Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Directions: Answer all the below questions and ask your consultant to provide you with your results! Directions: Answer all the below questions and ask.
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Egészségtudatos táplálkozás
Táplálkozási alapfogalmak
Alap Termékek.
Aktív, egészséges életmód
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Tóthné Iski Éva Klinikai táplálási tanácsadó
EGÉSZSÉGKONYHA PROGRAM FŐ TÉNYEZŐK: -SAJÁT SZOKÁSAIM -KÖRNYEZETI HATÁSOK.
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
„Ez az icike-picike mind megette!”
Egészséges környezet - egészséges gyermek
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Helyes táplálkozás.
Egészséges táplálkozás
TÉT Platform Egyesület 1132 Budapest, Borbély u Tel.: Csontos Csaba TÉT Platform Közgyűlés.
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Gyermekkori sajátosságok
Sertéshús helye az egészséges táplálkozásban
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Mese a tejről.
Egészségtudatos táplálkozásról – szülőknek
,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben” IX. Országos Konferencia Budapest, február 23–24. Mit esznek a Szigetlakók, és mit gondolnak.
Az élelmiszereket felépítő anyagok
Az egészséges táplálkozás irányelvei
A helyes táplálkozás.
Kalcium és D vitamin szerepe táplálkozásunkban
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Oktatás kiemelkedő fontossága
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Táplálékok , tápanyagok
Táplálkozási ismeretek II.
Tápanyagok.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Egészséges életmód Élj így!.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Az egészséges életmód és a stressz
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
Ruis Zsuzsanna dietetikus augusztus 26.
Készítette: Oravecz Ágnes Gödöllői Református Líceum 11. Osztály 2012.
Aktív, egészséges életmód
HOMO POLITOLOGICUS 3. Egészséges iskolai büfé.
Testi - lelki egyensúly
Egészséges életmód. A sport A sport hozzájárul a test fejlődéséhez, és szinte nélkülözhetettlen a hétköznapokból. Különböző sportágak közül tudunk választani.
Német étkezési szokások
Egészségkultúra 9. évfolyam
Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében
Klikk a folytatáshoz!. Az elmúlt évek során a cukorbetegség diétájának fogalma átértékelődött. A hangsúlyeltolódás lényege elsősorban az, hogy a II. típusú.
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Tápanyagaink.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Az egészség fogalma, egészségfejlesztés, prevenció.
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
10. rész :Táplálékunk összetevői
Vérzékenységben szenvedő és gyenge látású űrhajósok számára
Erzsébet királyné étrendje és edzésterve
Formálja át életét 90 nap alatt!
A 37/2014. (IV. 30.) rendelettel kapcsolatos szakmai fórumok kérdései
ÉTLAP Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli: Joghurt Banán kakaó
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak *
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Előadó: Dr. Frányó Ildikó háziorvos
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Előadás másolata:

Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak © A tananyag a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szellemi terméke, bármilyen változtatás csak a MDOSZ írásbeli engedélyével lehetséges. Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak Lelovics Zsuzsanna Kovács Ildikó

Az egészség Mi az egészség? Mit tehetsz az egészséged érdekében?

Miért fontos a megfelelő táplálkozás? Érezd jól magad! Ne légy beteg vagy elhízott! Nagyra nőjj, izmos legyél! Ne fáradj el hamar! Jól fogjon az agyad!

Ne csak egyél, hanem táplálkozz! Sokat és finomat szeretek enni! Ez nem baj. Fontos, hogy ügyelj a mennyiségre és összetételre!

Az ételek-italok legfontosabb összetevői Víz Energia (Zsírok, szénhidrátok) Építőanyagok (Fehérjék, ásványi anyagok) Szabályozó anyagok (Vitaminok, ásványi anyagok)

Szervezetünknek energiára van szüksége Nem mindegy, hogy mit „tankolunk”!

Energia „mérleghinta” Amit megeszel és megiszol, abból van energiád, abból növekedsz és tested abból újul meg.

Napi energiaszükséglet alapanyagcsere sport házi munka, tanulás Összes

Energiafelhasználás 1 óra testmozgás ~ fél liter üdítőital energiatartalma fél óra kocogás ~ 2–3 gombóc fagyi

A sportolás energiaigénye Válassz neked tetsző és a korodnak megfelelő sportágat! Nem mindegyik ilyen!

Kiegyensúlyozott étrend

Hogyan épül fel a táplálkozási piramis?

Napi 5 étkezés Vacsora 20% Reggeli 20% Uzsonna 10% Tízórai 10% Ebéd 40%

Esztek-e ezen kívül is?

Mennyit együnk? Zöldségek, gyümölcsök naponta 3–4 alkalommal Gabonafélék, burgonya napi 3–4 adagban Tej és tejtermékek napi 3 adagban Húsok, hal, szárazhüvelyesek naponta 1 adag Tojás hetente 2 alkalommal Zsírok, zsíros ételek naponta maximum 7 dkg Édességek, rágcsálnivalók ritkán

Napi folyadékszükséglet Felkelés után Reggelihez Délelőtt, szünetekben Ebédhez Délután Vacsorához Vacsora és lefekvés között 7

Összefoglalás Emlékszel? Így kezdtük az órát: lehet, hogy mennyiségileg sokat és jóízűen eszel, mégsem biztos, hogy mindazt fogyasztod, amire szervezetednek szüksége van. Légy tudatos! Ne csak egyél, gondold át, és táplálkozz okosan!