BEVEZETÉS. Magyarország 2007-13 között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet
Advertisements

„Egy hajóban evezünk…” konferencia
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
A Széchenyi Programiroda Nkft
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
Magyarország fejlesztési forrásai Aktuális hírek •2006. október 16. –OP társadalmi egyeztetése •2006. október 17. –ÚMFT parlamenti vitája.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
Kommunikációs Főosztály
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
Humánerőforrás fejlesztés az Ú j Sz échenyi T ervben Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
1 Svájci Hozzájárulás – Információs Nap Miskolc és Debrecen, május Szalóki Flórián Főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
A társadalmi befogadás megjelenése az ÚMFT humánerőforrás programjaiban NFÜ HEP IH.
Baranya Megyei Önkormányzat
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
Lorem ipsum Széchenyi Programirodák bemutatása ELTE Innovációs Nap február 23.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Versenyképes, gyakorlatorientált felsőoktatás Magyarországon Dr. Tuka Katalin főosztályvezető-helyettes Tudománypolitikai Főosztály augusztus 30.
Az NFÜ által megfogalmazott célok, azok összhangja az ágazati célkitűzésekkel „Építészet a gyógyulásért 2010” konferencia Budapest, NEFMI december.
Pályázati felelős Kiválasztása:  állandó személy, az igazgató „nevesítse”  a feladata meghatározott, lehetőleg finanszírozott legyen (pl. órakedvezmény)
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
ÚMFT első éves tapasztalatai, az uniós pénzek felhasználásának várható üteme Közbeszerzés.
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Új Magyarország Fejlesztési Terv, TÁMOP-TIOP, akciótervek
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Széchenyi programiroda Tanácsadó és szolgáltató nonprofit kft.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az operatív programok rendszere CIVILIÁDA 2006 Budapest, október 18. Kelemen Balázs, főosztályvezető-helyettes.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
Széchenyi Programiroda Nkft. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Területfejlesztés- Kohéziós politika, Uniós támogatások
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Iparpolitikai és regionális szempontok a GKM Stratégiájában és az ÚMFT-ben Dr. Cservenyák Ildikó Főosztályvezető, GKM MRTT, V. vándorgyűlése október.
Foglakoztatás-politikai workshop Budapest, augusztus 23.
Somogy megye Integrált Területi Programjának végrehajtása KAPOSVÁR DECEMBER 11.
Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. A szervezet a 68/2011 (IV.28) Korm. rendelet alapján, az európai uniós források hatékony felhasználását segítő térítésmentes.
A Széchenyi Programiroda tevékenysége az Észak-magyarországi régióban Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi fejlesztési lehetőségek Gál Ilona közgazdasági szakállamtitkár Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi.
A Vas Megyei Önkormányzat Európai Uniós és hazai pályázatkezelési rendszere Készítette: Horváth Ádám oktatási, kulturális pályázati referens Vas Megyei.
A Társadalmi Megújulás OP és a Társadalmi Infrastruktúra OP Budapest, április.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A határmenti programok aktuális állása
A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KONCEPCIÓJA A TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL.
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Nemzeti Fejlesztési Terv, operatív programok és pályázati lehetőségek
TramTRAIn projekt Tervezés – jogi feladatok
A széchenyi Programiroda szerepe a régióban
Lorem ipsum.
Előadás másolata:

BEVEZETÉS. Magyarország között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni Kétéves tervezés ciklusok (Akciótervek)

AKCIÓTERVEK ÉS KONSTRUKCIÓK. AT: az operatív program végrehajtására vonatkozó, két évre szóló részletes programozási és végrehajtási dokumentum A Kormány/NFM fogadja el, az EU-nak nem kell benyújtani Kapcsolat az OP-k és a pályázati kiírások és kiemelt projektek között Tartalmuk: konkrét intézkedések, pályázati- és projektcélok, pénzügyi keretek, ütemezés A konstrukciók többféle eljárással valósulnak meg (könnyített elbírálású pályázat, egyfordulós pályázat, kiemelt projekt)

FEJLESZTÉSI TERÜLETEK „MEGOSZLÁSA” Társadalmi Megújulás OP: ESZA-típusú fejlesztések, „befektetés az emberbe”, képzések, foglalkoztatás bővítés, humán hálózatfejlesztés Társadalmi Infrastruktúra és Regionális OP: ERFA típusú fejlesztések, infrastrukturális beruházások, építés, eszközfejlesztés.

TÁMOP prioritások 1.Foglalkoztathatóság fejlesztése, a munkaerőpiacra való belépés ösztönzése 2. Alkalmazkodóképesség javítása 3. Minőségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek 4. A Felsőoktatás tartalmi és szervezeti fejlesztése a tudásalapú gazdaság kiépítése érdekében 5. Társadalmi befogadás, részvétel erősítése 6. Egészségmegőrzés és egészségügyi humánerőforrás- fejlesztés

TIOP prioritások 1. Az oktatási infrastruktúra fejlesztése 2. Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése 3. A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése

Az intézményrendszer 1)NFÜ/Irányító Hatóságok – program szint 2) Közreműködő Szervezetek (ESZA) – projekt szint 3) Szaktárca – alapvetően a tervezésben van szerepe 4) További szereplők: MÁK, EUTAF, ÁSZ, EU Audit 5) Civilek szerepe (Társadalmi egyeztetés)

Egyéb tudnivalók Fejlesztések, nem működési költség, forrás-kiegészítés Komplex szemlélet kell, stratégiai gondolkodás A fejlesztések szakmai tartalmáért elsődlegesen a szaktárca felelős, de az NFÜ felel a források eredményes, hatékony és fenntartható felhasználásáért Szigorú pályáztatás, elszámolás és monitorozás, bürokratikus rendszer.

Jogszabályok, útmutatók. Irányadó jogszabályok: ÚMFT: 281/2006 (XII.23.) Korm. Rendelet –pénzügyi lebonyolítás és ellenőrzési rendszer kialakítása 16/2006 (XII.28.) MeHVM-PM együttes rendelet – általános eljárási szabály 217/1998 (XII.30.) Korm. rendelet - ÁMR ÚSZT ( után megjelent felhívások): 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet – támogatások felhasználásának rendje 24/2011. (V.6.) NFM utasítása az egységes működési kézikönyv kiadásáról 292/2009 (XII.19.) Korm. Rendelet (Ámr)

Mit és hol találok Pályázatfigyelő oldal:

ÚSZT honlap

Pályázati közlemények

Partnerség

Pályázatok

Foglalkoztatási Program pályázatai

Pályázati kiírás dokumentációja

Segédletek

NFÜ HONLAP

PÁLYÁZATI MENETREND

Közvetett kapcsolódású pályázatok

GYIK, KITÖLTŐ PROGRAM

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

ADATLAP KITÖLTŐ

PÁLYÁZATI EREDMÉNYEK LEKÉRDEZÉSE

EREDMÉNYEK

AKTUÁLIS STATISZTIKÁK

HEVES MEGYE - ÚSZT

JELENTÉSKÉSZÍTŐ ÉSZAK-MAGYARORSZÁG - ÚMFT

JELENTÉSKÉSZÍTŐ ÉSZAK-MAGYARORSZÁG- ÚMFT

JELENTÉSKÉSZÍTŐ ÉSZAK-MAGYARORSZÁG- ÚMFT

JELENTÉSKÉSZÍTŐ ÉSZAK-MAGYARORSZÁG- ÚMFT

JELENTÉSKÉSZÍTŐ ÉSZAK-MAGYARORSZÁG- ÚMFT

SZPI BEMUTATKOZÁS Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. A szervezet a 68/2011 (IV.28) Korm. rendelet alapján, az európai uniós források hatékony felhasználását segítő ingyenes tanácsadó hálózatot működtet. A Programiroda célja, hogy hozzájáruljon az Új Széchenyi Tervben megfogalmazott célok megvalósításához, elsősorban a foglalkoztatás növeléséhez, a versenyképes gazdaság megteremtéséhez, valamint a társadalmi és területi egyenlőtlenségek kiküszöböléséhez az európai uniós támogatások elosztásának elősegítésével.

Intézményrendszer

Programirodák

Munkacsoportok

Észak-Magyarországi régió Salgótarján Eger 3300 Eger, Dobó tér 2. Miskolc

ÁLLÁSOK - SZPI

FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Elérhetőségek: NYÍRI KATALIN Telefonszám: 20/