Ügynök.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapest, március 4. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Kocsis István vezérigazgató, BKV Zrt.
Advertisements

Global Distribution System
Pénzintézeti cash-flowk
Projektek pénzügyi végrehajtása. Pénzügyi megvalósítás alapvető dokumentumai  Támogatási szerződés  Szakmai és pénzügyi végrehajtásra vonatkozó előírásokat.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER, kifizetési kérelmek.
Lehoczky László január 15. MKB SZÉP Kártya a hazai turizmus szolgálatában
1 ÜZLETI UTAZTATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK B UDAPEST, 1037, M ONTEVIDEO UTCA 5.; T EL : , F AX : B UDAPEST 1087, K EREPESI ÚT 9. (A.
Szakmai alaptréning 3. fejezet Készítette: Balázs Zoltán.
Vásárló: Ingyenes tagság Meghívhat további felhasználókat, építhet hálózatot, de jutalékra nem jogosult Általános vásárló: Saját felhasználásra.
Ön is szokott vásárolni: élelmiszert , üzemanyagot, ruházatot?
Korszerű interaktív alkalmazások Dynamic packaging Készítette: Mező Ildikó március 25.
Turisztikai szervező, értékesítő
Maráth Noémi OTP SZÉP kártya csoport
Travel Incentive Április 12. Dubai utazási promóció
{ Egyeni projekt Babes-Bolyai University Cluj Napoca Projekt Neve: ShopForm.hu management Specifikáció Láng Máté László 521/2.
A térségi vasutak, az élhető vidék október 27. A térségi vasutak, az élhető vidék – október 27. Közlekedési szövetségek alakítása, lehet ő.
Faktoring 1950 USA – a kezdet
NEA támogatások elszámolása
EREDMÉNYKIMUTATÁS.
Táborozzunk! 3 napos gyermektábor tervezete
MOK Megatrend Oktatási Központ
TELLER KERESKEDELMI RENDSZER P2mozisoft.hu Tel: 20/
Volán Egyesülés
Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment IV. Modul A kultúra gazdaságtana.
 Megbízható, jó hírnévvel rendelkező cég  A munkaközvetítés és annak minden formája INGYENES!
Szerződéskötés közvetítők útján
Áfa, bevételi bizonylatok, a vállalkozás tevékenységével szorosan összefüggő kiadási bizonylatok.
The International Air Transport Association
1. tétel Ön a munkahelyén az iroda kialakításáért felel. Tervezze meg az irodában milyen eszközök szükségesek ahhoz, hogy adminisztrációs munkáit pontosan.
Utazási iroda alapítása
Dr. Pintérné Csermák Jolán, szakértő, bejegyzett könyvvizsgáló
Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete ÉVKÖZI ART és ÁFA VÁLTOZÁSOK Előadó: Vadász Iván Budapest, július 13.
Költséghatékonyság a XXI. századi vállalatirányításban
Vállalatgazdaságtani alapfogalmak
Vásárló: Ingyenes tagság Meghívhat további felhasználókat, építhet hálózatot, de jutalékra nem jogosult Általános vásárló: Saját felhasználásra.
1996 óta az ügyfelekért. Mivel foglalkozik az Interacta? Külföldi folyóiratok – print / print + online Külföldi folyóiratok – print / print + online Online.
Általános formai követelmények
Vállalkozás alapítás Ausztriában
Tourinform. Tourinform irodák 150 iroda 9 regionális szervezet 2 millió látogató Információk kiadványok rendezvények kiállítások továbbképzések.
1458/17. tétel. 17/A Ez ideig ismeretlen külföldi partner kereste fel ben, és ajánlott fel a Földközi-tenger egyik szigetén szolgáltatásokat az.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
TÁMOP Projektindító nap PÉNZÜGYi elszámolás ALapok
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
TÁMOP / „Új kor új iskola ” Pénzügyi feladatok bemutatása.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Az XXX-Komplex szolgáltatóház tevékenységi körei Adotanácsadás –Befektetési tanácsadás –Egyéni vállalkozók, társaságok könyvvitele Jogi ügyintézés Ingatlanközvetítés.
…az élet forrása! Hévíz.hu hirdetési tarifák 2015 A Hévíz.hu weboldal Hévíz városának turisztikai weboldala, melyen minden Hévízről szóló információ megtalálható.
Személyi jövedelemadó 2014 Guzmics Zsuzsanna Audit Service Kft. GGI INDEPENDENT MEMBER
Utazási Irodákat érintő, jogszabályváltozásból adódó kötelezettség Határidő: december 31. Érintettek köre: valamennyi utazási iroda Tárgya: szakmai.
Fontos változások a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet értelmében Előadó: Metál.
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
1990. évi C. törvény a helyi adókról MUISZ közgyűlés, Sousse.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Holtartunk… Mérleg Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet.
PTE tevékenységével összefüggő külföldi kiküldetések, valamint a kiküldetésnek nem minősülő külföldi utazások PTE ÁOK, GYTK, KK.
Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017
Fontos változások a személygépkocsival díj ellenében végzett
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
A TAXI SZOLGÁLTATÁS FELTÉTELEI BUDAPESTEN
Bérek könyvelése Schalkhammer-Kenyeres Márta
A PÉNZFORGALOM (I.) „Én csak arra figyelmeztetlek benneteket,
ÁFA – évi változások (Horányi Márton).
Projektfinanszírozás
Jövedelemelszámolási teszt
SZÁMVITEL.
PROKO karácsonyi KVÍZ Logók.
Utazási Irodákat érintő, jogszabályváltozásból adódó kötelezettség
Tájékoztató Fórum Kifizetési kérelem
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Kocsis István vezérigazgató, BKV Zrt.
Előadás másolata:

Ügynök

Ügynöki szerződés Ügynöki szerződés áll fenn két utazási iroda között akkor, amikor az utazásszervező engedélyt ad az ügynöknek arra, hogy árualapját értékesítse a nevében. Így egy esetleges foglalás (rendelés) esetén az utazásszervező a lejelentett utas nevére számlázza a bruttó szerződött összeget. Az ügynökként fellépő utazási iroda nem számláz az utasnak, viszont kötelessége a jutalékról ellenszámlát (jutalékszámlát kiállítani.

Ügynök (utazási iroda) Foglaláskor csak bevételi pénztárbizonylatot állít ki. NEM állít ki számlát (előleg, végszámlát). Utazási szerződést ad Ismerteti az utazási feltételeket Ő adja a részvételi jegyet, vagy vouchert A szervezőnek jutalékszámlát küld

Bizományos

Bizományosi szerződés Bizományosi szerződés áll fenn két utazási iroda között akkor, amikor az utazásszervező kiajánlja a bizományosi közvetítőnek árualapját, mellyel az élhet. Foglalás esetén az utazásszervező a bizományos nevére számlázza ki a megrendelt szolgáltatások árának jutalékkal csökkentett (nettó) összegét. A szolgáltatások árát ebben az esetben a bizományos tovább számlázza saját nevében az utasnak. Ebben az esetben az utas a bizományossal köt utazási szerződést. Jutalékszámla itt nem készül.

Bizományos (utazási iroda) Bevételi pénztárbizonylat Számla (Előlegszámla vagy végszámla)(Bizományos nevében) Utazási szerződés Utazási feltételek Részvételi jegy vagy voucher Jutalékszámla nincs A szervező a jutalékkal csökkentett részvételi díjról nettó számlát küld.