Európai vonat Európa 2010 Kaposvár. benyújtja pályázatát az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” cím elnyeréséért.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
A könyvtár és az Internet mindenkié A világ a könyvtárban, a könyvtár a világban.
MAGYAR LÁBTENISZ SZÖVETSÉGI VERSENYEK  Magyar Lábtenisz Szövetség.
Művészet By: Turi Krisztina.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
Miért érdemes francia nyelvi képzést választani? Franciául a világ minden részén beszélnek: az öt földrészen összesen több mint 200 millió ember beszél.
Savaria Dance Festival (Szombathely). Mi is a Savaria Nemzetközi táncverseny?  A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos.
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
Kulturális tevékenységek intézményesülése (Instituţionalizarea activităţilor culturale)
1 Pont, 3 Szervezet Unió Alapítvány •A helyzethez képest életben maradtunk •Árvíz, rémhírek, rossz idő •Működtettük, túléltük •Az első pályázat.
A PÁLYÁZAT Márkus Miklós szakértő Stratégiai zajtérképek és zajcsökkentési intézkedési tervek készítése Székesfehérvár 2013 Zárórendezvény.
Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület,
A HORVÁT NEMZETISÉGI OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN
Gábor Dénes Tehetségpont
Szakmai hét ig Vokony Éva: Bölcsődei ellátás Budaörsön
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
„Hogyan tegyük városunkat vonzóvá testvérvárosaink számára” Nemzetközi Turisztikai Konferencia Kaposvár, május 22.
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
Negyedik előadás Március 11
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság munkája, tapasztalatai Budapest, május 21.
Renzo Piano, Richard Rogers: Centre Pompidou Párizs, kulturális központ színházi stúdiókkal, galériákkal, hatalmas könyvtárral, koncerttermekkel.
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlése ajánlásai.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG LEADER Program a sikeres magyar vidékért Közösség, Összefogás, Tudás.
Kultúránk és örökségünk mint turisztikai vonzerő Kaposvár, május 28.
Nemzeti Kulturális Alapprogram Rendszerváltás előtti helyzet Rendszerváltás előtti helyzet Létrehozása – évi XIII. tv. Létrehozása – évi XIII.
CreArt – Network of Cities for Artistic Creation Kultúra 2007–2013 Program.
Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában.
Színész Szerep Nézők  Színház lényege, ami nélkül, nincs színház  Nincs színház  Színész / szerep-be lépés,  Néző (közönség), több ember  Közös.
Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület,
A kulturális turizmus trendjei és a
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
A cseh származású Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg kristályékszereket készítő/csiszoló cégét. Márkajegyéül az Alpok ihlette havasi gyopárt választotta.
INNET Az interaktív térkép Duray Zsuzsa. Mi is az interaktív térkép? Olyan kép- és hangzóanyagokat, feladatokat tartalmazó felület, amely bemutatja a.
„ A NAGY KÖNYV ” Programtervezet. Mi is ez? év legjelentősebb kulturális eseménye Játék, amelynek lényege, hogy mindenki szavazhat kedvenc magyar.
Utazás Budapest. Helyszín, időpont Idén, 33-dik alkalommal, március 5-7 között kerül megrendezésre a Hungexpo budapesti vásárcsarnokban, Budapest.
TURIZMUS, KIÁLLÍTÁSOK Egyházi könyvtárak a 21. század elején EKE konferencia Budapest, OSZK március 25.
A hálózati együttműködés lehetőségei és keretei. hálózat  „Minden olyan rendszer felfogható hálózatnak, amely egymástól elkülönült elemekből áll, és.
Hagyományok, népművészet Magyarországon
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
A Bologna-folyamat hatása az ifjúság munkaerő-piaci helyzetére
A Francia Tanszék 50 kredites képzési formái az alapképzésben (BA)
„Nemzetköziesítés az oktatásban és a képzésben” Az Egész életen át tartó tanulás program ( ) eredményei és a tapasztalatok hasznosítása az Erasmus+
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
Művészetek Palotája. Budapest legfiatalabb többfunkciós kulturális létesítménye m²-t meghaladja az alapterülete.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
A Nemzetközi Visegrádi Alap o Titkárság (15 fő) o Székhelye:Pozsony, Kráľovské údolie 8, Bratislava, Szlovákia o Munkanyelve:
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM. 2 A Fiatalok Lendületben Program számokban Az Európai Bizottság programja Időtartam: Költségvetés:
Fanta TrendRiport: Kultúra ‐ és médiafogyasztási szokások a fiatalok ko ̈ rében Hogyan beszéljen egy márka a tinédzserekhez? Kreatív konferencia.
Kárpát-medencei Magyar Könyvtárosok Konferenciája Csongrád, május 30. A magyar kultúra szerepe a Kárpát-medencében 1 Dr. Nagy Mihály Emberi Erőforrások.
Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. Monor.
1. 2 SZOMBATHELY SZEREPE AZ EURÓPAI SZENT MÁRTON KULTURÁLIS ÚTVONAL LÉTREHOZÁSÁBAN Grünwald Stefánia Szombathely MJV Stratégiai és Idegenforgalmi csoportvezető.
Kardosné Gyurkó Katalin A család jövője – a nagycsaládosok
Hegyvidéki Kulturális Szalon
A CÉH KIÁLLÍTÁSA NYÍRBÁTORBAN JÚLIUS 8 – AUGUSZTUS 7.
LINZ. NÉZŐPONTOK október.
Evangelische Hochschule Dresden
Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Magyarország – Győr, 2017 EYOF
Helyi védett értékek bemutatása a
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
A RENESZÁNSZ VILÁGKÉPE
Esély a szülőknek, lehetőség
Urbánné Malomsoki Mónika
SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium
SZÍNHÁZI CREDO Készítette: Annarébe.
Előadás másolata:

Európai vonat Európa 2010 Kaposvár

benyújtja pályázatát az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” cím elnyeréséért

Bízunk magunkban… Hagyományaink és európaiságunk Értékeink Múltunk Jövőnk Polgáraink biztosítják egy sikeres pályázat esélyét

… és létrehozzuk a Védnöki Testületet,… A Védnöki Testület tagjait Kaposvár tekintélyes polgáraiból kérjük fel, akik eddigi munkásságukkal közmegbecsülést szereztek, vagy akik személyükben képesek reprezentálni a város polgárságát.

…és a Szakmai Tanácsot… A Szakmai Tanács tagjainak olyan országosan és nemzetközileg elismert tekintélyeket kérünk fel, akik javaslataikkal segítségünkre lehetnek, s akik egyben Kaposvár „utazó nagyköveteivé” válhatnak. Építészek, írók, zenészek, színészek, képzőművészek, muzeológusok lesznek így segítőtársaink.

…hogy elérjük céljainkat… Összekötjük Európa „szárnyvonalait” „Állomást” teremtünk „az utazóknak” Megmutatjuk a természetet, és megmutatjuk, amit Európa alkotott Látjuk, halljuk és érezzük az „Európai vonat” zakatolását Kiszolgáljuk az utasokat Kaposvár egy európai állomás lesz

… amelynek néhány részletét… Európai Kulturális Parkot létesítünk a Deseda környékén! Felépítjük a Kultúra Katedrálisát!

… Európai Kulturális Park … Amely Kaposvár szimbólumává válhat Amely jelent egy modern, több funkciós kulturális létesítményt Amely gyermektől az aggastyánig programot kínál Amely turisztikai látványosság Amely hosszú távon teret és otthont kínál az európai művészeteknek Amely a természet és társadalom harmóniáját hivatott megjeleníteni

… Kulturális Katedrális … Az európai kultúra „temploma” Építésére nemzetközi tervpályázatot hirdetünk Egy modern épület, amely szimbolizálja az európai értékeket Otthont ad az „Európa festészete” című nagykiállításnak

… ízelítőül a programból … „Európa nemzetei – a nemzetek Európája” címmel egész éves kiállításon mutatjuk be a kibővült európai közösséget „A fiatalok Európája” címmel olyan kulturális programsorozatot indítunk, amely felöleli a teljes művészeti skálát és valamennyi nemzetet. Mintegy háromezer kulturális programot kínálunk.

… ízelítőül a programból … „Fesztivál hónap” elnevezéssel minden hónapban megrendezzük valamely művészeti ág európai seregszemléjét klasszikus és alternatív változatban (zene, tánc, színház, festészet, szobrászat, irodalom, építészet, internetes művészet, film stb.) „A gyermekek Európája” címmel olyan európai játékvásárt rendezünk, amelyek a legújabb játékokat hozzák el hozzánk „Várost építünk Európának” akció keretében olyan játékot hirdetünk, melyben minden kaposvári – Legoból – felépítheti saját házát

… ízelítőül a programból … A német partnerrel 365 napon keresztül együttműködve – cseréljük a programokat – közvetítjük a másik helyszín eseményeit „A magyarok országa” címmel minden magyar tájegységnek lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra „Portótól Tokajig” címmel gasztronómiai együttműködés keretében bemutatjuk az európai, – benne – a magyar étkezési és borkultúra legjobb hagyományait

… ízelítő a programból … „Európa hangos” címmel egész évben koncerteket rendezünk a könnyűzene világából „Európa képes” címmel létrehozzuk azt a képeslapgyűjteményt, amelynek segítségével egy helyen tekintheti meg mindenki a kontinens valamennyi országát, városát, tájait És most csak néhány példát említettünk!

… mindezt miből … Saját erőnkből, az önkormányzat segítségével Az Európai Unió részvételével Az Országgyűlés és a Kormány támogatásával A magántőke közreműködésével

… ezzel … Bekapcsolódunk az európai kulturális vérkeringésbe Soha nem látott értékekkel gazdagodik városunk Munkahelyeket, munkalehetőségeket teremtünk „Nagyobb sebességre kapcsolva” teremthetjük meg az „európai”, a XXI. századi Kaposvárt!

Még találkozunk!