A négy évszak Név: Szarvas Nóra Felkészítő tanárnő: Geráné Németh Gabriella Iskola: Eötvös Loránd SZKI 1204 Budapest, Török Flóris u.89.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Cserkeszőlő területén gyakrabban előforduló kalapos gombák
Advertisements

Földrajz 7. Az előző évben tanultuk
Barátaimnak Szeretettel
A négy évszak Horváth Betti Felkészítő tanár: Nevem: Hetrovicz Máté
A négy évszak Kriston Henriett Felkészítő tanár: Mécsei Dániel
Meleg mérsékelt öv Mediterrán terület.
„Református – szeretem.” Tiszaparti Római Katolikus Általános
Öreg körtefák ablakából ősi tájra nézünk. A tavasz kezdete felébreszti bennünk az Őrség minden szépségét, vágyat keltve, hogy ellátogassunk e különös.
Pásztorélet.
Hogy mit láttam ? Elmondhatom.
Évszakok váltakozása a Feneketlen-tó környékén Képeskönyv A terepséta előkészítéseképpen 2012-ben készült fotóiból válogatta Vásárhelyi Tamás.
A húsvét.
( Bokrétás András) 7 mp.-ként automatikus váltás.
Maja teremtéstörténet
Nyári rajz Jó szórakozást! Tanárnő Hideg-Gertui Melania.
Miért váltakoznak az évszakok?
Gárdonyi Géza meséi.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Kiss Bence 9.c Koala.
Két magzat beszélget az anyja hasában …
Tavasz.
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
Tibeti személyiségteszt
A KUTYA TOVÁBB.
Istennek a teremtés munkáiból való dicsérete
A világ szubtrópusi monszun területei
Hideg mérsékelt öv Tajga éghajlat.
Négy évszak Nagy Ferenc 7.b Felkészítő tanár:Salamon Róza
Készítette: Nagy Zsanett
Ökoiskola Készítette:Horváth Eliza Anna Felkészítő tanár:Marton Anikó
A négy évszak Készitette: Csiki Árpád Tanár: Iftenie Márta Ágnes Iskola:“Constantin Brâncuşi” Technologia Liceum Marosvásárhely, Victor Babes utca 11.
Madarak Madár Tímea 5.a Felkészítő tanár: Salamon Róza
AZ ÉLET ÉVSZAKAI Volt egy öreg ember, akinek volt négy fia. Hogy a fiai világot lássanak és tanuljanak elküldte őket a messzi távolba egy körtefa felkutatására.
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Napra Valentin.
A népdalok 27/B.
MONSZUNOK.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Miért váltakoznak az évszakok?
NYÁRI TŐZIKE (Leucojum aestivum). Nyirkos vagy nedves rétek, ártéri erdő, nedves, időszakosan elárasztott, tápanyagban dús, humuszos agyag, illetve vályogtalajokon.
Margotzy Hull a pelyhes….
térképek.,pillanatnyi időképek...
MÁJUSI IDÓJÁRÁS 2013-BAN ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM EL. KEZDETBEN  Kiválasztottam a témát, ami az időjárásjelentés lett  A hónapot is kiválasztottam ami a május.
ÉLET A TUNDRÁN.
Jókai Mór Általános Iskola 3
Szubtrópusok: kemény- és babérlombú erdők
Cri Du Chat Baráti Társaság
Füves puszták.
Név: Feszt Bernadett Téma: A négy évszak
KARÁCSONYI GONDOLATOK , VERSEK
Pásztorélet © Németh György.
BENI B E N I BENI TÖRTÉNETE ÚGY KEZDŐDÖTT, MINT EGY MESE, VAGY MINT EGY ÁLOM… ÉLT BUDAPEST XVI.KERÜLET VILLŐ U. 9.SZÁMÚ HÁZBAN EGY CUKRÁSZMESTER ÉS A.
A Nök 10 %-a került szerelmi kapcsolatba az elsö alkalommmal.
Húsvétra Készítette: Vörös Paulina.
Cri Du Chat Baráti Társaság
Környezetbarátnők.
Palóc népszokások A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag A népszokások legtöbbje az elmúlt évtizedekben megszűnt a mindennapi élet része.
A négy évszak Nevem: Balog Dóra Helga Felkészítő tanárom: Kertész Éva Zsuzsanna Iskolám: Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája,
Négy évszak Nevem: Perényi Brigitta Felkészítő tanár neve: Kertész Éva Zsuzsanna Iskola neve: Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája,Egységes.
Hideg mérsékelt öv - állatok
A füves puszták élővilága
Hideg mérsékelt öv Tajga éghajlat.
Tibeti személyiségteszt
RÉTEK, LEGELŐK, MEZŐK.
Január, Február, Március
Mérsékelt övezet Nincs merőleges delelés Minden nap felkel/lenyugszik a Nap Nyugati szél uralma 4 évszak Felosztás: 1. Meleg mérsékelt öv – 15-20C évi.
9. SZERBIA ÉGHAJLATA.
RÉTEK, LEGELŐK, MEZŐK. R ÉTEK sík  Hazánkban nagy kiterjedésű rétek találhatók, főleg a sík vidékeken.  A rétek élővilága több fényhez jut, mint az.
Az év növényei, állatai – 2019
Előadás másolata:

A négy évszak Név: Szarvas Nóra Felkészítő tanárnő: Geráné Németh Gabriella Iskola: Eötvös Loránd SZKI 1204 Budapest, Török Flóris u.89.

A saját tanyánk, a Szarvas Tanya életén keresztül szeretném bemutatni a négy évszak legfontosabb változásait. A Szarvas Tanya Jászberény-Porteleken zárt tanyaudvarral, 5 hektár legelővel és 1,5 hektár szántófölddel rendelkezik. A Tanya állatai: 40 birka, 30 csirke, 2 macska és 1 kutya.

Tavasz Az egyik legfontosabb évszak. Ekkor éled újjá a természet. Ez alapozza meg az elkövetkező év termékenységet. Márciusban zabot ültetünk a termőföldbe. Kellő mennyiségű csapadék és napsütés szükséges ahhoz, hogy a zab megfelelően növekedjen és jó minőségű állati takarmány legyen belőle.

Tavasz Megkezdődik a kisbárányok születése. Pár napig az anyjukkal külön tartjuk őket, majd később a nyájjal együtt járnak ki legelni, hiszen a fű növekedése is ekkor indul meg. A téli hónapok szénával való etetése után, élvezettel legelnek a birkák a friss legelőn. Birkanyírók érkeznek hozzánk, hogy a birkákat megszabadítsák a téli bundájuktól.

Tavasz Virágba borul a természet. A réten tavaszi virágok sokasága nyílik, virágzik a repce, a gyümölcsfák, valamint a nyár- és akácfák is levélbe borulnak. Különböző fajtájú madarak jelennek meg, akik a réten megbúvó tücskökre, szöcskékre és rovarokra vadásznak. A gólyák is visszaérkeznek a messzi déli földrészről .

Tavaszi képek

Nyár Megkezdődik a réten a fű kaszálása, majd bálázása, hogy télre szénaként kerülhes- sen a birkák elé. A bálákat felpakoljuk a birka-hodály padlására, hogy ne érje őket az eső és szárazak maradjanak.

Nyár A tavasszal elvetett zabot júliusban aratjuk egy kombájn segítségével, és a friss zabszemek azonnal a tároló helyükre kerülnek.

Nyár A nyár nagyon meleg és száraz évszak, ezért az állatok csak kora reggel és késő este tartózkodnak a szabadban, napközben hűsölnek. Az előnevelt kiscsirkék is ilyenkor érkeznek. Az időjárás eléggé szeszélyes nyáron, de a hirtelen jött záporok utáni szivárványok mindenért kárpótolnak.

Nyári képek

Ősz A természet készülődik a télre. A fák lehullatják leveleiket. A száraz, elhalt ágakat lemetsszük, a fák leveleit pedig komposztáljuk. Más tanyákról kapunk kukoricaszárat, szalmát és eltároljuk a birkáknak télre. A tanyaudvaron ilyenkor végezzük el azokat a munkákat, amiket a nagy melegben nem lehetett, pl: kerítést festünk, virágokat ültetünk.

Ősz A kiscsirkék megnőnek, a kakasok nagy részét levágjuk, a tyúkokat pedig meghagyjuk. Az első tojásokat ilyenkor kezdik tojni. A birkákhoz egy kos kerül, majd „szerelmük gyümölcsei” tavasszal látnak napvilágot.

Ősz A csapadékos, párás időjárás miatt a környező erdőben számos gomba jelenik meg. Az ehető őzláb gombából finomabbnál finomabb ételeket készítünk. A tanya körül betakarítják a marharépát, és a csipkebogyót is ilyenkor szedjük.

Őszi képek

Tél Leesik az első hó, jönnek a hideg, rövid nappalok. Az állatok is más ritmusban élnek. Reggel később kapnak enni, délután hamarabb. A kora esti sötétség már minden állatot a szálláshelyén talál.

Tél Karácsony előtt, családi program a disznóvágás. Nekünk saját disznónk ugyan nincs, de megbízható helyről veszünk egyet, majd belőle hurkát, kolbászt készítünk, valamint sonkát, szalonnát, zsírt és húsokat rakunk el. Naponta etetjük a madarakat, napraforgó magot és más csemegéket rakunk a madáretetőbe. Ilyenkor különféle madarak látogatnak bennünket: cinegék, verebek és pintyek.

Téli képek

Látogass meg, gyere el hozzánk! Köszönöm a figyelmet! Látogass meg, gyere el hozzánk! forrás: http://www.facebook.com/pages/Szarvas-Tanya/516986961651658