SEGÉDLET AZ „ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS–TERVEZÉS” TANTÁRGYBÓL A II

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moduláris oktatás a 8. évfolyam kémia tantárgyból
Advertisements

Taksony település ivóvízminőség javító program október szeptember 13. KEOP Beruházás összköltsége nettó:
6.tétel Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák.
Szélerőművek elhelyezésének természetvédelmi problémái a Kisalföldön
Közművek elhelyezése közterületen, közmű keresztezések, házi bekötések
A projekt általános bemutatása
Organizációs tervek.
Tervfázisok és munkarészei és tartalmi követelményei
A helyszínrajz és annak műszaki tartalma
2013. október 3. Tájékoztató Győr város villamos energia ellátási rendszerének helyzetéről, fejlesztésekről, korszerűsítésekről.
Megújuló energiaforrások otthon Út egy környezettudatosabb otthon felé Misli Bence I. Béla Gimnázium, Szekszárd.
HÁRSKÚTI MEGÚJULÓ ENERGIA OKTATÓ -ÉS KUTATÓKÖZPONT TERVEZŐ: KAZINCZY GYÖNGYVÉR.
Önkormányzat építésügyi feladatai 1.településfejlesztés 2.Településrendezés (területek felhasználásának meghatározása és módja) 3.Helyi építészeti értékvédelem.
Jób Viktor Rába Energiaszolgáltató Kft. ügyvezető
Információk Gyakorlatvezető: Hajnik Tünde, PhD
Ajánlat a Miskolc Állomás utcában található 3500 m2-es üzlet- raktárépület egybeli, vagy részenkénti megvásárlására. Az ingatlan környezetének leírása:
Vízelvezetés. Megoldások, tervezendő műtárgyak. Részletrajzok.
Sátori Sándor egyetemi adjunktus
Járművek és Mobilgépek II.
MIKROTÉRSÉGI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS BEMUTATÁSA A FELSŐ-TISZA VIDÉKI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSNÁL Szentendre,
A pszichiátriai ellátás jogi szabályozása
Házi dolgozat.
AZ ÁTALAKULÓ ÉLELMISZER-GAZDASÁG FŐBB TERÜLETI, TÁRSADALMI, KÖRNYEZETI ÖSSZEFÜGGÉSEI Prof. Dr. Villányi László Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi.
HŐTERJEDÉS.
Halmazok Összefoglalás.
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
- Már Aquincumot is vezeték látta el vízzel pilléren nyugvó, 5 méter magas boltívrendszer - Pannónia provincia egyetlen magas vezetésű vízvezetéke.
Építési helyszín berendezése
Hulladékhő hasznosítása a Motorfejlesztő Központ vizsgálópadjainál.
Felszín alatti vizek védelme Felszín alatti vizek védelme védelem bekövetkezett védelem bekövetkezett szennyezések esetén szennyezések esetén Simonffy.
Felszín alatti vizek védelme Felszín alatti vizek védelme A HASZNOSÍTÁS ALAPELVEI A HASZNOSÍTÁS ALAPELVEI Felszín alatti vizek védelme Felszín alatti vizek.
A NAGYNYOMÁSÚ (NYOMÓOLDALI) PRESSZOSZTÁT
Tervfelülvizsgálat menete, tervdokumentációk szükséges és elégséges feltételei előadó: Varga Tamás MO csoportvezető január 19.
TÁRNOK – SZÉKESFEHÉRVÁR vasúti vonalszakasz kivitelezési munkálatai
Villamos energetikai szakember találkozó
A Miskolc kereskedelmi központjában m2 beépítetlen terület eladó! Ára: €
Együtt a környezetért ! Csepreg határában felderített illegális szemétlerakók hatása a környezetre.
© Szabó Lajos OBJEKTUMOK KÜLSŐ GYŰRŰJE VÉDELMÉNEK MEGSZERVEZÉSE A különféle épületek, létesítmények (objektumok) biztonságát általában az objektum határaitól.
vidékfejlesztési szakmai igazgató Bükk-Térségi LEADER Egyesület
Unger Tamás, alpolgármester A 3. változatban teljes felújítás keretében átépülésre kerülnének a meglévő utak, és a járdák. A jelenlegi burkolt.
Közművek elhelyezése közterületen, közmű keresztezések, házi bekötések
A tájvédelmi szakhatósági közreműködés 166/1999. (XI.19.) Korm.rendelet szerinti korábbi gyakorlat Kardos Mária Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság 2014.
Magasépítési acélszerkezetek - szélteher -
Paksi atomerőmű. A paksi atomerőmű Magyarország egyetlen atomerőműve. Épült: Alapkiépítés: 1760 MWe.
Légvezetékes hálózat építése (9. tétel)
Az UNESCO programja UNESCO Information for All Program (IFAP, I4-all) Az ismeretterjesztés és az élethosszig tartó tanulás előmozdítása érdekében könyvtárosok,
9. tétel Horváth Imre 14. b.
A nemzeti programokon kívüli szakmai kihívások
Horvátországi szállások összehasonlítása Készítette: Herczeg Boglárka.
ÜDVÖZÖLJÜK A DEÁK-SZÉCHENYI SZKI ÉPÜLETGÉPÉSZ SZAK BEMUTATÓJÁN.
A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERVEZÉS EREDMÉNYEI, AZ INTÉZKEDÉSEK PROGRAMJA SZAKMAI FÓRUM KEHOP VÍZGAZDÁLKODÁSI PROJEKTJEINEK ÉS A VGT2 VÉGREHAJTÁSÁNAK ÖSSZEHANGOLÁSA.
A csatlakozó berendezés átalakítására, és a csatlakozási pont áthelyezésére vonatkozó szabályok értelmezése, díjfizetési szabályok
Határon Átnyúló Ipari Park Műszaki Megvalósíthatósági Terv Tompa Jerney Zoltán november 27.
Varga Zoltán ügyvezető AGRIAPIPE Kft.. Agriapipe Kft. főbb tevékenységei: Szaktanácsadás Csővezetékek mechanikus tisztítása Csővezeték hálózatok vizsgálata.
Napelemes rendszerek üzemeltetési tapasztalatai PV Napenergia Kft
BEMUTATKOZÓ február 26. Miskolc. CÉGÜNK _ TÖRTÉNETE I. CÉGÜNK_TÖRTÉNETE I. 2006: intenzív részvétel a magyar iparban illetve betörés a német piacra.
2010-es TELEPHELYFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATOK Kincses Róbert ügyvezető.
Regisztrált szerelők képzése E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati ZRt./EMO Soósné Kropp Tünde
A hálózatkialakítás követelményei Csőanyagok Épületgépészeti rendszerek B.Sc. Épületenergetikaa képzés február 27.
Baross Gábor Program – EM_ITN3_07 NAVENTER (Földcímke) NAVENTER
ZEMPLÉNI RVA ZEMPLÉN EURORÉGIÓ
Szabályok és teendők veszély esetén
Sopron, Csik Ferenc uszoda fejlesztése
XII. Mátyás Király u. 18. Area 678 m2 Plot 6079 m2 Surroundings
Műszaki ismeretek/Műszaki szemlélet Készítette: Jakab Gabriella, településmérnök, ingatlan értékbecslő Kinek-mit jelent? Mi köze az értékbecsléshez, ingatlanközvetítéshez?
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
Földfeletti hálózatok építési hibái, hiányosságai
FÖRHÉNC-FORRÁS VIZIKÖZMŰ TÁRSULÁS BESZÁMOLÓJA
PowerTag – Monitorozás és védelem az elektromos áramkörökhöz
A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely.
Előadás másolata:

SEGÉDLET AZ „ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS–TERVEZÉS” TANTÁRGYBÓL A II SEGÉDLET AZ „ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS–TERVEZÉS” TANTÁRGYBÓL A II. ZÁRTHELYI DOLGOZAT HELYSZÍNBERENDEZÉS, TERVEZÉSI FELADATRÉSZÉHEZ (víz–, csatorna– és elektromos energia ellátás)

1./ tervezési elvek, értékelési szempontok 1.1./ ideiglenes vízellátás: 1.1.1./ csatlakozás: a meglévő közműhálózatra egyetlen helyen, az építési terület szélén első szerelvényként tolózáras vízmérő akna telepítésével; az ideiglenes elosztó vezeték daru, betonüzem, ideiglenes épületek (iroda, öltöző, konyha, műhely) és az épülő műtárgy alatt nem vezethető. 1.1.2./ ellátandó helyek: betonüzem, (iroda) öltöző, konyha, műhely, további vízkivételi hely létesítendő az ács- és vastelep, valamint az épülő műtárgy közelében. 1.1.3./ szerelvények: az ellátandó helyeken (esetleg az iroda és az öltöző kivételével) vízcsap tömlő csatlakozásához, valamint több célszerűen megválasztott helyen (pl. vízkivételi helyek előtt) szakaszoló tolózár.

1.2./ ideiglenes csatorna: 1.2.1./ csatlakozás: a meglévő közműhálózatra egyetlen helyen; az ideiglenes gyűjtő csatorna daru, betonüzem, ideiglenes épületek (iroda, öltöző, konyha, műhely) és az épülő műtárgy alatt nem vezethető. 1.2.2./ ellátandó helyek: (iroda) öltöző, konyha; legfeljebb csapadék-csatorna jelleggel az ács- és vastelep, valamint az épülő műtárgy környéke is csatlakoztatható. 1.2.3./ szikkasztó gödör: szikkasztó gödörbe csatlakoztatandó a betonüzem és esetleg a műhely. a szikkasztó gödröt a közműhálózatra csatlakoztatni tilos (nem derítőről, avagy ülepítő-szűrőről van szó)!

1.3./ ideiglenes elektromos ellátás: 1.3.1./ csatlakozás: a meglévő közműhálózatra egyetlen helyen, az építési terület szélén első szerelvényként központi áramkikapcsoló és fogyasztásmérőhely telepítésével. Az elosztó vezeték a daru hatósugarán belül, valamint a vastelepen (legfeljebb annak a szomszéd telek felőli határán) légkábelként nem vezethető. Az ideiglenes épületek felőli oldalon a légkábel magukra az épületekre (iroda, öltöző, konyha, műhely) szerelhető (ezoldali térvilágítással együtt). Az ideiglenes elosztó vezeték daru, betonüzem, ideiglenes épületek (iroda, öltöző, konyha, műhely) és az épülő műtárgy alatt nem vezethető (még földkábelként sem). 1.3.2./ ellátandó helyek: betonüzem, daru, ács- és vastelep, műhely, iroda, öltöző, konyha. További áramellátást igényel az épülő műtárgy (közvetlen környezete) is. 1.3.3./ szerelvények: az ellátandó helyeken (az iroda és az öltöző kivételével) motorcsatlakozási hely biztosítócsoporttal, valamint térvilágító ideiglenes lámpatestek az építési terület körül (de kerítésen belül). (Minden oldal meg legyen világítva!) (A betonüzem és a daru saját „térvilágítással” rendelkezik.)

(tapasztalataink szerint) 2./ leggyakrabban előforduló típushibák (tapasztalataink szerint)

2.1./ súlyos hiba: térvilágítás hiánya. valamely-, avagy több segédüzem (betonüzem, daru, vas- és ácstelep, műhely) ellátatlansága; elektromos légvezeték a daru hatósugarában; vezeték (víz, csatorna, elektromos) az építmények, daru és/vagy betonüzem alatt; víz- és/vagy elektromos közműcsatlakozás főelzáró/főkapcsoló és fogyasztásmérő hely nélkül; közmű vezetése idegen területen (szomszéd telken); szikkasztó gödör hiánya, avagy közműre csatlakoztatása; betonüzem csatorna-közműre csatlakoztatása; térvilágítás hiánya.

szakaszoló tolózárak hiánya. 2.2. hiba: motor- és víztömlő csatlakozási helyek jelöletlensége (hiánya); térvilágítás elégtelensége (részleges hiánya); többszörös közműcsatlakozás; szakaszoló tolózárak hiánya.

kút és hidroforház indokolatlan betervezése. 2.3. „szépszéghiba”: nem célszerű vonalvezetés; túl-közművezetés (feleslegesen sok vezeték, avagy szerelvény); téves jelölés-használat (pl. a csatorna visszafelé dolgozik?!); csatorna mint körvezeték(?!); kút és hidroforház indokolatlan betervezése.