Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TramTRAIn projekt Tervezés – jogi feladatok

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TramTRAIn projekt Tervezés – jogi feladatok"— Előadás másolata:

1 TramTRAIn projekt Tervezés – jogi feladatok

2 TERVEZÉS Projekt - JOGI Feladatok
• Jogszabályi környezet változásainak követése • Tervezés során felmerült jogi kérdések • Összegzés

3 Jogszabályi környezet változásai
ÚJ JOGSZABÁLYOK – Törvények, Kormányrendeletek, kormányhatározatok A vasútnak nem minősülő egyéb kötöttpályás közlekedésről szóló évi CII. Törvény A Közlekedés Operatív Program 1. és 3. prioritása keretében megvalósuló egyes projektek forrásszerkezetének módositásáról szóló 1592/2015-ös Kormányhatározat

4 Jogszabályi környezet változásai
ÚJ JOGSZABÁLYOK – miniszteri rendeletek A vasúti pályahálózathoz történő nyílt hozzáférés részletes szabályairól szóló 55/2015. (IX. 30.) NFM rendelet A jogi, szervezeti és döntéshozatali szempontból független pályahálózat-működtető függetlenségi feltételeinek részletes szabályairól szóló 56/2015. (IX. 30.) NFM rendelet A vasúti hálózat-hozzáférési díjrendszer kereteiről, valamint a hálózat-hozzáférési díjak képzésének és alkalmazásának alapvető szabályairól szóló 58/2015. (IX. 30.) NFM rendelet Egyes vasúti közlekedési miniszteri rendeletek módosításáról szóló 59/2015. (IX. 30.) NFM rendelet

5 TERVEZÉS SORÁN FELMERÜLT JOGI KÉRDÉSEK
Alkalmazandó joggal kapcsolatos kérdések Feladatunk volt annak tisztázása, hogy mely eljárásrendi kérdések esetén volt alkalmazandó a 4/2011. (I.28.) Korm. rendeletet és mely esetekben a 16/2006. (XII.28.) MeHVM PM együttes rendeletet. Ezt sikeresen tisztáztuk.

6 TERVEZÉS SORÁN FELMERÜLT JOGI KÉRDÉSEK
Projekt alapító dokumentum kapcsán a felelősségi és eljárási kérdések A projekt irányító dokumentum jogi szempontból történt minőségbiztosítása sikeres és hatékony volt, a projekt az előírásoknak megfelelően valósult meg.

7 TERVEZÉS SORÁN FELMERÜLT JOGI KÉRDÉSEK
Jogi munkacsoport felé a tervezők kérdéseinek egyeztetése A tervezői konzorcium részéről felmerült jogi kérdéseket eredményesen egyeztettük le a jogi munkacsoporttal.

8 ÖSSZEGZÉS A tervezési projekt során végig biztosítva volt a hatályos jogszabályok követése. A tervezési projekt és a konzorcium a hatályos jogszabályoknak megfelelve járt el, az átláthatóság és jogi megfelelőség a projekt minden fázisában biztosított volt. A tervezés során felmerült jogi kérdések egyeztetésre, tisztázásra kerültek.

9 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Készítette: Fahn ÜGYvédi Iroda


Letölteni ppt "TramTRAIn projekt Tervezés – jogi feladatok"

Hasonló előadás


Google Hirdetések