Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Kocsis István vezérigazgató, BKV Zrt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Kocsis István vezérigazgató, BKV Zrt."— Előadás másolata:

1 SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Kocsis István vezérigazgató, BKV Zrt.
Budapest, március 4.

2 TANÁCSADÓI SZERZŐDÉSEK

3 TANÁCSADÓI SZERZŐDÉSEK
A BKV Zrt ben - beruházásokkal együtt - több mint 220 milliárd forintot fordít működésre. A Társaság valamennyi, tevékenységéhez szükséges beszerzését a közbeszerzési törvény szigorú betartásával valósítja meg. A feladatok hatékony elvégzéséhez sok esetben elengedhetetlen - a hazai piaci életben is természetes módon - külső szakértők bevonása. Ebben a BKV sem különbözik más nagyvállalatoktól. A közbeszerzési törvény BKV Zrt.-re, mint közszolgáltató szervezetre vonatkozó szabályzása alapján a Társaság az 50 millió forintot meghaladó értékű beszerzései esetén köteles közbeszerzési eljárást lebonyolítani. A sajtó által említett szerződések nem érik el a törvényi értékhatárt.

4 TANÁCSADÓI SZERZŐDÉSEK
„Cipőtervezési” tanácsadás: a BKV-nak nincs cipőtervező ügyosztálya, mert annak fenntartása nem lenne gazdaságos. Ezért bízott meg külső tanácsadót ezzel a feladattal, így több millió forintot spórolt meg. Off-shore pénzügyi tanácsadó: a forint árfolyamingadozása a BKV működését és fejlesztési terveit is befolyásolta. Az említett cégek ezzel kapcsolatban készítettek tanácsadói anyagot. Továbbá elemezték, hogy egy esetleges forintválság, forintos euroárfolyam mit jelent a BKV számára. A transzparencia jegyében a tanácsadói anyagokba hamarosan betekinthetnek a sajtó képviselői. BKV Trade: Amennyiben a BKV Zrt. saját társaságán keresztül valósítja meg a villamosenergia-beszerzést, úgy a kereskedelmi árrés számára megtakaríthatóvá válik. Ezzel évente 300 millió forint takarítható meg.

5 NINCS TITOK A BKV honlapján létrehozunk egy tanácsadói listát. A BKV-val csak olyan cégek szerződhetnek, amelyek vállalják, hogy nyilvánossá teszik a szerződés tárgyát és a díj teljes összegét. A pénzügyi tanácsadói anyagokba egyeztetett időpontban betekinthetnek Önök is.

6 TANÁCSADÓI SZERZŐDÉSEK

7 TANÁCSADÓI SZERZŐDÉSEK

8 NEM KEZDŐDÖTT MEG A BELGA BUSZOK BESZERZÉSE
A BKV nem rendelkezik elegendő járművel a Paraméterkönyvben előírt szolgáltatások teljesítéséhez, ezért 40 autóbusz azonnali beszerzésére van szükség. A BKV Zrt. Igazgatóságának jóváhagyásával jelenleg folyamatban van egy 20+50% darabszámú, maximum 3 éves csuklós autóbuszok beszerzésére irányuló nyílt közbeszerzési eljárás, melyben az ajánlatok benyújtásának határideje február 25-e volt. A beérkezett ajánlat járművenként több mint 80 millió forintos árat tartalmaz.

9 NEM KEZDŐDÖTT MEG A BELGA BUSZOK BESZERZÉSE
A BKV Zrt. információt kapott arról, hogy a belga Van Hool kedvező áron értékesíteni kíván több használt autóbuszt. A Van Hool által eladásra kínált autóbuszok életkora 8 év, áruk járművenként körülbelül 20 millió forint. Viszonyításként: ilyen nagyságrendű összegnek megfelelő a éves Ikarus buszok felújítása.

10 ZÉRÓ TOLERANCIA A cél egy átláthatóbb, elszámoltathatóbb vállalat megteremtése,az adófizetők pénzével történő pontos elszámolás. A fokozott belső ellenőrzés eredménye:  utasokat megkárosító ellenőrök elbocsátása  egy irodai dolgozó eltávolítása (fiktív nevekre jogtalanul vett fel különböző összegeket). Következetesség: kiállás a tisztességes alkalmazottak mellett

11 KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET! DR. KOCSIS ISTVÁN Vezérigazgató, BKV Zrt. Budapest, március 4.


Letölteni ppt "SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Kocsis István vezérigazgató, BKV Zrt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések