A programokra vonatkozó általános szervezési ajánlások.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Advertisements

Közösségi pedagógiai gyakorlat
Játékvezetők teendői mérkőzés előtt, közben és után
TTK 2008 akkreditációs tájékoztató Jedlik Oktatási Stúdió.
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
Az erdei iskolai projektek és azok szervezésének módszertana
CIVIL SZAKMAI NAP TÓTVÁZSONY Pályázatok által támasztott feltételek Előadó: Szendrei Szilárd Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület.
Szülői elégedettség mérés eredménye
Utcai és lakótelepi szociális munka
Önkéntes menedzsment Előzmények Toborzás Szűrés, kiválasztás
Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség.
Kérdőív a FEKOSZ-ról Az őszi találkozón kitöltött kérdőívek értékelése november 27.
M ASZKOK MÖGÖTT A gyermekpszichodráma módszerének bemutatása Készítette: Kovács Ágota.
A Kbt §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –
A könyvtár mint a felnőtt képzés helyszíne Tapasztalatok a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban.
TÁMOP /A
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Programfejlesztési Központ
Tibeti személyiségteszt
A TORNATANÍTÁS, TANULÁS TESTNEVELÉS-ELMÉLETI KÉRDÉSEI
Az eseményszervezés formái, eszközei
DPR kommunikáció Alternatív marketing eszközök Deliné dr. Győrmárton Rita alumni irodavezető, PTE DPR Szakmai Nap, április 15.
Hogyan nézzen ki az ajánlólevelünk?
Külső instruktorok felkészítése Érintett területek A hátrányos helyzetűekkel történő foglalkozás kérdései Minőségbiztosítási elvárások, előírások.
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
Gyermekjogok - egy lépés előre
Bemutatókészítés Takács Béla
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
TANÁR-TOVÁBBKÉPZÉSI ALPROGRAM
4. osztályos példa Bubernik Eszter
1. osztályos példa Bubernik Eszter
Személyes akcióterv.
Projektmenedzsment Mesterkurzus 1.
K épes s ég F ejlesz t ő j átszó H áz és C salá D i N ap K özi M iku L ás P rogra M ja.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Web-alapú humán lekérdező rendszer
2012.FEBRUÁR FEBRUÁR 20-IG!!!. Árajánlat kérése, nemzetközi közösségi weboldal kivitelezésére: Funkciók: - Tag/1-1 kép feltöltése - Min. adatok.
TÁMOP b-14/ „határokon túl-ha/tár”
A beiskolázás előkészítése
Az ŐV tábor utat mutat az őrsvezetőknek, ad egy alap tudáskészletet - merre, hogyan lehet – de csodákat nem tudunk tenni a jelöltekkel. Igyekszünk minél.
Boltvezetői Jelentkezési lap
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
2013/14.. A megvalósítás éve számokban  11 partnerintézmény  összesen 330 óra  iskolánként 3x10 óra  kísérletek 4 természettudományos tárgyból  40.
LEGO Dacta program.
MOBIL JÁTSZÓTÉR Önkénteskedj velünk! GYEREKESÉLY PROGRAM
Gyakorló óra 5/12.
Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.LuxJudit 2016.április 8.
Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.Lux Judit október 16.
Rendezvényszervezési technikák Mozgássérültek Budapesti Egyesülete október 5. Lurdy Ház.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába Egyházközség neve: Hittanoktatást végzi:
IBD betegek életminőségét befolyásoló objektív és szubjektív körülmények felmérése Június MCBBE egyesület beteg tagjai között végzett kérdőíves felmérés.
Asztrológiai továbbképzés
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
UEFA Grassroots Fesztiválok szervezése
Önértékelési projektterv
Regionális konferencia
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Programjaink matematikából a ös tanévben
Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről
Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Osztályközösségben jelentkező problémák, közösségépítő foglalkozások
Előadás másolata:

A programokra vonatkozó általános szervezési ajánlások

Vázlat 1. Az 1 napos program előkészületei 2. A csoportok kialakítása az 1 napos programokhoz 3. Az érdeklődők szervezése a szakkör jellegű tevékenységekre 4. Az 1 napos program kezdése 5. A folyamatos/szakkör program kezdése 6. Általános elvárások az 1 napos programoknál 7. Az üzenetekre épülő (1 napos) tevékenységek szervezése

Vázlat 8. Az üzenetekre épülő szakköri foglalkozások szervezése 9. Befejezés, a programok zárása az 1 napos program esetén 10. Befejezés, a programok zárása a folyamatos/szakkör program esetén 11. Adminisztrációs elvárások 12. További lehetőségek, kapcsolatok

Az 1 napos program előkészületei A program előtti érdeklődéskeltés a gyermekek tájékoztatása FONTOS! (mikor lesz, mi lesz, hogyan veszünk részt, mit kell hozni, mitől és meddig tart, miért szerveztük) Célszerű: a nyitó kérdőívet ekkor kitölteni. Közös kezdés: a felelős tanár bevezető gondolataival, iránymutatásával, a szerveződés elmondásával. Célszerű: pár érdekességre felhívni a figyelmet, esetleg elmondani „Az erdő fohászá”-t.

A csoportok kialakítása az 1 napos programokhoz Életkoronként, de szabad társválasztással gyerek kerüljön egy-egy üzenet- állomáshoz. A csoportok készítsenek maguknak „menetlevelet”, amin jelzik (egy-egy pecséttel vagy aláírással, hogy melyik feladatot teljesítették már. Az egyes játék-helyek közötti átláthatóságot biztosítani kell, hogy a kisgyermekek mellé ne legyen szükséges felnőtt kísérő.

Az érdeklődők szervezése a szakkör jellegű tevékenységekre Az ajánlott programról, a szakkör/folyamatos témákról a gyerekek kapjanak egy előző tájékoztatást: mivel lehet megismerkedni, miért, milyen időközönként, kinek a vezetésével, mikor, milyen időterjedelemben és hol. A jelentkezést szorgalmazzuk, de ne kötelezzük! FONTOS! Ne csak a kiváló/jó képességűek vehessenek részt s foglalkozásokon!

Az 1 napos program kezdése A programot indítsuk el egy ide illő dallal, közös énekléssel Javaslat: Grillus Vilmos: Dalok 1 Zene-ovi: Tavasz A már előre összeszervezett csoportok mindegyike más-más üzenet-állomásnál kezdje meg a foglalkozást.

A folyamatos/szakkör program kezdése Az első alkalommal legyen egy érdeklődéskeltő és fokozó csoport- szerveződést segítő játék. Javaslat: használjuk fel a tanfolyami tréning- játékok valamelyikét! A foglalkozások sorrendjét és az ajánlatból való választást beszéljük meg a résztvevőkkel: mi tetszene, mihez gyűjtenek esetlegesen otthon is ismereteket stb.

Általános elvárások az 1 napos programoknál Az üzenetekből legalább 3 mindenki ismerjen meg. A bevezető és záró kérdőív kitöltése biztosított legyen. Készítsünk jelenléti ívet, esetlegesen dokumentáljunk fotóval is. A pedagógiai program, a forgatókönyv ajánlat! Kiegészíteni, mást, jobbat megvalósítani szabadon lehet.

Az üzenetekre épülő (1 napos) tevékenységek szervezése Minden üzenet-állomáshoz egy felnőtt, esetleg felsőbb évfolyamos segítő szükséges: aki jól ismeri mit valósítunk meg és hogyan! A tevékenységhelyeket logók jelzik. (egységcsomag) Minden résztvevő legalább 3 helyen tevékenykedjen. Egy-egy tevékenység max illetve percet vegyen igénybe.

Az üzenetekre épülő szakköri foglalkozások szervezése A foglalkozások egymást követik, a téma (az ajánlatok és saját ötlet szerint) szabadon választható és kiegészíthető. A foglalkozások pontos idejéről és helyéről minden résztvevő előre tájékoztatást kapjon. Amennyiben lehetőség van rá, a hely mindig ugyanaz legyen, a szabadtéri programokat előre (időben) egyeztessük.

Befejezés, a programok zárása az 1 napos program esetén A csoportok/csapatok a kiinduló helyre érkeznek vissza Érkezési sorrendben kitöltik a záró kérdőívet, ahol 1-2 fő segítő és a hely (asztalok, tollak) biztosítása szükséges. Mikor mindenki visszaérkezett közös értékelés, zárás Javaslat: fejezd be a mondatot játék. Ma az tetszett…, A programon…, Elmesélem szüleimnek, hogy…, Nem tudtam, de … stb.

Befejezés, a programok zárása a folyamatos/szakkör program esetén Az utolsó alkalommal rövid összefoglaló ajánlott az eddigi tevékenységekről, azok fontosságáról. (gyerekek, csoportvezetők) Javaslat: az elkészített munkák bemutatása a többieknek Értékelő, minősítő lap kitöltése.

Tájékoztatási és adminisztrációs elvárások Ismerni a program célját és feladatait úgy, hogy annak lényegét átadni, közvetíteni képes a célcsoportnak érdekes, felhívó formában. A regisztráció pontos elvégzése. A kérdőívek (értékelhető) kitöltésének megszervezése, lebonyolítása. Fotóval rögzíteni az eseményeket. A programon való részvételről szóló igazolás.

További lehetőségek, kapcsolatok A programba saját témával kapcsolatos ismeret és ötlet minden esetben beépíthető. Esetleges kérdésekkel, problémákkal kapcsolatosan ben is konzultálhatunk. Az azonos korcsoportok más-más intézményből is dolgozhatnak együtt.