A multifund tervezés hiánya - kényszerpályák, megoldási lehetőségek Gelencsér Géza Magyar Vidék Szövetség.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete „Vitaindító szakmai összefoglaló a közötti Vidékfejlesztési Program társadalmasításáról”
Advertisements

Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Magyarország fejlesztési forrásai Aktuális hírek •2006. október 16. –OP társadalmi egyeztetése •2006. október 17. –ÚMFT parlamenti vitája.
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete A vidék fejlődését a sikeres programalkotást és megvalósítást veszélyeztető tényezők a as időszakban 2014.
közötti uniós programozási időszak tervezése az egészségügy területén dr. Török Krisztina főigazgató.
Az EU „Városi környezet” tematikus stratégiája – a városi környezetgazdálkodás perspektívái Dr. Buzás Kálmánné KvVM Környezetpolitikai Osztály Szakmai.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” Új programozási metódusok a as tervezési periódusban:
területi tervezési és értékelési referens
Baranya Megyei Önkormányzat
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Kiváltás projektszemmel, a jövő
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
A Közös Agrárpolitika (KAP) aktuális kérdései, várható változások ÚMVP képzés „Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó.
Illés Dóra November 23. Generációk diskurzusa a regionális tudományról, Győr.
A regionális politika és az agrárpolitika kapcsolata
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
Integrált területi beruházás és Közösségvezérelt helyi fejlesztés a as programozási időszakban Zsolt SZOKOLAI C.2 Urban development, territorial.
MTA Regionális Kutatások Központja Tájékoztatás a Vidékfejlesztési Albizottság november 28-i üléséről Dr. Finta István Ph.D.
A hazai tervezés és a as időszak tervezésének aktualitásai
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
Nyugat-Pannon Térségi Iparfejlesztési Stratégia 2020 Möglichkeiten und Lokalisationsvorteile der Region im Fahrzeugindustrie A térség lehetőségei, lokalizációs.
AZ ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSÉI TERV (NSRK 2007–2013) KÉSZÍTÉSÉNEK NÉHÁNY VITAPONTJA Dr. Faragó László MTA RKK 44. Közgazdász vándorgyűlés, Nyíregyháza.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Genfi Egyetem, Európai Tanulmányok Intézete A vidékfejlesztés területi és közigazgatási aspektusai a magyar és a.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
MTA Regionális Kutatások Központja A magyar vidék fejlődésének átfogó kérdései Dr. Finta István Ph.D. „Tanuló vidéki tájak” Sarlóspuszta,
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG LEADER Program a sikeres magyar vidékért Közösség, Összefogás, Tudás.
1 Civil részvétel és szerepvállalás A helyi és térségi együttműködés lehetőségei és korlátai Rajnai Gábor Országos Területfejlesztési Civil Egyeztető Fórum.
Bikal, október 18. Közösségi alapú tervezés az uniós finanszírozású területfejlesztésben Péti Márton NTH Október 28.
A Közös Agrárpolitika reformja és a magyar vidékfejlesztés Podmaniczky László Szent István Egyetem, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat “A magyar vidékfejlesztés.
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek Régiók, megyék, kistérségek.
A as Európai Uniós tervezési időszak várható legfontosabb feladatai TÉRSÉGI VÁLLALKOZÓI FÓRUMOK január Szolnok – Jászberény –
Az EU kohéziós politikája 2014 – 2020
Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
A vidékfejlesztés helye és szerepe Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Baracsi Endre Terület- és Vidékfejlesztési Bizottság.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
MNVH Komlóska Baracsi Endre referens.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
NÓGRÁD MEGYE „ ZÖLD ENERGIÁVAL A ZÖLD MAGYARORSZÁGÉRT” KONFERENCIA DECEMBER 9.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program
Területfejlesztés- Kohéziós politika, Uniós támogatások
Bükk – Térségi LEADER Egyesület
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Szabályozási Főosztály
Program és Projektfelügyeleti Főosztály
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
A „Smart Specialisation” indokoltsága, háttere
Az önkormányzatok településfejlesztési
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
1 „Út a munkához” program Szűcs Erika november 24. Budapest.
Tájékoztató Fórum. Alapdokumentumok 1. EURÓPA 2020 _ A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE Az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés stratégiája NEMZETI.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
TÁMOP PROJEKT KERETÉBEN: Sarkadi Járásfejlesztési Stratégia című 1. workshop. Helyszín: Biharugra Időpont: Készítette: Projektfelügyelet.
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
Előadás másolata:

A multifund tervezés hiánya - kényszerpályák, megoldási lehetőségek Gelencsér Géza Magyar Vidék Szövetség

Amit nem hagyhatunk figyelmen kívül… nem ugyanaz a tétje és jelentősége (jelentése) a CLLD módszer használatának egy fejlett és egy kelet-európai tagországban… „központi – alulról építkező” bináris kód itt nem érvényes van viszont egyre növekvő mélyszegénység, területi fejlettségi különbség, stb. („Másik Magyarország”)

releváns kitekintések… (NASA által finanszírozott, amerikai egyetemek által készített tanulmány, 2012) A források fenntarthatatlan fokozatú kiaknázása, a javak egyenlőtlen elosztása és a túlfogyasztás néhány évtized alatt elkerülhetetlenül a jelenlegi civilizáció összeomlásához vezet... „Two important features seem to appear across societies that have collapsed: (1) Ecological Strain and (2) Economic Stratification” „Collapse can be avoided, and population can reach a steady state at the maximum carrying capacity, if the rate of depletion of nature is reduced to a sustainable level, and if resources are distributed equitably.”

releváns kitekintések… (OECD 9. Vidékfejlesztési Konferenciáján bemutatott tanulmány, 2013) Címe: Vidék-városi együttműködések: egy integrált gazdaságfejlesztési megközelítésmód nem beszélhetünk konvergenciáról, túl kell lépni a céltalan vitán: a városnak van-e vidéke, vagy a vidéknek városa… A vidék saját, dinamikus növekedésre is képes a várostól függetlenül. A vidék növekedéshez való hozzájárulása fontosabb, mint a területfejlesztési „minicsodák”. A vidék támogatása tehát NEM SZOCIÁLPOLITIKA! Város - vidék határok elmosódnak, hatékony fejlesztésükhöz a funkcionális területi kapcsolatok megértése, megmérése alapján meghatározott, integrált, helyi alapokon nyugvó, alulról-felfelé irányuló, fenntartható és befogadó növekedést célzó megközelítésmód kell.

Olyan fejlesztési politika kialakítására van szükség, amely segíti a helyi tőke mobilizálását és a támogatásoktól való függetlenedését. A fejlesztéspolitika legyen folytonos, kiszámítható, integrált, helyi társadalmi, gazdasági és környezeti alapokon nyugvó („locally driven”).

releváns kitekintések… (Olasz térségfejlesztési program ) A időszakra vonatkozó területfejlesztési stratégiát teljesen átfókuszálták a belső perifériákra – cél a demográfiai struktúra megerősítése. Nem csak a regionális fejlesztési tárca, hanem az összes releváns tárca részvételére alapozott (közös fejlesztési paktumot kötöttek), önkormányzati összefogást előíró, főképpen a belső perifériákra irányuló ITI-ket alkalmaznak…

releváns kitekintések… (Releváns EU javaslatok a tervezéshez,2013, 2014) DG REGIO „A funkcionális területi megközelítést, vagyis a vidék- város együttműködések kialakítását segítő eszköz a CLLD (főként kisebb, néhány százezres városokat érintő együttműködési témák esetén).” „Az ITI nem különíthető el a vidékfejlesztési alaptól.” „A fenntarthatóság, a zöld célok komolyabban veendők…” (Pl.: Drosophila suzukii)

releváns kitekintések… (Releváns EU javaslatok a tervezéshez,2013, 2014) DG CLIMA „az AKG típusú intézkedéseken, a kölcsönös megfeleltetéseken és az I. pillér zöldítési intézkedésein kívül a következő II. pilléres intézkedésekben kell megjelennie a klímavédelemnek (rezíliencia növelésnek) és alkalmazkodásnak: szaktanácsadás, tudástranszfer; kockázatkezelés; vidéki alapszolgáltatások és infrastruktúra; LEADER.”

releváns kitekintések… (tegnapi hírek…) Csak tegnap 600 észak-afrikai menekültet mentettek ki a Földközi tengerből…

Multifund CLLD tervezése Kezdetben biztató helyzet: ̴ % EMVA-ERFA-ESZA EFOP: drasztikus csökkentés (GINOP, nagyprojektek) 6 md Ft maradt (nem érdemes CLLD-ként használni) LHH térségek fejlesztési sora!

Multifund CLLD tervezése TOP: ITI „misuse” (megye / mjv / kistérség) miatt az EU (!) töröltette a CLLD-t… eredeti allokáció (100 md Ft fölött) 30 alá csökkent) GINOP / IKOP / KEHOP = 0

Megoldás? Erőteljes felkészítés (HACS-ok egységes szakmai és adminisztrációs kompetenciájának kialakítása) + „cseh” modell: HACS közreműködéssel felhasználható allokációk meghatározása az ágazati OP-kban