tájékoztatás az OSAP 2013 előkészítéséről OST ülés május 14. Dr. Laczka Éva.
MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága
: Készült: Közbiztonsági referensek felkészítésére Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság A polgármester elsőfokú polgári védelmi.
2010. március 29. Az adminisztratív adatállományok statisztikai célú hasznosítása – különös tekintettel a népszámlálásra 1 Adminisztratív adatok statisztikai.
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
A controlling és vezetői számviteli rendszer architektúrája
Kapcsoldától az Én Belső Szín Házam tematikus projektig és szakmai konferenciáig.
A Kt. 9. § (4) szerint országos mérések keretében rendszeresen kell mérni, értékelni a nevelési-oktatási intézményekben folyó pedagógiai tevékenységet,
A HEFOP projekt Foglalkoztatási és Szociális Hivatal által koordinált fejlesztéseinek eredményei Felnőttképzési adatbázis fejlesztése.
A hazai gázipari társaságok előtt álló feladatok évben Molnár Gábor, az MGE igazgatója DUNAGÁZ Szakmai Nap Dobogókő,
A Levéltári Szabványügyi Bizottság feladatai és célkitűzései Sipos András Budapest Főváros Levéltára MLE Vándorgyűlése, Balatonfüred.
Szociális regiszter publikus felület használata
Nemzetközileg új, nyomon követhetőségi rendszer alkalmazása a baromfi termékpályán Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Üzleti Fóruma ÚJVIDÉK - NOVI.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A évi népszámlálás és a külföldiek integrációja Gödri Irén Transznacionalizmus és integráció c. konferencia Budapest, május 17.
A piackutatás alapjai E-Learning.
IDMSYS projekt GOP Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, GOP pályázati ablak A.
A nemzetiségi statisztika forrásai Lencsés Ákos KSH Könyvtár.
TAS-E Application Design competition Pályázat címe Kapcsolattartó: Csapattagok:
Miért és mit – a program céljai és várható eredményei Galasi Péter, MTA KTI.
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP)
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Országos Statisztikai Tanács szeptember 16 Mezősiné Rózsár Erika KSH Igazgatási osztály.
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Az MBFSZ szervezeti felépítése
Látásvizsgáló készülék
Tájékoztató a évi OSAP összeállításának előrehaladásáról
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Programba tartozó elsődleges és másodlagos adatforrásokról az Országos Statisztikai Tanács.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Programba tartozó elsődleges és másodlagos adatforrásokról az Országos Statisztikai Tanács.
ECRIS-TCN dr. Borza Gabriella Nemzetközi és Belső Koordinációs Osztály
Előadás másolata:

A népszámlálás regiszteralapú végrehajtásával kapcsolatos korábbi elképzelések, nemzetközi tapasztalatok, a jövőben hasznosítható ajánlások Dr. Lakatos Miklós Központi Statisztikai Hivatal

Főbb kritériumok a nép- és lakásszámlálásokra vonatkozóan

Az évi népszámláláshoz kapcsolódó – nem statisztikai természetű – igazgatási, népesség-nyilvántartási célú összeírások Anyakönyvi összeírólap Az összeírás célja a megrongálódott, illetve megsemmisült anyakönyvek pótlása volt; így ki kellett tölteni minden személyről korra és nemre való tekintet nélkül. Anyakönyvi összeírólap Az összeírás célja a megrongálódott, illetve megsemmisült anyakönyvek pótlása volt; így ki kellett tölteni minden személyről korra és nemre való tekintet nélkül. Népszámlálási nyilvántartólap Az öszeírás célja a honvédségi nyilvántartások kiegészítése, illetve egyeztetése volt; így ki kellett tölteni minden között született (18-60 éves) férfiról. Népszámlálási nyilvántartólap Az öszeírás célja a honvédségi nyilvántartások kiegészítése, illetve egyeztetése volt; így ki kellett tölteni minden között született (18-60 éves) férfiról. Iskolakötelesek név- és lakjegyzéke Célja a 6-14 éves iskolakötelesek személyenkénti címjegyzékének az összeállítása volt; így egy-egy sort kellett kitölteni minden között született iskolaköteles személyről. Iskolakötelesek név- és lakjegyzéke Célja a 6-14 éves iskolakötelesek személyenkénti címjegyzékének az összeállítása volt; így egy-egy sort kellett kitölteni minden között született iskolaköteles személyről. Írni-olvasni nem tudók (analfabéták) és csak olvasni tudók név- és lakjegyzéke Célja a éves analfabéták személyenkénti címjegyzékének összeállítása volt; így egy-egy sort kellett kitölteni minden között született írni-olvasni nem tudó, vagy csak olvasni tudó személyről. Írni-olvasni nem tudók (analfabéták) és csak olvasni tudók név- és lakjegyzéke Célja a éves analfabéták személyenkénti címjegyzékének összeállítása volt; így egy-egy sort kellett kitölteni minden között született írni-olvasni nem tudó, vagy csak olvasni tudó személyről. Vakok név- és lakjegyzéke Célja a mindkét szemére vak személyek címjegyzékének az összeállítása volt; így ki kellett tölteni minden mindkét szemére vak személyről és ezeknek lakáscímét kellett a címjegyzékre felvezetni. Vakok név- és lakjegyzéke Célja a mindkét szemére vak személyek címjegyzékének az összeállítása volt; így ki kellett tölteni minden mindkét szemére vak személyről és ezeknek lakáscímét kellett a címjegyzékre felvezetni. Az iparosok és ipari üzemek név- és címjegyzéke Célja az iparosok és ipari üzemek név- és címjegyzékének az összeállítása volt. ezen a jegyzéken azonban a cég pontos megnevezésén felül fel kellett tüntetni az üzem, illetve ipartelep helyét és címét, az iparág pontos megnevezését, valamint az iparigazolvány számát és dátumát is. Az iparosok és ipari üzemek név- és címjegyzéke Célja az iparosok és ipari üzemek név- és címjegyzékének az összeállítása volt. ezen a jegyzéken azonban a cég pontos megnevezésén felül fel kellett tüntetni az üzem, illetve ipartelep helyét és címét, az iparág pontos megnevezését, valamint az iparigazolvány számát és dátumát is.

Három adatforrás összehasonlítása nyolc kritérium alapján

Osztrák példa A népszámláláskor használt nyilvántartások

Osztrák példa Az adatbázis felépítése

Svéd példa A svéd alapnyilvántartások közötti kapcsolódások Népesség-nyilvántartás Foglalkozás és más tevékenységek regisztere Ingatlan-nyilvántartás Gazdasági szervezetek regisztere Ingatlansorszám, ingatlan rendeltetés Vállalati azonosító, telepi azonosító Térinformatikai adatbázis Személyi azonosító (PIN-kód) Földrajzi azonosító (cím)

Ajánlások 1. A regiszteren alapuló népszámlálások jogi feltételeinek kidolgozása, címtörvény megalkotása 2. A felhasználható regiszterek népszámlálási tematikájú adattartalmának megvizsgálása, kiegészítése 3. A évi népszámlálás eredményeinek, tapasztalatainak felhasználása 4. A regiszteren alapuló népszámlálás szervezeti kereteinek kialakítása 5. A regiszteren alapuló népszámlálás kommunikációs stratégiájának kidolgozása 6. Próbaszámlálások végzése, az informatikai megoldások tesztelése, fejlesztése, kapcsolati kódrendszer kialakítása

Köszönöm a figyelmet