Az elismerést segítő információforrások Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, 2008. november 10.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

Az államháztartási belső pénzügyi ellenőrzési rendszer fejlesztése
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Külföldi állampolgárok munkavégzése Magyarországon
Uniós információ források
A SZIP – a mai modern informatikai technológiákat alkalmazva – lehetővé teszi, hogy a drogprevenció, -ellátás, -kutatás területén tevékenykedő szervezetek.
Szakmai nap a képesítések elismeréséről
Felsőfokú egészségügyi oklevelek elismerése
Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
KÜLFÖLDI OKIRATOK ELFOGADHATÓSÁGA
PALLÓ Felnőttképzési Tájékoztató Szolgálat A Debreceni Művelődési Központ új felnőttképzési szolgáltatása TÁMOP 3.2.3/09/
ZENEI ADATBÁZISOK. The Music Index Online A Music Index a zenei időszaki kiadványok legátfogóbb bibliográfiai és részben teljes szöveges adatbázisa több.
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
Egy év az Európai Unióban Arató Gergely Budapest, április 29.
Általános tájékoztatás az oklevélmellékletről
Dr. Mészáros Gábor október 20. A szakmai képesítések elismeréséről szóló 2005/36 EK irányelv Dr. Mészáros Gábor október 20. Magyar Ekvivalencia.
Kiadványaink Országos Felsőoktatási Információs Központ.
Kommunikáció az egyetemen konferencia Pécs,
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai Biró.
A H ARMADIK ORSZÁGBELI ÁLLAMPOLGÁROK KÉPESÍTÉSÉNEK ELISMERÉSE Mészáros Gábor október 21.
Vállalati pénzügyek Nemzetgazdasági információk, adatok gyűjtése.
. Droginfo Európai Addikciós Portál Kovács Beatrix Informatio Medicata szeptember 26.
1. tétel Ön a munkahelyén az iroda kialakításáért felel. Tervezze meg az irodában milyen eszközök szükségesek ahhoz, hogy adminisztrációs munkáit pontosan.
Az európai közösségi jog általános rendszere szerinti elismerés Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
Pedagógus oklevelek elismerése
A DPR portál bemutatása Pioker Zoltán Bence november 18.
A könyvtárak szerepe az információs társadalomban
Falusi szállásadók képzése Budapest, április 19.
Mit kell tennünk: - Célok, tények, tervek Rós László
Álláshirdetés, pályázat
LEKTOR/Lexelerator workshop – március 4. A LEKTOR projekt és a Lexelerator platform szolgáltatásainak és eszközeinek ismertetése.
Gyermekgondozási szabadságok Korintus Mihályné Leave Policies and Research Network SZMI.
KERNER Barbara Pécs, 2006 Kerner Barbara Pécs, A 455 milliós piac.
A LEVÉLTÁRI HÁLÓZAT TARTALOM- ÉS TÁJÉKOZTATÓ SZOLGÁLTATÁSA
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
Készítette: Kiss Éva.  A Maastrichti Szerződést követően kiépült oktatási politika alapjait a közösségi programok képezik  Szókratész program: feladata.
Tanácsadást, szakmai tudást fejlesztő, segítő szolgáltatások, adatbázisok * Perényi Zsófia, Tudatos Vásárlók Egyesülete.
GE Consumer Finance – Budapest Bank Knowledge Center – Tudásközpont Missziónk: az információval és a tudással a kollégák kompetenciáját növelni és az üzleti.
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
Készült Európai Migrációs Hálózat Nemzeti Ülésére
Az Oktatási Hivatal és a felvételi eljárás
EUROPASS.
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
Dr. Mészáros Gábor november 17. Közös képzések a hazai jogszabályi környezetben Dr. Mészáros Gábor november 17. Magyar Ekvivalencia és Információs.
Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
Határon átnyúló szolgáltatásnyújtás Ausztriában
2014. november Rendek Tímea
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Horváth Zsuzsanna – Ütőné Visi Judit Az OKKR bevezetésének feltételei és szabályozási környezete a közoktatás nézőpontjából Javaslatok az Országos képesítési.
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
Finnországi tanulságok: elismerés-beszámítás a finn felsőoktatásban
Budapest szeptember 28.. A webes alkalmazás a CD főkönyvtárában lévő index.html nevű fájllal indítható el.
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
A szaktudás dokumentálása – Europass. Ahány ország, annyi…  Oktatási és képzési rendszerek különbözőek  A kompetenciák és képzettségek különbözőek,
A Nemzeti Pályainformációs Portál Juhász Ágnes. Juhász Ágnes Az életpálya-tanácsadás kikötője ahonnan eljuthatunk minden információhoz.
Bizonyítványok és oklevelek elismerése Magyarországon és külföldön, elsősorban az Európai Unióban Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ.
Felvételivel kapcsolatos információk Hrabacsik Mihály.
Történetünk  Nemzeti Pályainformációs Központ – 1999 óta  Euroguidance Hungary, Euroguidance hálózat tagja  Európai Bizottság: Leonardo Da Vinci >
KÜLFÖLDI FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK MAGYARORSZÁGON a felsőoktatásról szóló évi CXXXIX. törvény alapján.
Továbbtanulási kisokos Keresztféléves felvételi lépésről lépésre
Elektronikus aláírás és iratkezelés
Vitarendezés az EU belső piacán
Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
A LEVÉLTÁRI HÁLÓZAT TARTALOM- ÉS TÁJÉKOZTATÓ SZOLGÁLTATÁSA
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– Szent István Egyetem, 2100 Gödöllő,
Előadás másolata:

Az elismerést segítő információforrások Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.

2 Az elismerést segítő információforrások A képesítés elismeréséhez szükséges információk az okirat jogi hatálya a kiállító intézmény jogállása a képzésre vonatkozó információk (időtartam, tartalom, be- és kimeneti követelmények, egyéb) a képesítés helye a kibocsátó ország oktatási rendszerében továbbtanulási és szakmai jogosultságok egyebek (pl. szakmai gyakorlat)

3 Az elismerést segítő információforrások Az információ beszerzési lehetőségei kiinduló adatok a kérelmezőtől az eljáró hatóság már rendelkezik az információval az eljáró hatóság még nem rendelkezik az információval, ezért azt meg kell szereznie Hogyan szerezhető meg az információ? saját „kutatás” útján más hatóságtól, szervezettől

4 Az elismerést segítő információforrások Az ügyféltől származó adatok az Elismerési tv. szabályozza a benyújtandó okiratok körét az oklevél és a tantárgyjegyzék hiteles másolata, hiteles fordítása korábbi tanulmányokra vonatozó okiratok, adatok további iratok oklevélmelléklet, bizonyítvány-kiegészítő (Europass- dokumentumok) szakmai önéletrajz külföldi hatóságok igazolásai

5 Az elismerést segítő információforrások Az eljáró hatóság által beszerzendő további információk forrásai papíralapúak kézikönyvek egyes országok oktatási és/vagy intézményrendszeréről több ország oktatási és/vagy intézményrendszeréről oktatási fogalomgyűjtemények jogszabályok Figyelem! Az adott kiadvány a kiadásakor érvényes állapotot tükrözi!

6 Az elismerést segítő információforrások Az eljáró hatóság által beszerzendő további információk forrásai elektronikus formában létezők CD-ROM-ok interneten fellelhető információk

7 Az elismerést segítő információforrások Milyen információk találhatók az interneten? oktatási rendszerek leírása intézményi adatbázisok minőségbiztosításra, akkreditációra vonatkozó adatok egyes oktatási intézmények honlapjai bizonyítvány- és oklevélminták szabályozott szakmák listája jogszabályok külföldi szervezetek, intézmények (minisztériumok, elismerési hatóságok, információs központok) elérhetőségei

8 Az elismerést segítő információforrások Hol keressünk ezeket az információkat a világhálón? az ENIC/NARIC hálózat közös honlapján az adatokat az egyes országok ENIC/NARIC irodái szolgáltatják a linkek az adott ország intézményeihez vezetnek (elsődleges források) minden ország esetében az információk azonosan strukturáltak

9 Az elismerést segítő információforrások Az ENIC/NARIC hálózat közös honlapja naric.netwww.enic- naric.net

10 Az elismerést segítő információforrások

11 Az elismerést segítő információforrások Az International Association of Universities honlapja

12 Az elismerést segítő információforrások Az Eurydice szervezet honlapja dice A bolognai folyamat honlapja az egyes országok országjelentései a/documents/ a/documents/ A német ENIC/NARIC Iroda adatbázisa

13 Az elismerést segítő információforrások Az Európai Bizottság honlapja a szabályozott szakmákról és az elismerést szabályozó közösségi jogról: internal_market/qualifications/regprof/index.cfm?newLang=enhttp://ec.europa.eu/ internal_market/qualifications/regprof/index.cfm?newLang=en

14 Az elismerést segítő információforrások Az információ beszerzési lehetőségei kiinduló adatok a kérelmezőtől az eljáró hatóság már rendelkezik az információval az eljáró hatóság még nem rendelkezik az információval, ezért azt meg kell szereznie Hogyan szerezhető meg az információ? saját „kutatás” útján más hatóságtól, szervezettől

15 Az elismerést segítő információforrások Milyen külföldi hatóságtól, szervezettől lehet információt kérni? ENIC/NARIC irodák – nemzeti információs irodák – internal_market/qualifications/docs/contact-points/ info-points_en.pdfhttp://ec.europa.eu/ internal_market/qualifications/docs/contact-points/ info-points_en.pdf

1616 Dr. Juhász Júlia Oktatási Hivatal, Magyar Ekvivalencia és Információs Központ 1054 Budapest, Báthory utca 10. Telefon: (06-1) Telefax: (06-1) Internet: